Pokazuje rezultate 1 do 17 od 17

Tema: djevojčica( 9 ) se žali na bol u predijelu srca

nataša avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno djevojčica( 9 ) se žali na bol u predijelu srca

pozdrav svima!
    dakle, imam djevojčicu od 9 godina. unazad par dana se požalila kako ju boli "srce", i to opisala kao onu bol što i mi odrasli osjećamo, ( bar sam tako shvatila) , kad udahne boli ju jače , no prođe za koji minut. sutradan se opet požalila, no osim na lijevoj strani požaila se kao na bol ispod oba rebrena luka, dakle i na desno.
    čitala sam, naravno o tome, obično kažu da to nije ništa, svi se pedijatri slažu, no ako se nastavi, naravno da ću otić doktoru.
    bol nije uzrokovana nikakvom aktivnosšću, ona je vesela, nema temp, ponaša se normalno... sve ok. osim toga.
    ima li ko kakva isksutva?

Hvala vam unaprijed

Zuska avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Srce kao organ ne boli. To su mi davno rekli kad sam se žalila na isto.
    Bol može dolaziti i s leđa, a manifestirati se tako (npr. od nekretanja, upale nekog mišića i sl.).
    Odite provjeriti kod dr, u svakome slučaju.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj nataša prvotno napisa Vidi poruku
    pozdrav svima!
    dakle, imam djevojčicu od 9 godina. unazad par dana se požalila kako ju boli "srce", i to opisala kao onu bol što i mi odrasli osjećamo, ( bar sam tako shvatila) , kad udahne boli ju jače , no prođe za koji minut. sutradan se opet požalila, no osim na lijevoj strani požaila se kao na bol ispod oba rebrena luka, dakle i na desno.
    čitala sam, naravno o tome, obično kažu da to nije ništa, svi se pedijatri slažu, no ako se nastavi, naravno da ću otić doktoru.
    bol nije uzrokovana nikakvom aktivnosšću, ona je vesela, nema temp, ponaša se normalno... sve ok. osim toga.
    ima li ko kakva isksutva?

Hvala vam unaprijed
    To se vrlo često zna dogoditi zbog zastoja u probavi - crijevni plinovi i sadržaj crijeva pritiskaju prema gore, pa se javlja refleksna bol oko srca.

Rješenje - wc!

Ja sam znala svojima skuhati kamilicu (tek da imaju osjećaj da se nešto događa) ili dati probiotik i to bi relativno brzo riješilo stvar - kakanje ili puštanje vjetrova.

Yummy_mummy avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2013

Početno

Najbolje je uvijek provjeriti sa lijecnikom, makar ovo sto opisujes sam ja imala cijelo djetinjstvo. Doktori su uvijek govorili da nije nista. Prestalo je samo od sebe kad sam imala 13-14 godina.
    Znam tocno taj osjecaj, kad ne mozes niti disati od boli nekoliko sekundi. Jako je neugodno, ali, barem u mome slucaju nije bilo nista ozbiljno.

Pandora Aura Monroe avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Doživjela sam takve bolove u ranim dvadesetima. Kod mene je problem bio psihosomatski. Čim sam shvatila što me zapravo boli i krenula to rješavati na primjeren način, tjelesni simptomi su nestali i nikad se više nisu vratili.

KrisZg avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2013

Početno

Imao moj necak ali udruzeno sa astmom, kod njega je bila razvojna bol. Kao sto neku djecu bole koljena, neka znaju osjecati refleksnu bol u grudima. U svakom slucaju, bolje je obaviti pregled da budes sigurna.

olja avatar
    Datum pristupanja
    May 2012

Početno

Imala ja, bas negdje sa 10-12 godina, pred pubertet. Jednom je bol bila toliko jaka da sam morala lezati na desnoj strani i disati sasvim plitko, trajalo je gotovo istim intenzitetom oko sat vremena. Starci se prepali i isli smo dr, radili EKG i receno nam je da su to razvojni bolovi. Tih godina javljali su mi se povremeno ali nikada tako jako kao taj put.

Takodje me prosle godine iz sna probudio jak bol u predjelu srca. E tad sam se bila prestravila, ali je utvrdjena upala medjurebarnog misica (nemam pojma otkud to) i bome je trebalo oko 3 sedmice da bol prodje.

U svakom slucaju, ja bih k'o moji starci - odvela dijete doktoru da pogleda za svaki slucaj.

nataša avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

hvala cure.... nijue se više žalila,možda stvarno nije ništa. ako se opet koji put javi, otići ćemo...do tad malo ko noj glavu u pijesak

S2000 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Tietzov sindrom, proguglaj je li to... http://en.m.wikipedia.org/wiki/Tietze_syndrome
    Ja imam cesto takva probadanja (visoko u rebrima, bas kao kod srca)... dobro je sto nije opasno... imam od djetinjstva...kad traje kratko-ajde nekako...al jednom me drzalo preko 24 sata, i od plitkog disanja mi vec doslo lose pa sam zavrsila na hitnoj, sibnuli mi par injekcija pa je bilo bolje...
    Meni je dijagnozu rekao doktor nakon ultrazvuka...

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Dizem temu...Curicu mi boli izmedju sika citavo jutro, uz povremene prestanke. Raspjevana je, razigrana, normalno se ponasa. Kaze da je bolio i stomak. Nije kakila. Dala sam joj caj, stomak je prestao, ali kaze da je par puta zazigalo izmedju sika i malo gore kad je trcala i sad je ne boli. Vodila sam je kod kardiologa prije par mjeseci, uzv o.k.sve ok. Iskustva molim vas, placem od straha

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Probava. Sigurno. Daj joj probiotik ( Linex, Biokult ili sl.) Škodit neće, a velika je vjerojatnost da će pomoći. Bol oko srca je čest refleks ako su crijeva puna plina.

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

a zašto ste bili kod kardiologa?

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Lamy, reci kćeri da zauzme položaj za uspuštanje vjetrova (može to napraviti u kupaonici ili svojoj sobi sama, ako ju je sram to činiti pred drugima): spusti se na sve četiri, a onda glavu i ramena skroz dolje do poda, tako da joj je guza u zraku. Treba disati u tom položaju par minuta. Možda joj neće od prve uspjeti jer ako ju boli oko srca, crijevni plinovi su još daleko od izlazne rupe i zato ima pritisak prema gore.

Probaj joj umjesto čaja dati mineralne vode koju treba naglo popiti, pa da podrigne. Zrak mora van, na gornju ili na donju rupu.

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Kod kardiologa smo isli bas upravo zbog ziganja i boli u predjelu sredine grudnog kosa i sve je bilo ok (mislim da je tad bilo na nervnoj bazi). Dala sam joj kisele,par gutljaja gaziranog soka...ma nista, niti da prdekne, niti da podrigne. Kaze sad da je ne boli, ali nju je strah doktoru da ne ide, tako da joj ne mogu vjerovati 100%

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj lamy prvotno napisa Vidi poruku
    Kod kardiologa smo isli bas upravo zbog ziganja i boli u predjelu sredine grudnog kosa i sve je bilo ok (mislim da je tad bilo na nervnoj bazi). Dala sam joj kisele,par gutljaja gaziranog soka...ma nista, niti da prdekne, niti da podrigne. Kaze sad da je ne boli, ali nju je strah doktoru da ne ide, tako da joj ne mogu vjerovati 100%
    Ne ide to uvijek brzo. Prošećite, da se crijeva malo pokrenu. Ponekad treba i nekoliko sati da se tijelo oslobodi plinova. Stavljaj u hranu kopar, kim i lovor.

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Zao mi je sto ne znam prilijepiti privitak sa crtezom gdje je boli. Evo npr.sad je dok me sminkala zabolilo da je rekla auc ispod i oko desne sike, pa onda lijeve sike. Kad je to proslo, zabolilo ju je u prsima. Uradile smo tu vjezbu disanja na sve cetiri i malo je prdeknula, ali nekako je sva ukocena-nekako drzi skupljne sake, iako se igra i skace. Sad je piskila i jednom prdeknula. Mislim da je pretjerala sa keksom i mlijekom koje je jela prije sat vremena

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Meni ta ziganja ne izgledaju tako bezazleno da je od keksa i mlijeka . :/
    Ja bih dalje probala istrazivat.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •