Citiraj stella prvotno napisa
Citiraj stella prvotno napisa
jer bi mi trebali na MCUG,pa razmišljam da Jani uzmem policu kod Croatia zdr. osig. koje pokriva MCUG i po par pregleda i UZV,pa da znam isplati limi se to?
i mi se spremamo u helenu na uzv-cistografiju pa i mene ovo zanima. da li to osiguranje pokriva i uzv-cist...? i koliko košta znaš li?
još mi je nešto palo na pamet: po novom zakonu, ako te na neku pretragu ne mogu naručiti unutar mjesec dana, imaš pravo ići privatno i tražiti povrat novca. e sad, nas su naručili na mcug na šalati 31.5., znači li to da bi mogla ići privatno, u helenu (na uzv ) i dobiti povrat novca?
Zvala sam jučer Croatia osiguranje,imaju dvije vrste polica za klince,jedna je 106 kn/mjesečno, druga 199kn/mj,ugovor se sklapa na tri godine.MCUG je pokriven i to baš u Heleni, i razlika je u količini dodatnih pregleda,znači u manjoj polici 2 spec. pregleda+ po dva kontrolna,a u skupljoj 4+po dva kontrolna, UZV neograničeno po uputi specijaliste.Dakle,mislim da je pokriven klasičan MCUG,ne ovaj preko UZV,žena mi nije znala točno reći,treba vjerojatno nazvat Helenu,ali bi nam onda ti pregledi i kontrole bar bili besplatni.Zato sam pitala koliko puta godišnje se recimo ide na kontrole,pa da se uzme polica.[/quote]

dali se isplati?
sve to ovisi... hoće li vam sljedeća cistografija pokazati da refluksa nema ili neće? hoćete li biti u onih 20% kojima se stanje pogoršava? ili nećete?
ovisi i o tome koliko su česte urinoinfekcije? koliko su ozbiljne?
s druge strane, pretpostavljam da liječenje u Heleni znači i puno manji broj urinoinfekcija? jer ipak je to svrha svega, ne?
definitivno ovisi hoće li biti potrebna operacija ili neće? koji je stupanj refluksa?
3 godine, 36 mjeseci je uz 200kn mjesečno 7200kn... to je rizik...