Citiraj buca prvotno napisa
Pina,sve sam skužila iz vaših postova i jasno mi je da je uzv-čna pretraga sretnije rješenje.A nju rade samo u Heleni ako sam dobro shvatila,1500kn?
A danas sam pričala sa sestrom i onda se konačno sjetila da će ih doktorica slat na ultrazvuk prvo,ali ne kužim koja je svrha kad se tom običnom uzv pretragom ne može sa sigurnošću reći da li je u pitanju zaista VUR. :/
recimo ja se slažem po tom pitanju s Pinom, ja sam bila na Šalati na MCUG jer nisam znala za drugo rješenje, bolest se dogodila, nisam ni znala što je to, ni za Rodu...
ali da sam znala, svakako bi otišla na ultrazvučnu cistografiju!
I da, to je cijena, ali mala cijena za ono što može ova druga naškoditi organizmu, pa kad bi se to sve skupa zbrojilo, još ispada jeftinije !
Ali u tom slučaju ja mislim da bi se trebalo nastaviti liječenje u Heleni, jer mi se čini da na Šalati ne priznaju ultrazvučnu metodu kao dijagnozu, već samo kao provjeru, pretragu!
Ne samo da bi to napravila radi manjeg zračenja već i radi rada s djetetom, mogućnosti da je majka pokraj, lokalne anestezije koju daje da dijete ne boli (doduše, ne znam dal to daju na Šalati) i da bi umanjila sveukupan šok!
Možda je to meni važno jer mi je brat kao beba završio u bolnici bez mame i pitanje šta su mu onda i radili ali imao je dugo dugo posljedice koje sam ja morala kao seka gledati! Vrištanje, noćne more, neprepoznavanje ljudi oko sebe... jer ipak, prve 3 su najvažnije!
Makar danas to nije tako ekstremno, bar mislim!