Stranica 8 od 17 PrviPrvi ... 678910 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 351 do 400 od 842

Tema: VUR- furadantin, profilaksa, prognoze...

Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Ovako: na papiriću u kutijici od Nifuretten tableta piše:
    "1 uberzogene Tablette enthalt 21,5 mg Nitrofurantoin-Monohydrat, entsprechend 20 mg Nitrofurantoin."
    Akuthenterapie: 7-10 tage, 5 mg/kg KM
    intermitierende langzeittherapie: 2-3x 14 tage, 2-3 mg/kg KM
    rezidivtherapie: ca. 6 monate, 1,2 mg/kg KM

Petra pije jednu tableticu navečer, tako su nam rekli u ljekarni na Borongaju. A koliko se sjećam i dr. Cvitković je potvrdila tu količinu.
    Petra ima 10-ak kg.

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Moja kćer pije 1,5 tabletu Nifuretten na dan. Ima cca 30 kg.

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

I krivo sam napisala za cijenu. Našla sam račun - kutija Nifuretten od 50 tableta košta 63 kn u ljekarni na Borongaju.

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Citiraj stella prvotno napisa
    jer bi mi trebali na MCUG,pa razmišljam da Jani uzmem policu kod Croatia zdr. osig. koje pokriva MCUG i po par pregleda i UZV,pa da znam isplati limi se to?
    i mi se spremamo u helenu na uzv-cistografiju pa i mene ovo zanima. da li to osiguranje pokriva i uzv-cist...? i koliko košta znaš li?
    još mi je nešto palo na pamet: po novom zakonu, ako te na neku pretragu ne mogu naručiti unutar mjesec dana, imaš pravo ići privatno i tražiti povrat novca. e sad, nas su naručili na mcug na šalati 31.5., znači li to da bi mogla ići privatno, u helenu (na uzv ) i dobiti povrat novca?
    Zvala sam jučer Croatia osiguranje,imaju dvije vrste polica za klince,jedna je 106 kn/mjesečno, druga 199kn/mj,ugovor se sklapa na tri godine.MCUG je pokriven i to baš u Heleni, i razlika je u količini dodatnih pregleda,znači u manjoj polici 2 spec. pregleda+ po dva kontrolna,a u skupljoj 4+po dva kontrolna, UZV neograničeno po uputi specijaliste.Dakle,mislim da je pokriven klasičan MCUG,ne ovaj preko UZV,žena mi nije znala točno reći,treba vjerojatno nazvat Helenu,ali bi nam onda ti pregledi i kontrole bar bili besplatni.Zato sam pitala koliko puta godišnje se recimo ide na kontrole,pa da se uzme polica.[/quote]

dali se isplati?
    sve to ovisi... hoće li vam sljedeća cistografija pokazati da refluksa nema ili neće? hoćete li biti u onih 20% kojima se stanje pogoršava? ili nećete?
    ovisi i o tome koliko su česte urinoinfekcije? koliko su ozbiljne?
    s druge strane, pretpostavljam da liječenje u Heleni znači i puno manji broj urinoinfekcija? jer ipak je to svrha svega, ne?
    definitivno ovisi hoće li biti potrebna operacija ili neće? koji je stupanj refluksa?
    3 godine, 36 mjeseci je uz 200kn mjesečno 7200kn... to je rizik...

stella avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Ma nama još nije ustanovljen refluks,već ćemo ga u Heleni potvrditi ili isključiti.Vidjet ćemo što će biti 26.2.,pa ćemo znat dalje što napravit.Nemam se snage sad zamarat sa svime što bi moglo bit,jer već imamo toliko dijagnoza nad glavom na žalost,pa ćemo ići korak po korak,a svakako ste i vi svi ovdje,pa ćemo sigurno još puno,puno davit s pitanjima,dok se svi zajedno iz toga ne izvučemo.Jadničci mali naši,što ih je sve već snašlo u njihovim mladim životima,ali ipak se nadamo najboljem...
    Pusa svima

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

nas su naručili na mcug na šalati 31.5., znači li to da bi mogla ići privatno, u helenu (na uzv Grin ) i dobiti povrat novca?
    ne, jer to nisu iste pretrage, Salata nema uzv cistografiju pa ne mozes dobiti zbog kasnog termina povrat novca.
    uzv cistografija nije ukljucena u hzzo pa to ionak ne moze proci.
    mislim da klasicnu tj. rentgensku mucg ni nemaju u Heleni.

berlinka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Ostaje li cijena osiguranja ista ako dijete ima neku dijagnozu, kao npr. refluks? Logično mi je da je cijena viša, nego za zdravo dijete jer osiguravatelj uvijek procjenjuje rizik...

mirje avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Samo da se javimo. Urin nije sterilan ali su živine u "granicama normale" ( :? ). Rekla dr. kontrola za mjesec dana. Kolika je to granica normale za bakteriju u urinu dvomjes. djeteta :?

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Citiraj mirje prvotno napisa
    Samo da se javimo. Urin nije sterilan ali su živine u "granicama normale" ( :? ). Rekla dr. kontrola za mjesec dana. Kolika je to granica normale za bakteriju u urinu dvomjes. djeteta :?
    možda je to ono: normalna prirodna flora... :?
    tako su nama odgovorili za zadnji urin u Heleni...

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

mame, koje nosite urin u Klaićevu!
    da li to može biti u bilo koje doba dana ili u određenim jutarnjim satima?
    meni bi bilo super poslijepodne, nebi rado tati prepustila izvaditi sterilan urin

thanx

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

do 10*4 (10 na četvrtu). do te količine nastavlja se sa profilaksom kao i kad je urin sterilan. ako ima 10*5 ili više liječi antibioticima se kao akutna upala.

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Citiraj blondie xx prvotno napisa
    do 10*4 (10 na četvrtu). do te količine nastavlja se sa profilaksom kao i kad je urin sterilan. ako ima 10*5 ili više liječi antibioticima se kao akutna upala.
    Pa ako je 10 na 4, nebi se trebala povećati doza lijeka?
    mi dok smo imali povišeno, rekla je dr.Cvitković povećati dozu lijeka i 1mlCranactin ujutro i 1ml navečer...

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Citiraj Adrijana66 prvotno napisa
    mame, koje nosite urin u Klaićevu!
    da li to može biti u bilo koje doba dana ili u određenim jutarnjim satima?
    meni bi bilo super poslijepodne, nebi rado tati prepustila izvaditi sterilan urin

thanx
    Mislim da primaju od 8-14. . . nisam ti 100%, mi nosimo odmah ujutro, "prvi jutarnji".

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

mi dok smo imali povišeno, rekla je dr.Cvitković povećati dozu lijeka i 1mlCranactin ujutro i 1ml navečer...
    nama nisu povećavali dozu. možda ovisi koja je bakterija u pitanju?

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

u biti kod nas je bilo ovako:

dobili Klebsiellu i liječili je Ceporexom, nisu nas nikada poslali na kontrolu...
    ja dođem u Helenu...
    vele mi postala je rezistentna na Sinersul što je uobičajeno, i neka prijeđemo na nitrofurantoin...
    s obzirom da smo špekulirali da je možda nešto malo bakterija ostalo :? , izvadili urin za kontrolu i blago mi je povećala dozu na 12,5mg + 2x1ml Cranactin-a u toku sljedeća 2 tjedna
    to je valjda nešto kao post-terapija!
    urin je bio ok, a dr je rekla da dozu za neko vrijeme zadržimo! do sljedećih nalaza...

druga stvar, gledala je nalaze iz Šalate i pokazala mi kako se na njima vidjelo da će doći do upale! a oni nisu reagirali!
    zato to i pitam!
    da se nekome ne desi što i meni, jer dok je prekasno je prekasno!

još je rekla dr da je jedino i osnovno kod refluksa = SPRIJEČAVANJE BAKTERIJA i upala... jer oni vode do komplikacija, čim se napravi stanište za te zločeste bakterije, one misle da se tu mogu zadržavati cijeli život!

stella avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Za radno vrijeme u Klaićevoj,znam da piše da rade do 20h,mada su nama rekli da što ranije donosimo urin,evo danas smo ga odnijeli oko podne.

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Za radno vrijeme u Klaićevoj,znam da piše da rade do 20h,mada su nama rekli da što ranije donosimo urin,evo danas smo ga odnijeli oko podne.
    :D

jedino sam za Klaićevu čula da inzistira na ranom urinu, na Šalati kad dođeš na red... skoro je podne, dr.Cvitković ga uzima kad god do 7 bez opaski!
    ne znam kako rani urin utječe na brojčanost bakterija :?
    al znam da utječe na administraciju! čim prije to bolje

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Prvi jutarnji urin je "koncentriraniji" jer stoji duze u mjehuru. Zato se uglavnom preporuca nositi ujutro. .. Ali ako bakterija ima naci ce ih se u svakom. . .

mirje avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Evo ovako: za urinokulturu piše: "Kontr. 10 na 4". Nisam reagirala jer je dr. na moj upit je li urin u redu rekla: "Da!I krv je isto u redu!".Tek kad sam otišla i proučila onaj papirić ...Pitat ću svoju pedijatricu, barem za povećanu dozu nitrofurantoina. Bojim se jer je imala upalu bubrega s E.coli 10 na 5 a s relativno dobrom krvnom slikom i bez temperature. a što mi je najčudnije. naručeni smo za kontrolu tek sredinom travnja! Pa ljudi moji, beba nema ni tri mj, a ima obostr. III stupanj!

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Citiraj Pina prvotno napisa
    Prvi jutarnji urin je "koncentriraniji" jer stoji duze u mjehuru. Zato se uglavnom preporuca nositi ujutro. .. Ali ako bakterija ima naci ce ih se u svakom. . .
    kod beba isto? ipak one pišaju cijelu noć...

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Evo ovako: za urinokulturu piše: "Kontr. 10 na 4". Nisam reagirala jer je dr. na moj upit je li urin u redu rekla: "Da!I krv je isto u redu!".Tek kad sam otišla i proučila onaj papirić ...Pitat ću svoju pedijatricu, barem za povećanu dozu nitrofurantoina. Bojim se jer je imala upalu bubrega s E.coli 10 na 5 a s relativno dobrom krvnom slikom i bez temperature. a što mi je najčudnije. naručeni smo za kontrolu tek sredinom travnja! Pa ljudi moji, beba nema ni tri mj, a ima obostr. III stupanj!
    tako ti je meni bilo čudno što je tako dugo i isključivo na sinersulu...
    pitala sam na šalati samoinicijativno...
    doktor mi je na šalati rekao: pa dok je dobro je dobro!
    na sljedećoj kontroli je dobila akutnu upalu!

dobar je sinersul dok ne dođe do upale!
    ne razumijem zašto dopuštaju situacijama da se jednostavno dese? :?

mirje avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Zvala pedijatricu - ponovit ćemo UK za 2 tjedna. Tko bi s ovakovim nalazima čekao travanj?!

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

supač! :D
    poduzetna mama

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

da možda ne piše Kont. 10*4 (a ne kontr.)? to bi moglo značiti da se radi samo o kontaminaciji, a da u urinu zapravo nema bakterija ili ih ima vrlo malo. ako nisu uspjeli izolirati nijedan soj poznatih bakterija, urin je možda i sterilan, ali se zbog kontaminacije to ne može sa sigurnošću tvrditi. jedino bi mi to opravdalo da su te naručili tek za dva mjeseca. nas su naručivali za dva mjeseca samo ako je nalaz bio sterilan, a za mjesec dana ako bi bilo nešto beštija.
    u svakom slučaju, najbolje ponovit uk kako si već i odlučila! držim fige!

upala bubrega bez simptoma? a ja mislila da to obavezno ide uz visoku temp. kako su to otkrili, uzv-om?

mirje avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

upala bubrega bez simptoma? a ja mislila da to obavezno ide uz visoku temp. kako su to otkrili, uzv-om?[/quote]

Počela je kašljati i povraćati pa sam je odvela pedijatrici, a ona nas uputila na hitnu na Šalatu. Nalazi krvi i urina upućivali su na upalu uz mnogo bakterija u urinu. Primjena je na nefrološki odjel gdje su joj radili daljne pretrage uklj. UZV i MCUG ... Imala je uz to i neku virozu, zbog čega je i kašljala (a što je bio i povod dolasku u bolnicu: koje li slučajnosti!). Ipak, rečeno mi je da bi uz ovakve nalaze sigurno ubrzo dobila temperaturu!

mirje avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

supač! :D
    poduzetna mama
    Baš sam nedavno rekla MM da ću dok klinci malo porastu moći sa stečenim znanjem bez problema upisati medicinu!

Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Mislim da je nalaz sasvim ok ako piše npr. miješana kultura do 10 na 3 i pogotovo ako se urin donese od kuće, jer se tako donesu i vanjske bakterije.
    Do 10 na 3 se normalno bebe mogu i cijepiti, glavno da nije izolirana niti jedna bakterija.
    Zapravo 100 % sam ziher u ovo što sam gore napisala 8)

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Citiraj dinosaur prvotno napisa
    Mislim da je nalaz sasvim ok ako piše npr. miješana kultura do 10 na 3 i pogotovo ako se urin donese od kuće, jer se tako donesu i vanjske bakterije.
    Do 10 na 3 se normalno bebe mogu i cijepiti, glavno da nije izolirana niti jedna bakterija.
    dinosaur, meni je dr.Cvitković rekla da se jako treba paziti kod cjepljenja jer tada imunitet pada i s time raste šansa urinoinfekcije, da obavezno trebamo prije svakog cijepljenja vaditi urin upravo zbog toga... i još je rekla, al to sigurno znate! Ja: prvi put čujem!
    Rekla je još da kod svakog pada imuniteta organizam utječe tamo gdje je najslabija... a to su upravo mokraćno organi... i da bi trebala biti čim manje bolesna i uzimati čim manje antibiotika jer oni doprinose nepogodnoj flori u crijevima... što je loše za refluks! i a izbjegavamo baš zbog toga jaslice i vrtiće!
    I to je moje sljeeće pitanje? idu li vam djeca u jaslice/vrtiće ili ne i kakva je povezanost toga sa urinoinfekcijama?? :?

mirje, i nama su tako slučajno otkrili... dr.Cvitković je rekla da to nevjerojatno dobro podnosi kad nije imala temperaturu...
    ...specijalizirat ćeš se... na refluks s ovolikim iskusnim mamama okolo, svatko ima nešto novo, prava riznica znanja!

Ja svečano bacila sve ninur doze u koš i sad smo na nitrofurantoinu, inače za radoznale saznala sam cjenu sa vaganjem:57kn, 30 doza

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

cure, kako nosite urin tam di nosite kad ga doma "uzmete"?
    Ja danas nosila na Zavod za javno zdravstvo, stavila vrecicu u neku plasticnu posudicu (cistu), i to sve skupa ostavila. Al ne znam kako da inace, nemrem sam tu vrecicu nanasat okolo. A nemrem svaki put neku casu zrtvovat (prosli put sam u obicnoj casi nosila tu vrecicu).

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

ja kupim plastičnu sterilnu čašicu i tamo prelijem( jako pažljivo i jako sterilno) sadržaj vrećice...

zadnji put nas je sestra pohvalila, rekla je da smo jako vješti i iskusni u nošenju urina i pikanju prstića NAŽALOST... moju, Gizelinu još više...

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Mi ne pretacemo urin. Kad skinemo vrecicu samo ju zalijepimo tako da ne moze iscuriti i stavimo u obicnu plasticnu casu. Casu nosim u jednoj maloj poklon vrecici.
    To sa padom imuniteta je logicno. . .

mirje avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

da možda ne piše Kont. 10*4 (a ne kontr.)? to bi moglo značiti da se radi samo o kontaminaciji, a da u urinu zapravo nema bakterija ili ih ima vrlo malo. ako nisu uspjeli izolirati nijedan soj poznatih bakterija, urin je možda i sterilan, ali se zbog kontaminacije to ne može sa sigurnošću tvrditi.

mislim da imate pravo hvala

mirje avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

[quote="Adrijana66"]
    Citiraj dinosaur prvotno napisa
    dinosaur, meni je dr.Cvitković rekla da se jako treba paziti kod cjepljenja jer tada imunitet pada i s time raste šansa urinoinfekcije, da obavezno trebamo prije svakog cijepljenja vaditi urin upravo zbog toga... i još je rekla, al to sigurno znate! Ja: prvi put čujem!

Matea još nije, osim u rodilištu, dobila nikakvo cjepivo upravo zbog navedenog (preporučam našu pedijatricu!). Čekamo i nalaze DMSA - bili smo jutros. HVALA SVIMA NA KORISNIM SAVJETIMA u vezi s tim!

mirje, i nama su tako slučajno otkrili... dr.Cvitković je rekla da to nevjerojatno dobro podnosi kad nije imala temperaturu...
    ...specijalizirat ćeš se... na refluks s ovolikim iskusnim mamama okolo, svatko ima nešto novo, prava riznica znanja!

A da samo znate što sam sve s ovo dvoje "većih" naučila (Srebrnjak+ Šalata pulmologija!)

mirje avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj pace prvotno napisa
    cure, kako nosite urin tam di nosite kad ga doma "uzmete"?
    Ja danas nosila na Zavod za javno zdravstvo, stavila vrecicu u neku plasticnu posudicu (cistu), i to sve skupa ostavila. Al ne znam kako da inace, nemrem sam tu vrecicu nanasat okolo. A nemrem svaki put neku casu zrtvovat (prosli put sam u obicnoj casi nosila tu vrecicu).
    Ja sam "hvatala" mlaz direktno u epruvetu. Zatvorite i sigurno odnesete u lab.

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

u epruvetu?

svaka čast
    to mora da nije lako kroz onako usko grlo, ja nebi mogla na čašom

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

znači, mirje, DMSA je ok prošao, super! :D

mame, išli ste na jetrene probe?
    to stvarno pikaju u venu?
    kako uopće bebi na rukici nađu venu
    kako su vam to klinci izdržali?

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

petru su vadili krv iz prsta i napravili jetrene probe. moja mama, koja inače vadi krv, se tomu nešto čudila, zaboravih zašto.

uzimanje urina: dobro očistim, stavljam vrećicu i prelijem u sterilnu čašicu za urin.

ako se netko sijeća, već sam spominjala ovdje, ja sam tražila produljenje porodiljskog na osnovu refluxa (II/III obostrano) i to što smo morali na vježbice sve dok petar nije prohodao (imao je krvarenje u mozgu i hipoksiju). odbijeni smo. jučer mi frendica kaže da je njena poznanica dobila produljenje porodiljskog zbog refluxa 2. stupnja i to godinu i pol! :shock: toliko sam ljuta! a ja tražila 6 mjeseci i nisam dobila ni dana. ne mogu vjerovati da su tolike razlike u komisijama, da nema nekog unificiranog stava za iste dijagnoze?! ufff.... najradije bih sad išla u kumičićevu i, ne znam... vikala na sve po redu, poslala ih k vragu...

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

ako se netko sijeća, već sam spominjala ovdje, ja sam tražila produljenje porodiljskog na osnovu refluxa (II/III obostrano) i to što smo morali na vježbice sve dok petar nije prohodao (imao je krvarenje u mozgu i hipoksiju). odbijeni smo. jučer mi frendica kaže da je njena poznanica dobila produljenje porodiljskog zbog refluxa 2. stupnja i to godinu i pol! :shock: toliko sam ljuta! a ja tražila 6 mjeseci i nisam dobila ni dana. ne mogu vjerovati da su tolike razlike u komisijama, da nema nekog unificiranog stava za iste dijagnoze?! ufff.... najradije bih sad išla u kumičićevu i, ne znam... vikala na sve po redu, poslala ih k vragu...
    :shock: GROZNO
    Baš mi je žao... postoje žalbe?
    vidjela sam na pravnim pitanjima da je isto bio jedan slučaj...
    vjerujem da si ljuta koooooooooooooooo ris!
    a kad bi usporedila s nečijim slučajem, tog nekog bi oštetila?
    šteta da ne postoje određenapravila i gotovo, zna se tko je za a tko ne, a ne na temelju individualne procjene! život ti je nepravedan!
    daj priču u 24sata sigurno ćeš dobiti mala šala!
    ne znam , ti znaš kako funkcionira, ako vrijedi biti uporan ili ne? i boriti se za svoja prava!
    u svakom slučaju SRETNO

berlinka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Nevjerojatno, blondie, pa postoje li neki kriteriji kojih bi se morali držati? Stvarno bi ih trebalo prozvati, ne smije to biti stvar neke samovolje!

Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Petri su za jetrene probe vadili krvi iz gornjeg dijela šake i sve je prošlo ok. Koliko se sjećam, nije ni zaplakala, a bila je naravno meni na krilu. A par minuta prije toga su joj vadili krv iz prstića.

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

jeste li ikada imale slučaj da vam je dijete povraćalo netom nakon što ste mu dale profilaksu?
    i šta onda? još jednom ili ne? :/

berlinka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Mi smo nedavno imali crijevnu virozu i J. ja kao i sve drugo, ispovraćala i lijek. Zvali smo Cvitkovićku i ona nam je rekla da kad J. opet bude u stanju popiti lijek tjedan dana mora uzimati duplu dozu (iako na kraju samo 2 dana nije bila na profilaksi, no imunitet joj je bio oslabljen pa sam se držala te preporuke). Zašto je Gizel povraćala? Ako vjeruješ da neće opet povraćati, ja bih joj probala opet malo kasnije dati.

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

ne znam, zdrava je... mislim da se prenajela... ne zna stati...
    al nisam joj dala još jednu dozu jer joj je još malo soka ostalo u kojemu je bio lijek pa je to popila dokraja + dala sam joj Cranactin...

znači, ne bi se smio ni jedan dan preskočiti?
    okaj, budem vodila računa o tome!
    Thanx

berlinka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Ma ja ne mislim da je jedan dan neka frka. Ako sam dobro shvatila, popila je dio doze, onda ti je i teško utvrditi koliko bi joj još trebala dodati. Mislim da joj se ništa neće dogoditi. Ja sam dr. Cvitković zvala nakon što J. 2. dan nije pila lijek (i bilo je upitno kada će ga opet moći piti), osim toga cijeli organizam joj je bio oslabljen zbog te užasne viroze. Zato je rizik bio povišen, ali u tvom slučaju to nije tako...

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

da, u tvom slučaju svakako...

ali zanimljivo mi je da je za nadoknadu tjedan dana preporučila duplu dozu... zbog dva dana, dobro ona nije znala da će u pitanju i ostati dva dana, još + imunitet, al tu se ne igra s brojkama, želi biti potpuno sigurna da će se nadoknaditi izgubljeno! Čini mi se dosta čvrsta i sigurna preporuka!

berlinka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Meni se isto činilo malo too much, ali sam se držala njene procjene...

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

petar je tjedan dana povraćao sve što je pojeo pa tako i lijek. upitno je koliko je lijeka dobio u tih tjedan dana, pretpostavljam vrlo malo. kad je ozdravio nisam povećala niti jednu dozu, ali urin mu je nakon svega svejedno bio sterilan. mislim da se furadantin asorbira nakon pola sata - 40 minuta. ako je povratila odmah, vjerojatno je izbacila cijelu dozu.

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Citiraj berlinka prvotno napisa
    Meni se isto činilo malo too much, ali sam se držala njene procjene...
    ok je, s obzirom da se drži teorije bolje spriječiti nego liječiti sasvim je ok!

Da, povratila je prije 30 min računato od uzimanja lijeka... pravi rigoleto je bio meni u krilo
    Taj lijek je valjda bio točka na i. Toliko se navečerala da nisam mogla vjerovati i onda sam joj još išla dati lijek :/
    a inače joj uvijek dajem u sok dok zaspi, oko 12 da ni ne zna... ne znam šta mi je bilo ovaj put da mi se toliko žurilo...

sa sinersulom mi je bilo lako, ako je povratila dala sam joj još malu dozicu par sati poslije, al ovaj prašak... nebi znala procjeniti, pogotovo kad je tako blago žut na bijeloj podlozi... budem se i to valjda naučila

stella avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Evo da se, na žalost, i mi službeno priključimo vama.Jučer bili u Heleni na uzv mcug, i ustanovljen refluks II stupnja na lijevom bubregu. Za sad bubrezi nisu oštećeni,sutra nalaz nosimo našoj nefrologici u Vinogradsku da vidimo što dalje.

Berlinka,bila si u jednom postu pitala da li se polica zdrastvenog povećava ako je dijete bolesno,pa je veći rizik za njih,meni to žena nije rekla na telefon,a objasnila sam joj cijelu situaciju.

stella avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Evo da se, na žalost, i mi službeno priključimo vama.Jučer bili u Heleni na uzv mcug, i ustanovljen refluks II stupnja na lijevom bubregu. Za sad bubrezi nisu oštećeni,sutra nalaz nosimo našoj nefrologici u Vinogradsku da vidimo što dalje.

Berlinka,bila si u jednom postu pitala da li se polica zdrastvenog povećava ako je dijete bolesno,pa je veći rizik za njih,meni to žena nije rekla na telefon,a objasnila sam joj cijelu situaciju.

Stranica 8 od 17 PrviPrvi ... 678910 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •