Stranica 9 od 17 PrviPrvi ... 7891011 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 401 do 450 od 842

Tema: VUR- furadantin, profilaksa, prognoze...

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Nama se cesto dogodi da povrati sirup. Zapravo, tako smo dosli do nocnog pijenja profilakse. Jer navecer povrati odmah. A ako joj dam prijepodne, onda povrati rucak koji pojede sat, dva ili tri nakon sirupa. Uglavnom - povratri. Jedino po noci kad joj dajem bude OK. Par puta je i to povratila (kad je bila prehladjena pa puna sljma i slicno odna joj je to dodatno iziritiralo...
    Nis, tad ju pustim i dam joj lijek slijedecu noc. Do sad smo dva dana bili bez profilakse najvise, jer je dva puta povratila...

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Citiraj stella prvotno napisa
    Evo da se, na žalost, i mi službeno priključimo vama.Jučer bili u Heleni na uzv mcug, i ustanovljen refluks II stupnja na lijevom bubregu. Za sad bubrezi nisu oštećeni,sutra nalaz nosimo našoj nefrologici u Vinogradsku da vidimo što dalje.
    žao mi je, stella, za refluks. Znači samo na jednoj strani? i to je malo bolje! Bude Jana dobro, ona je pravi mali slatki borac!
    pitala sam se gdje si? nisi valjda već rodila

pace, identično... ja sam mislila da samo mi imamo takve probleme! i bilo me "strah" da dajem lijek toliko vremena nakon večere, jer obično se ne preporuča na prazan želudac! Piše u uputstvima idealno uz mlijeko :?
    al ako imaju šta za povratiti, očito im trbuščići nisu prazni niti kasnije...

berlinka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj stella prvotno napisa
    Berlinka,bila si u jednom postu pitala da li se polica zdrastvenog povećava ako je dijete bolesno,pa je veći rizik za njih,meni to žena nije rekla na telefon,a objasnila sam joj cijelu situaciju.
    Pa onda možda i ja to ugovorim za svoju Janu. Bila sam se već interesirala, pa odustala na pola puta... Žao mi je za vaš refluks, ali kad to prihvatiš, nije tako strašno, a zajedno nam je još malo lakše

Svjetlost

Početno

Pozdrav svima!

Obzirom da smo novi, želim vam ispričati našu priču od početka kako je krenula. 33 tj. trudnoće - gin gleda na UZV i "Hm, šta je ovo? Vidite desni bubreg kako je zatamnjen, a lijevi nije!? To je najvjerojatnije hidronefroza desno!", 34 tj. trudnoče - ponovno UZV desni bubreg i dalje zatamnjen i povečan. Kaže gin MŽ "Obzirom da ja idem na godišnji, a i beba je velika (debela - UZV pokazuje da je duga 42 cm i teška 3900 gr, šečer u krvi 8,1 max.), najbolje da se javite u Petrovu na odjel za dijabetičare, i da vam se kontrolira šečer u krvi!" MOLIM?! Javimo se u Petrovu i odma' krene kontrola šečera u krvi, u 24 sata max. šečer u krvi 6,83! Nitko ne pita za hidronefrozu! MŽ dođe doma nakon 1 dana, ali sa uputom DIJETA! Prođe Božić, ponovno Petrova u 37 tj. trudnoče - ista stvar ŠEČER U KRVI. Ponovno kontrola šečera - max. 7,38! Ništa hidronefroza! 38 tj. kontrola šečera u krvi max. 7,1! Dok odluči idemo u 39 tj. carski rez. 08.01.2007. u 10:06 sati - cura pravi komad ABG 10/10, dužina 53 cm i 3900 gr teška! Ja vas sad pitam di je tu šečer!?!? Ja visok 2,05 cm, MŽ visoka 1,68 cm! Dali se netko pitao ili pitao MŽ: Oprostite, a koliko vam je visok muž? No, dobro. Prođe carski rez, 2 dana nakon poroda dolazi Dr. Bela... i potvrđuje "hidronefroza desno + e.coli 10na5", dijete ide na antibiotsku terapiju 7 dana, pa čemo vidjeti ( u prijevodu nečete ostati u bolnici 5-7 dana nego 12-14 dana). Ja lud, dižem paniku u kući, posvađam se sa svima doma, oču znati šta mi je sa dijetetom!!! Tražim veze i vezice da saznam nešto više. Jedna kolegica nađe vezu do DR. B ("najbolja" pedijatrica u Petrovoj), gore navedene, a ona ode do MŽ i kaže joj da šta mi dižemo paniku, kada je sa djetetom sve OK! MOLIM?!?! Nakon 13 dana MŽ i L dolaze doma sa uputama 01.02. javiti se na Šalatu. Nalaz pri izlasku iz bolnice UK - STERILNO. 01.02. javljamo se na Šalatu, odmah dolazimo na red da nam uzmu urin. Čekamo 2 sata da se popiški u vrečicu. Malo, ali vrijednoga urina se skupi. Sestra kaže valjda će biti dosta, dođite u pon po nalaze. 05.02. ja dolazim po nalaze, a ono piše e. coli 10 na 4. Kaže meni Dok dođite u srijedu kod prof. B. (oni koji su bili na Šalati znaju o kome govorim). Dolazimo svi u srijedu MŽ, L i JA kod PROF. B.! Prof. pogleda nalaze i kaže "Aha, morate napraviti kompletne prtrage, odite na kraj hodnika i tamo se naručite za MCUG, ECHO, a na Rebru za din. scintigrafiju sa diuretikom! Naivni odemo se naručiti! JA idem sa nalazima na naručivanje, dobivam termin 30.05.2007 za oba dvije pretrage. Izlazim i MŽ vidi ja lud. Dolazim doma odlazim na internet prepisujem brojeve od poliklinike Helena i zovem. Dobivamo termin za ECHO 13.02. , odradimo pretrage, dobivamo kompletni uvid u naš problem, sa slikicama, sa svim!!! Ustanovim da se pojavi problem i na LIJEVOM bubregu. Odradimu urin i UK. Za 3 dana dobivamo nalaze UK - STERILNO! Pa ja sad vas pitam kako može kroz 10 dana UK postat sterilna bez ikavih antibiotika i antištaja znam!?! Termin za UZV sci - 23.04. u Heleni!

Puno sterilnih UK i što manje VUR-a žele D, V i L!!! javascript:emoticon('')
    Lovejavascript:emoticon('')
    Kissjavascript:emoticon('')
    Heartjavascript:emoticon('')
    Kiss

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

dobrodošla svjetlost i D, V i L :D

Kao prvo, žao mi je što si to još morala prolaziti u trudnoći i prekrasne prve dane s djetetom provoditi u brigi
    Ja sam isto rodila u Petrovoj, beba je imala ogroman hematom i napuknutu ključnu kost i nisam ništa imala pojma o tome i htjela pitati isto kao najbolju pedicu na odjelu i isto su mi odgovorili kao i tebi: šta stvaram paniku! no comment, baš lijepo objašnjenje...

ne znam, možda je urin bio kontanimiran ( ne znam ako sam točno napisala), odnosno bakterije su iz okolice, prirodne flore... :?
    a kakvi su vam bili leukociti u mokraći? dr.Cvitković vam to nije objasnila?

ajoj, puno sreće, nakon ultrazvuka ćete više znati... želim vam puno sreće i čim bolju dijagnozu! čim bolju!

I stella, tek sam kasnije pročitala, SUPER da vam bubreg nije oštećen! super!

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

sorry, dobrodošao! tek sam kasnije skužila da je muška osoba u pitanju!
    Dakle, dobrodošao!
    Moram ti reći, super si mi ti tatica kad se tako brineš i informiraš! sve pohvale!

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

svjetlost, pročitaj ovaj članak pa će ti biti jasnije...

http://www.paedcro.com/clanak.asp?id=258

mirje avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

stigli nalazi DMSA :? Piše: svašta, pogotovo o lijevom bubregu ... atipičan izgled, udubljenje laterarne konture, dilatirani pijelon, stanjen parenhim... :? Separatna funkcija bubrega lijevo 48% a desno 52% :? . Naposlijetku preporuča za 6 mjeseci učiniti dinamičku scintigrafiju bubrega Pedijatrica nam radi tek sutra popodne pa je neću (opet) zvati doma, stoga vas MOLIM ... :?

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Citiraj Adrijana66 prvotno napisa
    Na učinjenim scintigramima oba bubrega su uredne veličine i oblika, lijevi tek diskretno bljeđe i inhomogenije prikazan, bez vidljivih defekata aktivnosti unutar parenhima obostrano. Separatna funkcija određena pomoću DMSA iznosi desno 53%, a lijevo 47%
    Naša pedijatrica je promrmljala: očekivano!
    samo da si izvučem van da usporedim!
    Mirje, javi ako će ti pedica što konkretnije objasniti!

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Mirje, meni je dr.Cvitković objasnila da je lijevi bubreg malo oštećen...
    vi imate malo lošije rezultate pa je vjerojatno za nijansu više..

nemojte biti tužni, svima nam se to dešava!
    koliko ste vi imali urinoinfekcija i koliko teške?

još je rekla dr.Cvitković da je važno da nema bakterija, e sad dal misli pod upalom ili i inače? meni je logično općenito...

i zato sam za njezin stav radije antibiotici, nego oštećenje...
    baš je jedna mama na drugoj temi pisala da je njezin nefrolog nije dao antibiotike jer je urin čist, a kultura klebsiella 10 na 5.
    Očito je taj nefrolog protivnik antibiotika, a pedijatar joj se šokiral...
    Kak je to sve tužno!

mirje avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Mirje, meni je dr.Cvitković objasnila da je lijevi bubreg malo oštećen...
    vi imate malo lošije rezultate pa je vjerojatno za nijansu više..

nemojte biti tužni, svima nam se to dešava!
    koliko ste vi imali urinoinfekcija i koliko teške?

još je rekla dr.Cvitković da je važno da nema bakterija, e sad dal misli pod upalom ili i inače? meni je logično općenito...

i zato sam za njezin stav radije antibiotici, nego oštećenje...
    baš je jedna mama na drugoj temi pisala da je njezin nefrolog nije dao antibiotike jer je urin čist, a kultura klebsiella 10 na 5.
    Očito je taj nefrolog protivnik antibiotika, a pedijatar joj se šokiral...
    Kak je to sve tužno!
    Imala je jednu urinoinf. E.coli 10 na 5. Nije više "stigla", ima samo 3 mj. Javit ću se kad se čujem s ped. Hvala.

stella avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Danas smo s nalazom bili kod nefrologice u Vinogradskoj, i rekla je da sad godinu dana nastavimo sa Sinersulom,svaki mjesec kontroliramo urinokulturu,pa ako se ne popravi situacija-operacija :shock: Valjda ne budemo do te faze dogurali :/

OT
    Adrijana66, nisam se javila jer ovih dana samo idemo na kontrole,a mene noćas primili trudovi pa stali.Tak da se nadam sad svaki čas,pa se vidimo u šetnji s jednim članom više

Berlinka, ako budeš zvala zdrastveno u Croatii,ajde javi što su ti rekli,dal se premija povećava ako dijete ima neku bolest.

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

[quote="mirje"]
    Imala je jednu urinoinf. E.coli 10 na 5. Nije više "stigla", ima samo 3 mj. Javit ću se kad se čujem s ped. Hvala.
    gledaj na to ovako... VIŠE NEĆE DOBITI NIJEDNU! Zato smo tu...

Stella... operacija, meni je dr.Cvitković rekla da oni bebi dok spava uštrcaju neku emulziju koja začepi otvor...
    al zašto opće razmišljati o tome? povući će se...
    SRETNO ako će vas uskoro biti

Svjetlost

Početno

Hvala na dobrodošlici!
    Adrijana66, ja jesam tata, ali pišem za MŽ i svoju Luciu. I još jedno pitanje (svima iz Petrove) jesu li ti vratili svu dokumentaciju nakon što si izašla iz bolnice, jer nama nisu!?''''

Još zaboravih reči da dok su cure bile u bolnici: Dolazi sestra i nosi L., te ju odmotava i govori MŽ "Vidite tu ima jedan hematom na nozi i ima spojene prstiće na obadvije noge (srednji i kažiprst)!" Nije to tako strašno radi se samo o kožici koja je malo duža od ostalih prstiča, ali ipak ...! Nitko joj to prije nije rekao, dok sestra nije došla i to rekla nakon 4 dana!

Za sve koje zanima Croatia zdrastveno osiguranje!
    Mi smo za L. ugovorili i unutra piše da se ne osiguravaju prava ako imate:
    1. cistična fibroza
    2. Down sindrom i sl.
    3. kronične upale bolesti crijeva
    4. cerebralna dječja kljenut
    5. neuroakutni sindrom
    6. sy prirođeno hipotoničkog djeteta
    7. glikogenoza
    8. fenilketonurija, triozinemije, homocistinurija i dr. metaboličke bolesti
    9. glutenska enteropatija (celijkija)
    10. alegijska nepodnošljivost bjelančevina kravljeg mlijeka
    11. mišične distrofije
    12. osteogenesis imperfecta.
    To su sve bolesti koje ne osiguravaju. Što se tiće same police, ja sam prije ugovaranja razmišljao da li da kažem za naš problem ili ne. Kada sam se našao sa gospođom iz osiguranja - ispričao ja njoj o našem problemu, a ona meni o e.coli koju je ona imala, pa o njezinom mužu koji je imao isti problem i završio na hitnoj (otrovanje u krvi). Još mi je rekla, ako netko stariji (od valjda stvarno malih) ima e.coli najbolje je piti "PAVLOVIĆEVU TINKTURU" - kao pavlovićeva mast za guzu (isti autor)! Polica se NE plača više za VUR i sl. probleme!''':D'
    Cijena mjesečno je 192,00 kn, prva rata se plača odmah po potpisu ponude, za ugovaranje vam treba JMBG djeteta, broj sa HZZO zdrastvene iskaznice (broj osiguranika), imaju sve moguče vrste plačanja - CASH, CCARD i ...!
    Ako računate da vas urin i Uk u Heleni košta 200,00 kn, isplati se samo za raditi urin i UK, a da ne pričam i o ostalome!

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Citiraj Svjetlost prvotno napisa
    Hvala na dobrodošlici!
    Adrijana66, ja jesam tata, ali pišem za MŽ i svoju Luciu. I još jedno pitanje (svima iz Petrove) jesu li ti vratili svu dokumentaciju nakon što si izašla iz bolnice, jer nama nisu!?''''

Još zaboravih reči da dok su cure bile u bolnici: Dolazi sestra i nosi L., te ju odmotava i govori MŽ "Vidite tu ima jedan hematom na nozi i ima spojene prstiće na obadvije noge (srednji i kažiprst)!" Nije to tako strašno radi se samo o kožici koja je malo duža od ostalih prstiča, ali ipak ...! Nitko joj to prije nije rekao, dok sestra nije došla i to rekla nakon 4 dana!
    jesu, vratili su mi dokumentaciju + knjižicu o cijepljenju!
    a koju točno dokumentaciju mislite? ja se ne sjećam da sam nešto posebno dala... :/
    stvarno ne znam... bila sam u drugoj dimenziji s tim malim stvorenjem

Gledajte, potpuno vas razumijem... meni su isto rekli tek 3 DAN... bila sam ljuta ko ris, baš ljuta...
    Jednom sam na Rodi pročitala članak iz novina Međimurja da mama tuži il se javno žali na doktoricu jer joj je uzela najljepše dane života rekavši da je rodila dijete sa Downovim sindromom. Rekla joj je odma nakon rođenja, a kasnije se uspostavilo da laže...

uglavnom, tada sam se zamislila nad time šta su mi učinili u Petrovoj... i mislim da je to humano, jer da su mi rekli prvi dan stvarno nebi imala najljepše trenutke u životu... kasnije kad su mi rekli sam se plakala i svašta... a ona prva 3 dana su mi ostala kao jedni od najljepših u životu! tako da mi je to odgađanje dobilo smisla!
    Šta vi mislite o takvom pristupu:
    Evo članak...
    http://www.medjimurje.com/?V=2701vn03

Svjetlost

Početno

Mislim na dokumentaciju tipa UZV knjižica od gin + UZV slikice + papire o napretku trudnoče. Obzirom da mi idemo kod priv. gin mislim da papiri inisu neki problem, ali slikice sa UZV bi nam bile lijepa uspomena da možemo pokazati L.''

Što se tiće toga da dok. tek 3 dan kaže za sve probleme koji su se pojavili prilikom porođaja već negdje na putu do poroda, mišljenja sam da ako već znaš da nešto nije u redu sa djetetom bolje da ti kaže odmah možda ćeš to lakše podnjeti nego ako to saznaš kasnije. ':/'

Vezano na članak tu dok. treba tužiti liječnićkoj komori i sudu časti, a nakon toga dići privatnu tužbu za nanesenu duševnu bol. Ali kako je naše sudstvo "jako" ažurno to bi trajalo min. 10 godina, a dok. bi "uništila" i po još koji život.''

Mi smo imali sl. problem sa 1 trudnočom i onda smo odustali od soc. gin. i Petrove, ali smo ipak tamo na kraju završili (kompletna mola).

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

ja to nisam ni nosila, bila sam par dana prije na 2 pregleda u Petrovoj i samo sam te papire donesla i nisu mi ih vratili. Al čini mi se da su meni i rekli da drugo ne treba...
    razumijem da ste imali komplikacije u trudnoći pa ste donijeli sve na uvid...
    ja bi isto bila da nemam njezine prve sličice iz maminog trbuha...
    ne znam, možda da pogledate na gornjim temama gdje su friške trudice i tračevi o bolnicama...
    al nije u redu da vam to nisu vratili...

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mislim da Petrova opcenito nis ne vraca.

Nama dosao nalaz urina, kaze - 10 na 3, al uobicajena flora i fauna , nije nista posebno izoilrano. Tjesim se da je tako jer sam ja vadila (pa je malo kontaminirano). Pedijatrica kaze da je to OK. Ne znam dal da zovem Cvitku i pitam.

Svjetlost

Početno

Mi smo razgovarali sa nekim našim frendovima koji su bili u Petrovoj, pa su rekli da su neki dobili a neki ne.

Mi smo na CEPOREX sirupu (2x0,5ml) i moramo bit sve do UZV cist. (23.04.) u Heleni.''
    Moramo uzimati urin 1xmj., a 12.03. idemo na cijepljenj DTP 1 puta. Razmišljamo da uzmemo urin 3-4 dana prije, obzirom na vaša iskusta u prijašnjim postovima.':?'
    L. je dobila osip prije 5 dana, a neznamo jeli to zakašnjela reakcija na CEPOREX ili na vit. D3 koji pije 1x4kapi. Imateli kakvih sl. iskustava sa antibioticima?':/' CEPOREX pije već 3 tjedna.

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

pace, super za nalaz!
    kako hoćeš, nama je rekla da je slobodno nazovemo za svaki nalaz, ili pošaljemo mailom ili faksnemo... ja ću joj slati iako će biti NADAM SE sterilno zbog doze antibiozika, malo mi povećava, pa snižava...

svjetlost, mi smo imali isto osip kad smo pili neki antibiotik, mislim amoksicilin, i povraćala je... pa sam otišla pitat pedicu dal je to nuspojava, ona mi je zbog povraćanja prekinula lijek a za osip je rekla da je sigurno od trodnevne groznice!
    Koliko me pamćenje služi tako je nekako bilo, imala je oko 3mj.

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

danas sam zvala polikliniku helena (prvi put) da se naručimo na uzv-cistografiju. prvi slobodan termin je 18.6.!!! :shock: a mi bi trebali to obaviti za cca mjesec dana. i šta sad?? ma nema mi druge nego čekati

e da, svjetlost dobrodošao!

pace, na šalati kod nalaza 10*3 kažu isto da je nalaz dobar i profilaksa ostaje po starom.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ma da, da je nesto jace izdvojila bi se bestija valjda. Ipak sam ja to sama uzimala doma, pa je valjda i kontaminirano.

Tako su popunjeni??? DObro da znam, pa da u lipnju zovem za rujan.
    Problem je sto to rade samo dva puta tjedno.

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

samo da podijelim sreću sa vama!Danas su nam javili iz Helene da je nalaz STERILAN! :D
    Cedax je ubio beštiju i nadamo se da je necemo zaraditi ponovno!

mirje avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

[quote="Barbie"]samo da podijelim sreću sa vama!Danas su nam javili iz Helene da je nalaz STERILAN! :D
    Cedax je ubio beštiju i nadamo se da je necemo zaraditi ponovno![/quot

SUPER :D

maxi avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

da se i mi pohvalimo-------STERILNO!!!
    a u Heleni smo naručeni 14.5. na kompletnu obradu.
    već vibram da se reflux povukao.

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

barbie i maxi :D :D

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Citiraj blondie xx prvotno napisa
    barbie i maxi :D :D
    pridružujem se vašem veselju

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Citiraj Svjetlost prvotno napisa
    cijena mjesečno je 192,00 kn, prva rata se plača odmah po potpisu ponude, za ugovaranje vam treba JMBG djeteta, broj sa HZZO zdrastvene iskaznice (broj osiguranika), imaju sve moguče vrste plačanja - CASH, CCARD i ...!
    Ako računate da vas urin i Uk u Heleni košta 200,00 kn, isplati se samo za raditi urin i UK, a da ne pričam i o ostalome!
    hm :/ a ako za par mjeseci VUR nestane?

koliko su česte kontrole nekon što se VUR povuče?

Svjetlost

Početno

Evo i nas! Dugo nas nije bilo, ali da javimo da smo u srijedu radili U i UK,a nalazi su super UK: fiziološka flora uretere tj. nalaz STERILAN!!!'8)'':D'''''''

Adrijana66 - što se tiće zdrastvenog preko CROSIG-a, imaju ugovor sa dosta privat ordinacija od pedijatara, laboratorija, zubara i sl., pa mislim da se isplati potpisati ugovor (na 3 godine). Ako se VUR povuče nakon nekoliko mjeseci super. Još uvijek ti ostaju druge privatne ordinacije gdje možeš iskoristiti to što si platio. Na stranici: http://www.croatia-zdravstveno.hr/cz...radneUstanove/ ima pregled svih ustanova sa kojima CROSIG ima ugovor tj. gdje možeš koristit osiguranje (cijela RH).

Jer kako je naše zdrastvo jako "dobro", mislim da je bolje djete voditi kod privatnika nego u bolinicu tipa Šalata ili sl. tj. čekati da se nešto desi pa završiti na hitnoj u 3 ili 4 ujutro, pa onda u bolnicu na min. 7 dana jer im se neisplati držati ih kraće!!

Jedini problem je što ne pokrivaju UZV cistigrafiju nego samo MCUG. Vjerojatno zato što samo HELENA ima taj uređaj''. Možda će i to pokrivati, ako još koja bolnica ili neka slična ustanova nabavi takav uređaj.

Možda netko pokrene kakvu akciju za nabavku uređaja u Klajčevoj bolnici! ''

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Bravo, Lucia za sterilno

hvala, još ću ipak malo pričekati jer za 2 mjeseca idemo na uzv cistografiju a prognoze su nam dobre...
    pa ćemo vidjeti dalje...

Puse svima

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

STERILNI SMO STERILNI :D MI SMO STERILNI

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Adrijana :D :D to je prekrasna vijest

MalaSirena avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

SUper za sve sterilne nalaze!!1 :D :D :D

Ovih dana naručila sam mišonju na kontrolni MCUG na Šalati, ambulantno, dobili smo termin u 9. mjesecu i super mi je to što sam to obavila telefonski (kliker mi je skoro prekasno proradio, već sam se spremala otići na Šalatu ).

mirje avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

STERILNI SMO STERILNI :D MI SMO STERILNI
    :D

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

E što dalje? naručeni smo ua UZV cistografiju 30.04.prije toga ćemo još jedanput napraviti kontrolu urina.Ja nekako nisam za tu pretragu i odlučila sam ako bude opet nalaz sterilan da ću to odgoditi za kasnije ako bude potrebe.Pijemo Cranactin i svaku večer malu dozu nitrofurantoina.

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

konačno nam je Ema došla :D na avatar... baš je slatka...
    nema više mice mace...

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Barbie, za cistografiju uvijek ima vremena, ne mora značiti da je svaka urinoinfekcija refluks. . . prvo trebate dobiti sterilan urin. Nakon toga kontrola svaki mjesec i ako i dalje bude sterilno nema potrebe za cistografijom, a kontrole će se prorijediti. Mislim da se cistografija malo previše forsira. . .
    Adrijana, hvala, da i ja sam eto, napokon, promijenila avatar. . . OT, malo sam rjeđe na forumu od kad sam se vratila na posao, ali nastojim pratiti. . .

mirje avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Iskusnije cure, molim vas: kada nastaviti s profilaksom nakon antibiotika? Proveli smo popodne na Šalati, dobila je temperaturu i bila je dosta nemirna i plačljiva... mislila sam da je opet urinoinf. Ipak, upala uha. Logično, i seka i braco su kurili zbog istog prošli tjedan.

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Citiraj mirje prvotno napisa
    Iskusnije cure, molim vas: kada nastaviti s profilaksom nakon antibiotika?
    odmah, odmah drugi dan! svaki dan mora dobivati tu minimalnu dozu lijeka! ako ima refluks!

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

ništa mi nije jasno, vi imate refluks 3.stupnja obostrano, pa valjda pijete profilaksu? misliš nakon neke druge bolesti koju ste liječili antibiotikom? u tom slučaju teba provjeriti dal taj antibiotik pokriva i područje mokraćnih puteva, dal djeluje na tom području? i prestankom uzimanja toga lijeka odmah drugi dan treba nastaviti s profilaksom!

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

još sam zaboravila...

ako vam antibiotik ne djeluje u mokraćnom području, morate uzimati antibiotik i profilaksu istovremeno!!!!
    mislim, u istom danu!

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Mirje. . . pa kaj vi ne pitate svog doktora ovakva pitanja? Mislim super mi na forumu dijelimo razmisljanja i iskustva, ali o lijekovima i doziranju bas ne bih slusala sto mi kazu na forumu . . to je ipak pitanje za doktora.

maxi avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

mirje, Lara je u bolnici dobila gadan respiratorni infekt pa su joj dali Sumamed ali profilaksa je išla paralelno.

mirje avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

[quote="Pina"]Mirje. . . pa kaj vi ne pitate svog doktora ovakva pitanja? Mislim super mi na forumu dijelimo razmisljanja i iskustva, ali o lijekovima i doziranju bas ne bih slusala sto mi kazu na forumu . . to je ipak pitanje za doktora.[/quot

Koga da pitam u subotu u 22h? Pitala sam za profilaksu odmah na hitnoj, rekla mi je da prekinem dok uzima antibiotik a uzima Sumammed.

mirje avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

[quote="mirje"][quote="Pina"]Mirje. . . pa kaj vi ne pitate svog doktora ovakva pitanja? Mislim super mi na forumu dijelimo razmisljanja i iskustva, ali o lijekovima i doziranju bas ne bih slusala sto mi kazu na forumu . . to je ipak pitanje za doktora.[/quot

Kriktika prihvaćena. Nema više mojih glupih pitanja. Hvala.

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

adrijana, super za sterilno :D
    barbie, ajde pliz javi ako odustajete od uzv-cistografije, možda uspijemo uletiti na vaš termin.
    ema
    mirje ma samo ti pitaj! nijedno pitanje nije glupo, ako ništa drugo, netko te može uputiti koga da pitaš (zoveš vikendom). a profilaksa se zaista nastavlja kako je adrijana66 rekla.

cure mogli bi otvoriti novi topic (na istu temu). pa predlažem da na početku topica svatko napiše svoju dijagnozu ( mislim djetetovu), što smo prošli (pretrage, profilaksa) i ostale važne podatke vezane uz temu. jer ovako kad čitam ne mogu se sjetiti tko ima koji stupanj, profilaksu... pa bi bilo zgodno da je sve na početku da se lakše nađe. dok svi ne napišemo (bar mi koji se redovno javljamo) možemo se dopisivati ovdje, pa poslije preći na novi topic. joj, ne znam jeste li me skužili :?

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj blondie xx prvotno napisa
    adrijana, super za sterilno :D
    barbie, ajde pliz javi ako odustajete od uzv-cistografije, možda uspijemo uletiti na vaš termin.
    :?
    Nema problema.Možeš me podsjetiti na PP da ti javim, termoin nam je 30.04. a početkom travnja ćemo ići na kontrolu.nadamo se da će nalaz biti sterilan i da ćemo vam drage volje prepustiti termin!

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

a za to osiguranje čula sam da se maksimalno može potrošiti na godinu 1000kn, pa tome se to nikako ne isplati. To je rekla od mm-a mama koja radi u sindikatu i već je bilo problema ?????????????????????????????????????????????????? ?????????????????????????????????????????????????? ??????????????????????????????

Svjetlost

Početno

Evo nas, dugo nas nije bilo.'' Danas obavljena dinamička scintigrafija - '' kao da smo otišli u pakao i jedva se vratili. Prvo smo mi zeznuli, nismo došli na vrijeme u 8:00, nego u 09:30 (totalno fulali termin''). Nakon toga dolazi Dr.: di ste vi, zašto ste došli tek sada, a ne u 8:00??? Treba postaviti iglu u ruku za radijaciju. Dr. 1 i Dr. 2 razgovaraju: Kako da joj stavim?! Igla je šira od njezine vene, a i jedva se vide. Hočemo tu ili možda tu? Ajmo tu (zapešće)! Zašto ne ide? Ništa, ako ne uspijemo u ruku budemo u glavu!':?' HALO !!!! '' Kad smo MŽ i ja to čuli - LUDO!!! Ja si mislim pipni joj glavu i tvoja glava će završiti u onoj kameri ispod stola.
    OK! Nazove nekakvu sestru na 2 katu; odemo na 2 kat i sestra joj postavi iglu za 5 sekundi!!! Vratimo se dolje (podrum-Rebro) počinje snimanje,a Dr. govori dijete se nesmije pomaknuti ni milimetar, jer inače snimanje ne valja!?':shock:' L. se baca lijevo, desno na sve strane, a MŽ i ja legli na nju da se ne miče i tako 30 minuta '', prođe 30 minuta ajmo sad sve ispočetka i drugi put 20 minuta. Završimo, a Dr. kaže: neznam da li će valjati nalazi sa tehničke strane. Đoviđenja.

A sada dobre vijesti, zvali su nas iz Helene da smo dobili novi termin za UZV scintigrafiju u ponedjeljak 02.04., a trebali smo ići tek 23.04.!!!':D'
    Trebamo vibre za ponedjeljak i sutra, jer uzimamo urin! Tako da uvijek postoji šansa da se termin dobije i ranije, ako neko odustane. Blondie xx bilo bi pametno da ako Barbie odustaje da odmah u Heleni ostavi vaše podatke za termin 30.04.

mirje avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Da vam ispričam naše iskustvo ... nakon što su stigli nalazi DMSA, koje nam je naša pedijatrica prevela, zaključeno je: dijete je pre malo da bi se išta konkretno moglo vidjeti na njezinim bubrezima, a pedica je dodala: ona je najmlađa za koju sam pisala tu uputnicu! (imala je 5 dana do 3 mjeseca pri obavljanju pretrage). Možda je kod te "dinamičke" nešto drugačije (inače, preporučena nam je ista za 6 mjeseci)? Sretno!

Stranica 9 od 17 PrviPrvi ... 7891011 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •