Pokazuje rezultate 1 do 11 od 11

Tema: Imamo problema s kakanjem

Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno Imamo problema s kakanjem

Ja se javljam samo kad nesto trebam, morat cu to promijeniti.
    E, ovako. Tamara je sa 4 mjeseca prešla na Humanu 2+ i postupno smo polako uvodili pokoju kašicu. Sad imamo problem, kao i prije 3 mjeseca da ona ima jako jako tvrdu stolicu. Davala sam joj kamilicu sa šećerom, sokić od šljive, sok od jabuke, jede samo kašice u kojoj ima jabuka i takose patimo vec oko tjedan dana jer stolica je jako tvrda.
    Da nadopunim, jede jako rijetko za 4-mjesečnu bebu, svakih 6 sati. kad joj dam češće, pljuje. preko dana pojede oko 130-150ml, a po noći ima obrok od 200ml. Šta da radim???? :? :? :?

Mejra's mommy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Sorry ako nisam skontala?! Jeli se pojavila tvrda stolica nakon uvodjenja kasica ili promjene formule? Probaj izostavit' kasice ako je od njih.

Ahmed je sa 6 sedmica zavrsio u bolnici i poslije toga jedno 2 sedmice kaka koma . Doktor je sugestirao mineralno ulje ali sam se malo informisala i skontala da to i nije bas za njega. Onda sam malo pripomogla pri kakanju. Vaselin na termometar pa u guzu. Mozda malena i zadrzava stolicu jer ju boli pri izlasku? :/ Mozda je i premalena da skonta zadrzavanje. Joj, bas mi je zao.

Javi kako ide!

Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Prije je imala problema sa kakanjem dok je jela PRE ****, pa smo dobili Comformil, nakon mjesec dana te formule, od njega je dobila proljev. Počela je tvrda stolica kad sam joj jedan dan dala kašicu od banane, ali od toga je prošlo ohoho. ma, ne boji se ona kakanja. kad ju tjera, upinje se i kaka, ali kad skinem pelenu, nađem tek mali "brabonjčić"

bobaibeba avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Joj,ja skužila da je tvoja Tamara rođena kad i moj Grga!
    Samo to,ne znam kaj bi ti rekla za kakanje.Mi se još uvijek samo dojimo i ne jedemo kašice pa ne znam kako je,ali još malo pa i nas možda nešto tako čeka.Pusa!

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Formule s brojem 2 obično imaju škroba da budu zasitnije, možda je to uzrok. Ili to što je baza kašica za početak dohrane često riža, koja zatvara. A naročito rižine pahuljice. Mrkva isto.
    Koristi palentu (kukuruz) kao žitaricu, nema glutena a ne čepi. Super je za povrtne kašice. Nisam skužila koliko ima mj. a i nisam baš u toku s kalendarom za povrće, pa ti neću ništa konkretno preporučati.

Anvi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Stolica se nipošto ne bi smjela izazivati podraživanjem anusa, toplomjerom ili bilo čime. Vrlo brzo može prijeći u naviku koja onda onemogućava spontanu defekaciju i zahtjeva "odvikavanje".

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Sad sam skužila da nema još ni 5 mjeseci, stvarno ste rano počeli s dohranom.
    Pitaj pedijatricu da li se možete vratiti na formulu tip 1 ili probati neku drugu koja manje čepi. Njoj je još ipak mliječni dio prehrane glavni, pa se ne može baš puno eksperimentirati bez stručnog savjeta.

Mejra's mommy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Citiraj mamazika prvotno napisa
    Sad sam skužila da nema još ni 5 mjeseci, stvarno ste rano počeli s dohranom.
    Pitaj pedijatricu da li se možete vratiti na formulu tip 1 ili probati neku drugu koja manje čepi. Njoj je još ipak mliječni dio prehrane glavni, pa se ne može baš puno eksperimentirati bez stručnog savjeta.
    Potpis

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Mi smo počeli s dohranom sa 6 mjeseci, ali imali smo iste probleme sa stolicom: sve sami brabonjčići uz napinjanje, katastrofa. Inače smo počeli s kupovnim kašicama jer ponuda na placu u prosincu nije baš nešto, ali čim je krenulo proljeće, počela sam kuhati. Ne znam je li to međusobno povezano, ali stanje se drastično poboljšalo: sad kakamo ko zmaj, nikakvih problema više nemamo. Slažem se da je palenta odlična za povrtne kašice, a voće obično isto spremam s nekakvim žitaricama (npr. 7 Korn od (kršitelj koda)), i mislim da i to pomaže da se stolica ustali. Probaj u početku izbjegavati namirnice koje zatvaraju. Recimo, ja rižu ne dajem često jer zatvara, ni bananu ni mrkvicu... I puno tekućine blagotvorno djeluje na probavu.

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Zaboravila sam napisati, i meni se čini da ste malo rano počeli s dohranom. A da još malo pričekate da probavni sustav sazrije?

Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

pedijatrica nam je predlozila da krenemo sa kasicama (vocnim) jer jede dosta rijetko (na 6 sati) i malo (cca 130-150ml, jedino po noci 200ml). Kaka ona svaki dan, ali je stolica tvrda i kolicinski je je malo.
    Bili smo danas na cijepljenju kod pedijatrice i rekli smo joj sta nas muci i rekla je da ona sebi uzima koliko joj treba, a posto odlicno napreduje na kilazi - rodila se sa 2810g a sada ima 7300g, samo je obrazlozila: "njoj se sve prima i cini se da nema puno potrebe za kakanjem".
    Pije sokic od sljive ili jabuke, a najdraza je kasica od maline i jabuke. Sutra cemo probati sa kasicom od sljive. Zbog pocetka dohrane, kupujemo kasice, a cim se trznica obogati sa "normalnim" vocem i povrcem krecemo sa kuhanjem.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •