Mozda.. ja na skolovanje kod kuce ne gledam kao na zadrzavanje kontrole nad djetetom vec kao na kontroliranje okruzenja u kojem ce dijete stjecati znanja.

Ako mi se, kao alternativa skolovanju kod kuce, nudi sustav u kojem ja bez "veze" ne mogu saznati koje su nam uciteljice na raspolaganju i kakvog su stila ucenja, ne mogu odabrati (idealno, uz pomoc psihologice iz vrtica koja poznaje moje dijete) uciteljicu za koju vjerujem da bi najbolje odgovarala mom djetetu, ne mogu kontrolirati u kakvu zajednicu ulazi ako odaberem ijednu skolu koja nam je blizu (dakle, ako odaberemo skolu koja nam nece organizacijiski uzasno zakomplicirati zivot i prvih godina Emu uciniti ovisnom o nama kao prijevoznicima) - a to je okruzenje potpuno drugacije od onog u kojem odrasta, potpuno drugacijeg nacina zivota, razmisljanja i sustava vrijednosti, ulazi u sustav u kojem je nasilje problem koji se cini nerjesivim ili ga se ne zna adekvatno rijesiti, ... sve to mi cini skolovanje kod kuce jos i vise primamljivim. (a ne umisljam si da je to pjesma i bez problema i lagana stvar)