Stranica 15 od 17 PrviPrvi ... 51314151617 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 701 do 750 od 842

Tema: VUR- furadantin, profilaksa, prognoze...

enela avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Da se malo opet javim.

Prvo, super svima za dobre nalaze :D

Već sam pisala ovdje da Slatkica nema dijagnosticiran refluks (za sad još nismo išli niti na mikciju niti na uzv pregled, obavili smo samo običan uzv koji naravno ne može pokazati refluks), ali je imala ponovljenu E colli pa ju je pedijatrica stavila na profilaksu ninurom. Nakon tri sterilna nalaza urinokulture prestali smo s profilaksom i sad pije samo Cranactin kapi. Nervozno očekujemo urinokulturu za dva tjedna.

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Citiraj metal mama prvotno napisa
    Bokić ljudi!
    Vidim da ovdje niko ne spominje Klaićevu,pa me zanima jel imate kakvo mišljenje o toj bolnici (i dr)?To me jako zanima jer je moje djete tamo išlo na Deflux (reflux 4 i 5) i dr je zadovoljan a vidjet ćemo na mikciji u 11 mjesecu kak je to zapravo uspjelo.S obzirom na stupnjeve 4 i 5 nije imala nikakve simptome sem temperature(ni pečenje,ni smrad mokraće...).Jedino se ta dosadna E.coli javi tu i tamo (1-2 god.) a nj rješavamo antibioticima.
    šta je to Deflux? neki postupak?
    dr.Cvitković iz Helene je zapravo iz Klaićeve i ona pacijente za operaciju šalje tamo...
    za Klaićevu sam čula da je puno puno puno bolja od Šalate što se tiče tog problema urinarnog trakta!

a kao najbolji neurolog ti je u Splitu...
    ovo ti ja iz priča...

jučer smo bili odnijeli urin (jedva smo uzeli koji milimetar), onaj normalan nalaz je uredan još čekamo urinokulturu...
    i vadili smo krv za jetrene probe bilo je koma al važne su nam jer su prošli put (prije 3.mj. bile granične vrijednosti)

čekamo ponedjeljak.........
    aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.......................... ............

mirje avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Evo draga Adrijana malo "krasne literature za vikend" kao odgovor na tvoje pitanje o defluxu:

www.kbsplit.hr/hpps-2006/pdf/dok40.pdf
    (SUVREMENO LIJEČENJE VEZIKOURETERALNOG REFLUKSA U DJECE)

metal mama mi smo u kontaktu s dr. iz Klaićeve za mogući deflux. Nedavno smo obavili cistografiju i sad čekamo mišljenje dr.C. jer nam je nalaz bolji pa ne znam hoćemo li odgađati predviđeni zahvat (inače 4. obostrani).

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Ma malo me mučilo što svi spominjete neke druge bolnice,a mi prezadovoljni sa dr.B.,a i ostali dr.-ovi mi se čine mladi i zagrijani za posao,totalno ok. A sestre KATASTROFA ,mlade i totalno umišljene.One starije mi se čine da su na "zemlji".Evo mi sad liječimo E.coli već tjedan dana i bas danas sam provjeravala "kućnim"testerima za mokraću čini se sve ok a vidjet ćemo u pon. kad odnesem na mikrobiologiju.Moje dijete ima 7 god. i tek sad nas je naš tupavi pedijatar poslao na dj.odjel kod nefrologa(jer te temperature ima od unazad 1 god al ne bas prečesto) a mi naivni vjerujemo u sve sta kaze i tak da smo i mi zakazali da sami nesto poduzmemo.

mirje avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Ma malo me mučilo što svi spominjete neke druge bolnice,a mi prezadovoljni sa dr.B.,a i ostali dr.-ovi mi se čine mladi i zagrijani za posao,totalno ok. A sestre KATASTROFA ,mlade i totalno umišljene.One starije mi se čine da su na "zemlji".Evo mi sad liječimo E.coli već tjedan dana i bas danas sam provjeravala "kućnim"testerima za mokraću čini se sve ok a vidjet ćemo u pon. kad odnesem na mikrobiologiju.Moje dijete ima 7 god. i tek sad nas je naš tupavi pedijatar poslao na dj.odjel kod nefrologa(jer te temperature ima od unazad 1 god al ne bas prečesto) a mi naivni vjerujemo u sve sta kaze i tak da smo i mi zakazali da sami nesto poduzmemo.
    Mislim da smo kod istog doktora ali je riječ o urologu-kirurgu a ne nefrologu? (Skužila sam po sestrama ). Kako ste uopće otkrili reflux bez simptoma? Gdje idete na mjesečne kontrole?

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Nisam iz Zg,pa tak da ti mi imamo svog nefrologa u nasem gradu koji nas je poslao u Zg u Klaićevu kod tog dr.B. koji je presuper!Drago mi je da se slažemo oko sestara jer ja sam mislila da samo ja to vidim.
    A sto se tiče refluxa,hm...Tek nakon godinu dana je nas "pedijatar" konačno odlučio da krenemo dalje na pretrage(ultrazvuk,"mica") jer smo i mi jadni mislili da to što ima samo temperaturu nije valjda ništa strašno a uz to nalaz mokraće nije bas bio presuper pa je davao kojekakve antibiotike i to je prošlo.Sve dok se to opet nije pojavila dosada E.coli e onda smo doznali za to zlo.A najviše me uplašila jedna teta koja mi je ispričala kak je njena kći koja sad ima oko 16god. još i danas ide na kontrole,a OPERIRANA je 2 puta i to reflux 1 i 2.A znaju za to od njenog 1 mjeseca života?!Tak da više ništa neznam,mislila sam da ta operacija kad se napravi,GOTOVO.Al eto ja se nekak nadam da taj deflux bude bolji.

Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Mi s Klaicevom nismo bili zadovoljni ali iskljucivo zbog uzasne nefrologice kojoj smo dospjeli. A sta je najgore tamo smo pobjegli sa Šalate koju još uvijek doživljavamo kao noćnu moru. Ja zaista ne znam kako bi vise psihicki podnjela da moram ostaviti tamo dijete. Najbolji nefrolog- definitivno dr Cvitkovic

maxi avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

prijavljujem Hanin nalaz:
    eritrociti na granici, Esch.10 na 3
    nakon seke krećemo u nove pobjede homeopatijom

(da se netko ne bi zapitao, sve prije sam pisala o Lari, i njeni nalazi su super dok Hana nema reflux nego samo neku upalu očito)

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Eto jučer mi dijete završilo u bolnici,temp. joj je naglo skočila pa je dobila nekakav napad(kao konvulzije) i sad čekamo da vidimo što joj je.
    Kud ima taj VUR tu sad i to.A nalazi skoro pa ok,jedino su joj leukociti u krvi malo povišeni pa će se dalje vidjeti šta će biti

maxi avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Eto jučer mi dijete završilo u bolnici,temp. joj je naglo skočila pa je dobila nekakav napad(kao konvulzije) i sad čekamo da vidimo što joj je.
    Kud ima taj VUR tu sad i to.A nalazi skoro pa ok,jedino su joj leukociti u krvi malo povišeni pa će se dalje vidjeti šta će biti

mirje avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

metal mama, ~~~~~~~~~~~~~~~
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    javi kako je malena

berlinka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

~~~~~~~~~~~~~~~
    da malena što prije ozdravi!

enela avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

~~~~~~~~~~~~~
    ~~~~~~~~~~~~~
    ~~~~~~~~~~~~~

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Metal mama ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ da sto prije ozdravi i dodje doma, i da sve bude ok.

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

metal mama javi kako je mala mišika!

mirje, hvala ti na linku, budem pročačkala...

urin sterilan!
    još bolja vijest je da nam jetrene probe više nisu granične nego normalne !!!!! :D
    kako je uopće to moguće da se stanje naglo popravilo, još je k tome prije mjesec dana pila ukupno 14 dana Ceporex!

a još bolje da smo se cijepili i prvi puta u životu nemamo nuspojave!!!!!!!!! :D :D :D

i ready za vrtić!!!!!!!!!!!!!

svima!

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Eto danas tek saznali da je lagana upala pluća jedan razlog,a zašto je dobila napad nemamo još nikakvog pojma :? Možda zato što je osjetljiva na te nagle poraste temperature vidjet ćemo.Kad dodje iz bolnice šopat ću je multivitaminima i takvim stvarima i neću biti ljenčina,samo da sad ozdravi.Hvala svima na lijepim željama!

meliss@ avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Evo, ja vec duze vremena citam ovaj forum, i iako nisam iz RH, nailazim na iste probleme kao i vi, sa svojom refluxnom slatkicom! Njoj je sada 2,5 god., a reflux joj je dg-sticiran prije godinu dana. Tada je to bio obostrani II/III na MCUG. Potom smo istrazujuci po internetu i uveliko zahvaljujuci vasim pozitivnim komentarima, odlucili doci u ZG kod dr Cvitkovic. Dobili smo terapiju i savjete te u decembru uradili UZV cistografiju, na kojoj se reflux nije uopste prikazao. To je bilo za slavlje, ukinuta joj je profilaxa i mi sretni otisli kuci! Ali, tu ne bi kraj price! Na zahtjev nase dr ovdje, u Bosni, mi na ljeto ponovimo MCUG na kom se reflux ponovo prikaze, ovaj put kao jednostrani IIst.!!! Ne trebam vam ni reci kakve li tuge nas dom tada vidje, ali sta je tu je...Naoruzasmo se strpljenjem,ponovo profilaxa,UK svaki mjesec, paziti gdje izlazi, sta jede, koliko pije,da se slucajno ne razboli,.... No, 5. 10. idemo ponovo u Helenu, pa se nadamo nekakvom objasnjenju ovog cudnog toka dogadjanja, pa javim sta je bilo. To bi bilo za prvi put ,sve najbolje vasim malisanima!!!

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Paaaa, navodno UZV cistografija nije 100% tocna kao MCUG. Meliss@, bas mi je zao sto kroz sve to prolazite. . . .

MalaSirena avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Danas je dan D - u 11 smo naručeni na Šalati za MCUG. Sve me strah kak će to izgledati :/ (više me strah same pretrage nego nalaza )

Svim refluksičarima šaljemo puse!

Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno refluks....

Melisa, UZV cistografija je ček 10% pouzdanija od MCUG. To sam čula od liječnika u Austriji i istražujući internet. Niti jedna pretraga za refluks nije 100%. Ali isto tako refluks moze nestati i vratiti se, tako da mi se ne cini tako strasno sto je sada samo II stupanj na jednoj strani. Ali zasto tako cetsto radite curici pretrage za refluks? Pa dajte joj sanse da ga izraste do kraja! Nama su rekli da refluksu treba i po par godina da nestane a cijelo to vrijeme se moze vracati, tako da nema smisla raditi pretrage 1-1,5 godinu.

meliss@ avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Da, i ja se u svemu ovome najvise jezim bas na pretrage(zbog zracenja),ali znate kako je tesko dr reci NE!Tako da na kraju uvijek pristanem,s tim da definitivno razmisljam da MCUG vise nikako ne radimo, vec samo UZV-ucnu. Jedino sto me sad malo strah oko njene pouzdanosti,zbog ovih dogadjanja!Ali svakako cu razgovarati s dr Cvitkovic oko tih nedoumica. Pretpostavljam da nam ove polugodisnje mikcije dr trazi da bi izbjegla nepotrebno davanje profilaxe u slucaju povlacenja refluxa, a i u slucaju eventualnog pogorsanja (bila je planirana za operaciju) zbog obostranog rizika.No, sad je sve lakse kad je reflux jednostran, pa se nadam i mudrijim potezima doktorice. POzdrav :/

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

A sta ćemo mikcija se mora napraviti.Samo da nije nesto gore!I to će se preživjeti.

MalaSirena avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Samo da napišem da je naša mikcija prošla super - on je bio sam sa sestrama u sobi dok su ga slikali, trajalo je meni tri duuuuuuge minute, ali na kraju su ga tete jako pohvalile da uopće nije plakao i da je bio super (vidjela sam ja da je bio malo zblesiran kad sam ušla, ali nije bio uplakan, nego hrabar ). Čekamo nalaze koji će biti gotovi prekosutra.

meliss@ avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Slazem se s metal mama! Bar smo se gorih stvari nagledali hodajuci po bolnicama! SVE NAJBOLJE S MCUG ZA MALU SIRENU!

MalaSirena avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Nalaz sam pokupila danas - dr. rekla da se refluks više ne vidi i više ne moramo uzimati profilaksu :D :D :D

Na kontrole još moramo ići, ali rjeđe, no nema veze kad je glavno iza nas!!

Puse svima vama i želim vam dobre nalaze za vaše miševe i mišice!

meliss@ avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

:D :D BRAVO!!! Imi smo jucer bili u Heleni. UZV nam je super,tako da mozemo sad probati bez antibiotske profilaxe. Dr predlaze samo prirodnu zastitu( 2 mjeseca Cranactin , 2 probiotike, naizmjenicno), tako da potaknemo njene prirodne mehanizme odbrane sto mi se jako svidja! MCUG za 1,5 godinu , UK svaki mjesec, i to je to. PUSSA SVIMA!!

berlinka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Mala sirena i meliss@, super za dobre nalaze :D
    Nas uskoro očekuje uzv. cistografija i tako se nadam, nadam, nadam da nema više refluks... Mi nikad nismo bili na mikciji, u kojim slučajevima se radi ta pretraga?

mirje avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Cure, veselimo se s vama i vašom dječicom! Mi smo na osnovi nalaza DRMC odgodili deflux i uzdamo se u "majku prirodu" do slijedeće cistografije :D a i braci i seki je UVZ u četvrtak u Heleni pokazao uredne nalaze pa nam je "pao veliki kamen sa srca"
    Mikcijska cistografija se mora obaviti ako se planira klasični operativni zahvat ili deflux jer naši kirurzi još ne vjeruju u uzv a niti većina nefrologa i pedijatara, nažalost. Znači to mora jest u biti "mora".
    berlinka ~~~~~~~~~~~~

MalaSirena avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

melissa, mirje, super za nalaze :D

enela avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

MalaSirena, meliss@, mirje :D :D :D
    Berlinka ~~~~~~~~~~~~

Nama će u utorak biti gotov nalaz UK (prvi nakon prekida profilakse). Samo da bude ok...

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Citiraj MalaSirena prvotno napisa
    Nalaz sam pokupila danas - dr. rekla da se refluks više ne vidi i više ne moramo uzimati profilaksu :D :D :D
    :D :D :D baš mi je drago zbog vas!

pozdrav svima! ne stignem sve čitati, ali nadam se da ste svi dobro! evo malo vibri za sve malecke ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Citiraj MalaSirena prvotno napisa

Na kontrole još moramo ići, ali rjeđe, no nema veze kad je glavno iza nas!!

Puse svima vama i želim vam dobre nalaze za vaše miševe i mišice!
    SAVRŠENO, JEDNOSTAVNO SAVRŠENO!
    Baš mi je drago radi vas, i za svakoga kome su povuče refluks.... super! to mi hrani nadu...

melissa i mirje, super za sterilno!

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

D-mannose.... alternativa iz prirode na bazi voćnog šećera koja je toliko djelotvornija od brusnice da može zamijeniti antibiotik :shock:
    u 90 % slučajeva izlječenje...
    na sebe veže molekule E.Coli i onda izlazi van mokrenjem...

već sam si naručila iz Austrije, mame malo prošvrljajte o tom... pozdrav bebačima!

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Adrijana66 HVALA!!!
    To mogu djeca uzimat?

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

100% prirodno, sigurno za bebe i trudnice....

berlinka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Nemam dobre vijesti, refluks potpuno isti kao prije godinu dana A sestra nam je rekla da je dobro što se nije povećao, da ima i toga :shock:
    Jučer sam se čula s Cvitković i dala mi je tračak nade jer je rekla da bi ona možda J. skinula s profilakse jer nije imala nijednu upalu (nakon one prve kad smo otkrili refl.). No prije moramo napraviti scintigrafiju bubrega. Zna li netko kakva je to pretraga? Inače, moram pohvaliti J. da je cijeli pregled uzv. cistografije bila mirna i surađivala. Liječnik je rekao da takvo što u njenom uzrastu još nije vidio.
    Pusa svim refluksićima!

mirje avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Puse maloj hrabrici još je malena, ima nade da se povuče Meni je dr. spominjala i 4 godine, glavno je da nema upale a to uspijevate. Šalje li vas na dinamičku ili statičku scintigrafiju? Mislim da je baš meni ovdje netko odgovarao kako izgleda pretraga (mi smo radili samo statičku), na ovoj temi negdje na str. 6, te 9.

Cvrčak avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Scintigrafija ti je takodermetoda snimanja koja ima mogucnost da pokaze funkciju bubrega tj. moguca ostecenja bubrega. Takoder se slika ali to nije rengensko zracenje nego ubrizganju kontrast koji onda posnime. Traje malo duze vrijeme mislim cca 30 min.
    Unace UZV cistografija i MCUG nazalost nisu u krivu ako pokazu refluks. Veca je mogucnost da refluks postoji, ali da ga ne registriraju.
    Inace i nas mis ima refluks 4 stupnja i idemo u pon na operaciu. Probali smo deflux metodu cak dva puta li nije nam bas bila uspjesna. Razlog je taj da na toj strani ima dupli ureter te anatomija bas i nije idealna za deflux metodu.
    Drzim vam svima figice! I zelim samo reci da smo prosli cijeli Zgreb i toplo mogu savjetovati Prim. dr. Đelmis u Vinogradskoj kao nefrologicu koja ima znanja i strpljenja. Vecina refluksa do 3 stupnja samostalno prolazi pa je njma mozda ipak najbolja opcija cekanje a ne srljanje u bilo kakve zahvate. Dobra je meni osobno i dr. Cvitkovic, a ima i jedan krasna nefrolog na Rebru (na djecjoj dijalizi) ali mu se sada ne mogu sjetiti imena. Salatu nekako ne preporucam. Nismo imali ruzna iskustva li nisam bila zadovoljna jer nam nista nisu pricali nego su samo radili kontrole.
    Sto se tice operacija i Prof. Batinica na rebru i dr. Bastic u Klaicevoj su oboje izvrsni te je na vama da odlucite. Ima jedan jos dobar u Splitu na B ali kako nama nije to bas usput nisam pamtila ime.
    Evo to su vam moja iskustva, a vjerujte stvarno ih imamo nazalost puno!

mirje avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Cvrčak, mi smo odgodili deflux, po preporuci dr.C., baš zbog ovog što si napisala: 60% učinkovitosti jednog zahvata kod većeg stupnja (i mi smo 4.). A to još uvijek znači: stalna profilaksa, kontrolne cistografije (a naravno da kirurzi pouzdanom smatraju samo mikcijsku) i ponavljanje zahvata do 3. puta smatra se normalnim postupkom :shock: Stoga, uzdamo se za sad u "majku prirodu" a ako dođe do toga da se bude moralo na zahvat, razmišljamo više o klasičnoj operaciji.
    Za preporuke dr. u Klaićevoj i Splitu ("na S.") potpisujem...
    Puno ti hvala na podijeljenom iskustvu

A tvom misu:

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Cvrčak avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Hvala! Trebat ce nam vibre,a ja vam i javim kako je proslo!

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Eto i mi se prijavljujemo!

O 8. mjeseca ima bakterije u urinu (proteus mir.)
    Danas bili na mikciji, dijagnosticiran refluks 2. stupnja jednostrani.Terapiju dobili Cefiksim 2,5 ml/dnevno. Rekla nam dok da kupimo i Cranactinkapijer L. ne pije ništa osim vode,pa mu nemogu davati čaj od brusnice.
    Nalaz urina iz bubrega sutra gotov.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Što u biti znači 2. stupanj?

mirje avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

lali, vjerujem da ovih 15 stranica o toj temi sigurno nisu privlačno štivo ... pa evo "za prvu ruku":

http://www.poliklinika-helena.hr/hrv...lni_reflux.asp

http://www.pediatriconcall.com/forpa...nChild/vur.asp

http://www.plivazdravlje.hr/?section...show=1&id=9983

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

txs

stella avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Bok svima,evo nas opet vama,iako ovo vrijeme baš i nisam puno htjela čitati iz straha o mogućem tijeku našeg drugostupanjskog VUR-a.Jana već 10 mj pije Sinersul kao profilaksu,urini cijelo vrijeme sterilni,i jučer se počela žalit na bolove pri mokrenju i bol u leđima u području bubrega,te je još i zakurila 38,5.Danas odemo u Helenu (nakon dugog okršaja s našom pedijatricom),i tamo ju je dr, Cvitković pregledala,ali nije radila uzv i promijenila lijekove,a nalaz UK je u ponedjeljak gotov.Šok je uslijedio kad smo došli kući i kad je Janina mokraća bila crvena !!!! a ne žuta,dakle puna krvi!Ja ću umrijet do sutra jer sad nemam koga pitat a ne želim je odvest u neku Hitnu da mi je ostave u bolnici.
    Izvan sebe tu sad sjedim i tražim informacije.Niti jednom do sad nije bilo nikakvih problema...

Sretno svim malim VURovcima,posebno onima koji ovih dana idu na operacije

mirje avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

A jeste li napravili ostale pretrage urina (osim UK)? Kakve su one? Krv? Leukociti? CRP? Matea je prošli tjedan zakurila 40 i odmah smo otišli kontrolirati urin i krv i jedino što su u nalazu urina nađeni eritrociti (tj. sukrvica) što je dr. povezala s mogućim početkom upale; do nalaza UK je stoga savjetovala dvostruku dozu profilakse. Temp. je već drugi dan spala a UK je bila sterilna, znači: tek obična viroza. Vibriram da je tako samo i kod vas. Javi!

stella avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Nalaz urina: sg 1,015, ph 7, L 500, Er 250, a leukociti iz krvi 13 (piše da je referntna vrijednost do 15),i dala nam je Cefixim sirup 10 dana,a nakon toga profilaksu Nifuretten tablete.Jana je prije dva tjedna bila bolesna, jedan dan poišena temp,nos i kašalj, i taman krene sad opet ovaj tjedan u vrtić i zakuri danas, s tim da kasnije nije imala temp.Ne znam kako bude noćas,a ionako ništa ne budem znala do pon kad bude Ur
    Mirje hvala na javljanju,i nadam se da će biti tako kao i kod vas,ali ja u životu nisam vidjela takvu boju urina kao Janinu,to je nešto prestrašno...

jele blond avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Ako vodiš djete na hitnu, toplo preporučam Vinogradsku! Prim. dr. Đelmiš.
    Predivna žena, s puno razumjevanja i strpljenja i za dijete, ali i za tebe kao prestravljenu majku!!!!

mirje avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Stella, a da samo sad nazoveš hitnu ili bolnicu i pitaš za savjet zbog krvi u urinu? Naravno, spomeneš nalaz (vidiš da u urinu ima dosta i leukocita i eritrocita!) i dobivenu terapiju? Ne znam zašto bi je ostavljali u bolnici ako već imate nalaze krvi i urina? Još jednom se nadam da će sve biti OK

stella avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Zvala sam Helenu,ali dr C dolazi za pola sata,pa ću nju zvat.Inače se mikontroliramo kod dr Đelmiš u Vinogradskoj,ali kako smo jučer trebali hitno nekoga,zato smo otišli u Helenu,jer nisam ni namjeravala bezveze ostavit Janu u bolnici ako nije potrebno.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •