Stranica 14 od 17 PrviPrvi ... 41213141516 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 651 do 700 od 842

Tema: VUR- furadantin, profilaksa, prognoze...

maxi avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Cure,
    ja nisam doktorica i sve pišem iz vlastitog iskustva.

Već u par dana Larine hospitalizacije na Šalati shvatila sam da si sama moram pomoći i informirati se. Tih dana je muž bio na putu, Hana je imala samo 2 mjeseca i isključivo je htjela dojiti, a ja sam u trenutku slabosti i nekakvog "povjerenja" prema doktorima oko ponoći ostavila Laru u bolnici i još danas žalim zbog toga....no to je druga priča....

Htjela sam reći da sam se u ovih godinu dana informirala najbolje što mogu, što preko Rodinog foruma i interneta uopće, što iz iskustva drugih roditelja i posjete liječnicima i sad sam definitivno "pametnija" što se tiče zdravlja moje djece (Hana za razliku od sestrice nije popila niti jedan antibiotik u životu).

Sama sam morala inzistirati na Furadantinu, sama sam saznala za Cranactin, za Aloe Veru, pa kasnije i za homeopatiju.....

I sada sam konačno našla pedijatricu s kojom zajedno radim strategiju oko zdravlja moje djece a posebno se borimo za Larin sterilni nalaz i sve to sredstvima koja JA izaberem a nitko mi ih ne nameće!

I baš sam zato s vama svima podijelila naše iskustvo i našu prvu pravu pobjedu (jer mi se čini da antibiotik riješava naše probleme samo kratkoročno a ujedno nam dugoročno šteti).

Svima velika

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj maxi prvotno napisa
    Cure,
    ja nisam doktorica i sve pišem iz vlastitog iskustva.

Već u par dana Larine hospitalizacije na Šalati shvatila sam da si sama moram pomoći i informirati se. Tih dana je muž bio na putu, Hana je imala samo 2 mjeseca i isključivo je htjela dojiti, a ja sam u trenutku slabosti i nekakvog "povjerenja" prema doktorima oko ponoći ostavila Laru u bolnici i još danas žalim zbog toga....no to je druga priča....

Htjela sam reći da sam se u ovih godinu dana informirala najbolje što mogu, što preko Rodinog foruma i interneta uopće, što iz iskustva drugih roditelja i posjete liječnicima i sad sam definitivno "pametnija" što se tiče zdravlja moje djece (Hana za razliku od sestrice nije popila niti jedan antibiotik u životu).

Sama sam morala inzistirati na Furadantinu, sama sam saznala za Cranactin, za Aloe Veru, pa kasnije i za homeopatiju.....

I sada sam konačno našla pedijatricu s kojom zajedno radim strategiju oko zdravlja moje djece a posebno se borimo za Larin sterilni nalaz i sve to sredstvima koja JA izaberem a nitko mi ih ne nameće!

I baš sam zato s vama svima podijelila naše iskustvo i našu prvu pravu pobjedu (jer mi se čini da antibiotik riješava naše probleme samo kratkoročno a ujedno nam dugoročno šteti).

Svima velika

Ma super!Ajd podijeli s nama info o homeopatiji.Ja vjerujem da bi svi mi radije to nego djeci davali antibiotike!No, ja sam probala liječenje homeopatijom prije 10-tak godina radi problema sa sinusima, istina-meni NIJE pomoglo,a potrošila sam cijelo malo bogatstvo na lijekove koje sam naručivala van HR.
    Imaš i super pedijatricu.Moja je "zločesta" žena.Npr. danas sam došla s receptom iz Helene za antibiotik koji sam sama kupila odmah da ga može Zala odmah početi koristiti.U ljekarni su mi ga dali, ja uredno platila, no kažu ako donesen recept od svoje pedijatrice vratiti će mi lovu (140 kn).Dođem dana spo recept sa receptom i povijesti bolesti iz Helene,a moja pedica mi kaže da je ovo zadnji puta da mi piše recept (a prvi puta mi piše recept za Zalu), da ako sam odabrala provatnu polikliniku neka i kupujem lijekove u privatnoj ljekarni?! :? Mislim halo!
    Nisam se htjela raspravljati prije nego se raspitam u HZZO-u da li mi ona to smije i može uskratiti jer sam uredno kod nje prijavljena i tamo nosim Zalu od rođenja na redovne preglede i cijepljenja.Svašta!Tako da to što imaš tako dobru pedijatricu i što se razumijete -zlata vrijedi!Mi na žalost nemamo takvu sreću.
    Btw, E coli je 10*4, beštija se vratila-tako da ja sada imam i grižnju savjesti što sam samoinicijativno prekinula terapiju.Nekad se možda ne bi smjeli "igrati" doktora!

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Inače, iskreno žene, dajte me uvjerite koja je svrha te cistografije?Evo, meni se čini ta pretraga invanzivna i možda nepotrebna s obzirom na ono što slijedi nakon toga.Baš sam razgovarala u Heleni oko toga i kako god okreneš i u bilo kojem slučaju-profilaksa je UVIJEK ista.Čemu onda služi ta pretraga? Imala ona refluks ili samo E coli, profilaksa je ista-Nitrofurantoin!

enela avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Citiraj Barbie prvotno napisa
    Inače, iskreno žene, dajte me uvjerite koja je svrha te cistografije?Evo, meni se čini ta pretraga invanzivna i možda nepotrebna s obzirom na ono što slijedi nakon toga.Baš sam razgovarala u Heleni oko toga i kako god okreneš i u bilo kojem slučaju-profilaksa je UVIJEK ista.Čemu onda služi ta pretraga? Imala ona refluks ili samo E coli, profilaksa je ista-Nitrofurantoin!
    E ovo i mene interesira!

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

pa jer ako nema refluksa, nema potreba niti za profilaksom.
    Tako da nema smisla dijete trovati antibioticima, ako nema refluks.
    Čak i ako ima e coli, ili neku drugu bakteriju, ukoliko nema rizika da ona dođe do bubrega (a ako nema refluksa, nema ni tog rizika) dovoljno je piti puno vode, brusnicu....
    meni se to čini logično, ne?

maxi avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

napravili smo i krvnu sliku i sve 5!

znači nama je ova kombinacija dobitna - za sad. ja sam spremna i na loš nalaz (spremila sam jednu bočicu Furadantina ako zagusti) i svjesna sam da se stalno moramo kontrolirati da nam čudotvorna kombinacija ne bi postala kobna. mislim, ako možeš postati imun na antibiotik vjerojatno možeš tako reagirati i na homeopatiju i prirodne lijekove?
    sada jednom mjesečno radimo kontrolu (kombinirano Šalata/priv.lab.) a da budem sasvim mirna češće mogu upotrijebiti trakice za urin kod kuće. pa tako ne bi trebalo biti iznenađenja.
    zapravo imam grižnju savjesti što se nisam prije odlučila za ovo, ali sam dugo bila u strahu zbog bolnice i svega....a zapravo sam samo bila premalo informirana!

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Samo da vam se javimo na brzinu, jos jedna kontrola nam je prosla sterilno. :D. Iduca kontrola je tek za 3mj, a poslije mora cemo prestati i sa Cranactinom.
    Petra, frofilksa se daje bez obzira bio refluks ili ne, cim je bakterija prisutna, a ne reagira na "udarne" doze, dijete se ne moze na jakim dozama drzati duze od 10 dana, onda se daju te manje, zastitne doze tzv profilaksa.
    Tako je bilo kod nas i kod nas je bakteriju "sredila" profilaksa u kombinaciji sa Cranactinom, pa kasnije sam Cranactin. Nismo isli na "pretragu" jer bio refluks ili ne, ista bi terapija bila - profilaksa. To je bila nasa odluka u dogovoru s pedijatricom, jer nismo htjeli uljetati odmah u to.
    Evo, sada je tocno godina dana od kako smo poceli borbu sa Ecoli i nadam se da smo ju sredili.

Barbie, bas mi je zao sto se bakterija vratila, koliko nakon prekida se vratila? Jesi joj davala Cranactin?

enela avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Pina, super :D :D :D

Ja baš jučer odnijela urin nakon dvotjedne profilakse ninurom.

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj petra prvotno napisa
    pa jer ako nema refluksa, nema potreba niti za profilaksom.
    Tako da nema smisla dijete trovati antibioticima, ako nema refluks.
    Čak i ako ima e coli, ili neku drugu bakteriju, ukoliko nema rizika da ona dođe do bubrega (a ako nema refluksa, nema ni tog rizika) dovoljno je piti puno vode, brusnicu....
    meni se to čini logično, ne?
    Hm,a meni je doktor rekao da se u oba slučaja daje profilaksa i redovita mjesečna kontrola.Mislim, to tak i tak radimo.Ne kužim.A opet, ako se nakon ukidanja profilakse vrati bakterija, da li to znači da je velika vjerojatnost da je refluks u pitanju?Mada je UZV bubrega pokazao sasvim uredan nalaz.Ja onda stvarno ne kužim u koju svrhu se radi onda ta pretraga koja je ioak dosta traumatična za dijete, a vjerujem i za majku!

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj Pina prvotno napisa
    Barbie, bas mi je zao sto se bakterija vratila, koliko nakon prekida se vratila? Jesi joj davala Cranactin?
    Bakterija se vratila nakon manje od mjesec dana nakon ukidanja profilakse, davali smo cijelo vrijeme Cranactin.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

ovdje se nakon cistografije koja ne otkrije refluks, već ga otkloni, antibiotska profilaksa prekida 10og dana nakon te pretrage.
    dijete se ni u kojem slučaju ne drži na profilaksi a prisutnost bakterije do 10na3 se ne liječi u slučaju ne postojanja refluksa jer ne postoji rizik oštećenja bubrega - to je praksa ovdje :/ .
    Petra je nakon cistografije maknuta s profilakse - pretraga je bila lani u srpnju. Od tada pijemo CranActin i dosta tekućine. nema više nikakvih lijekova.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

odnosno da pojednostavim - meni su rekli da se antibiotska profilaksa drži samo kako bi se otklonio rizik oštećenja bubrega, putem refluksa, a ne da bi se urin držao sterilnim.
    Znači urin se drži sterilnim da, upravo zbog postojanja refluksa, bakterija ne bi došla do bubrega i oštetila ga. Profilaksi nije cilj održavati urin sterilan već štititi bubrege od oštećenja (uzimanje manjih doza antibiotika smatra se manjim zlom od repetitivnih pjelonefritisa).
    Stoga kad se otkloni rizik refluksa, profilaksa više nema svoj smisao.
    e jesam pojednostavnila

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Petra,super si objasnila i meni se ovakvo objašnjenje čini sasvim logičnim i pravilnim!Čudno kako doktori ne objasne na takav način ili je možda praksa kod nas u HR drugačija, ne znam.Koliko su nama objasnili u Heleni, profilaksa je u oba slučaja ista, kao i redovite kontrole, zato sam se ja i pitala čemu onda ta pretraga ako sve ostaje isto?! :?
    Nekako mi se jako teško "odlučiti" za tu pretragu!Hvala na objašnjenju!

we&baby avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

helo cure!!!

stavila sam ovakav topic na "djecu od 0-1", ali javljam se i ovdje...jer sam u panici......!!!!!!!

Za dva dana vodim nasu 10 dana staru bebu na cistoureterografiju, gdje cemo saznati da li se mokraca vraca prema bubrezima, dok piski. Mene je uhvatila grozna nervoza. Ne znam tocno kako to izgleda, dali je jako grozno, dali uz anesteziju, koliko traje...?

Dali ce jako plakati??? U ovih nasih prvih 10 dana on place prosjecno pola h na dan...i sad se bojim da ce dozivjet stres (..ja vec jesam ...)

Ja bih detaljno (laicko) objasnjenje kako ce joj to uraditi??? Mozete li podijetiti svoja iskustva sa mnom?! Sva jadna, cekam tu srijedu (prekosutra)....

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

ja sam više luda od ovoga!
    NIKAKO DA JOJ UZMEMO URIN! NIKAKO!
    Jedva stavimo vrećicu uz vrisak i snažna tiskanja nogica i ruke... i onda ona plače... cijelo vrijeme
    pa sljedeću vrećicu... itd.
    kahlicu i čašicu neće ni pogledati, nema šanse, čim je primemo a piški bori se mlatari nogama i rukama...

zadžava pišalinu kad ima vrećicu i nikako se ne želi popiškit...
    muž već mjesec dana (s kontrolom kasnimo 2 mjeseca) je svako jutro maltretira s vrećicama... neće...
    sad su bili u Heleni od 12 do 4, popila je 2 velike dude i neće neće...
    jedva su joj malo pišaline uzeli ali je popišala i muža i medicinsku sestru... užas!

htjeli su da joj stave kateter, to nedam ni za ništ! još da joj svaki mjesec vadim urin kateterom i liječim je duplom dozom lijeka! malo sutra!

pomagajte... kako za budućnost! ima li tko ratoborno dijete i iskustva?

kupanje više ne dolazi u obzir, i ja i muž je moramo držati dok ona šprinta po kadi, mlatari rukama i nogama i dobija modrice...

koma

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

A jooj, Adrijana, koma. Mi smo imali dvije takve epizode, nije dala lijepiti vrecicu ni za sto. . . onda sam ju nekako uspjela zavarati glumeci da ju mazem sa kremicom dok je MM lijepio vrecicu. I dala sam joj bocu s njezinim mlijekom da pije i smirila se. Ne znam kaj drugo pametno da ti kazem. . . vjerojatno su i one vec iznervirane od tog ljepljenja i maltretiranja svaki mjesec. . . zadnja kontrola mi je bila skoro upitna jer nikako da se popiski, u zadnji tren, tocno pola sata nakon ljepljenja ipak je.

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

sterilni smo :D
    i idemo na more

mirje avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj Adrijana66 prvotno napisa
    sterilni smo :D
    i idemo na more

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Adrijana :D , uzivajte. Gdje ljetujete?

enela avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Adrijana :D

I Slatkica je na zadnjoj kontroli sterilna, i mi idemo na more :D , ali nastavljamo s ninurom (borimo se svaku večer)

mirje avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

UK i jetrene probe su u redu. I mi možemo mirne duše na more. Jedino je dosta anemična (do sad nisam znala da E.coli "voli" hemoglobin). Inače, kontrolirali smo se po prvi put u "Heleni":

Tkđ. nam je preporučeno da i drugo dvoje djece kontroliramo da, unatoč ne postojanju simptoma, i oni nisu nešto naslijedili (vodimo ih na UZV bubrega i mjehura u rujnu).

Ima li tko iskustva s DIREKTNOM RADIONUKLIDNOM MIKCIJSKOM CISTOGRAFIJOM koja se radi u Splitu i Osijeku. Činimo sve kako bi izbjegli drugu "klasičnu" MCUG koja je nužna pretrage prije predviđene operacije u studenom. (Za UZV cistografiju u "Heleni" nema mjesta do kraja ožujka).

Puse svima

maxi avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

prva provjera na Šalati nakon kontrole u Heleni i prekida profilakse:
    sterilno i sve super :D
    priznala sam doktoru da smo prešli na homeopatiju i da Furadantin čuvam za eventualnu upalu. pitao me što sve uzima jer se i on pomalo bavi alternativom i samo se nije složio s Aloe Verom i rekao neka to provjerim jer da stvara neka nepoželjna tijela u krvi :?. rekao je i da je njemu to super ( naravno na moju odgovornost) dok je nalaz uredan i redovito se kontroliramo ali da on mora prepisati profilaksu!? tako da sam zapravo usamljena u mojoj alternativnoj borbi s Esch i refluxom.

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

maxi :D , bitno da je sve ok. P
    usti doktora, jer u slucaju nedajBoze sr**a on mora imati dokaz da je profilaksu prepisao zato sto je terapija takva i to tako ide, a ti ju na svoju ruku nisi dala pa ne mozes njega kriviti za nemar ili pogresno lijecenje.

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Ajde vi cure koje koristite homeopatske pripravke, podijelite s nama koji su to pripravci i gdje se mogu nabaviti.I mi bi probali!

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Citiraj Pina prvotno napisa
    Adrijana :D , uzivajte. Gdje ljetujete?
    sorry nisam prije vidjela... Novigrad Istra...
    al bila je 2 puta bolesna i na Ceporexu...
    sad me još više strah jetrenih proba...

uponala sam jednu mamu čiji sin je sa 1,5 imao refluks 2 stupnja, dobio upalu i lijekove, i nakon izlječene upale više nikada nije koristio lijekove i sve je bilo ok... s tim da je dr rekao da je kod cura puno gore stanje jer je kraća mokraćna cijev p morju piti lijekove...
    sad ima 8 godina i odonda je zdrav....
    kako je to moguće???????????? bez lijekova?????????

Vica

Početno

Interesuje me da li se neko usudio ostaviti profilaksu i preci na homeopatiju+prirodni lekovi? Ja se ne mirim sa tim da moje dete pije antibiotike par godina, refluks je otkriven pre mesec dana. Za sada trazimo alternative.

Vica

Početno

BTW, postoji novija studija koja objasnjava da vremenom bakteriju postaju rezistentne na profilaksu, valjda mutiraju sa vremenom.

maxi avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Vica,
    to sve možeš pročitati u mojim postovima na ovoj temi. Napisala sam što Lara uzima i kod nje je nalaz sterilan.

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Imamo u ponedjeljak u Heleni ultrazvucnu cistografiju i evo danas smo bili na redovnoj kontroli prije pretrage.Pije nitrofurantoin 10 mg vec dugo i nadala sam se sterilnom nalazu kao i uvijek kada je pod profilaksom.Medutim, ima dosta (500) leukocita, ostali parametri su OK; cekamo urinokulturu, sve upucuje na upalu i da cemo morati za sada odgoditi pretragu.Nije mi jasno kako se pod profilaksom moze dogoditi takva upala, to nam se jos nije dogodilo.Ako bi imala blagu upaluo sada je bilo max leukocita 100), onda je to bilo kada smo je skinuli sa profilakse.Sada cekamo i nadamo se da cemo sve izlijeciti "samo" antibiotikom.Drzite nam fige!Ja nisam primjetila nikakve simptome kod nje, vesela je, stalno trci, dobro jede i pije, sve ok.Nisam mjerila temperaturu jer nisam imala razloga.Ah, valjda ce sve biti ok?!

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Barbie ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ da bude sterilno. Na zalost bakterije s vremenom mogu postati "imune" na neki antibiotik pa treba promijeniti lijek . . .

Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Cure, nismo se pohvalili da je Petra već oko mjesec i pol bez pelene, a zadnjih 10 dana i noću :D
    Tako da smo sigurno puno "sterilniji" nego prije

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Super :D

maxi avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Barbie, držim fige da ne bude problema...

dinosaur bravo za pelenu :D

mirje avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

I mi smo na mukama ... imamo zakazanu cistografiju u petak a od jučer ima 39 temperaturu. Nalazi krvi i urina ne pokazuju upalu. Nije ni uho niti grlo u pitanju. Pedica drži da je samo viroza. Zubići? Čekamo UK u četvrtak i nadamo se najboljem ...

Barbie, sretno ~~~~~~~~~~~~~~!
    Curica ti je preslatka! Matea i ja smo taman došle u Helenu kad su bili gotovi vaši nalazi pa sam "skužila" po postu o kome je riječ!

maxi avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

mirje mošda je rozeola? mi smo ju prebolili, prvih dana je samo temperatura a onda izbije osip. držim fige da nije ništa opasno.

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

već 2 dana svako pišanje i kakanje ide na tutu

a čekaju nas jetrene probe, vađenje urina i.... cjepljenje :/

ali presretni jer smo se danju rješili pelena...

Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Čestitam Arijana 66 :D
    Čitala sam vašu priču u vezi odvikavanja i točno je isto tako bilo i kod nas (počeli sa 17 mjeseci, sa 19 prvi put smisleno sama tražila).
    Bravo

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Yuhuhu!!!!!!NEMAMO REFLUKS I SVE JE 5+!!!!!! :D
    Ipak moram reci da je pretraga prestrasna (barem smo je mi tako dozivjeli) i traumaticna.Nadam se da stvarno nista ne boli (tako kaze sestra, no kako ona moze znati), MM i ja smo oboje bili u jednoj vodi od muke i drznja Zale da se ne mice, a Zala naravno sva u vodi od suza.Zapravo, mislim da je ovo razdoblje najgore za ovakvu vrst pretrage.Mozda smo trebali otici ranije dok je bila manja, dok se nije mogla dizati i dok nije kuzila gdje je i o cemu je rijec.Ili mozda kasnije, kada djetetu mozes ipak objasniti na neki nacin da nece nista boljeti, da je mama tu da je cuva i sl.Ovako je najteze, ne mozes joj nista objasniti jer jos toliko ne kuzi,a naravno da ne moze biti mirna 20 minuta i dopustiti da "prckaju" po njoj.Stalno se dizala (inace mi to radi i kod premotavanja); vrtila i silom htjela da ju dignem.Tako da je i to malo oduzilo pretragu,a nama se naravno cinilo da je trajalo citavu vjecnost.No hvala Bogu, pretraga je pokazla da je zdrava i nadam se da je vise NIKAD necemo trebati ponoviti.No i dalje se moramo liječiti od E coli, danas ce nas zvati doktorica da se dogovorimo za daljnju terapiju.E da, neposredno prije pretrage smo ponovili urin i leukociti su pali sa 500 na 25.Kaze doc. da je vjerojatno bila neka upala koja se sama od sebe smirila, urinokultura je ok, bez bakterija.

mirje avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Barbie :D ! Veselimo se s vama! Mi iščekujemo sutra ...

maxi avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

bravo cure, Adrijana66 i Barbie :D

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Upravo nas je zvala dr. Cvitković.Na žalost, i dalje ostajemo na istoj profilaksi još barem 3 mjeseca, i iste mjesečne kontrole urina.Ima slabo proširenje kanala kod lijevog bubrega, što se na običnom UZV-u nije vidjelo.Kaže da je to sve ok i da će se to srediti samo od sebe, samo da jiš jendo vrijeme moramo imati sve pod kontrolom i zaštitom.Za 3 mjeseca UZV bubrega i kompletna krvna slika!
    Nekako ne vidim onda baš razlog ove gadne pretrage koju smo prošli, u biti sve je ostalo isto, kontrole i profilaksa.To što nema refluks jedino onemogućava da dođe do upale bubrega.Dobro, i to je velika stvar, ali ja sam se nadala skidanju s profilakse i ne više tako čestim kontrolama.

Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Sorry- Adrijan66 (krivo sam napisala tvoj nick)

Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Adrijana66

maxi avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Barbie

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Barbie. . . bitno da je to iza vas kad ste se vec odlucili ici na to i sto je jos vaznije da ste sad sigurni da nema refluksa.
    Zala je jos mala i nece se toga sjecati. . . ljubi ju punu puno

Adrijana :D za skidanje pelena.

mirje avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Evo, podijelit ću još jedno veliko iskustvo s vama ...
    Matei je u petak u Splitu učinjena DRMC. Dakle, uvođenje katetera i reaktora, punjenje mjehura uz snimanje te onda posjedanje ispred kamere i piškenje uz snimanje. Sveukupno oko 30 min s tim da dijete mora biti mirno. Matea je pretragu dosta stresno primila. Dva puta je istisnula kateter, otimala se i plakala... Ležala sam uz nju, mazila je i pjevala joj, što ju je povremeno i smirivalo a onda bi se naglo trznula i briznula u plač... Nakon pretrage nije se dala iz mog naručja ...
    Danas sam se čula s dr. za nalaze i stanje njezinog VURa se uvelike promijenilo. Nalaze još nemam u rukama, pa ne znam točne detalje ali mi je dr. rekao da je vidljivo poboljšanje, posebno lijeve strane te da je njegovo mišljenje da se zahvat odgodi na još neko vrijeme.
    Moram reći da sam ugodno iznenađena susretljivošću i ljubaznošću cijelog osoblja Odjela za nuklearnu medicinu KB Firule, njihovim pristupom roditeljima a osobito malenim pacijentima.
    Slijedi nam ponovni pregled kod kirurga pa ćemo vidjeti što ćemo dalje ...
    Pozdrav svima

maxi avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

mirje

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

baš lijepo da su se refluksići počeli povlačiti....samo neka bude čim više dobrih vijesti...

da, pretraga je grozna... pregrozna...
    ali ja isto mislim da ne boli jer su neka djeca potpuno mirna, a i odrasli na ulazak katetera komentiraju da ne boli...
    to nam oni psihički šok doživljavaju...
    ja mislim da više nikada neću ići na tu pretragu... bez obzira da možda onda ni neću znati dal se povukao ili ne...

izbjegavamo doktore od početka 7.mj., čak niti nismo dali urin na kontrolu (jer vidno super napreduje) i čak nekad ni ne popije lijek... i nejdemo ni pedijatrici...
    ona se preobratila za 180stupnjeva... tako super napreduje i psihički mi je stabilnija, veselija...

tako da i ja očekujem posjetu dr kao noćnu moru...

MalaSirena avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Super za sve vaše dobre nalaze!! :D

Ja sam jučer pokupila nalaze sa Šalate i sve super, sterilan nalaz, a 27.9. imamo MCUG.

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Bokić ljudi!
    Vidim da ovdje niko ne spominje Klaićevu,pa me zanima jel imate kakvo mišljenje o toj bolnici (i dr)?To me jako zanima jer je moje djete tamo išlo na Deflux (reflux 4 i 5) i dr je zadovoljan a vidjet ćemo na mikciji u 11 mjesecu kak je to zapravo uspjelo.S obzirom na stupnjeve 4 i 5 nije imala nikakve simptome sem temperature(ni pečenje,ni smrad mokraće...).Jedino se ta dosadna E.coli javi tu i tamo (1-2 god.) a nj rješavamo antibioticima.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •