Pokazuje rezultate 1 do 22 od 22

Tema: Porod pa dva spontana

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    Mar 2014

Početno Porod pa dva spontana

Molila bih ako ima mama koje imaju (nazalost) iskustva po pitanju ponovljenih pobacaja da podijele to iskustvo!!
    Koji su bili razlozi ili razlog nakon jedne normalne trudnoce, ako su uopce nadeni!?
    I dali su kasnije normalno iznijele trudnocu jer sa svakim spontanim se sansa za sljedeci podebljava?? :-(

Datum pristupanja
    Mar 2014

Početno

Zar bas nitko??

bella77 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2013

Početno

Mislim da nije bas tocno da se sa svakim spontanim povecava sansa za novi spontani.
    Ako zelis, mozes napraviti standardne pretrage: hormoni, torch... ne sjecam se sto se sve radi. Ja bih vjerojatno napravila pretrage prije sljedeceg pokusaja.
    Uzroci za ponovljene spontane mogu, a i ne moraju biti povezani. Ja sam imala dvije neuspjele trudnoce i onda dvije uspjesne. Tako da nema pravila.

Datum pristupanja
    Mar 2014

Početno

Dr. Zahtijeva da idemo i ja i muz na kompletnu obradu ali kako sam do sada cula vecinom se uzrok ne otkrije

Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Ja sam iznjela prvu trudnoći ali nažalost izgubila sam bebu nakon toga sam imala dva spontana rana 7-8tt. a nakon njih vanmaterična od pretraga mi je samo preporučeno kariogram oba roditelja koje smo odradili na rebro kod doc.Begoviča,kariogram je pokazao da je sve ok i kad sam krenula u mpo vode drugi ivf je bila biokemijska nakon nje sam radila imunologiju i trombofiliju,danas sam na fragminu kroz cijelu trudnoću.

Datum pristupanja
    Mar 2014

Početno

Citiraj jo1974 prvotno napisa Vidi poruku
    Ja sam iznjela prvu trudnoći ali nažalost izgubila sam bebu nakon toga sam imala dva spontana rana 7-8tt. a nakon njih vanmaterična od pretraga mi je samo preporučeno kariogram oba roditelja koje smo odradili na rebro kod doc.Begoviča,kariogram je pokazao da je sve ok i kad sam krenula u mpo vode drugi ivf je bila biokemijska nakon nje sam radila imunologiju i trombofiliju,danas sam na fragminu kroz cijelu trudnoću.
    Meni je to u biti naj nejasnije sto sam rodila jedno i onda dva spontana i sad ta kompletna obrada ce koliko sam skuzila potrajati jos ako budu trebala lijecenja pa onda dok uspijem zatrudnit moglo bi se odvuc na tri godine sto ne mogu zamislit!!Jel moguce da je svemu kriv spermiogram??Kod mene je sve do sad bilo super,doslovno!!Nikada niti upale niti ista slicno

bella77 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2013

Početno

Pa ako se uzrok ne otkrije onda je eto, bio splet nesretnih okolnosti. To je dobra stvar jer sljedeca trudnoca ima velike sanse da bude uspjesna.
    Ako se uzrok otkrije, nekad ima nacina da se uzrok otkloni, a nekad ne...
    Kazem, ja bih otisla na kompletnu obradu. Tako sam i napravila nakon druge neuspjele trudnoce. Sve je bilo ok, samo su mi na torchu nasli neka antitjela povisena sto je znacilo da sam imala u vrijeme trudnoce neku bolest koja je uzrokovala takav zavrsetak.

Datum pristupanja
    Mar 2014

Početno

Citiraj bella77 prvotno napisa Vidi poruku
    Pa ako se uzrok ne otkrije onda je eto, bio splet nesretnih okolnosti. To je dobra stvar jer sljedeca trudnoca ima velike sanse da bude uspjesna.
    Ako se uzrok otkrije, nekad ima nacina da se uzrok otkloni, a nekad ne...
    Kazem, ja bih otisla na kompletnu obradu. Tako sam i napravila nakon druge neuspjele trudnoce. Sve je bilo ok, samo su mi na torchu nasli neka antitjela povisena sto je znacilo da sam imala u vrijeme trudnoce neku bolest koja je uzrokovala takav zavrsetak.
    Drago mi je sto se sve zavrsilo ok samo kod nas su obrnute situacije ti si imala spontane pa iznijela trudnocu a ja trudnocu pa spontane

bella77 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2013

Početno

Ma kuzim. Al ne kuzim sto te brine? Pa mozes paralelno i na pretrage i raditi na bebi... i to mi je bolja opcija nego bez ikakvih pretraga. A tudje iskustvo ne mora znaciti da ce i tvoje biti takvo.
    U svakom slucaju sretno!!!

Optimisticna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Inače dobar ti je avatar...

Datum pristupanja
    Mar 2014

Početno

Da sve kuzim samo radit na bebi pa opet imati spontani po treci put produzuje agoniju...mene je u biti zanimalo iskustvo zene koja je rodila pa imala spontane i da vidim kako je to dalje teklo

Optimisticna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Rani spontani su ti iskreno rečeno stvar (ne)sreče i peha. Možeš napraviti nalaz hormona, redovni ginekološki i to ti je to. Ali kod doktora je inače to tako - kad mu se pojaviš on ti nešto mora "dati" tj. napraviti. Njima je lako ženi koja dođe na pregled i oko nečega je zabrinuta napisati uputnicu, a onda se ona pita "a zašto? a koliko dugo?" ..Prošla sam sve to i ja. Čak sam bila i hospitalizirana da se obave sve pretrage i bez vena na rukama ostala radi hormonalnih pretraga a sve bez veze, jer je ustanovljeno da sam zdrava. Trudna možeš ostati (i to je jako bitno).
    Ne znači da žene koje rode nisu podložne pobačajima. Na žalost - vrlo često oplođena jajna stanica ne znači živorođeno dijete..... na jednoj friškoj temi se pojavio post sa postocima oplođenih, pobačenih i rođenih pa si pogledaj malo. Mislim da se niš ne trebaš brinuti. Ako si izgledaš zdravo, osječaš dobro i ginekolog na pregledu ne vidi niš - navali i sretno.

Datum pristupanja
    Mar 2014

Početno

Citiraj Optimisticna prvotno napisa Vidi poruku
    Rani spontani su ti iskreno rečeno stvar (ne)sreče i peha. Možeš napraviti nalaz hormona, redovni ginekološki i to ti je to. Ali kod doktora je inače to tako - kad mu se pojaviš on ti nešto mora "dati" tj. napraviti. Njima je lako ženi koja dođe na pregled i oko nečega je zabrinuta napisati uputnicu, a onda se ona pita "a zašto? a koliko dugo?" ..Prošla sam sve to i ja. Čak sam bila i hospitalizirana da se obave sve pretrage i bez vena na rukama ostala radi hormonalnih pretraga a sve bez veze, jer je ustanovljeno da sam zdrava. Trudna možeš ostati (i to je jako bitno).
    Ne znači da žene koje rode nisu podložne pobačajima. Na žalost - vrlo često oplođena jajna stanica ne znači živorođeno dijete..... na jednoj friškoj temi se pojavio post sa postocima oplođenih, pobačenih i rođenih pa si pogledaj malo. Mislim da se niš ne trebaš brinuti. Ako si izgledaš zdravo, osječaš dobro i ginekolog na pregledu ne vidi niš - navali i sretno.
    Ma to cijelo vrijeme i mislim,ta misao da odmah radim na bebi bez cekanja 6 mj. me je ovaj put i izvukla,za razliku od proslog kad sam 10 dana plakala bez prestanka...sad sam nekako stavila si u glavu ja to mogu i hocu i idem otpilit doktore i nepotrebno mucenje moram muza sopat nekakvim cajevima(mos mislit) al probat cemo nesto
    Slika stvara apetit :D

Optimisticna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

pazi.... ako ti je gin rekao da pričekaš neko vrijeme sa začečem.... ja bih ga poslušala. Pronjuškaj malo pdf prije začeća. Staroj školi ginekologa je pola godine kao neko pravilo koliko treba proći od pobačaja do trudnoće. Malo pretjeruju- moje mišljenje.Ne znam kojiko je prošlo od pobačaja u tvom slučaju ali pusti si koji mjesec i budi "na miru". Ja sam čekala poslje ranog 3 mjeseca. I naravno nije se odma ulovilo. Ali bar sam tih dodatnih mjeseci normalno živila.

Yummy_mummy avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2013

Početno

Ja sam nakon uspijesne trudnoce koja je trajala 14+ tjedan imala 4 spontana i to sva 4 u ovoj godini. Bila sam u klinici za neplodnost. Doktor kaze da je sve u redu sa mnom i da sam samo zacela sa slabim embrijima (dijagnoza je super-plodnost).
    Potpuno razumijem da se osjecas nesigurno, jer, bez obzira sto mi je doktor rekao, ja jednostavno vise nemam samopouzdanja da cu ikada iznjeti uspjesnu trudnocu. Odlucili smo raditi na bebi do kraja godine, samo zato da budemo mirni da znamo da smo pokusali.

Datum pristupanja
    Mar 2014

Početno

Ma sve mi je nekako previse!!Ne mogu zamislit da hodam od dr do dr mjesecima ili ne daj Boze budem hospitalizirana a isto tako ja ne vidim zasto trebam ici na milijon pregleda,vadenja hormona...kad sam jedno rodila to mi je nad glavom upitnik kao kuca???Znam za slucajeve da bi zena nakon spontanog isti mjesec ostala trudna i sve ok pa si sve vise mislim da je stvar srece ili neceg nedokucivog,svega samo ne zdravlja!!!
    Rade cu citav zivot patit za jos jednim djetetom vec proc torturu i nakon par mjeseci opet nista ne znat i opet pravit dijete s istim rizikom

Yummy_mummy avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2013

Početno

Citiraj mareee prvotno napisa Vidi poruku
    Ma sve mi je nekako previse!!Ne mogu zamislit da hodam od dr do dr mjesecima ili ne daj Boze budem hospitalizirana a isto tako ja ne vidim zasto trebam ici na milijon pregleda,vadenja hormona...kad sam jedno rodila to mi je nad glavom upitnik kao kuca???Znam za slucajeve da bi zena nakon spontanog isti mjesec ostala trudna i sve ok pa si sve vise mislim da je stvar srece ili neceg nedokucivog,svega samo ne zdravlja!!!
    Rade cu citav zivot patit za jos jednim djetetom vec proc torturu i nakon par mjeseci opet nista ne znat i opet pravit dijete s istim rizikom
    Mareee, koji je bio vremenski ramak izmedju ta dva spontana? Jesi li lako zatrudnila? Ovo te pitam zato sto mozda imamo istu dijagnozu. U mom slucaju, kad zatrudnim sa jakim embrijem, necu imati rizicnu trudnocu niti ista slicno. Moj je prolem iskljucivo taj da moja maternica privaca embrije koje bi svaka druga odbacila u startu. Jedina terapija mi je 1mg folne kiseline umjesto 400mikrograma i to iskljucivo zato kako bi se povecala sansa za jakim embrijem.

Optimisticna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Citiraj Yummy_mummy prvotno napisa Vidi poruku
    Mareee, koji je bio vremenski ramak izmedju ta dva spontana? Jesi li lako zatrudnila? Ovo te pitam zato sto mozda imamo istu dijagnozu. U mom slucaju, kad zatrudnim sa jakim embrijem, necu imati rizicnu trudnocu niti ista slicno. Moj je prolem iskljucivo taj da moja maternica privaca embrije koje bi svaka druga odbacila u startu. Jedina terapija mi je 1mg folne kiseline umjesto 400mikrograma i to iskljucivo zato kako bi se povecala sansa za jakim embrijem.
    ovo za folnu nisam znala... ajde hvala za taj info. Vrijedna informacija. Mada meni više neće trebati. Meni još ovo koje nosim sada i dosta.

Datum pristupanja
    Mar 2014

Početno

Optimisticna molim te reci mi koliko dugo su trajale sve te pretrage,bolnica itd ?

Optimisticna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Citiraj mareee prvotno napisa Vidi poruku
    Optimisticna molim te reci mi koliko dugo su trajale sve te pretrage,bolnica itd ?
    draga moja mi smo i hrvackoj. To je trajalo i koštalo.
    Za hormone sam prvo morala na internistički (privatno naravno jer ko će čekati mjesecima na pregled), onda je ona preporučila endokrinologa (naravno opet privatno), onda je on rekao da treba vadit hormone. Onda uputnica od doktorice (ginekologa) za hospitalizaciju za vađenje hormona. Onda ganjanje doktora koji me privatno pregledao i usput radi u bolnici za termin za ležanje (računaj da do ovog trenutka sve traje cca mjesec dana još usput pregled kod ginekologice ultrazvuk jajnika). Onda dosta brzo ležanje od deset dana na odjelu endokrine - izvadili kroz dan i pol 64 epruvete krvi plus mokraća od dva dana. Dva puta pala u nesvjest do wc-a. Nalaz za neke hormone se čekao dva mjeseca, neke nalaze (knjižica od 4 strane sito tiskanog teksta) po izlasku iz bolnice. Brat-bratu kompletna hormonalna slika plus internist preko tri mjeseca bez praznog hoda i 80% obavljeno privatno.

Datum pristupanja
    Mar 2014

Početno

Godinu ipo s tim da 6 mj. po preporuci dr smo cekali znaci tocno godinu dana ali nismo se uopce vodili plodnim danima nego bez opterecivanja po principu "kad se uhvati" kakva je kod tebe trenutno situacija?I sta mislis da to zahtihevam od dr za pocetak?

Datum pristupanja
    Mar 2014

Početno

Nevjerovatno!!!!Svaka cast!Skidam kapu i naklon do poda!!!Ja mislim da to nisam sposobna jer kad idem vadit krv to izgleda kao da idem na operaciju a da ne pricam o lezanju u bolnici.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •