Adrijana66, znam o čemu pričaš!
Mi smo imali traume nakon jedne duuuge večeri u Zaraznoj, neljubaznoj sestri (iako možda ne tako kao ova koju ti opisuješ), tu je bilo još vađenje krvi, koje ju je boljelo. Nakon toga, Jana je vrištala kad bi joj se samo približio netko u kuti, a inače je jako veselo, otvoreno, druželjubivo i nesramežljivo stvorenje. Prva dva puta i kod Cvitkovićke je bila jako preplašena, jedva smo joj nalijepili vrećicu... Ali strpljivim pristupom, opet je stekla povjerenje i super surađuje. Ultrazvučnu cistografiju smo odradili bez ikakvih problema. Odmah nakon pretrage se veselo bacila na igračke.
Jedino što ti mogu savjetovati, budi maksimalno nježna i strpljiva dok ne zaboravi tu traumu i izbjegavaj slične situacije koliko možeš! Ako je riječ o rutinskoj kontroli, onda stvarno sve to možete odraditi doma i u Klaićevoj!

Mi svaki mjesec nosimo urin u Klaićevu, doktorica opće prakse nam daje uputnice. Nismo baš osobito vješti u uzimanju uzorka Ali se skuži je li riječ o lošem uzorku ili stvarno postoji upala. Ponekad, ako sumnjamo odemo kod Cvitkovićke i tamo napravimo kontrolu. Ne kužim zašto vadite krv iz prstića? Nije valjda da to spada u redovitu kontrolu? :shock: Cvitković to ne traži, hvala Bogu, jer mislim da je to za klince prilično invazivna pretraga...
Pusa maloj mišici , i meni bi bilo užasno da me netko pregleda na gore opisani način...