Pokazuje rezultate 1 do 17 od 17

Tema: Vodena kila

bella77 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2013

Početno Vodena kila

Mali ima 12 dana i rodio se s vodenom kilom (jajca su mu ogromna, k'o dva oraha).
    I u rodilistu i patronazna su mi rekli da ce se to apsorbirati.
    Malo sam gledala po netu i uglavnom pise da se ceka do trece godine da se apsorbira, ako ne, onda operacija... meni to zvuci jaaaako dugo za cekati, obzirom da je operacija 20 minutna i ide se doma isti dan.
    Ima li netko iskustva s vodenom kilom i nakon koliko se povukla, jeste li isli na operaciju?

Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

Moj bebo je nedavno operiran sa 17 mj. Sto se cekanja tice, sve ti ovisi o stanju i o doktoru. Neki savjetuju da se ceka sto duze,jer ne zele bez potrebe operirati ako postoji mogucnost povlacenja a neki odmah nakon a i prije navrsene prve godine savjetuju operaciju.
    Ja sam nakon postavljene dijagnoze ss mjesec dana, svaka dva do tri mjeseca isla na kontrolu i cekalo se da se to povuce, i kad je imao 13 mj. doktorica nas je uputila na operaciju ali smo morali cekati termin. Sad je to dobro, ali izgleda da mu je ta voda malo podigla desno jaje pa ce morati ponovo na operaciju da mu to korigiraju.

bella77 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2013

Početno

Hvala Diana. I godinu dana mi zvuci puno cekati... bas cu vidjeti sto ce mi reci pedijatar za dva tjedna.

Ima li netko iskustvo da se samo povuklo? I nakon koliko?

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Imao je moj (hidrokelu) i samo se povuklo. Nemam pojma više kad, ali definitivno prije godinu dana.
    Jedino da pogledam u stare postove, sigurno sam o tome pisala na Rodi.

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

khaa avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Zašto vam je teško čekati? Mi smo čekali do treće godine. Hidrokela nije bila jako jako velika i bila je samo na jednoj strani, a testis je bio uredno spušten. Da nije, naravno da ne bi čekali toliko dugo zbog dodatnih komplikacija. Ovako smo se nadali da će se možda povući, a i nisam htjela riskirati anesteziju za tako malo dijete. Operiracija je bila na Rebru, kod dr. Batinice, drugi dan u 9 ujutro smo već bili doma.

bella77 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2013

Početno

Joj Anemona puno ti hvala na ovom linku!
    Vidim da ima raznih iskustava. Ocito mi je za sada cekati...

bella77 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2013

Početno

Citiraj khaa prvotno napisa Vidi poruku
    Zašto vam je teško čekati? Mi smo čekali do treće godine. Hidrokela nije bila jako jako velika i bila je samo na jednoj strani, a testis je bio uredno spušten. Da nije, naravno da ne bi čekali toliko dugo zbog dodatnih komplikacija. Ovako smo se nadali da će se možda povući, a i nisam htjela riskirati anesteziju za tako malo dijete. Operiracija je bila na Rebru, kod dr. Batinice, drugi dan u 9 ujutro smo već bili doma.
    To mi je sad prvi dojam da ce njemu smetati. Ne znam, mozda nisam u pravu, mozda se smanji, sad je bas velika i kako mi se cini da je na obje strane.
    Oba testisa su spustena, to se jos vidjelo u trudnoci na uzv.

Datum pristupanja
    Aug 2012

Početno

MI smo imali vodenu kilu i povukla se za manje od 5mj
    Dobili smo i bruh na pupku od grčeva koji se također lagano povlaći

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

a da se malo informiraš o rizicima anestezije, poglavito utjecaja anestetika na nezreli mozak djece do 3. godine života ?

bella77 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2013

Početno

Princess p. Ne mogu odrediti ton tvog pisanja, nadam se samo da nije (iako mi na prvu tako zvuci) malo s visoka??? Nema potrebe za time, sve se moze i ljepse reci.
    Hvala na savjetu, ako sam pogrijesila pa si ovo napisala dobronamjerno...

bella77 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2013

Početno

nastavak - dobili smo uputnicu za kirurga da pogleda. Pedijatrica kaže da idemo u klaićevu, ali ja bih negdje privatno da ne čekam... ima li tko prijedlog gdje ići privatno dječjem kirurgu?

tua avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

Nema potrebe da ides privatno.ceka se oko tjedan dana na pregled.
    Ja volim kirurgiju na rebru, ali to je vec subjektivno. Moj sin je tamo operirao dvije hernie.. Vasa dg.stvarno ima velike sanse za spontanim zalijecenjem i ne vidim razlog za forsat op.
    Inace,mogla vas je i pedica odmah naruciti, na kompu.joj se izlista kad koja bolnica ima termin.

bella77 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2013

Početno

Thnx. Ma pedica je rekla da se niti ne trebam naruciti, samo neka dodjem. Ali evo ja sam ziheras pa sam poslala im ipak na mail jutros uputnice. Vidjet cu koji termin ce mi dati...
    Pedica je i rekla da ako je voda bistra da ce samo proci, ali kirurg mora vidjeti jel bistra. Tako nekako sam shvatila.

bella77 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2013

Početno

Evo mi javili (stvarno su brzi) ovaj tjedan je pregled.

tua avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

U kojoj bolnici?

bella77 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2013

Početno

Klaiceva. Dr. Car.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu