Krescenija, pokušaj još jednom, smireno, ozbiljno i brutalno iskreno, porazgovarati s roditeljima. Možda ne znaju koliko je situacija ozbiljna i koliko te degradira kao osobu. Starcima se ponekad teško suočiti s tim da stvarnost nije onakva kakvu si oni zamišljaju. Objasni im da si došla do dna, da je to što trpiš zlostavljanje i da osjećaš psihičke posljedice, a da tvoja djeca trebaju majku, snažnu i jaku. Najavi im da ćeš ti svakako ostaviti muža, ali da moraš znati imaš li ili nemaš njihovu podršku.
Ja bih to pokušala još jedno prije nego otpišem njihovu pomoć i okrenem se drugim mogućim pomoćima.

U sito vrijeme, spremi dokumente i pokušaj štedjeti sa strane da muž ne sazna. Ne moraš uštedjeti ne znam koliko, ali čisto da nešto imaš sa strane da ti da neku dozu sigurnosti u onom trenu kad budeš odlazila. Pokušaj ja ostaviti netom prije plaće tako da i na to možeš računati.

Što se tiče djece, imovine i ostaloga, to će sud riješiti.

Nemoj razmišljati - izbacio bi me iz kuće. Ti bi trebala sama sebe izbaciti iz te kuće, odnosno iz njegove blizine. Klasični je zlostavljač.