Citiraj kukica prvotno napisa
nije mi se sviđala ni atmosfera u razredu kad se oko tebe guraju JA, JA, JA. bilo je važno biti što glasniji, agresivniji.
"gaženje" po onima koji su šutljiviji, borba za ocjenama pod svaku cijenu, napetosti pred testove - TO je meni veći problem od pretrpanosti gradivom.
Dakle, eto sada opisa kako se ocjenjuju studenti na FER-u, sad po bolonjski.

Svi pišu ispit. Dobiju neke bodove. Unutar ostvarenog intervala bodova mora biti (ne znam točne postotke, ali recimo) 5% petica, 10%četvorski, 20%trojki i 30% dvojki, pa Gaussovoj krivulji, svi koji su izvan , s nižim brojem bodova su out. Ako netko prepisuje, automatski ima više bodova, ide u viši razred, pa izgura nekoga tko bi inače dobio 2 ili 3 ili 4. Rezultat, svi hoće samostalnim radom imati što više bodova, super. Nitko ne dopušta da se od njega prepisuje, super. Sve su manje studenti voljki pomagati kolegama koji su "slabiji" ili "bolji" da ih ne bi prešišali s bodovima, tako -tako. Studente koji su bili manji upoznati s ovim "minskim poljem" pa su prepisivali, linčovalo se javno na FER-ovskim web stranicama, strašno. Jasna poruka. Konsekvenca - nema velike solidarnosti među studentima, očajno. Postojim samo JA, JA i JA, a jednom ću vjerojatno i potkazati onog koji prepisuje da bih dobio bolju ocjenu..

Eh, gdje su ona vremena kad smo bezbrižno i grupno prepisivali....nemojte me napadati radi nostalgije..ne mogu si pomoći..