Citiraj mikka prvotno napisa Vidi poruku
pitam jer ja ne skidam temp ni kad bas jako kure, osim ako vidim da se od temp muce/ne mogu spavati, tad dam da se malo odmore. ali moji nemaju sklonost konvulzijama. najcesce se nakon toga (uvijek paracetamol, bojim se ibuprofena jer sam od frendice cula da je njen mali pao u hipotermiju) probude zdravi. osobno mislim da je temp korisna i da ju je steta snizavati bezveze
Potpis, tako i mi.

Nije nikad imala konvulzije, u biti dosta dobro funkcionira pod temperaturom pa ne skidamo do 38,5, a danju ni do 39 ako nije malaksala. Temperatura znači da se tijelo bori pa ga puštamo neka se bori.

Prije jedno 3 tjedna imala je 4 dana temperaturu, od čega puna 2 dana čak 40, pa i malo preko. Nikad do tad nije imala tako visoku temperaturu.
Naravno, kako to obično biva...ta najveća temperatura pala je za vikend. Ali nije imala nikakvih drugih simpotoma, ništa, ni grlo, ni kašljanje, ni nos da curi.
A mi doma imali samo paracetamol jer je to jedino što se kod nas pije za temperaturu. I bilo me frka, paracetamol jest skidao, ali temperatura je rasla, a piše ne više 4 x sirup. Pa sam u ponedjeljak odmah išla kupiti ibuprofen za neki drugi put, ali magistra nije bila sretna što ga kupujem, rekla je da to ne dajem ako baš stvarno ne moram.

E, da, došli kod pedice u ponedjeljak, odmah išli dati krv i urin, vratile se kasnije, ona gleda nalaze...pregledava nju i kaže - vaše dijete je zdravo. Očito se tijelo borilo s nečim. I izborilo.