Citiraj Ivček prvotno napisa
ninaXY, ja imam isti problem s oblačenjem. Isto nam oblačenje traje satima jer poslije svakog rukava ide ili nošenje ili cica. Inače je jako vesela beba, nije imao ni grčeve, nosam ga u marami i stvarno reagiram na svaki njegov signal. Međutim prije 2 tjedna je počelo to s oblačenjem, ne da na sebe ništa obući, ni pelenu ni čarape.... Suze mu idu u potocima. Nije još dovoljno toplo da bude skroz gol, a pre živahan je da ga ostavim golog i pokrijem. Nekad ga golog stavim u maramu i to mu je ok, ali moramo nekad i van. Skužila sam da je malo bolje ako ga MM drži a ja oblačim, ali to jedino možemo vikendom i prije spavanja. Koliko je to kod vas trajalo?
Pa to je trajalo cca 3 mjeseca, ne znam više točno. Tad je prestao tako često kakati, i piškiti čim bi mu skinula pelenu, pa više nije bilo ni potrebe za tako čestim presvlačenjima. ALI uskoro se je počeo okretati, tako da ga sad lovim po krevetu pokušavajući ga obući. Jedva mu stavim pelenu, bodi mu oblačim dok je na trbuhu, jedva ga okrenem da ga zakopčam, hlače mu oblačim isto dok je na trbuhu, a majcu dok mi je u krilu u nekom polusjedećem položaju. Ali sad je to sve igra, uglavnom pritom ne plače, samo možda malo dok mu navlačim majcu preko glave ili rukave.