Flo, ne zelim je odgajati da se zna obraniti od drustva. U biti, zelim za nju bolje, humanije drustvo. A znam da je moguce dobiti ga, da postoji, samo ne ovdje, u mom okruzenju. I ne vjerujem u to da se dijete od 6-7 godina trebauopce braniti od drustva.
Ne govorim o drugacijim vrijednostima, u kojima su "sukobljene" vrijednosti jednako ok.. meni potrosacko drustvo u kojem (jedva) plivamo nije nesto sto obogacuje nas zivot i sto nam daruje kvalitetnu dimenziju suzivota.
Ne mislim joj stvarati okruzenje koje ce joj podilaziti i prilagodjavati joj se, ali vjerujem da je sa 6-7 godina premala da netaknuto pliva u vodama koje je najvjerojatnije ocekuju i, iako ucim dijete da misli svojom glavom, ne vjerujem da ce u nizim razredima osnovne skole biti dovoljno "svoje glave" (nadam se da ce me iznenaditi, zato je i pustam da vjezba na nama) da se odupre utjecajima vecine i pritiscima sustava. Ako se to jos iskombinira s losom uciteljicom... koma!
Relativno niska je i meni, jer imam svoju firmu i tatu i mamu u prosvjetnim vodama pa mi je izvedivo. Medjutim, ne znam puno ljudi (mozda na prste jedne ruke mogu izbrojati) kojima je ovo realno izvedivo.cijena da ce ici u skolu koja nije blizu ili da ces morati povuci vezu je niska i ja na nju pristajem
Mogu samo za sebe konkretno odgovoriti. Dala sam je u vrtic jer nisam zeljela da je cuva x osoba kod kuce (nitko od pouzdanih iz obitelji nije mogao jer svi jos uvijek rade), a tada nisam ocito bila dovoljno sazrela u nekim stavovima i saznanjima koji su sada rezultirali nekim sasvim novim razmisljanjima i stavovima vezanima uz karijeru, rad ili ostanak kod kuce, ili organiziranje rada od kuce i sl.zašto roditelji koji bi rado odabrali home schooling "daju" djecu u vrtić

Odgovori s citatom