Pokazuje rezultate 1 do 37 od 37

Tema: Trudnoća odmah nakon spontanog pobačaja

Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno Trudnoća odmah nakon spontanog pobačaja

Prebacite me ako već postoji ova tema Zanima me da li je neka od cura imala slično iskustvo...Pred 6 tjedana sam imala kiretažu vakuumom uslijed spontanog pobačaja, bebici je prestalo srce kucati u devetom tjednu trudnoće Nakon toga redoviti pregled, sve super fizički, pred nekih deset dana sam radila test da provjerim da li još imam hormona u organizmu i negativan. Jučer mi vrag ne da mira i napravim opet test i pozitivan je! I drugi isto, veli da sam trudna nekih 2-3 tjedna... Imali smo nezaštićene odnose cijelo vrijeme jer mi je doktorica savjetovala da odmah krenemo na drugo, čisto iz razloga jer sam fizički super, mladi smo, bla, bla... Ali ovo me malo ostavilo u šoku jučer! Uspaničena sam do kraja, a tek idući tjedan imam pregled, pa me zanima da li je moguće pratiti nekako da li sve OK napreduje, vađenje bete možda? I da li će mi se ova trudnoća smatrati rizičnom? Da li bi trebala mirovati? Jer radim dosta aktivan i stresan posao (u vrtiću, gdje ćeš više stresa,haha...) i imam dečka od 2 godine i sedam mjeseci pa mi stroga mirovanja i nisu jako moguća
    Hvala

KrisZg avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2013

Početno

Citiraj TinchyZg prvotno napisa Vidi poruku
    Prebacite me ako već postoji ova tema Zanima me da li je neka od cura imala slično iskustvo...Pred 6 tjedana sam imala kiretažu vakuumom uslijed spontanog pobačaja, bebici je prestalo srce kucati u devetom tjednu trudnoće Nakon toga redoviti pregled, sve super fizički, pred nekih deset dana sam radila test da provjerim da li još imam hormona u organizmu i negativan. Jučer mi vrag ne da mira i napravim opet test i pozitivan je! I drugi isto, veli da sam trudna nekih 2-3 tjedna... Imali smo nezaštićene odnose cijelo vrijeme jer mi je doktorica savjetovala da odmah krenemo na drugo, čisto iz razloga jer sam fizički super, mladi smo, bla, bla... Ali ovo me malo ostavilo u šoku jučer! Uspaničena sam do kraja, a tek idući tjedan imam pregled, pa me zanima da li je moguće pratiti nekako da li sve OK napreduje, vađenje bete možda? I da li će mi se ova trudnoća smatrati rizičnom? Da li bi trebala mirovati? Jer radim dosta aktivan i stresan posao (u vrtiću, gdje ćeš više stresa,haha...) i imam dečka od 2 godine i sedam mjeseci pa mi stroga mirovanja i nisu jako moguća
    Hvala
    Steta sto pad bete nisi pratila putem krvi, tada bi bila sigurnija u sve. Trudnoca je bila mala, a uostalom ima zena koje ostaju trudne doslovno nakon poroda pa bude sve ok. Cuvaj se zaraza u vrticu, odi vadi betu i prati ju ako je zaista to tek na pocetku, kasnije nema koristi. I obavezno napravi osnovne pretrage, sretno!

Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Pa da, prema ginici sam u šestom tjednu trudnoće... I s obzirom da nisam radila ujutro test nego popodne, crtica se odmah pojavila i bila je jaka, pa me to malo tješi... Budem išla izvaditi krv odmah, pa da provjerim... ova prošla trudnoća je od početka bila nekako čudna, bez nekih znakova trudnoće, bila sam pod velikim stresom i svašta se bilo nakupilo pa me nekako ne čudi da je tako završilo Sa L sam imala savršenu trudnoću, prva dva mjeseca skoro nisam ni znala da sam trudna, a kasniije sve po špagi

Optimisticna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

po mom iskustvu trudnoća ti neće biti rizična, tj. neće se kao takvom voditi. Rizične su usljed nekih komplikacija (krvarenje ili tako nešto). Ja sam imala dva spontana za redom i nisam bila rizična sve dok nisam nešto sitno prokrvarila u ranoj trudnoći.
    Posljednje uređivanje od Optimisticna : 21.10.2014. at 22:52

Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

To je svakako dobra vijest... Ma strah me svega, i najmanji štrecaj me odmah sledi

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

pa me zanima da li je moguće pratiti nekako da li sve OK napreduje, vađenje bete možda? I da li će mi se ova trudnoća smatrati rizičnom? Da li bi trebala mirovati?
    Hvala
    O tvome stanju ovisi da li će se smatrati rizičnom ili ne. I o stavu tvoga liječnika. Osobno, meni je pisana rizična. Ali, to je jako individualno.
    Misli pozitivno. Čuvaj se normalno, ništa ne možeš unaprijed poduzeti.

Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

Ja sam ostala trudna mjesec i pol nakon spontanog, trudnoća je bila uredna, došla do 41 tjedna i rodila zdravu curicu, apgar 10/10. Mislim da sve ovisi o stanju organizma nakon pobačaja a i većina ginekologa savjetuje da se odmah počne uzimati folna kiselina da bi se izbjegle moguće komplikacije u razvoju ploda.

Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

To sam i napravila, odmah sam nastavila piti folnu kiselinu jer sam primjetila da mi je kosa bolja i nokti od nje, nakon spontanog mi je kosa toliko padala da mi je dragi mislio da ću ostati bez sve kose Ginica mi je nakon spontanog rekla da sam super i da mi je tijelo potpuno kao novo...A kako si se nosila sa strahom na početku? Mislim, naravno da ga ima, ali sa sinom sam bila toliko bezbrižna da bi se sad najrađe ispljuskala kad se sjetim toga razdoblja Išla planinariti u petom mjesecu trudnoće, par dana prije poroda bila na hokejaškoj tekmi sa mužem...Mislim, nikad nisam bila usidjelica, i bila sam aktivna cijelu trudnoću s njim, ali sad me strah, najozbiljnije...

Eci avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Ja sam ostala trudna 2 mj nakon sto sam izgubila bebicu u 24 tj.trudnoce i kiretaze vakuumom. Trudnoca se vodila kao rizicna iako je bila skolska od pocetka do kraja. Sretno

Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Eci, baš mi je žao za bebicu Sve ću bolje znati drugi tjedan kad odem kod ginice...Iskreno, najbitnije mi je da se vidi srčeko, nakon toga ću lakše disati Samo da te pitam, jesi smjela ići na duža putovanja? Zato što planiramo za Božić na put od nekih 7 sati autom, da li ginekolozi inače ne preporučuju takva putovanja ako je rizičnija trudnoća ili ako je nedavno bio spontani? Sorry što gluposti pitam

KrisZg avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2013

Početno

Eci, baš mi je žao za bebicu Sve ću bolje znati drugi tjedan kad odem kod ginice...Iskreno, najbitnije mi je da se vidi srčeko, nakon toga ću lakše disati Samo da te pitam, jesi smjela ići na duža putovanja? Zato što planiramo za Božić na put od nekih 7 sati autom, da li ginekolozi inače ne preporučuju takva putovanja ako je rizičnija trudnoća ili ako je nedavno bio spontani? Sorry što gluposti pitam
    Sve ce ti ovisiti od tvoje T. Moja se isto vodi kao rizicna a osim secera nista nemam. I nisam imala spontani vec inducirani porod u 18tt, u ovoj sam zatvorena bila do prije tjedan dana, sto nitko nije ocekivao. Ostala sma trudna 5 mj nakon toga tj. 2mj od kada se beta vratila u normalu.

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Da 7 sati autom! Ma nisu mi dali ni izać iz kuće. Strogo mirovanje.

No, to je isto individualno. On će ti reći preporuku, a na tebi je da prihvatiš. Ako budeš na mirovanju zbog dijagnoze prijeteći pobačaj ( što znaju napisati zbog predhodnog završetka trudnoće), nije moralno, a ni mudro, putovati. Ako liječnik smatra da možeš raditi, onda možeš i putovati.

Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Pa iskreno, ne bi nikuda ni ovako išla, ali ovako bi barem imala potvrdu da ne mrdam iz kuće Vidjet ćemo, javit ću vam sve što mi ginica kaže Kad sam bila trudna sa L, sve je bilo super, imala sam jedino dosta nizak tlak pa sam se dva puta srušila ali sve ostalo je bilo savršeno, jedino je porod bio živa muka, ali tko je to mogao znati Sad u drugoj trudnoći, kad sam saznala da sam trudna, tri dana nakon smo putovali za RH, pa bili tri tjedna na godišnjem koji je bio toliko stresan da sam svaki dan iskakala iz kože od stresa, a kad smo se vratili sam otišla na pregled, sve je bilo OK,, već sljedeći tjedan nema otkucaja, bebica prestala rasti i kiretaža odmah sljedeći dan Tako da bi htjela ovaj put izbjeći sve oblike stresa, ukljućujući i rodbinu za praznike

Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Tek šesta trudnoća mi je bila dobitna i nije vođena kao rizična zbog prethodnih tragičnih ishoda.
    Dan prije poroda sam provela na putu i cijeli dan na nogama u shoppingu u Grazu.
    Čak se i carinik zezao da se možda vratimo u troje kad me vidio kolika sam.
    Ja sam si lijepo sve kupila kaj sam mislila, vratili se, tu noć sam dobila trudove i sutradan rodila.

Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Hahaha, shopping u Grazu To me podsjeća na mene sa prvim, kasnio je i ovako 8 dana, a mi tri dana prije trudova otišli na hokejašku tekmu u Zagrebu, na ulazu me frajer pogledao onako "mala, jesi ti sigurna da ćeš izdržati cijelu tekmu?" Ma sve je to individualno, u prvoj trudnoći sam bila ko zmaj svih 9 mjeseci ali ovaj spontani me toliko spustio na zemlju i uvjerio da nisam neslomljiva... baš sam bila slomljena, ali ova trudnoća sad me totalno šokirala, na ovoj drugoj trudnoći smo radili 6 mjeseci, tako da mi nije jasno kako se sad odmah "uhvatilo" Nadam se da je dobar znak to što su mi bradavice osjetljive totalno i što mi se užasno jedu jaja na oko U prvoj trudnoći sam ih tamanila ko luda prvih tri mjeseca, na "normalno" ih ne mogu vidjeti...

Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Svaka trudnoća je priča za sebe.
    Meni je tada užasno bilo zlo.
    Užasno.
    Nije mi nikada tako bilo.
    Jedva sam preživjela prva tri i pol mjeseca.
    I bilo me je strah.
    Ali sam se nekako opustila.
    Pogotovo pred kraj.
    Slušala sam intuiciju, a ona mi je govorila da bu sve dobro.
    I bilo je.
    Što i tebi od srca želim.

Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Imam osjećaj da će sve biti super Kad sam ostala trudna sa sinom, plakala sam ko kišna godina (bila sam uvjerena da nisam spremna na dijete,haha...), kad sam saznala za drugu bebicu sam bila sretna do neba, ali brzo je nestala ta sreća kad sam saznala za treću trudnoću sam plakala opet ko kišna godina jer me užasno strah I zato mi je dragi rekao da zna da će sve biti super jer sve trudnoće koje počnu sa suzama dobro završe Muška logika,haha... Jedva čekam taj pregled, taman mi je ovo bila prilika da uzmem godišnji na poslu, da se ne izlažem infekcijama...I ko za vraga, ja i sin se prehladili, jučer sam se vukla ko kišna glista i imala sam blagu temperaturu

Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Nema ti veze prehlada.
    Proći će.

Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Mali update...Danas sam išla vaditi kompletnu krvnu sliku, jer inače primam terapiju za štitnjaču, ništa strašno i sve je pod kontrolom zadnjih skoro dvije godine, ali za svaki slučaj... Znam da se u trudnoći može dosta toga promijeniti pa da provjerim Izvadili su mi i željezo, šećer, doslovno sve, sutra ujutro su rezultati... A sad željno iščekujem pregled

Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

Mali update...Danas sam išla vaditi kompletnu krvnu sliku, jer inače primam terapiju za štitnjaču, ništa strašno i sve je pod kontrolom zadnjih skoro dvije godine, ali za svaki slučaj... Znam da se u trudnoći može dosta toga promijeniti pa da provjerim Izvadili su mi i željezo, šećer, doslovno sve, sutra ujutro su rezultati... A sad željno iščekujem pregled
    Da ti naknadno odgovorim , sto se straha tice, nije ga bilo , jer sam spontani prihvatila kao nesto neizbjezno nakon duge upotrebe kontracepcijskih tableta, samo nisam odmah isla kod ginekologa, nego kad sam usla u 12 tjedan.

Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

I ja bi tako napravila da nisam dobila uputu od doktorice da se odmah pojavim kad ostanem trudna Doktor veli jučer da je krv super, nalaz je divan, osim što će mi morati malo povećati dozu za štitnjaču, ali veli da ne bi trebalo imati nikakvog utjcaja, samo ćemo češće kontrolirati...Imam doktora koji je lik iz bajke, njega ne zanimaju baš trpanja sa tabletama, rekao mi je otvoreno da bi me htio skinuti sa terapije za štitnjaču što prije jer sam mlada i zdrava, samo me stres zeznuo Idem na pregled sad, pa javim kako je prošlo...

Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Mislim da je i kod mene došlo do toga, i ja sam dugo pila kontracepcijske Jednostavno sam morala prihvatiti da mi tijelo sada nije isto kao pred 4 godine, nakon poroda, silnog stresa zbog preseljenja u drugu državu, a da ne govorim da mi dragi toliko putuje da sam prvih 6 mjeseci u drugoj državi bila sama sa malim djetetom Sve se skupi, koliko god svi mi mislili da smo neslomljivi...

Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

I ja bi tako napravila da nisam dobila uputu od doktorice da se odmah pojavim kad ostanem trudna Doktor veli jučer da je krv super, nalaz je divan, osim što će mi morati malo povećati dozu za štitnjaču, ali veli da ne bi trebalo imati nikakvog utjcaja, samo ćemo češće kontrolirati...Imam doktora koji je lik iz bajke, njega ne zanimaju baš trpanja sa tabletama, rekao mi je otvoreno da bi me htio skinuti sa terapije za štitnjaču što prije jer sam mlada i zdrava, samo me stres zeznuo Idem na pregled sad, pa javim kako je prošlo...
    Da, vjerojtno zbog stitnjace te uputila da se javis cim saznas da si trudna. Kod mene je sve bilo OK, pa nisam morala odmah se javiti.Osim toga, morala sam promijeniti gin, pa dok sam trazila doktora koji ce mi voditi trudnocu, dosla sam i do 12 tjedna. Do tada sam bila kod privatnog, a to mi je malo bilo preskupo ici na preglede kod njega tj. nje. do poroda

KrisZg avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2013

Početno

Terapiju za stitnjacu ne smijes ukidati tijekom trudnoce.

Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Ma ne sada prekidati, kasnije, nakon poroda i to...U biti, rekao mi je kad budem spremna, ali da bi me volio skinuti s njih a ne da budem zauvijek na njima...

Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Vratila se sa pregleda... Kao što sam i mislila, premalo je da bi se išta znalo Rekla mi je da s obzirom da ne znamo kad mi je bila ovulacija ne možemo drugačije ni znati ništa, prema ultrazvuku je veličina za nekih 6 tjedana...Izvadila mi je betu pa ću sutra znati da li beta odgovara tjednima i šta dalje. Uglavnom, rekla mi je da je sve OK za sada, ali je jednostavno prerano za nešto vidjeti, pa ćemo se strpiti još malo. A ja bi iz kože iskočila Tako da niš, sutra ćemo vidjeti da li je beta OK, a onda dalje... Užasno mi je ovo iščekivanje...

Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Beta je super, barem mi tako veli doktorica Ali kako to obično biva, veli da je prerano i da to ništa ne znači, nego da se strpim i dođem u ponedjeljak na još jedan ultrazvuk da vidi kako raste i da li raste... Brijem da ću poluditi od čekanja, ali ništa drugo ne mogu Tako da izgleda da sam ostala trudna kasnije nakon kiretaže, točnije ovulacija je bila kasnije... Ništa, saznat ćemo u ponedjeljak

Datum pristupanja
    Mar 2014

Početno

Citam sad od pocetka i drzim ti fige do neba da sve bude savrseno!!!Ja sam imala drugi spontani prije 7 dana i sad bi trebala ici na kompletnu obradu i cekati cekati... A ja bi najrade odmah ostala trudna jer sin mi ima 3 g. I ne bih bas da razlika bude 7-8 g. izmedu djece

Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Citiraj mareee prvotno napisa Vidi poruku
    Citam sad od pocetka i drzim ti fige do neba da sve bude savrseno!!!Ja sam imala drugi spontani prije 7 dana i sad bi trebala ici na kompletnu obradu i cekati cekati... A ja bi najrade odmah ostala trudna jer sin mi ima 3 g. I ne bih bas da razlika bude 7-8 g. izmedu djece
    Moj sin će imati 3 u ožujku, nismo ni mi htjeli veliku razliku između dvoje djece, ali nikad ne znaš...moja susjeda je dugo pokušavala ostati trudna, a cure joj imaju 6 godina razlike sad... ali držim fige, sigurno će biti sve u redu

Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Nakon cijelog vikenda bez interneta (moj mali zalio ruter vodom ), bila sam opuštena i spremna za pregled jutros...I sve je super Vidjela sam srčeko i veli ginica da je narasla bebica od prošlog tjedna <3 Iskočila bi iz kože od sreće, ali znam da je to samo početak... Rekla mi je da imamo jako puno sreće ali da je jedini nedostatak to što sad ne znamo kad sam ostala trudna, tako da ćemo termin znati za dva tjedna na sljedećem pregledu, za sada je to kraj šestog mjeseca. Cure, presretna sam, ali me toliko strah... Sve cure koje su preživjele pobačaje nekoliko puta i nakon toga ostale prisebne, treba im spomenike dignuti. I svima koje se muče sa neplodnošću godinama. Jer ovo je grozan osjećaj straha

Optimisticna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

žene znaju previše informacija - tako da i one koje nemaju iskustva s pobačajima isto proživljavaju strahove. Pokušaj se opustiti i uživati u ovom trenutku jer je sad sve ok.

Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Mislim da sam sad puno mirnija nego zadnji put...Sad jednostavno puštam da sve ide svojim tokom Imamo pregled za dva tjedna, pa ćemo vidjeti kako napreduje, iskreno se veselim svemu tome

Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Mali update...Uglavnom, radila sam Torch test i veli mi doktorica da je sve super, negativna nam toksoplazmozu i rubeolu, ali sam negativna i na citomegalovirus što u prijevodu za mene znači da ne mogu više raditi u vrtiću (jaslicama), a i sa sinom moram biti oprezna zbog sline i takvih stvari Malo me to zbediralo jer baš volim svoj posao, ali ok, šta se mora nije teško Sljedeći pregled je za 9 dana pa ćemo vidjeti kako se bebač razvija i dobivam trudničku knjižicu...Iskreno, kad taj pregled i sve bude u redu past će mi ogromni kamen sa srca

Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Baš mi je drago

Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Pregled prošao odlično, bebica se lijepo razvija, srce lupa ko ludo <3 Ne znam ni sama što da mislim, ovo je valjda jedno od onih čuda koje se događa s razlogom i iskreno još ne mogu vjerovati da se to tako sve odvija... Termin nam je krajem šestog mjeseca, nadam se da se do tada više neću brinuti koliko sam se brinula ovih zadnjih mjeseci... Hvala svima na savjetima i podršci

Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Sad ću se polako prebaciti na druge teme Bebica super napreduje, veli doktorica da je čak veća nego smo mislili pa mi je i termin pomaknut na tjedan dana ranije Tako da smo ušli u drugo tromjesječje, i nadam se da ostajemo super kao i do sada

Datum pristupanja
    Apr 2015

Početno

Draga Tinchy, tvoje reci su melem za moju dusu.Izgubila sam bebicuu 8.needelji pre 13dana. To me je ubilo

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •