Pokazuje rezultate 1 do 13 od 13

Tema: Rezbarit ćemo bundevu...

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno Rezbarit ćemo bundevu...

Ovakvu smo nabavili (uljna buča, ima one fine koštice golice): http://www.coolinarika.com/repositor...d68_view_m.jpg

Samo zbog tih koštica je mm uzeo jednu koja nije baš jako narančasta nego više zelena, ali poslužit će. Nadam se da je potrefio pravu s golim košticama, jer njih ćemo izvaditi, posoliti, prepržiti i mljaaaaac....

A sad - rezbarenje:

Moj mlađi sin obično kemijskom nacrta uzorak, a ovisno o tome koliko je tvrda - reže on sam ili netko od odraslih. Uljne buče je lako izrezati, pa mislim da će se samostalno primiti posla. Mi ostali ćemo se zabavljati odvajanjem koštica od vlakana.

Ne da mi se sad pisati upute, ali slično i mi radimo: http://www.24sata.hr/lifestyle/dizaj...jestica-240199

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mi smo izrezali crne I narančaste šišmiše iz tvrđeg papira, njih ćemo flaksom objesiti o strop.
    Na ulazna vrata ide crna mačka I paukova mreža (radi se slično kao pahuljice) I na mreži plastični pauk.
    Imamo kupljenu girlandu u obliku bundeva.
    Buču još nismo nabavili - jedne godine smo dobili neku svinjsku, tu se nije moglo nožem rezati bilo je katastrofa.

Nisam odoljela pa sam najmanjem kupila u lindexu komplet crni plašt I crna maska, bit će dobro I za buduće maškare a srednjem privjesak za ključeve koji ima lubanju I neke lance.

Možda još napravim obične muffin (jer druge ne vole) I stavim gore preljev u obliku paukove mreže.

Nije da sam luda za tim običajem ali klincima se sviđa.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

I kod nas se klincima (sad već velikima) sviđalo...

Prvu bundevu izrezala sam kad je moj stariji imao malo više od 6 mjeseci. Pamtim to po jednom smiješnom događaju (koji je mogao i neslavno završiti): postavili smo bundevu kod moje mame na kuhinjski prozor i zapalili u njoj svijeću. Susjeda se navečer vraćala biciklom iz popodnevne smjene i vidjela bundevu, pa je od straha završila u živici. Nije se ona prepala bundeve, nego je pomislila da je kod moje mame požar.... Ufff... Dobro da se nije polomila.

Od tada bundeve režem samo u Zagrebu - tu nema šanse da preplaše nedužne bicikliste.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Inače, mi ništ ne slavimo ni ne tulumarimo, samo se počastimo bundevinim košticama i eventualno vještičjim prstima: https://encrypted-tbn3.gstatic.com/i...g7UnltKLDbS4wA

Nemam neki posebni recept za to, nego samo umijesim obično prhko tijesto za prste, a nokte napravim od oguljenih badema.

Glede plašta - crni plašt je najnajbolja investicija za maškare, jer može biti za sve: Batman, Zorro, mađioničar, vitez.... sve živo!
    Posljednje uređivanje od Peterlin : 29.10.2014. at 12:16

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Zaboravih Dartha Vadera - on isto ima crni plašt!

mama_jos_malo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

i Harry Potter

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Meni uvijek bude žao što se tolike bundeve bacaju, pa ih nikad nisam dubila... a sve si nešto razmišljam da bi ove godine mogla organizirati mali bundeva party i pozvati Smjehuljicine prijateljice.
    Pratim temu.

Pandora Aura Monroe avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Mi se za vještičji kostim poslužimo mojim crnim tunikama/majicama/haljinama/suknjama. Djeci budu do gležnjeva ili bar do koljena. Super izgleda.

Ove godine sam im napravila mumiju (barbika od glave do pete zamotana u zavoj). Ako vam itko kaže da su barbike dosadne - ne vjerujte mu - nije istina.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
    Inače, mi ništ ne slavimo ni ne tulumarimo, samo se počastimo bundevinim košticama i eventualno vještičjim prstima: https://encrypted-tbn3.gstatic.com/i...g7UnltKLDbS4wA

Nemam neki posebni recept za to, nego samo umijesim obično prhko tijesto za prste, a nokte napravim od oguljenih badema.

Glede plašta - crni plašt je najnajbolja investicija za maškare, jer može biti za sve: Batman, Zorro, mađioničar, vitez.... sve živo!
    Gledala sam I te prste - činilo mi se prtljavo svaki izvaljati pa reckati kao zglobove...jedino ako MMa uposlim
    Stavljaš li nešto kao krv ispod noktiju? Pekmez?

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj pituljica prvotno napisa Vidi poruku
    Gledala sam I te prste - činilo mi se prtljavo svaki izvaljati pa reckati kao zglobove...jedino ako MMa uposlim
    Stavljaš li nešto kao krv ispod noktiju? Pekmez?
    Nije prtljavo kad uposliš djecu, he he he...

Ne reckam zglobove. Uzmem komadić tijesta, oblikujem u valjčić (ne pretjerano uredno) pa samo razvaljam rukom (prstima), pa od utora među mojim prstima nastanu te kvrge zglobova. Nokat - pol oguljenog badema samo uguram u tijesto, a ako mi se baš igra, stavim malo džema ili čokoladnog dresinga - što uhvatim. Obično ne stavim ništa.

Tijesto mora biti malo tvrđe (malo više brašna nego za krancle u odnosu na količinu maslaca) jer se inače maslac istopi i prsti izgube oblik. Pomaže ako je u tijestu žlica mljevenih badema ili oraha.
    Posljednje uređivanje od Peterlin : 30.10.2014. at 08:25

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj Mojca prvotno napisa Vidi poruku
    Meni uvijek bude žao što se tolike bundeve bacaju, pa ih nikad nisam dubila... a sve si nešto razmišljam da bi ove godine mogla organizirati mali bundeva party i pozvati Smjehuljicine prijateljice.
    Pratim temu.
    NE moraš ti nju baciti. Možeš ju drugi dan ispeći ili skuhati, iako moja djeca obično ne daju da ih se odmah likvidira, pa stoje na balkonu još danima...

I ne mora biti neka velika bundeva. Ja volim izdubiti male hokaido tikve i od njih napraviti minijaturna strašila. Imam negdje slike, ali nisam sigurna da ću ih uspjeti naći...

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Ne mogu naći naše slike (imam uljne buče, ali ne ove male...)

Evo tu sam našla tekst s receptima i jednu zgodnu sliku hokaido tikve izrezane u strašilo: http://hellobrandtfamily.blogspot.co...y-recipes.html

Hokaido tikve su često tvrde i nije ih baš lako oblikovati, ali rezultat i te kako vrijedi truda. A drugi dan (ili istu večer) od strašila skuhaš čarobnu juhu.
    Posljednje uređivanje od Peterlin : 30.10.2014. at 09:09

Elly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Moja u baletnoj skoli ima Halloween party, tako da je taj dio zabave rijesen. .
    Danas idemo po bundevu - ovo je prvi puta da nam Halloween ne pada dok smo u Istri - tamo smo radili velike bundeve i ostavljali ih po vrtu - ovdje cemo staviti na balkon, pa moram paziti da ne sokiram susjede k'o Peterlin. :LOL:

Od slatkog ne planiramo nista jer ce toga biti u skoli.
    Ali navecer planiramo horror movie night uz pizzu i kokice.

E. se za party ove godine oblaci u vampiricu.
    Prosle godine je bila djavolica (obozavam M&S kostime, super - haljina u nijansama plamena, rep, rajf sa rogovima - ne moras napraviti nista :nekreativna: ),
    a pretprosle godine je bila Harry Potter.
    Posljednje uređivanje od Elly : 30.10.2014. at 09:21

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •