Svi iz zg koji hoće kupit neretvanske mandarine od proizvođača, sutra prodaju u Ulici hrv. sokola- ulaz na Jarun.
Mandarine su odlične, jučer ubrane. Ja sam kupila 25 kg.
Cijena 3 kn.
Pomozite ljudima da prodaju i najedite se finih mandarina.
Svi iz zg koji hoće kupit neretvanske mandarine od proizvođača, sutra prodaju u Ulici hrv. sokola- ulaz na Jarun.
Mandarine su odlične, jučer ubrane. Ja sam kupila 25 kg.
Cijena 3 kn.
Pomozite ljudima da prodaju i najedite se finih mandarina.
Pardon 23 kg je 80 kn ili 10 kg 40 kn.
Sto radite s njima kad ih kupite 20tak kg?
Pa , svaka cast!
I nas je petero(doduse klinci su mali),ali ne pojedemo ni 5kg tjedno..
Racunam da stajanjem gube vitamine pa to izbjegavam.
Nadala sam se da cete me zasuti idejama: mandarine u kolacima, pekmez od mandarina,pa jos mozes i ovo i ono...
ja i dijete - 5 kg tjedno. ali i pekmez je super (nisam ja kuhala)
mi, dvoje odraslih i dijete od 11 godina, pojedemo cca 1 kg dnevno i to stvarno nije puno, trebali bi i više
kupujemo nedjeljom od osobe koja garantira da su ubrane u petak, ja mu vjerujem
tako da to stajanje i gubljenje vitamina...
koliko se gubi vitamina od naranče koja je došla iz izraela ili južne amerike u hladnjači
mislim da ćemo se svi najesti mandarina ove godine, kao nikad do sada, zahvaljujući Putinu
Kad treba doći? Cijeli dan?
Mislim da su bili tamo do 16 sati. Ja to pratim na fb.
A što se tiče količine mi to smlatimo za desetak dana. Ja mogu sama pojest kilu dnevno, a ostali i više od mene.
A može i u pekmez, na kilu mandarina 0,4 kg šećera.
Ja bila nešto iza 14h, nije bilo nikoga s mandarinama : (
Glede ideja što s toliko mandarina, ja bi ih razdjelila, recimo baš sam tada išla do sestre, pa bi njoj bila dala pola vreće.
Zna li se hoće li biti opet u sljedećih 10ak dana?
Nemam pojima, ako vidim na fb, javim.
I mi smo u kvartu organizirali kamion 4TONE mandarina iz Opuzena. Zaprimali narudžbe i sve prodali. Čovjek je mislio da neće niti 500kg prodati, to kad je krenuloooo...ludnica. Za 3 tjedna je opet akcija. Isto po 3kn 1kg i fine i slatke su.
danas do 18:00
https://www.facebook.com/neretvanska...a.2014?fref=nf
Ej ljudi, jučer sam napravila kolač s mandarinkama i toooplo ga svima preporučujem. Jednostavan, brz i jeftin, a prefin.
Evo linka: http://www.gazdarica.com/stranice/ku...f-od-mandarina
Nisam napravila kuglof već sam tijesto stavila u običan pleh. Mogu se napraviti i muffini ili nešto slično. Kolač sam prelila ganacheom.
Cijeli dan prebirem po receptima za kolač s mandarinama.
ja pravim ovaj, tijesto je kao kod nine32 ali ima i preljev. ja ga pecem u kalupu za tortu. mraaaak kolac
http://sweetcorner-jasenka.dobrahran...mandarina.html
Ja radim često ovaj kolač od mandarina (u org receptu ide kompot od mandarina, ali mogu se i svježe staviti)
Evo receptića, za moj kolač broj jedan;
Vanille-mandarine torte....
tijesto;
- 250g brašna
- 1 mala žličica praška za pecivo
- 1 jaje
- 125g margarina (neka prije odstoji na sobnoj temp. da bude mekan)
- 65g šećera
ja strpam sve sastojke u multipraktik i tijesto je gotovo za dvije minute....
Kalup za tortu obložiti papirom za pečenje i tijesto lijepo posložiti unutra...
Peći 7 minuta na 175stupnjeva
Fila;
- 2 pudinga od vanilije
- 0,5l mlijeka
- 180g šećera
- malo limunovog soka
- 3 kisela vrhnja (3x200g) 20%mm
0,25l mlijeka staviti kuhati...
U ostalom mlijeku pomiješati oba pudinga i šećer...
Kad mlijeko zavri uliti smjesu s pudingom i miješati obavezno dok ne zgusne....
Limun i vrhnje umiješati u vrući puding...
Smjesu uliti u kalup...
Gore postavljati mandarine (u kauflandu ima kompot od mandarina) dovoljna je jedna limenka....
Staviti peći na 17 5stupnjava još 35 minuta...
Kad je pečeno staviti u hladnjak....
Hladnu tortu preliti jednim crvenim preljevom za torte (preljev se skuha sa sokom koji je ostao od mandarina + malo vode..)
Rub torte posipati prženim listicima badema.....
Mljac!
Samo naznem kako da sliku stavim da vidite kak to zgleda?
Posljednje uređivanje od Cheerilee : 31.10.2014. at 18:20
jel bude negdje opet prodaja mandarina i kad?
jel ima negdje u istočnom dijelu zg možda
nemate strah stavljati koru?
mislite da je sigurna za jelo?
I danas su na Jarunu.
Posljednje uređivanje od gita75 : 01.11.2014. at 07:17
Ima i šipka i limuna.
Ako mislite na stavljanje kore u liker?Ne pravim liker od kora mandarine nego od mandarina!Ne koristim nista spricano ni pod razno imam i svoj vrt koji nije "vidio" nista kemijsko cak i krumpir prebirem par puta godisnje i nije mi tesko samo da nije zatrovan skidala bi mu klice svaki drugi dan ako treba
pa gledam ovaj kuglof gore
gdje se mandarine kuhaju cijele, s korom
Kod nas se mandarine tretiraju jednom ili nijednom i to je dosta vremena prije berbe. Nije me strah pojest takvu koru. Mogu se još tretirati zbog duljeg čuvanja, ako kupujete mandarine iz hladnjače vjerojatno su tretirane.
Ali taman i da jesu, od jednog kuglofa godišnje nikom neće ništa biti. Otrovnije je hodati zelenim valom u 16 sati
ja sam nedavno radila ovaj mandarinski kolac
fino
http://msbakery01.blogspot.com/2014/...ovog-ulja.html
meni je bio problem naribati koricu (jer je tanka, i trga se), navikla sam na debelu koru narance i limuna
i poseban šmek mu daje kardamom, bas aromaticno i neobicno
ja nisam imala sami kardamom, vec sam stavila mrvicu zacina za medenjake (kardamom je unutra, pise)
Posljednje uređivanje od emily : 01.11.2014. at 18:38
subota, nedjelja: Jarun
mandarine, šipci, limuni
gita jel treba unaprijed naručiti ili se može na licu mjesta kupiti ?
ne treba naručiti, dolaze s kamionom.
ja mandarina još imam, ali šipaka mi je nestalo.
klinci sve potamanili.
super, hvala![]()
Obzirom da svake godine dobijemo od mojih iz neretve domaće neprskane mandarine, a ove godine su rodile ko lude, ja ih zamrznem pa kroz zimu koristim u kolačima (jaffa kolač - 2-3 srednje mandarine).
nemam poima, mm je kupovao.
pitam.
pretpostavljam od 9 ujutro, zapadni ulaz, hrvatskog sokola
Komad il kila?
nego ti si rekla da ne treba narudžba, a na fejsu veli da rade po narudžbi, pitanjce glasi ak dojde ko nije na popisu jel mogal kaj kupiti?
kila 10 kn, ne komad.
mi smo kupovali dva vikenda za redom, nismo bili na nikakvom popisu. iskreno, nemam pojima.
Rade po narudžbi ako naručiš pa ti pošalju, ovako kad dovezu može i bez narudžbe.
Meni su slali po narudžbi, a za tjedan dana smo kupovali na jarunu bez narudžbe.
Onda ćemo sutra u šetnju prema jarunu
Danas i sutra u Rijeci - Jadranski trg (ispred "Erste banke") od 07,00 do 13,00 h mandarine po 3kn/kg. Dečki su rekli da će biti sutra ako ne prodaju sve danas, a gužva je ogromna.
ja sam bila prošlu subotu kod ulaza na Jarun, bile su 4 kn po kg.