Pokazuje rezultate 1 do 12 od 12

Tema: rupica na uhu

Datum pristupanja
    Nov 2013

Početno rupica na uhu

Pozdrav!
    Ne nalazim slicnu temu, a treba mi savjet il utjeha.
    Malena ima 4 mjeseca, od kada se rodila ima malenu rupicu na lijevom uhu. Ne u podrucju resice nego iznad zvukovoda. Nisam obracala tome paznju, znam da mi nijedan pedijatar to nije prokomentirao.
    Danas sam joj prvi put pritisnula i isasao je gnojni sadrzaj, kao pristic, samo jako neugodna mirisa. Nije se budnila, tako da pretpostavljam da je ne boli.
    Ima li netko iskustva s tim?

enchi avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Ja sam imala. Kažem imala jer sam prije 7 godina otišla kirurgu da mi to sredi. Moja rupica je bila na resici i isto tako kako opisuješ - punila se no nije to bio gnoj nego više gusta tekućina no "mirisalo" je grozno. Ako se dobro sjećam rekao mi je dr. da je to lojnica. Uglavnom, ne, ne boli uopće, čak niti kada joj to istisneš, pa ne brini oko toga. Nije mi stvaralo nikakve probleme ali mi je dosadilo s tim se natezati pa sam otišla doktoru. Otvorio mi je uho na tom mjestu, očistio i zašio natrag. Od tada je sve ok.

Datum pristupanja
    Nov 2013

Početno

Enchi hvala. Isto si to imala od rodjenja?
    Znaci jednog dana to bi trebalo kirurski rjesiti? Vise zbog te stalne gnjavaze oko istiskivanja nego zbog neke ozbiljne smetnje.
    Vidim da je nije smetalo kad sam joj istisnula, al prethodno kad bi je dojila znala je cupati to uho, od kad sam joj istisnula ne radi to vise. Jel moguce da je ceskalo to?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ne znam jel to ta rupica no moja curka ima rupicu na oba uha kao i njen tata Nalazi se kod spoja gornjeg ruba uha i glave.
    Nisam primjetila da joj se puni.

Datum pristupanja
    Nov 2013

Početno

Larmama, da upravo na tom dijelu. Ma nisam ja primjetila da se puni, dok za vrijeme jednog podoja nisam pritisnula njezno iz znatizelje i izaslo je kao pristic. Kako sam vidjela da njoj ne smeta pokusala sam jace i izaslo je poprilicno (s obzirom da je to tako malecka rupica) sadrzaja bas neugodnog mirisa. Al ima smisla da se radi o loju jer bas tako "mirise".

enchi avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Da, da, moje je isto od rođenja. Zna ponekad svrbiti pa se zato malecka češkala ali nije strašno. Meni je baš počelo biti tlaka pa sam otišla kod kirurga. Nije mi iz prve to dobro napravio (nije uspio tu lojnicu zavvatiti cijelu) pa se nakon operacije opet stvarao loj koji međutim više nije imao kamo pa sam išla opet na rezanje (neteklo mi je i upalilo se u tom dijelu resice). Tada je napokon isčistio do kraja i sredilo se. Moja rupica je bila na ušnoj resici, prema hrskavici.

Datum pristupanja
    Nov 2013

Početno

Enchi hvala puno, bas si me smirila. Da, nju je to vjerojatno ceskalo pa kad sam uspjela malo istisnuti pomoglo je. Da sam ranije znala, vec bi joj istisnula koji put, al pojma nisam imala da je mozda unutra nesto.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

a ništa prati pa češ vidjeti
    a što se tiče rupica, pita me frendica dok sam bila u rodilištu na koga liči beba , reko još joj nisam vidjela oči, ali ima rupice na ušima kao i MM

Datum pristupanja
    Nov 2013

Početno

Citiraj larmama prvotno napisa Vidi poruku
    a ništa prati pa češ vidjeti
    a što se tiče rupica, pita me frendica dok sam bila u rodilištu na koga liči beba , reko još joj nisam vidjela oči, ali ima rupice na ušima kao i MM
    Nadam se da nikakvih problema ne nosi to.
    Ti nisi primjetila da nesto ima unutra? Jesi pokusala pa ne izlazi il se nisi usudila?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

nisam nikada primijetila da ima nešto

Datum pristupanja
    Dec 2014

Početno

Iz znatiželje sam googlala i naiđem na ovu temu. Morala sam se registrovati na forum . I ja sam rođena sa tom rupicom na lijevom uhu, i nikad nisam imala problema sa njom. Kad sam bila mala tata je skužio da to treba da se cijedi, i to je to. Od doktora niko nije ništa rekao. I cijedim je i sad otprilike 1 mjesečno. I ništa strašno. Oduvijek mi je nekako bilo drago što je imam, a pogotovo sad jer i moj bebac od 3 mjeseca ima na istom mjestu . Nemoj da se brineš i ohrabruji ju kao mene moji da to nije "deformitet", odnosno završetak lojnog kanalića na pogrešnom mjestu, već rupica koju ima samo ona i da je po tome posebna
    P.S. nikad me nije boljelo niti uzrokovalo bilo kakvu neugodnost, tako da stvarno nema potrebe da brineš.
    Pozdrav za mamu i malu rupičastu princezu

Datum pristupanja
    Nov 2013

Početno

Bas ti hvala na ovome!
    Skuzila sam i ja da joj ne stvara probleme, tu i tamo kad je mirna istisnem malo. Sad je veca pa se neda tako lako dirati. Al uspijem ja uhvatiti!
    Nadam se da ni u buducnosti nece biti nikakvih problema s tim.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •