-
Pozdrav svima!
Obzirom da smo novi, želim vam ispričati našu priču od početka kako je krenula. 33 tj. trudnoće - gin gleda na UZV i "Hm, šta je ovo? Vidite desni bubreg kako je zatamnjen, a lijevi nije!? To je najvjerojatnije hidronefroza desno!", 34 tj. trudnoče - ponovno UZV desni bubreg i dalje zatamnjen i povečan. Kaže gin MŽ "Obzirom da ja idem na godišnji, a i beba je velika (debela - UZV pokazuje da je duga 42 cm i teška 3900 gr, šečer u krvi 8,1 max.), najbolje da se javite u Petrovu na odjel za dijabetičare, i da vam se kontrolira šečer u krvi!" MOLIM?! Javimo se u Petrovu i odma' krene kontrola šečera u krvi, u 24 sata max. šečer u krvi 6,83! Nitko ne pita za hidronefrozu! MŽ dođe doma nakon 1 dana, ali sa uputom DIJETA! Prođe Božić, ponovno Petrova u 37 tj. trudnoče - ista stvar ŠEČER U KRVI. Ponovno kontrola šečera - max. 7,38! Ništa hidronefroza! 38 tj. kontrola šečera u krvi max. 7,1! Dok odluči idemo u 39 tj. carski rez. 08.01.2007. u 10:06 sati - cura pravi komad ABG 10/10, dužina 53 cm i 3900 gr teška! Ja vas sad pitam di je tu šečer!?!? Ja visok 2,05 cm, MŽ visoka 1,68 cm! Dali se netko pitao ili pitao MŽ: Oprostite, a koliko vam je visok muž? No, dobro. Prođe carski rez, 2 dana nakon poroda dolazi Dr. Bela... i potvrđuje "hidronefroza desno + e.coli 10na5", dijete ide na antibiotsku terapiju 7 dana, pa čemo vidjeti ( u prijevodu nečete ostati u bolnici 5-7 dana nego 12-14 dana). Ja lud, dižem paniku u kući, posvađam se sa svima doma, oču znati šta mi je sa dijetetom!!! Tražim veze i vezice da saznam nešto više. Jedna kolegica nađe vezu do DR. B ("najbolja" pedijatrica u Petrovoj), gore navedene, a ona ode do MŽ i kaže joj da šta mi dižemo paniku, kada je sa djetetom sve OK! MOLIM?!?! Nakon 13 dana MŽ i L dolaze doma sa uputama 01.02. javiti se na Šalatu. Nalaz pri izlasku iz bolnice UK - STERILNO. 01.02. javljamo se na Šalatu, odmah dolazimo na red da nam uzmu urin. Čekamo 2 sata da se popiški u vrečicu. Malo, ali vrijednoga urina se skupi. Sestra kaže valjda će biti dosta, dođite u pon po nalaze. 05.02. ja dolazim po nalaze, a ono piše e. coli 10 na 4. Kaže meni Dok dođite u srijedu kod prof. B. (oni koji su bili na Šalati znaju o kome govorim). Dolazimo svi u srijedu MŽ, L i JA kod PROF. B.! Prof. pogleda nalaze i kaže "Aha, morate napraviti kompletne prtrage, odite na kraj hodnika i tamo se naručite za MCUG, ECHO, a na Rebru za din. scintigrafiju sa diuretikom! Naivni odemo se naručiti! JA idem sa nalazima na naručivanje, dobivam termin 30.05.2007 za oba dvije pretrage. Izlazim i MŽ vidi ja lud. Dolazim doma odlazim na internet prepisujem brojeve od poliklinike Helena i zovem. Dobivamo termin za ECHO 13.02. , odradimo pretrage, dobivamo kompletni uvid u naš problem, sa slikicama, sa svim!!! Ustanovim da se pojavi problem i na LIJEVOM bubregu. Odradimu urin i UK. Za 3 dana dobivamo nalaze UK - STERILNO! Pa ja sad vas pitam kako može kroz 10 dana UK postat sterilna bez ikavih antibiotika i antištaja znam!?! Termin za UZV sci - 23.04. u Heleni!
Puno sterilnih UK i što manje VUR-a žele D, V i L!!! javascript:emoticon('
')
Lovejavascript:emoticon('
')
Kissjavascript:emoticon('
')
Heartjavascript:emoticon('
')
Kiss
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor