Stranica 7 od 17 PrviPrvi ... 56789 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 301 do 350 od 842

Tema: VUR- furadantin, profilaksa, prognoze...

mirje avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Imate obe metode jako dobro opisane, uz navedene prednosti i mane svake, na web stranici poliklinike dr.C.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Osim toga ono sto se meni svidjelo da ona ponudi sve opcije, rastumaci prednosti i mane svake metode- ona ne forsira UZV cistografiju niti ju je ona izmislila, problem je da u Hrvatskoj treba dulje vremena da se neke stvari prihvate a da ne govorimo o taštini mnogih nasih lijecnika....
    upravo to i ja govorim.
    Nije stvar samo dr. B koja ima direktne financijske koristi, ostali doktori su nezainteresirani za ono sto je van njihovih mogucnosti.
    Mene jako smeta sto mi mogucnost uzv cistografije nije nitko nikad na Salati spomenuo. Pa nek sama odlucim hocu li platit tu pretragu ili ne. Ja znam da su to minimalna zracenja (na mcugu), al ako mogu izbjeci zraciti svoju malu kcer i njene jajnike i zelim to, zasto mi se ne omoguci informacija o tome?

Isto tako, ne vjerujem da ce ti na Salati reci da npr. u Klaicevoj operacije danas vecinom rade endoskopski, a ne klasicno (rezom).

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

cure zlatne ste! hvala na info i razmišljanjima o uzv-cistografiji, sad sam sigurna da sam donijela dobru odluku.

operacija - o tome uopće nisam razmišljala. ja sam vječni optimist i jednostavno vjerujem da će reflux nestati sam od sebe. ali kad smo kod toga, pitanje: u kojoj dobi najčešće liječnici odluče da profilaksa više nema smisla i pribjegavaju operaciji? pace, na šalati operiraju klasično rezom?

mirje avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj blondie xx prvotno napisa
    cure zlatne ste! hvala na info i razmišljanjima o uzv-cistografiji, sad sam sigurna da sam donijela dobru odluku.

operacija - o tome uopće nisam razmišljala. ja sam vječni optimist i jednostavno vjerujem da će reflux nestati sam od sebe. ali kad smo kod toga, pitanje: u kojoj dobi najčešće liječnici odluče da profilaksa više nema smisla i pribjegavaju operaciji? pace, na šalati operiraju klasično rezom?
    Navodno nakon 2. godine kada pretpostavljaju da je s razvojem tih organa učinjeno sve da se refluks sam ispravi ili ukoliko dodje do povećanja stupnja refluksa ili do izravne ugroženosti bubrega (npr. stalnim infekcijama), u tom slučaju operiraju bez obzira na dob

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

vjerujem da je tu pristup individualan. Nama je dr. Cvitkovic bila rekla da cemo vidjeti nakon DMSA i kako bude reagirala na profilaksu. Scintigrafija je pokazala odlicne rezultate i mi bez obzira na 3. stupanj za sada i dalje imamo konervativno ljecenje. Da su rezultati scintigrafije bili losi vjerojatno bi razmatrali opciju operacije.
    Endoskopsku operaciju mislim (ali nisam sigurna) rade samo u Klaicevoj. To je "njihov izum", oni su to uveli kao praksu i znam da se time jako ponose.

mirje avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Jučer sam kupila CranActin sirup za Mateu. Pedijatrica nam je rekla da se o doziranju savjetujemo u lijekarni. Magistra je odmah zvala dobavljača i rečeno nam je da se mogu piti od rođenja, osim kada je istodobno na antibiotcima, te da bi doziranje s obzirom na njezinu kilažu (5 kg) bilo 2 X po 1 ml. Pročitala sam stare postove o toj temi i mislim da je to previše s obzirom na vaša iskustva :? :? :?

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Mi dajemo Emi od kad je krenula "prica" ca e.coli 1ml Cranactina samo navecer, a tada je imala 7mj i cca 7kg.
    Dok je bila na profilaksi Sinersulom koji smo davali navecer, Cranactin smo davali ujutro isto 1ml.

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

danas sam dobila Ninur 10mg
    Please, kako se to daje?
    rekla mi je otopiti u vodi i ponuditi za piće...
    topla/hladna voda? :?
    cure, iskustva!
    thanx

mirje avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

[quote="Pina"]Mi dajemo Emi od kad je krenula "prica" ca e.coli 1ml Cranactina samo navecer, a tada je imala 7mj i cca 7kg.
    Dok je bila na profilaksi Sinersulom koji smo davali navecer, Cranactin smo davali ujutro isto 1ml.[/quote

Hvala. I mi smo razmišljali o davanju 1 ml samo ujutro jer je navečer i onako gnjavimo s Urodinom. A ova mi se preporuka stvarno učinila pretjerana! Rekli su mi da sok razrijedim u vodi pa dajem žlicom. Nadam se da će nam pomoći.

MalaSirena avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Samo da prijavim kak je naš nalaz sterilan, iduća kontrola je za tri mjeseca i moramo dogovoriti MCUG. Tko zna kad radi dr. Batinić na Šalati (znam da je srijedom, ali nisam sigurna za vrijeme)?

mirje avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj MalaSirena prvotno napisa
    Samo da prijavim kak je naš nalaz sterilan, iduća kontrola je za tri mjeseca i moramo dogovoriti MCUG. Tko zna kad radi dr. Batinić na Šalati (znam da je srijedom, ali nisam sigurna za vrijeme)?
    Super za sterilno! :D Mi idemo sutra.
    Dr.B. sam imala prilike vidjeti jedan utorak u onom terminu informacija na odjelu.

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Samo da prijavim kak je naš nalaz sterilan, iduća kontrola je za tri mjeseca i moramo dogovoriti MCUG
    Čestitam za sterilno!!!

A ono iduća kontrola za 3 mj. ljuta sam... tako je i nama bilo za 3mj pa je dobila upalu... a mogli smo je spriječiti na vrijeme...

I još sam ljuta na Šalatu jer su mi dali da je liječim Ceporexom i rekli neka dođem za mjesec dana na Šalatu... _MOLIM!!!!!!!!!!!!! A kontrola??? i točno osjećam da nije brošla bakterija, baš njih briga
    a trebala bi za 2 tjedna na cijepljenje: cijepljenje + pad imuniteta + urinoinfekcija=baš im hvala!

I opet sam ljuta na Šalatu jer sam pitala doktora zašto ona tako dugo pije sinersul, pa mi je rekao dok djeluje je dobro... drugim riječima, dokne dobi upaluje dobro
    a tako smo dobro napredovale
    a svaka upala znači... i previše toga lošega...

a MCUG, meni su rekli da se naručim i uputili dr.Batinić u srijedu, pobjegla sam iz bolnice :D malo sutra...
    ja se tamo više ne vraćam...

javim se s vijestima, sad idem nositi urin na analizu, i naručili smo se za ultrazvučnu cistografiju u 5.mj., nadam se da će od sad biti sve dobro...

MalaSirena avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

MM ne vjeruje u UZVcistografiju:/ , ali također ne planiramo niti dijete ostaviti u bolnici. Budem vidjela kak će to ispasti.

Meni je super što on niti jednom, osim prvi puta, nije imao upalu, a ovo što je oko nove godine imao bakteriju u urinu tumačim time što je imao kozice, jer je nakon toga opet sterilan.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mozes mi molim te objasnit to da TM ne vjeruje u UZV cistografiju?

Moja su iskustva sa Salatom isto losa - povrsno i manjkavo, samo kontrole, a nitko ne reagira na hrpu urinoinfekata... na MCUGu se nije nasao refluks, a nasao se cistografijom. Da ne govorimo o zracenju kojeg kod uzv c. nema...

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

kontrola vam je za 3.mj....
    do sada svi nalazi su nam bili STERILNI i dao nam je kontrolu za 3.mj., a trebala bi biti svaki mjesec, eventualno dva...
    imali smo najblaži oblik urinoinfekcije, lijevi bubreg nam je već malo oštećen, i sad bi ja trebala zatvoriti oči jer je zbog predugog korištenja sinersula i neredovite kontrole dobila još jednu upalu, koja btw. šteti bubrezima, pojačava opasnost od srčanih bolesti, tlaka i pobačaja, a da ne govorimo da učestalost urinoinfekcija znači da se radi pogodno tlo i da su u budućnosti i bez refluksa one češće...
    samo pripazite na tih 3.mj... i ne razumijem zašto oni rade samo na liječenju, a ne na spriječavanju... pa manja je štetnost ako amo 1 u bolnici, a ne dvaput ili ne znam koliko puta...
    ljuta sam... što ne mogu ispraviti učinjeno...
    pa možda budem primjer drugima da ne pogriješe kao ja...

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mi smo u upale isli pod sinersulom, al nam nisu terapiju mijenjali. Nego: kontrola za mjesec dana. I tako tri puta, lipanj, srpanj, kolovoz.

MalaSirena avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Kad čitam ovo što se vama događa, čini mi se da imamo dosta sreće :/

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Malasirena, to sam i ja govorila! do nedavno...
    a šta vam je profilaksa?

pace, grozno, što ćemo s njima ?

mirje avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Jutros provjereno: dr.B. je u ambulanti srijedom 12-14

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

adrijana66 - ja sam ninur usula u žličicu, dodala malo vode (hladne, ali mislim da je svejedno) i tako dala petru.

malasirena - super za sterilan nalaz! ja sam prošli tjedan dogovorila mcug, ali nisam ni tražila dr.b. sestra mi je upisala termin ( tek 31.5., ali ću ga i tako otkazati jer sam se odlučila ići na uzv-cistografiju).

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

cure koje koristite nitrofurantoin, gdje ga nabavljate, to isto ima u Italiji? i koja je cijena u Hrv.?

blondie xx, dr.Citković mi je rekla da je ninur najgore rješenje jer je to prah iz kapsule... a postoji razlog zašto je ta kapsula... da ne nabrajam, uglavnom da je taj lijek u obliku tabletica puno bolji... nitrofurantoin...
    isto je prah, a puno prirodniji način :?
    šta ti misliš?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja kupila F. u Italiji, pisala sam o tome vec, dodje 1,90 eura, a kod nas je oko 70 kkuna.
    Meni je isto Cvitkovic rekla da je kapsula najlosije rijesenje.

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

pace, 70kn sa vaganjem il treba još dodatno vagati?
    ok, nije tako strašno, ja sam očekivala neku enormnu brojku

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Citiraj Adrijana66 prvotno napisa
    cure koje koristite nitrofurantoin, gdje ga nabavljate, to isto ima u Italiji? i koja je cijena u Hrv.?

blondie xx, dr.Citković mi je rekla da je ninur najgore rješenje jer je to prah iz kapsule... a postoji razlog zašto je ta kapsula... da ne nabrajam, uglavnom da je taj lijek u obliku tabletica puno bolji... nitrofurantoin...
    isto je prah, a puno prirodniji način :?
    šta ti misliš?
    Samo se ubacujem na temu prašaka. Nisam sve čitala, pa je moguće da vam je ovo sve poznato, .

Idelano bi bilo da se prašci rade iz obične tablete, ne iz kapsula ni iz tableta s ovojnicama. ( prirodno nije ni jedno ni drugo, ali je tehnološki ispravnije). Idealno bi bilo ako možete iz inozemstva nabaviti Furadantin sirup ili nitrofurantoin u tabletama.

Tablete se mogu nabaviti u Hrvatskoj, sad sam razgovarala s jednom firmom koja uvozi lijekove (iako je Ninur registriran, ali Agencija za lijekove dozvoljava uvoz baš zato što su Ninur kapsule).

Doktor (pedijatar, ili opća praksa) vam napiše privatni (tzv. crni) recept za Nitrofurantoin tablete. Recept mora biti s friškim datumom (ne stariji od mjesec dana), uredno požigan (oba žiga od liječnika), s imenom i prezimenom pacijenta i godinom rođenja. Na receptu može biti do 5 (pet)malih kutija, znači npr. 2 ili 3 ako vam je pet previše, da ne nosite svaki čas recept za jednu kutiju, jer svaki put treba nositi novi recept i čekati. Recept odnesete u ljekarnu, i čeka se oko 3 tjedna (toliko nažalost traje procedura uvoza). U nekim ljekarnama će vas možda odbiti, jer se ne da svima s tim "petljati" :/ , pa ćete možda morati pitati u nekoliko njih.

Mana je da tablete plaćate sami, ne idu na teret HZZO-a.

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

MartinaP, hvala ti na trudu...

da si mi bliže kupila bi ti bombonjericu al eto i ovako si me razveselila...
    lijepo da si si dala truda...

Inače, postoji jedna ljekarna u Zagrebu (vjerojatno privatna) u kojoj su te tablete dostupne odmah... mislim da je u dogovoru sa dr.Cvitković...
    al eto, zanimala me cijena, jer me više ništa nebi iznenadilo... :shock:

probat ću nekoliko kutija nabaviti iz Italije... recimo da mi je dostupno...

još me nešto zanima, dr. Cvitković surađuje sa slovenskim liječnicima, barem je tako netko napisao...
    čula sam da se u Sloveniji za profilaksu daje nolicin, i kao baš je namjenjen profilaksi za refluks...
    otkud ta razlika? šta to znači?

stella avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Koliko često imate kontrole u Heleni,jer bi mi trebali na MCUG,pa razmišljam da Jani uzmem policukod Croatia zdr. osig. koje pokriva MCUG i po par pregleda i UZV,pa da znam isplati limi se to?

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

pa u pravilu ideš na prvu kontrolu i dobiš stručno mišljenje, svaki mjesec nosiš urin u Klaićevu što pokriva HZZO ili možeš kod nje:200kn, a za nalaze iz Klaićeve zoveš ili pošalješ faksom u Helenu!
    ako nešto nije u redu, doktorica ti telefonski da terapiju, to je, koliko sam shvatila, besplatno!
    ultrazvučna cistografija je nama sljedeći posjet Heleni!

nek me cure sa više iskustva isprave...

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Moja kćer se također liječi u Heleni. I ja sam prije dva tjedna kupila u privatnoj ljekarni na Borongaju ( to je ljekarna koju spominje Adrijana66) nitrofurantoin tablete - kutija od 50 tableta je 33 kn ili 44 kn ( skoro sam sigurna da je 33 kn ali sam kupovala dva lijeka pa nisam 100% sigurna) . Spomenula sam da smo pacijetni dr. Cvitković i magistra mi je dala dvije kutijice ( na moj zahtjevaza dvoje kutije) bez privatnog recepta. I još mi je izdala račun.MOja kćer je inače pila 6 ml Furadantina , a sad uzima 1,5 tabletu nitrofurantoina dnevno. Napominjem također da su tabletice sitne i oble i da je prava tlaka ih raspoloviti.

Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Petra uzima tabletice Nifureten. Dali su to te o kojima pričate?
    Kupili smo ih mislim isto u ljekarni na Borongaju.

Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

1. pregled + ultrazvuk u Heleni : 300kn + 300 kn
    UZV cistografija: 1500 kn
    daljnji pregledi : 200 kn

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

70kn sa vaganjem il treba još dodatno vagati?
    ovo govorim za sirup Furadantin, za tablete ne znam. Nis se ne vaze.

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Citiraj kikig prvotno napisa
    Napominjem također da su tabletice sitne i oble i da je prava tlaka ih raspoloviti.
    te tabletice možete odnijeti bilo koju ljekarnu i dati neka ih usitne i raspolove na 1/4, ta usluga za 1 kutiju košta oko 27kn (bar tako košta sa kapsulama)

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

by the way...
    ...danas sam baš u ljekarni podizala usitnjen ninur i pitala je za razliku između kapsula i tableta...
    odgovorila mi je da su bolje usitnjene tablete jer je lijek djelotvorniji, a prah iz kapsula bi se u pravilu trebao razgrađivati u trbuhu, a ne takav prolaziti kroz jednjak, i da je time učinkovitost lijeka znatno smanjena...
    a da su po sastavu potpuno jednaki...

dajemo prevelike količine lijeka svojoj djeci, pa što se od toga iskoristi za ozdravljenje - super, a što ne - naravno šteti organizmu...
    zato su puno puno bolje tabletice...

ja sam prvotno dobila ninur i dala ga izvagati, pa sam otišla po njega da budem fer i platim, al svakako ću kupiti nitrofurantin i zamijeniti ga s ninurom, naravno, kad mi vaganje bude gotovo...
    jer do tad, nemam drugog izbora nego ninur...

kikig kaže 33kn, to je ok...

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

moje razočarenje je rupa bez dna...

već sam napisala da sam danas išla podići ninur...
    tek danas sam dobila kutiju sa uputstvima, a u ponedjeljak su mi dali samo 4 doze do danas...

i one meni izvagale 10mg umjesto 1 mg...
    bilo je danas "starijoj" apotekarki čudno pa je rekla da doma provjerim (Hvala Bogu na tome), još se išla nešto na njih derati u pozadini...

i fakat, ja njoj već 4 dana dajem ukupno 40mg umjesto 4mg, a petak je i sutra ljekarne ne rade!
    Šta bi vi na mojem mjestu, da preskočim sad 2 dana pošto je dobila tako veliku dozu ili imate pametnije rješenje...

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja bi sutra nazvala Cvitkovicku i pitala. Nisu normalne :shock: pa to je 10 puta jaca doza!!! KOja ljekarna je to ?

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

u Dugavama, kraj doma zdravlja
    da, naravno... sutra ću sve moguće kontaktirati...
    na zdravom djetetu liječiti akutnu upalu blagim predoziranjem, mislim...
    piše da za djecu slobodno 4-7mg svakih 6 sati...
    vjerojatno za bebe od godine vrijedi 4mg, a ona je dobila jednokratnu dozu od 10mg... i to 4 dana za redom
    mogu se ja to kome žaliti?
    ili tko mi je kriv?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Nemam pojma za zaljenje.
    Nama se jednom dogodilo da su nam u ljekarni napisali duplu dozu antibiotika. (8ml umjesto 4 ml). Srecom to smo otkrili odmah drugi dan, meni bilo sumnjivo, a taj cefiksim je vec pila pa sam isla po starim papirima trazit... tak da je samo jedan dan (tj. dvije doze) popila udupllo, pedijatrica je rekla da nije nis strasno, da ponekad kod jakih upala prve dane ionak daju jacu dozu. Al sam poludila skroz.

Obavezno zovi Cvitkovic, bas me zanima sta ce ti reci.

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

pa nisam ni znala za ovo o prahu iz kapsule (da je to najlošijij način)!
    adrijana66-mi smo od samog početka na furadantinu (sirupu), a ninur sam mu davala 2 tjedna dok nisam nabavila furadantin iz italije. furadantin je u ljekarni mandić bio 54 kn, a u italiji 1.80 eura. prijatelj mi je kupio f u italiji, ali su mu ga jedva dali bez recepta (može i onaj crni koliko sam shvatila).
    adrijana, ma jesi li ti sigurna za ovih 1 mg? meni se čini da treba biti 10 mg. furadantin se daje 1mg/kg. dakle, moj petar je sa svojih 10kg isto pio 10 mg ninura. ne znam koliko gizel ima kila?

Citiraj dinosaur prvotno napisa
    Petra uzima tabletice Nifureten. Dali su to te o kojima pričate?
    i mene to zanima.
    Citiraj stella prvotno napisa
    jer bi mi trebali na MCUG,pa razmišljam da Jani uzmem policu kod Croatia zdr. osig. koje pokriva MCUG i po par pregleda i UZV,pa da znam isplati limi se to?
    i mi se spremamo u helenu na uzv-cistografiju pa i mene ovo zanima. da li to osiguranje pokriva i uzv-cist...? i koliko košta znaš li?
    još mi je nešto palo na pamet: po novom zakonu, ako te na neku pretragu ne mogu naručiti unutar mjesec dana, imaš pravo ići privatno i tražiti povrat novca. e sad, nas su naručili na mcug na šalati 31.5., znači li to da bi mogla ići privatno, u helenu (na uzv ) i dobiti povrat novca?

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

adrijana jeste li vi kod dr ogrizek?

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Citiraj blondie xx prvotno napisa
    adrijana jeste li vi kod dr ogrizek?
    jesam, zašto? :?

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

blondie xx, sigurna sam...
    piše u dijagnozi iz Šalate 1mg/kg
    piše u uputstvima lijeka 1mg/kg

a za akutnu upalu 4-7mg/kg tako da 10 ne može nikako, a i ljekarnica je BURNO reagirala na 10mg...

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

i mi smo isto! zapravo nema veze s ovom temom, sorry, nisam te htjela zbuniti.
    ali ovo me jako zanima, pa ponavljam: jesi li ti sigurna za ovih 1 mg? meni se čini da treba biti 10 mg. furadantin se daje 1mg/kg. dakle, moj petar je sa svojih 10kg isto pio 10 mg ninura. ne znam koliko gizel ima kila? ili su i nama dali krivu dozu (ne u dugavama) :shock:

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

G isto ima 10-11 kg
    pa pogledaj:

http://www.belupo.hr/Default.aspx?si...howNonOTC=true

sigurna si da je Petar uzimao 10mg/kg?

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Citiraj Adrijana66 prvotno napisa
    blondie xx, sigurna sam...
    piše u dijagnozi iz Šalate 1mg/kg
    piše u uputstvima lijeka 1mg/kg

a za akutnu upalu 4-7mg/kg tako da 10 ne može nikako, a i ljekarnica je BURNO reagirala na 10mg...
    da , ali to znači da se daje 1mg po kilogramu tjelesne mase djeteta. dakle, koliko kila ima gizel toliko miligrama.

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

ali oni su meni dali 10mg/kg samo skraćeno pišem... tako piše u omotnici u kojoj su mi dale...

ljekarnica je isto planula u ljekarni... jedino ako su one krivo napisale...
    al dobro da si me na to upozorila...

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

idem prebrojati koliko tableta fali pa ću preračunati...

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

petru je od 3 kapsule (3 x 50=150mg) napravila 15 doza.

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Imaš pravo, blondiexx!

fali 8 tableta x 50mg što je 400mg
    a ima 34 papirića x 10mg što je 340mg

to je to, očito su mlađe ljekarnice bolje od iskusnih!
    nastala je panika u ljekarni pa sam i ja planula... vjerojatno pogreška u pisanju mg/kg
    Hvala ti puno... smirila si me! moći ću mirno spavati!

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

baš mi je drago!
    mene su u početku užasno zbnjivali ti mg, ml, mg/kg... i što je najbolje, nitko da ti objasni i provjeri daješ li djetetu ispravnu količinu lijeka. ja sam tako na početku profilakse davala petru duplo manju dozu, jer sam mislila da 6mg furadantina znači 6 ml sirupa.

stella avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Citiraj stella prvotno napisa
    jer bi mi trebali na MCUG,pa razmišljam da Jani uzmem policu kod Croatia zdr. osig. koje pokriva MCUG i po par pregleda i UZV,pa da znam isplati limi se to?
    i mi se spremamo u helenu na uzv-cistografiju pa i mene ovo zanima. da li to osiguranje pokriva i uzv-cist...? i koliko košta znaš li?
    još mi je nešto palo na pamet: po novom zakonu, ako te na neku pretragu ne mogu naručiti unutar mjesec dana, imaš pravo ići privatno i tražiti povrat novca. e sad, nas su naručili na mcug na šalati 31.5., znači li to da bi mogla ići privatno, u helenu (na uzv ) i dobiti povrat novca?[/quote]

Zvala sam jučer Croatia osiguranje,imaju dvije vrste polica za klince,jedna je 106 kn/mjesečno, druga 199kn/mj,ugovor se sklapa na tri godine.MCUG je pokriven i to baš u Heleni, i razlika je u količini dodatnih pregleda,znači u manjoj polici 2 spec. pregleda+ po dva kontrolna,a u skupljoj 4+po dva kontrolna, UZV neograničeno po uputi specijaliste.Dakle,mislim da je pokriven klasičan MCUG,ne ovaj preko UZV,žena mi nije znala točno reći,treba vjerojatno nazvat Helenu,ali bi nam onda ti pregledi i kontrole bar bili besplatni.Zato sam pitala koliko puta godišnje se recimo ide na kontrole,pa da se uzme polica.

Stranica 7 od 17 PrviPrvi ... 56789 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •