Stranica 10 od 17 PrviPrvi ... 89101112 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 451 do 500 od 842

Tema: VUR- furadantin, profilaksa, prognoze...

berlinka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Curke i dečki, ja bih sutra s Janom trebala u Klaićevu na jetrene probe! Kakva je to pretraga? Zna li netko kad je najbolje da dođem i kako da se pripremimo? Na istoj uputnici mi je i pretraga urina. Urin ću donijeti sa sobom kao i inače, zar ne? :?
    Pomagajte iskustvima, savjetima, informacijama!!!

Svjetlost, sretno i od nas! Mi inače nismo radili tu pretragu, u kojem se slučaju ona radi?

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Citiraj mirje prvotno napisa
    Da vam ispričam naše iskustvo ... nakon što su stigli nalazi DMSA, koje nam je naša pedijatrica prevela, zaključeno je: dijete je pre malo da bi se išta konkretno moglo vidjeti na njezinim bubrezima, a pedica je dodala: ona je najmlađa za koju sam pisala tu uputnicu! (imala je 5 dana do 3 mjeseca pri obavljanju pretrage). Možda je kod te "dinamičke" nešto drugačije (inače, preporučena nam je ista za 6 mjeseci)? Sretno!
    pa šta to nisu mogli zaključiti prije nego što su je uopće poslali na pretragu?! mišica mala

berlinka - jetrene probe se rade iz krvi. najčešće se vadi krv iz vene. ne trebate se ništa posebno pripremiti.
    DMSA prikazuje izgled i funkciju bubrega, a preporučuju je napraviti kod refluxa ili nekog drugog stanja/bolesti koje bi moglo utjecati na rad bubrega.

mirje avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

To se i ja pitam. Sad znam pa sam napisala da netko ne zrači bebice beskorisno kao i mi našu malenu

Svjetlost

Početno

':D' Prva vijest: Sterilno, sterilno, i opet sterilno !!!! 3 puta sterilno':D'!!!

Druga vijest - još bolja: Jučer bili u Heleni i saznali da NEMAMO REFLUKS''''''''''

Svi koji se boje UZV cistografije, nema problema sve skupa traje cca 20-30 minuta i toliko je bezbolno da bi preporučili svima umjesto MCUG-a.

Dok nam je rekao još samo pratiti UZV bubrega da se vidi kako se razvijaju.

mirje avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Citiraj Svjetlost prvotno napisa
    ':D' Prva vijest: Sterilno, sterilno, i opet sterilno !!!! 3 puta sterilno':D'!!!

Druga vijest - još bolja: Jučer bili u Heleni i saznali da NEMAMO REFLUKS''''''''''

Svi koji se boje UZV cistografije, nema problema sve skupa traje cca 20-30 minuta i toliko je bezbolno da bi preporučili svima umjesto MCUG-a.

Dok nam je rekao još samo pratiti UZV bubrega da se vidi kako se razvijaju.
    SUPER, BAŠ MI JE DRAGO!!!!

maxi avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Svjetlost, bravo za vas :D

berlinka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Svjetlost, super! :D

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Svjetlost :D .
    Mi se opet javljamo, E.coli se vratila, opet 10*6 i dobili smo 10 dana Furadantina pa opet na kontrolu . Tako sam ljuta i u bedu. . .i ne znam kaj. . . a vratila se vjerojatno zbog pada imuniteta jer je prije 2 tjedna bila srcava i sad je opet
    Mirje, oprosti, nisam prije vidjela tvoj post. . . nisam nista lose mislila, no hard feelings

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

srcava=smrcava

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Citiraj Pina prvotno napisa
    Mi se opet javljamo, E.coli se vratila, opet 10*6 i dobili smo 10 dana Furadantina pa opet na kontrolu . Tako sam ljuta i u bedu. . .i ne znam kaj. . . a vratila se vjerojatno zbog pada imuniteta jer je prije 2 tjedna bila srcava i sad je opet
    Mirje, oprosti, nisam prije vidjela tvoj post. . . nisam nista lose mislila, no hard feelings
    ajoj, ajoj, ajoj... bed...
    ja sam mislila ste se rijesili toga zauvijek...
    a bude dobro...

mirje avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj Pina prvotno napisa
    Nema frke. Inače 3 dana Sumameda značilo je, u našem slučaju, 8 dana bez profilakse, po preporuci naše pedijatrice.

Žao mi je vašu malenu. ~~~~~~~~~~~~~~~~

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

cure, imam pitanje.
    Mi smo do sada (7 mjeseci vec kontinuirano) na furadantinu, medjutim kako ga ona zapravo sve teze podnosi i cesto povraca, probat cemo sa tabletama (u dogovoru naravno sa dr. C). Zanimaju me iskustva, kako se podnose tablete (kaze dr. da se puno bolje podnose, a da je ucinkovitost ista), kako im dajete tj sa cime i tako...

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

u ljekarni razmrve, i dajem u bočicu mlijeka prije spavanja... ili u čaj...
    ali slatkog mlijeka jer je prah slatkast...

super mi podnosi!
    SRETNO

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Adrijana draga, i ja sam se nadala, ali evo. . . nis od toga. . . .

berlinka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj pace prvotno napisa
    cure, imam pitanje.
    Mi smo do sada (7 mjeseci vec kontinuirano) na furadantinu, medjutim kako ga ona zapravo sve teze podnosi i cesto povraca, probat cemo sa tabletama (u dogovoru naravno sa dr. C). Zanimaju me iskustva, kako se podnose tablete (kaze dr. da se puno bolje podnose, a da je ucinkovitost ista), kako im dajete tj sa cime i tako...
    Naša su iskustva odlična. Doduše i furadantin je podnosila, ali svakovečernji ritual uzimanja lijeka je bio naporan i vidjelo se da joj je lijek jako gadan. Sada razmrvimo (sami) tableticu, umiješamo u hranu (u jednoj žličici da smo sigurni da će pojesti sav lijek) i J. to proguta bez ikakvih problema. Upala nismo imali, a i C. nam je rekla da su tabletice super. Uopće ne kužim zašto smo se gnjavili s furadantinom. Toplo preporučujem tabletice!

Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

U vazi iskustva s furadantinom a sad s tableticama - kod nas je sve isto kao kod BERLINKE

Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

U vezi iskustva s furadantinom a sad s tableticama - kod nas je sve isto kao kod BERLINKE

mirje avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

:D STERILNO! Kontrola za 2 mjeseca.

Preporučen je pregled kod kirurga. Ima li tko preporuku, iskustvo...

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Mirje :D :D
    Mi sutra nosimo urin u Klaicevu na kontrolu. Nadam se da ce biti sterilno, ako ne, slijedi nam opet profilaksa i sve ispocetka . . . . "smajlic koji lupa glavom u zid"

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

mirje :D i kod nas isto! :D
    a zašto pregled kod kirurga?

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

ajd cure molim vas, moja mala je stvarno istraumatizirana šta se tiče vađenja urina a da ne spominjem da uskoro trebamo na UZV cistografiju. Pliz, možete mi detaljno to opisati da se pripremimo? thanx puno

MalaSirena avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mirje i blondie, super za sterilan nalaz!! :D :D

MalaSirena avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mirje i blondie, super za sterilan nalaz!! :D :D

mirje avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj blondie xx prvotno napisa
    mirje :D i kod nas isto! :D
    a zašto pregled kod kirurga?
    Zato što ovaj doktor (dr. M. sa Šalate) smatra da će kod nje operacija ipak biti potrebna pa želi mišljenje kirurga

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

:D STERILNO :D STERILNO , ne moramo piti antibiotik, samo Cranactin :D

mirje avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

:D SUPER

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Moram i ja:I kod nas STERILNA! :D Konacno, nakon svih antibiotika, i silnih cudesa, nalaz urinokulture je sterilan! Do pedice nismo isli (kod nas su medicinari u strajku), ali i ovo mi je dovoljno. I onako je rekla na zadnjem pregledu, da ukoliko ova bude sterilna, sljedeca kontrola je za sest mjeseci! :D

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Moram i ja:I kod nas STERILNA! :D Konacno, nakon svih antibiotika, i silnih cudesa, nalaz urinokulture je sterilan! Do pedice nismo isli (kod nas su medicinari u strajku), ali i ovo mi je dovoljno. I onako je rekla na zadnjem pregledu, da ukoliko ova bude sterilna, sljedeca kontrola je za sest mjeseci! :D

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Ups Nemam pojma otkud ovaj dupli post tu

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Citiraj Adrijana66 prvotno napisa
    ajd cure molim vas, moja mala je stvarno istraumatizirana šta se tiče vađenja urina a da ne spominjem da uskoro trebamo na UZV cistografiju. Pliz, možete mi detaljno to opisati da se pripremimo? thanx puno
    PLIZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZ ZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZ

Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Nama je UZV cistografija bila totalno netraumaticna. Cijela atmosfera je ugodna, svi se jako trude- prvo se pogleda UZV bubrega zatim stavi neka krema za lokalnu anesteziju, uvede tanki kateter i puni sa nekakvom tekucinom, na ledjima pa na trbuhu. Sondom se prati vracanje mokrace i sve sto se zbiva uvodjenjem tog kontrasta. Zaista nista strasno, malo traje ali svi su tako ugodni i ljubazni da sve prodje skroz bez problema. Nemoj brinuti. Sretno!

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

a dijete je cijelo to vrijeme budno?

nama je užas svako vađenje urina, vrištanje, moramo je držati za ruke i noge...

a i DMSA nam je prošao u plaču, vrištanju...

očekujem i tu takvu reakciju, ja mislim da će ju trebat vezat koliko se ona bori
    koliko to traje ajoj...

i dobili ste neku lokalnu anesteziju?

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Nakon što sam sve ovo pročitala ne mogu da se ne javim. Sa osam mjeseci starosti Dorijana imali smo E. Coli 10 *6 i više, stalne temperature i more sinesula i svega sličnoga. Da ne spominjem nalaze urinkulture koji nikako da postanu normalni. Kod dr. Đelmiš (vinogradska) postali smo inventar, a ne pacijenti, nema pretrage koju nismo obavili, pa čak i "odljepljivanje" kožice na spolovilu da se tamo slučajno ne nakuplja. Nikada nisam sumnjala u ljekove i slično ali na rubu snaga (tada je imao godinu dana) dala sam mu da pije čaj od "MB" Bjelovar za čiščenje mokraćnih puteva i nakon mjesec dana nalaz je bio STERILAN. I sada kd je sve OK jednostavno ga natočim dva do tri dana u mjesecu , on ga popije i E Colli više nema. Znam da nisu sva djeca jednaka i da ne reagiraju na isto , ali ako moje iskustvo nekome pomogne :D . Također bih rekla da kod njega nije bilo nikakvih oštečenja već samo stalna prisutnost "gospođe" COLLI.

Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Anestezija je samo lokalna, znaci dijete ne spava. Ali ako uvijek place plakati ce i sada ne zbog boli nego zbog nepoznatih ljudi itd. Ne brini, to prodje, bitno da ju ne boli i ne zraci

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

TeaK, super, mene bi taj čaj zanimao jer ja čisto sumnjam da je kod Eme razlog refluks, nego se kod nje kod nekog pada imuniteta bakterija vrati. Znači smije ga dijete od cca 14mj? U svakom slučaju vrijedi probati.

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

gdje se rade jetrene probe? to se može i u Heleni privatno?
    ja trenutačno mjenjam posao i još nemam zdrastvenu a moramo napraviti jetrene probe prije UZV cistografije?

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Mislim da se to moze u svakom DZ, to je obicna pretraga iz krvi. . .

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

da, al ja bi privatno u slučaju da ne dobim njenu zdrastvenu u par dana... jer sam svoju i njezinu zdrastvenu danas dala firmi za koju sam radila, i sutra nosim papire da me prijave u drugu firmu... i da mi naprave nove zdrastvene knjižice...

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Kao zdravstvena ti vrijedi i ona potvrda od prijave dok ne naprave karticu. A nisam ti ziher ali po novom se navodno zdravstvena vise na mijenja, samo se radi promjena na HZZO-u.

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

da, ali ja mijenjam firmu u Međimurju u firmu u Zagrebu pa i zdrastveno drugačije vodi...

ok, hvala svejedno!
    sad ću ići privatno u Helenu, nije tak strašno skupo, oko 150kn pa kak bude... jer svejedno idemo vaditi urin!

7.5. naša pretraga, jooooooooooooooooooooooooj, nadam se da je refluks nestao il se barem smanjio! mora

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Adrijana, evo malo vibrica da je refluks nestao. . . ~~~~~~~~~~~~~~~~~~

MalaSirena avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Adrijana, vibriram za nestanak refluksa!!!!
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

berlinka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

I mi vibramo za nestana refluksa
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Raspravljali smo jednom o dodatnom zdravstvenom osiguranju za klince, pa sam obećala da ću javiti ako što saznam. Croatia osiguranje ima ugovor s Helenom, ali na žalost ne pokrivaju (još) ultrazvučnu cistografiju, nemaju ugovor sa Sabolom, niti s ijednim homeopatskim liječnikom, a cijena osiguranja ne raste zbog refluksa. Eto, ja nisam sigurna da bi se to meni baš isplatilo. Nekoć smo doduše išli često na pregled urina u Helenu, ali sad smo se već ispraksirali i sami...

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Hvala na podršci!

u svakom slučaju, užas! danas smo išli u Helenu napraviti jetrene probe i izvaditi urin.
    Vaditi su joj morali krv iz vene i nisu mogli dječjom iglom i ima tri ožiljka... koja je dobila na Šalati kad je bila u bolnici! samo su komentirale da je nevjerojatno istraumatizirana i da nemaju pojma šta su joj to radili u bolnici kad ima tri ožiljka al da je užas... čak je jedna sestra išla to ispričati dr.Cvitković! mislim, za te ožiljke...

vrištala je , vrištala iz petnih žila, neprestano i neutješno!
    rekle su da se pripremimo za UVZ cistografiju jer bu GROZNAAAAAAAAAAAAAAAAAA!

help me! koliko to traje vremenski? dok se ne popiša ili? treba možda prije cistografije kakve pripreme? ajde, svaka pomoć je dobrodošla! samo da to kraće i bezbolnije prođe! a neće točno sam znala da nas to čeka!

još k tome teta koja joj je vadila krv (a Gizel je ne može ni pogledati koliko je trenutačno mrzi) je ista teta koja joj mora raditi UVZ cistografiju! rekla je da je znala da će biti tako traumatično da joj nebi ona vadila krv! i toliko je bila tužna da je pozvala drugu sestru i rekla da više nema snage vaditi krv!

očajna sam! jedva ne čekam taj dan! nadam se da će nam barem to biti zadnji puta ako ništa drugo! ajojjjjjjj....

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

još nešto, šta točno ta lokalna anestezija znači i u kojem obliku se daje i koje sve područje pokriva?
    za vrijeme te pretrage se ne smije ni malo micati?
    a nogice?

berlinka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj Adrijana66 prvotno napisa
    još nešto, šta točno ta lokalna anestezija znači i u kojem obliku se daje i koje sve područje pokriva?
    za vrijeme te pretrage se ne smije ni malo micati?
    a nogice?
    Ti ćeš ju morati držati. Pretraga nije bolna (možda samo malo dok tek uvlače kateter), moja Jana nije ni zaplakala. Bit će ti zapravo teško "samo" zbog njezine istraumatiziranosti i straha. J. je npr. bila istraumatizirana nakon jedne večeri u Zaraznoj (iako sam cijelo vrijeme bila s njom). Nakon toga, pregled ultrazvukom u Heleni je bio čista katastrofa - dr. Cvitković ju je jedva pregledala koliko se otimala i vrištala... No, uskoro je uz igru i nježan tretman u Heleni stekla povjerenje i super se ponaša kod doktora.
    Važno je da si ti uz nju i da zračiš sigurnošću i nježnošću. Nemoj prenositi strah na nju. U dobrim ste rukama!
    Sretno! ~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    da sve prođe što lakše i da nema refluksa!

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Ajoooj Adrijana, tako mi je tesko kad to citam, sve me steze oko srca. . . ljubi Gizel. . .

maxi avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Adrijana držim fige za pregled.
    Javi kako je jer i mi idemo tjedan dana kasnije, samo je moja cura već veća pa joj možeš i objasniti pregled....
    Vibram za sve mališane

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Hvala vam, cure

za početak, loše vijesti

jetrene probe su nam na granici, i za 3 mjeseca kontrola, odnosno još jedno pikanje u venu
    mora se da dr vidi dal se stanje poboljšava? :/

i još imamo neku virozicu, malo povišene leukocite... a to je imala i ima nuspojave od cjepljenja... po tome je glavna...

šta se tiče beštija, moramo čekati ponedjeljak, ali ovako na brzinu bakterija nema...

Stranica 10 od 17 PrviPrvi ... 89101112 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •