dinosaur, jana uzima jednu tableticu dnevno. tako su nam rekli u apoteci, iako bi na temelju onog što piše na lijeku i malo manje bilo dovoljno na njenu težinu (oko 11 kg).

barbie, dok je beba pod terapijom imaš pravo da nije važno ima li refluks ili nema (jer je terapija ista). pretraga se radi ionako tek kad je nalaz sterilan. a tada je važno znati ima li refluks jer ako ima, bez obzira na sterilan urin, mora uzimati profilaksu, a ako nema, s lijekovima se prestaje!
mi smo već kod prve upale išli u helenu kod dr. cvitković. odmah smo radili uzv bubrega koji je bio besprijekoran, bez proširenja kanalića. ali kad nakon završene kure ant. urin nije bio sterilan, nego smo imali čak 2 bakterije, cvitković nas je poslala na uzv cistografiju i tako smo otkrili refluks. tako da ja mislim, barbie, da ti je to ustaljen protokol u heleni i dobro da je tako. ja vam držim fige da nalaz bude sterilan, ali ako ipak morate na pretragu, ne brini se! ja sam se jako bojala pretrage, ali uopće nije strašna!

ja ne tuširam janu nakon svakog kakanja, a tekućine pije koliko je žedna. ne znam kako bih ju prisilila na više od toga.
inače, mi nismo prestali s furadantinom kad je dobila drugi antibiotik zbog upale uha. pitala sam i našu pedijatricu i u heleni, i rekli su mi da nastavim s fur. jer amoxil ne pokriva mokraćne infekcije.

želim na našem topicu puno sterilnih nalaza u 2007!