Citiraj makita prvotno napisa
Meni je duboko usađen ostao prof. s faksa koji je valjda najviše puta reka da je umoran i da će vjerojatno loše prezentirat nešto-jer znalo je bit teoretska tema- a BIO JE NAJBOLJI!!! Ne taj put možda, jer bilo je jugo i ne znam što još ne, al s njim smo znali sjest na kavu u kantini i raspravljat o Bogu i sviti - i gradivu... I njegov uspjeh u podučavanju je što dan danas kad vidim knjigu, znanstveni članak, prilog na tv-upijam ko da mi je sutra ispit. Eto.
I ne volim štrebat. I volim pilat. I pituravat. I volim knjige. I čitat ih. A ne volim kad djeca plaču jer će proć sa 4,45 i to BOLI.....
Moj profesor iz mehanike nije nikad ništa uvertirao, nit smo s njim sjedili na kavama. Jednostavno nije pogodna tema za diskusiju...da li će ili neće rezultanta sila prolazit kulmanovim pravcem Ovo o Bogu i svijetu, bogami bi i mene zanimalo

Ni ja nisam štreber, imam toliko očajno kratkotrajno pamćenje da mi je svako učenje napamet bilo mučenje.. A volim i ja eksperimentirati. Jednom sam čak napravila cameru obscuru iz časopisa ABC tehnike. Bilo mi je zabavno. Ali, nažalost..stehiometrijski račun ili fiziku fotoelektričnog efekta ili kronologiju događanja tijekom drugog svjetskog rata morala sam sjesti i naučiti (paz'te-ne naštrebati, nabubetati nego naučiti s razumijevanjem....) O tome ja pričam...svakako da u nastavnom programu mora biti igre, istraživanja po nternetu i timskog rada, to razvija i oplemenjuje također neke važne osobine i vještine, ali samo takvo učenje nije dovoljno za stjecanje temeljitih znanja...

Ovo mi je zanimljivo..home schooling, nisam uopće znala da to postoji kao mogućnost. Jel postoji?!

Ja bih djecu slala u školu da se druže..a kod mene bi pisali testove