-
Pozdrav svima! Mi smo novi. Matea sada ima 2 mjeseca i 10 dana a primjena je na Šalatu s 1 mj i 7 dn. Donjela sam je na hitnu zbog prehlade a završili na nefrološkom odjelu i to 8 dana. Imala je E.coli i upalu bubrega. Nakon pretraga i mikcijske dijagnosticiran joj je reflux III stupnja obostrano. MM je operirao refluks kao beba od 3 mj ( prije 27 godina) po jednoj strani a dr. se zaliječela razvojem, kao profilaxu uzimao je sinersul. Do sada nisam znala da može biti naslijedno pa me zanima može li se otkriti na UZV i prije rođenja da se bar spriječi koja infekcija, ako netko ima iskustva. Ona nam je treće dijete a kod prvo dvoje nije bilo sličnih problema. Iskustva sa Šalate nemam loša. Jedino što se ne može ostati s bolesnim djetetom. Ja sam je stoga dolazila dojiti svaka 3 sata u periodu od 6 do 18h i jedina je sreća što je to bilo odmah po Novoj godini pa nije bilo gužve na cesti. Kao profilaxa preporučen je nitrofurantoin. Otišli smo isti dan kod naše pedijatrice a ona je rekla kako taj lijek kod nas postoji samo u obliku tableta te da se za sirup ili kapi obratimo Marketingu za lijekove. Tamo smo dobili odgovor da ga je trenutno opća nestašica na cijelom tržištu. Prevrgli smo poznanike po cijeloj Europi i našli u Švicarskoj URODIN - nitrofurantoin u obliku kapi. Ima li tko iskustva s istim lijekom? U UK od četvrtka nađen je sada PSEUDOMONAS ali u maloj konc. pa nije upućena u bolnicu. Kontrolu na Šalati imamo sljedeći tjedan. Kako opće izgledaju te mjesečne kontrole? Krajem mjeseca je naručena na DMSA na Rebro - što će joj radit tamo?
Vidim da se većina vas duže bori s refluxom, bojim se i strepim nakon svakog obroka hoće li povratiti (da bi posumnjala na novu infekciju) ili dobiti temperaturu... a tako je malena
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma