Stranica 6 od 17 PrviPrvi ... 4567816 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 251 do 300 od 842

Tema: VUR- furadantin, profilaksa, prognoze...

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mi obicno donesemo uputnicu u 7 ujutro, to muz donese, a ja sa S dodjem u 8 i prva sam na redu za vrecicu. Ujutro cesce piski pa smo brzo gotove.

MalaSirena avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mi smo na redu za kontrolu u srijedu. Sva sreća, mišonja od prve (i zadnje, zasad, srećom) infekcije s 2 g i 3 mj piški u bočicu tak da smo dost brzo gotovi.

Jedva čekam ovu kontrolu :/

Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Mi više ne idemo na Šalatu kontrolirati urin. Uzmem uputnicu od pedijatrice, lijepo se doma ujutro popiški u vrećicu i onda muž kad ide na posao odnese ,vrećicu u čašici, usput u Klaićevu. Samo je moram jako dobro oprati pod mlazom vode. tako nam dobro funkcionira.
    Na Šalati je bilo prevuiše gužve.

MalaSirena avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja se nekak sigurnije osjećam dok to tamo obavim. Uvijek bi si doma gruntala jel bila bočica ili sl. kontaminirana ili ne

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

ja kad doma vadim uvijek kupim steriliziranu čašu i vrećicu, a prije je dobro operem sa neutralnim sapunom...

a odlaske na Šalatu smatram kao male izlete, uvijek dođemo zadnji, pa se ona vrpolji i igra s drugom djecom... i baš joj bude zabavno...
    a i tamo postoji ona takozvana kolektivna solidarnost... svi mali refluksići

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

doma imam cijelu zalihu sterilnih posudica i vrećica. za svaki slučaj. jednom su mi na šalati čak primili donešen urin. sestra je malo vrtila glavom, ali ga je uzela.
    kontrole na šalati nam isto ne padaju teško. nekako se utješim kad dođem tamo i vidim da nismo jedini. naša taktika je da dođemo zadnji (iako je bolja taktika od pace, ali moj petar spava do 8 pa mi ga je žao buditi da dođemo ranije).
    adrijana66 ako nas skužiš, javi se. petar će imati smeđu majicu i traperice. (sad skužih da je malo kasno...)

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

eto sreće, tu sam... ok, smeđa majca i traperice, odaziva se na Petar, mi ćemo imati hm... da razmislim... tamno plavu treger haljinicu na prugice i sigurno će Gizel nabaciti neku frizuricu (mora doktora šarmirati pa da nam veli sterilno)!

MalaSirena avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Daklem, ide li tko možda u srijedu (ovu) na kontrolu na Šalatu?

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

nismo vidjeli Blondie i Petra... valjda smo se miomišli

a nalaz je Klebsiella pneumoniae, više od 105
    i 10 dana na Ceporexu a nakon toga se učlanjujemo u klub, dobili i mi nitrofurantin il kak se već zove...
    nešto je bilo riječ o Italiji, da se to kod nas nabaviti ili ne?

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Citiraj Adrijana66 prvotno napisa
    nismo vidjeli Blondie i Petra... valjda smo se miomišli

a nalaz je Klebsiella pneumoniae, više od 105
    i 10 dana na Ceporexu a nakon toga se učlanjujemo u klub, dobili i mi nitrofurantin il kak se već zove...
    nešto je bilo riječ o Italiji, da se to kod nas nabaviti ili ne?
    mi danas došli u 10, odmah su nam stavili vrećicu (mislim petru) i petar se brzo popiškio. bili gotovi u 10.25! :shock: tak da smo otišli kući. baš mi je žao da se nismo vidjele.
    a još mi je više žao da imate glupu beštiju...
    furadantina trenutno kod nas nema za kupiti, ali bi trebao vrlo brzo stići.
    malasirena - mi ne idemo u srijedu. nalazi su nam u četvrtak.

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Mi smo vec doktorirali na stavljanju vrecice. Kad se Ema probudi ujutro odmah ju opreremo, pospricamo sa Octeniseptom, obrisemo sterilnom gazicom i ljepimo vrecicu. Kad se popiski ja brzo sjedam u auto i unutar 1h je vrecica u Klaicevoj. Tamo primaju od 8h i nikad nema vise od 2 ljudi ispred mene. Nalaz je gotov za 3 dana.

klia avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Jel vi meni hoćete reći da nalaz esherihije u Damjanovu urinu može biti signal refluksa????
    Pije Zinat i guza mu se zajela, danas ćemo je namazati Plimicolom i oprati u hrastovoj kori.
    Vidim po vašim postovima da me čeka borba....

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Ne mora biti refluks. Nemoj brinuti unaprijed. Ema nema refluks, nismo zapravo nikada isli na daljnje pretrage, samo UZV bubrega.

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

me ne... ne mora biti refluks... urinoinfekcije su česte kod bebača... ja sam ti samo skrenula pažnju na ovu stranicu radi savjeta... npr. brusnica je super, čim više konzumiranje tekućine, preporuča se tuširanje, često presvlačenje, pranje guze odmah nakon kakanja, nesoljena hrana itd. itd.
    onako, možda pokupiš par korisnih savjetića! ili ako će te bilo što zanimati pitaj!
    SRETNO

klia avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mi još uvijek samo dojimo tako da s čajevima moram pričekati do 26.2. kad puni 6 mj.
    Probudi se iz sna uz grčeviti plač, pretpostavljam da ga boli mokrenje.
    Jučer mi prijateljica veli da je infekcija esherihijom najveća bol, koju je probala u životu

U ponedjeljak idemo opet na urinokulturu.

Hvala svima na dobrim savjetima, nisam još sve stigla pročitati.

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

ma ne... veli se da bebe ne osjećaju bol... bar ne u tolikoj mjeri, ne brini!
    moja Gizel je imala grozan, stvarno grozan nalaz, a tako je bila dobro raspoložena i uvijek nasmijana da mi je bilo nevjerojatno kad smo saznali za E.Coli!
    I istina, znala se probuditi u noći i na sekundu kao da je nešto muči, al nije to ništa u usporedbi sa "boli" kada je gladna i želi sisati

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

upala bubrega boli ko sam vrag. moja nije zakurila prvih dana, ja sam skuzila da nesto ne valja po njenim izrazito bolnim vriskanjima, nesto sto nisam prije ni poslije vidjlela
    Imanje ecoli vjerojetno ne boli (mozda pecka), al ono sto ti ona napravi (upala bubrega ako do nje dodje) da.

Klia,d rzim fige da dobro prodje. Nisu ti cajevi bitni, samo neka doji.
    Mali trik, kad idete dati urin. Kad mu stave vrecicu - ako se ne popiski stavi ga na trbuh, na trbuhu ce se brzo piskit.

mirje avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Pozdrav svima! Mi smo novi. Matea sada ima 2 mjeseca i 10 dana a primjena je na Šalatu s 1 mj i 7 dn. Donjela sam je na hitnu zbog prehlade a završili na nefrološkom odjelu i to 8 dana. Imala je E.coli i upalu bubrega. Nakon pretraga i mikcijske dijagnosticiran joj je reflux III stupnja obostrano. MM je operirao refluks kao beba od 3 mj ( prije 27 godina) po jednoj strani a dr. se zaliječela razvojem, kao profilaxu uzimao je sinersul. Do sada nisam znala da može biti naslijedno pa me zanima može li se otkriti na UZV i prije rođenja da se bar spriječi koja infekcija, ako netko ima iskustva. Ona nam je treće dijete a kod prvo dvoje nije bilo sličnih problema. Iskustva sa Šalate nemam loša. Jedino što se ne može ostati s bolesnim djetetom. Ja sam je stoga dolazila dojiti svaka 3 sata u periodu od 6 do 18h i jedina je sreća što je to bilo odmah po Novoj godini pa nije bilo gužve na cesti. Kao profilaxa preporučen je nitrofurantoin. Otišli smo isti dan kod naše pedijatrice a ona je rekla kako taj lijek kod nas postoji samo u obliku tableta te da se za sirup ili kapi obratimo Marketingu za lijekove. Tamo smo dobili odgovor da ga je trenutno opća nestašica na cijelom tržištu. Prevrgli smo poznanike po cijeloj Europi i našli u Švicarskoj URODIN - nitrofurantoin u obliku kapi. Ima li tko iskustva s istim lijekom? U UK od četvrtka nađen je sada PSEUDOMONAS ali u maloj konc. pa nije upućena u bolnicu. Kontrolu na Šalati imamo sljedeći tjedan. Kako opće izgledaju te mjesečne kontrole? Krajem mjeseca je naručena na DMSA na Rebro - što će joj radit tamo?
    Vidim da se većina vas duže bori s refluxom, bojim se i strepim nakon svakog obroka hoće li povratiti (da bi posumnjala na novu infekciju) ili dobiti temperaturu... a tako je malena

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

MIRJA - vidim da si na TRUDNICAMA.net dobila info o DMSA scintigrafiji. Što se tiče nitrofurantoina, prošle godine postojao sirup kojeg nema nigdje više u prodaji, ne znam iz kojeg razloga. Mi trenutno uzimamo NINUR, koji je po sastavu istovjetan tom sirupu, ali u obliku tableta, ali ljekarne su dužne usitniti te tablete u prah i dozirati prema težini djeteta. Za nas to radi ljekarna MANDIĆ.

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

za DMSA idete rano ujutro da joj daju inekciju i za 2 sata il kolko vam kažu se vratite na snimanje. Potrudite se (jako potrudite) da u to vrijeme spava... i prođe bez problema. Mi smo bili budni i ona je bila u šoku, vrištala je ko luda jer beba mora mirovati dok je snimaju pa su je morali snažno tiskati. Znači, rano je probudite, držite je budnom, i par minuta prije nego idete na ono snimanje za 2 sata je uspavajte. I bit će idealno!
    ta pretraga koliko sam ja skužila govori o tome koliko su oštećeni bubregići!
    SRETNO

ja se isto bojim te nasljednosti, ne znam od kog je dobila i ako je dobila nasljednim putem, ali s obzirom da su 30% šanse da to dobe braća i sestre mislim da su najučinkovitije česte kontrole urina i dr.Cvitković preporuča ultrazvučnu cistografiju... tak da ću ja sa drugim djetetom kad se rodi svakako otići jer mislim da je prevencija najvažnija! i najmanje štetna! i doprinosi boljoj budućnosti (što se tiče zdravlja)!

ne znam ako boli upala bubrega, mi je hvala Bogu nismo imali, slučajno smo bezveze vadili urin na rutinskoj kontroli i otkrili početak upale...

berlinka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

ne znam ako boli upala bubrega, mi je hvala Bogu nismo imali, slučajno smo bezveze vadili urin na rutinskoj kontroli i otkrili početak upale...
    Slično i mi! Jedna predivna liječnica u Zaraznoj i naša forumašica! posumnjala je na urinoinfekciju. Jedini simptom je bila povišena temperatura (koja je trajala 1 dan). Tako smo i mi otkrili refluks prije upale bubrega, hvala Bogu!

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

GRENDI baš mi je drago da se, osim u sloboštini, susrećemo i ovdje! pogađaš tko sam? sanja, petrova mama.

mirje dobrodošla!- mjesečne kontrole na šalati - dolaziš na šalter (8 - 10 h), predaješ uputnicu, knjižicu i zadnji nalaz uk i čekaš da te prozovu kako bi stavili vrećicu za urin. dok čekate da se beba popiški, ako treba, idete u podrum vaditi krv. nalazi su za tri dana (11 - 13h) i tada se naručiš za slijedeću kontrolu.

klia avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Jeste li radili pauzu između kraja antibiotika i kontrolne UK, ako da, koliko dana?

mirje avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

za DMSA idete rano ujutro da joj daju inekciju i za 2 sata il kolko vam kažu se vratite na snimanje. Potrudite se (jako potrudite) da u to vrijeme spava... i prođe bez problema. Mi smo bili budni i ona je bila u šoku, vrištala je ko luda jer beba mora mirovati dok je snimaju pa su je morali snažno tiskati. Znači, rano je probudite, držite je budnom, i par minuta prije nego idete na ono snimanje za 2 sata je uspavajte. I bit će idealno!
    ta pretraga koliko sam ja skužila govori o tome koliko su oštećeni bubregići!
    SRETNO

ja se isto bojim te nasljednosti, ne znam od kog je dobila i ako je dobila nasljednim putem, ali s obzirom da su 30% šanse da to dobe braća i sestre mislim da su najučinkovitije česte kontrole urina i dr.Cvitković preporuča ultrazvučnu cistografiju... tak da ću ja sa drugim djetetom kad se rodi svakako otići jer mislim da je prevencija najvažnija! i najmanje štetna! i doprinosi boljoj budućnosti (što se tiče zdravlja)!

Puno vam hvala, drugačije je kad o pretrazi dobijete informacije iz nečijeg iskustva!

mirje avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj blondie xx prvotno napisa
    GRENDI baš mi je drago da se, osim u sloboštini, susrećemo i ovdje! pogađaš tko sam? sanja, petrova mama.

mirje dobrodošla!- mjesečne kontrole na šalati - dolaziš na šalter (8 - 10 h), predaješ uputnicu, knjižicu i zadnji nalaz uk i čekaš da te prozovu kako bi stavili vrećicu za urin. dok čekate da se beba popiški, ako treba, idete u podrum vaditi krv. nalazi su za tri dana (11 - 13h) i tada se naručiš za slijedeću kontrolu.
    To znači da je i nefrolog pregleda kada budu gotovi nalazi, tj. za tri dana?

mirje avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj grendi prvotno napisa
    MIRJA - vidim da si na TRUDNICAMA.net dobila info o DMSA scintigrafiji. Što se tiče nitrofurantoina, prošle godine postojao sirup kojeg nema nigdje više u prodaji, ne znam iz kojeg razloga. Mi trenutno uzimamo NINUR, koji je po sastavu istovjetan tom sirupu, ali u obliku tableta, ali ljekarne su dužne usitniti te tablete u prah i dozirati prema težini djeteta. Za nas to radi ljekarna MANDIĆ.
    Hvala. Za DMSA sada znam i iz teorije i praktično. Nisam znala da se tablete mogu toliko precizno dozirati. Matea ima samo 5 kg pa su sada praktičnije kapi koje sam navela (dajemo joj trenutno 1 kap).

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Furadantina (sirup) ima u Italiji, kosta 1,90 eura, pa kao ti ima ko potrazit probaj. Mislim da je za tako male bolji od tableta, al to je onak, laicko misljenje.

Na "nalaze" dolazis bez djeteta. mislim, ak ga bas moras vodit (jer ga nema ko cuvati) ok, al ne moras dolazit s djetetom. Doc ti samo ispise papiric i veli OK ili nije OK, to traje 30 tak sekundi (na zalost). Nefrolog ni ne pogleda dijete, samo papire.
    Sve sto sam naucila o bolesti i svemu oko toga naucila sam u jednom razgovoru sa dr. Cvitkovic. A godina dana Salate naucila me samo legendarnoj recenici: Kontrola za mjesec dana.

Na DMSA je nama S spavala (uspavli je setajuci ju u kolicima, i tak smo s kolicima dosli tamo), odmah se javili da imamo "spavaca", jer te odmah uzmu, imas prednost ako spava. I to je gotovo u sekundu ako spava. S se budila naravno kad smo ju prebacivali, al ja sam na kraju legla na kolica s njom i uvalila joj sisu pa je nastavila sa sisom spavat, a ja skup s njom lezat ispod kamere. Uspjeli smo, a tehnicarke su umirale od smijeha da tak nisu jos snimale...

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

cure, pomoć!
    jeste li ikad primjetile da se klinci ne žele premotavati?
    ova moja urliče, vrišti, sva je plava koliko plače, kao da joj ne znam šta radim...
    e sad, to promjena na najgore se dogodila nakon posjeta Šalati! sestra je bila živčana i na silu je oprala snažno tiskajući nogice i stavila vrećicu. Ona je plakala iz petnih žila!
    i ne znam dal je to ono kao psihička posljedica ili je stvarno nešto boli, peče... inače koža izgleda ok, sve mi izgleda ok!
    I čim je želim premotati negdje vani u sobi za presvlačenje ili negdje drugdje imamo prave drame! i doma, ali tek tamo! kako je to grozno, ono na čemu radiš mjesecima u jednom danu se uništi!
    čak se ni više ne želi kupati/tuširati jer je to asocira na pranje guze nakon kakanja! naravno isprobali smo sve, sa njezinim najdražim igračkama, radili joj najdraže grimase, ma ne mogu više ni izmišljati koliko sam truda uložila u to!

I da pitam one koji nose u Klaićevu urin? a što je sa vađenjem krvi iz prsta! i to sa običnom uputnicom za urin tamo odete? i kako to funkcionira s obzirom na šalatu, ili uopće ne funkcionira?
    naručili smo se kod dr.Cvitković pa ćemo šta će nam ona reći na naše dosadašnje dijagnoze!

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Ja nosim urin u Klaićevu, mi ga sami uzimamo/ljepimo vrećicu. Pedijatrica nam napise obicnu uputnicu za laboratorij (crvenu) i to je to. Dođem tamo, predam vrećicu i uputnicu i kraj priče. Zaista ne vidim potrebu za kontrolu urin nositi na Šalatu. . . .
    A kakve veze vađenje krvi ima s tim? Nisam te baš skužila?

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

na Šalati svaki put uz urin dajemo i krv iz prstića...

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

a u Klaićevoj vas pozovu na sljedeću pretragu, objasne vam kakav je nalaz ili je sve to samoinicijativno?

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

[quote="Adrijana66"]a u Klaićevoj vas pozovu na sljedeću pretragu, objasne vam kakav je nalaz ili je sve to samoinicijativno?[/quote

U Klaicevoj je mikrobiološki laboratorij, nalaz i ako ima bakterije, antibiogram su gotovi za 3 dana. Dodjem tamo i pokupim nalaz. I to je to. Krv ne vadimo. . . ne vidim potrebu, ako se radi samo o kontroli za E.coli? Inace, mi smo Emi vadili krv 2 puta, jednom u nasem DZ, a drugi put, jer smo isli "pod hitno" u R. Bicanica na Knežiji.

berlinka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Adrijana66, znam o čemu pričaš!
    Mi smo imali traume nakon jedne duuuge večeri u Zaraznoj, neljubaznoj sestri (iako možda ne tako kao ova koju ti opisuješ), tu je bilo još vađenje krvi, koje ju je boljelo. Nakon toga, Jana je vrištala kad bi joj se samo približio netko u kuti, a inače je jako veselo, otvoreno, druželjubivo i nesramežljivo stvorenje. Prva dva puta i kod Cvitkovićke je bila jako preplašena, jedva smo joj nalijepili vrećicu... Ali strpljivim pristupom, opet je stekla povjerenje i super surađuje. Ultrazvučnu cistografiju smo odradili bez ikakvih problema. Odmah nakon pretrage se veselo bacila na igračke.
    Jedino što ti mogu savjetovati, budi maksimalno nježna i strpljiva dok ne zaboravi tu traumu i izbjegavaj slične situacije koliko možeš! Ako je riječ o rutinskoj kontroli, onda stvarno sve to možete odraditi doma i u Klaićevoj!

Mi svaki mjesec nosimo urin u Klaićevu, doktorica opće prakse nam daje uputnice. Nismo baš osobito vješti u uzimanju uzorka Ali se skuži je li riječ o lošem uzorku ili stvarno postoji upala. Ponekad, ako sumnjamo odemo kod Cvitkovićke i tamo napravimo kontrolu. Ne kužim zašto vadite krv iz prstića? Nije valjda da to spada u redovitu kontrolu? :shock: Cvitković to ne traži, hvala Bogu, jer mislim da je to za klince prilično invazivna pretraga...
    Pusa maloj mišici , i meni bi bilo užasno da me netko pregleda na gore opisani način...

berlinka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Uf, greška, greška u smajliću
    Gizel,

mirje avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj pace prvotno napisa
    Furadantina (sirup) ima u Italiji, kosta 1,90 eura, pa kao ti ima ko potrazit probaj. Mislim da je za tako male bolji od tableta, al to je onak, laicko misljenje.

Na "nalaze" dolazis bez djeteta. mislim, ak ga bas moras vodit (jer ga nema ko cuvati) ok, al ne moras dolazit s djetetom. Doc ti samo ispise papiric i veli OK ili nije OK, to traje 30 tak sekundi (na zalost). Nefrolog ni ne pogleda dijete, samo papire.
    Sve sto sam naucila o bolesti i svemu oko toga naucila sam u jednom razgovoru sa dr. Cvitkovic. A godina dana Salate naucila me samo legendarnoj recenici: Kontrola za mjesec dana.

Na DMSA je nama S spavala (uspavli je setajuci ju u kolicima, i tak smo s kolicima dosli tamo), odmah se javili da imamo "spavaca", jer te odmah uzmu, imas prednost ako spava. I to je gotovo u sekundu ako spava. S se budila naravno kad smo ju prebacivali, al ja sam na kraju legla na kolica s njom i uvalila joj sisu pa je nastavila sa sisom spavat, a ja skup s njom lezat ispod kamere. Uspjeli smo, a tehnicarke su umirale od smijeha da tak nisu jos snimale...
    OK. hvala!Za sad ćemo vidjeti kako će to ići s Urodin kapima. Na Šalati smo slj.tjedan.

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

thanx cure, ovaj mi je forum zlatza vrijedan

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

sterilno!!! :D
    prošli put smo imali beštiju 10*3, zatim bolest koja ga je jako oslabila i preskakanje lijeka zbog povraćanja - očekivala sam opet nešto. kad ono sterilno!
    pitala sam za mcug i uzv cistografiju i dr mi odgovorila s obzirom da je prelazni stupanj (II/III granica za operaciju) da bi mcug bolje odredio stupanj refluxa. no ja svejedno planiram uzv cistografiju. što vi mislite?
    ako stupanj refluxa nije isti, mijenja li se omjer lijeka ili je za sve stupnjeve isti (1mg/kg furadantina)?
    adrijana i mi imamo problema s presvlačenjem ako je umoran ili mu prekidam igru zbog mijenjanja pelena.
    PITANJE za vas koji se kontrolirate u klaićevoj: ako samo pokupite nalaz tko određuje terapiju?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Salata ima praksu da uzima krv pri svakoj kontroli urina djeci koja uzimaju profilaksu. To je nesto sto mene izuzetno nervira i zbog toga bih najradije presla drugdje. Moja pedijatrica mi da uputnicu za Zavod za javno zdravstvo pa tamo odnesem, rezultate salju direktno pedijatrici. To radimo jednom mjesecno, jer na Salati kazu kontrola za dva mjeseca, a mi radimo svaki mjesec...
    Cvitkovic isto kaze da je to vadjenje krvi totalno bespotrebno.

Blondie - na Salati ce ti uvijek reci da je mcug bolja zato sto uzv cistografiju ne rade i nema sanse da priznaju da je bolja.
    Ja ne bih isla na mcug jer je to pretraga sa zracenjem. Pogotovo ako planirate ionak uzv cistografiju.

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Citiraj pace prvotno napisa
    Blondie - na Salati ce ti uvijek reci da je mcug bolja zato sto uzv cistografiju ne rade i nema sanse da priznaju da je bolja.
    ma slažem se s tobom kad je dr B u pitanju, jer ona izvlači direktnu korist iz toga. ali kad to kaže druga doktorica koja od toga nema nikakve koristi, malo se zamislim zašto mi je to preporučila. isto tako je logično da dr cvitković zagovara uzv cistografiju. ne znam tko je veći stručnjak i kome vjerovati. nisam dovoljno stručna koliko god čitala o tome, samo želim napraviti ono što je najbolje za moje dijete. koliko god se bojim zračenja, još više se bojim da mu nešto zezne bubrege. u svom (ne)znanju odlučih se na uzv cistografiju i nadam se da time nećemo nešto važno previdjeti.

vađenje krvi - mi ne vadimo krv svaki put. ovaj put sam rekla da smo vadili prošli tjedan i da ga ne želim opet pikati.

berlinka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

:D

mijenja li se omjer lijeka ili je za sve stupnjeve isti (1mg/kg furadantina)?
    Jana je na nešto više od 11 kg (u međuvremenu smršavila ) dobivala 5 ml furadantina. Sad pije 1 tableticu Nifuretten. (Kaže Cvitković da su te tablete super, a Jani je to puno lakše piti, nego furadantin, pa se pitam zašto je uopće on bio prvi izbor...)

PITANJE za vas koji se kontrolirate u klaićevoj: ako samo pokupite nalaz tko određuje terapiju?
    U Klaićevoj radimo samo laboratorijske pretrage. Sami pogledamo nalaz i ako nešto ne štima, tj. nije sterilno ili/i ima povišene leukocite, nazovemo Cvitkovićku radi konzultacije. Terapija joj je stalno ista, osim ako ne dođe do upale. Otkad smo na profilaksi, znalo je biti bakterija, ali u "dozvoljenoj" količini. Pravih upala, srećom, nismo imali.

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

a mi smo 10-11kg pili 1,5ml Sinersula za II.stupanj VUR-a! nije to premalo? s obzirom da često kruži ova brojka 5ml!

blondie, super za sterilno! :D

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

još jedno pitanje! a vi mame koje idete u Klaićevu? tamo ste prešle s Šalate ili ste tamo i prvobitno bili u bolnici?
    mislim da moja pedijatrica neće dobro izreagirati dok joj velim da hoću premještaj! uostalom, baš me briga što ona o tome misli!

berlinka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

a mi smo 10-11kg pili 1,5ml Sinersula za II.stupanj VUR-a! nije to premalo? s obzirom da često kruži ova brojka 5ml!
    Čudno, pa i mi imamo II. stupanj VUR-a :?

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Terapiju nam određuje pedijatrica nakon sto dobijemo nalaz, a urin nosimo sami u Klaicevu od pocetka. Da je trebalo ici na bilo kakve daljnje pretrage isli bi u Helenu, nikako na Šalatu.

blondie :D :D za sterilno!!

Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Petra ima 10 kg i pila je 2 ml furadantina nakon što je došla na 8 kg, a sad pije, kad nema f., jednu tableticu Nifureten.
    Inače dr. Cvitković nam je rekla da prelazimo na veću dozu furadantina nakon 12 kg.

Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

"(Kaže Cvitković da su te tablete super, a Jani je to puno lakše piti, nego furadantin, pa se pitam zašto je uopće on bio prvi izbor...)" - moram priznati da se i ja isto ovome čudim. Petra je stvarno teško gutala taj furadantin, a sad uopće ne kuži da joj dajem izmrvljenu tableticu.[/b]

Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Mi smo samo prvi put bili na Šalati, onda smo prešli kod dr. Cvitković, a svaki se mjesec kontroliramo u Klaićevoj (mislim dajemo urin), inače isto kao neki konzultiramo se telefonski s dr. Cvitković, ako nešto ne štima.

mirje avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

prošli put smo imali beštiju 10*3, zatim bolest koja ga je jako oslabila i preskakanje lijeka zbog povraćanja - očekivala sam opet nešto. kad ono sterilno!
    pitala sam za mcug i uzv cistografiju i dr mi odgovorila s obzirom da je prelazni stupanj (II/III granica za operaciju) da bi mcug bolje odredio stupanj refluxa. no ja svejedno planiram uzv cistografiju. što vi mislite?
    ako stupanj refluxa nije isti, mijenja li se omjer lijeka ili je za sve stupnjeve isti (1mg/kg furadantina)?
    adrijana i mi imamo problema s presvlačenjem ako je umoran ili mu prekidam igru zbog mijenjanja pelena.
    Super za sterilno!!!!!!!
    Matea je obostrano III stupanj a profilaxa je isto 1 mg/kg nitrofurantoina (uzima kapi Urodin).

Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Glede preporuke za UZV cistografiju- mi smo je dobili u Ljubljani i Austriji a ne u Zagrebu, a u Ljubljani su nam preporucili dr Cvitkovic s kojom i suradjuju. Glede strucnosti- saznali smo da je ona najmladji docent, uskoro i profesor, u Hrvatskoj, zena predaje na sve strane. Eto tako da smo do dr Cvitkovic dosli preko Ljubljane, nazalost tek nakon iskustva sa Šalate. Osim toga ono sto se meni svidjelo da ona ponudi sve opcije, rastumaci prednosti i mane svake metode- ona ne forsira UZV cistografiju niti ju je ona izmislila, problem je da u Hrvatskoj treba dulje vremena da se neke stvari prihvate a da ne govorimo o taštini mnogih nasih lijecnika....

Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

A sto se tice Furadantina mi smo u pocetku uzimali vise, koliko se sjecam 2 mg/kg, a kada se stanje ustabililo manju dozu- oko 1 mg/kg. Krvnu sliku i jetrene probe vadili smo tek nakon 6 mjeseci zbog profilakse. Dr Cvitkovic kaze da su to male doze i nisu potrebne cesce kontrole i pikanje djece jer tek nakon duljeg davanja mogu nastati promjene. To su nam rekli i u Ljubljani

Stranica 6 od 17 PrviPrvi ... 4567816 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •