-
Ma generalno se djeci ne bi smjelo ništa prodavati.
Doduše čoksa se uvijek sjeti nekog primjera koji poljulja moja čvrsta uvjerenja, a sad je to ovo sa glazbenom, kod nas je recimo ove godine predstavljena dramska grupa (koja se plaća), i zahvaljujući tome moja se kći odlučila za super slobodnu aktivnost.
-
-
To nije bila nikakva inicijativa nastavnika nego je banci u zamjenu za sponzorstvo dozvoljeno da prezentira svoj proizvod djeci.
Prema tome, neusporedivo je sa pozivanjem policajca, krojača, radnice na viličaru ili bankara na sat da priča djeci o svom zanimanju.
-
Ljudi, ovdje se radi o principima sa koje želimo da vladaju u društvu i u radu institucija.
Ako danas dođe x banka, sutra će doći y tvornica hrane, prekosutra xy tvornica sokova, uredskog materijala ili cipela. Zar ne želite barem znati zbog čega su odabrane upravo te tvornice? Kakvo ćete povjerenje imati u školu ako ne razumijete principe na kojima se temelje takve odluke?
I drugo, radi se o odnosu javnog i privatnog. Nije to isto. Nije isto reklamirati štedionicu privatne banke, čak i pod promocijom važnosti štednje, ili promovirati sviranje i pjevanje, čak i ako to ispadne reklama za javnu glazbenu školu.
Osim toga, je li štednja u štedionici/banci jedini i najispravniji oblik štednje? Ja bih da sam nastavnica banku stavila kao jednu od opcija, ali svakako bih ukazala i na druge oblike štednje i odgovornog raspolaganja financijama.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma