KAD U SJEDALICU?
IMAM BEBU OD MJESEC DANA I PEGPEREGO AUTOSJEDALICU NA KOJOJ PIŠE DA JE ZA BEBE OD 0+.POČELA BI JE KORISTITI KOD KUČE KAO ZIBKICU.IMATE LI SAVJET,JEL JOŠ PREMALA?
KAD U SJEDALICU?
IMAM BEBU OD MJESEC DANA I PEGPEREGO AUTOSJEDALICU NA KOJOJ PIŠE DA JE ZA BEBE OD 0+.POČELA BI JE KORISTITI KOD KUČE KAO ZIBKICU.IMATE LI SAVJET,JEL JOŠ PREMALA?
U autosjedalicu od rođenja - ali samo za vožnju u autu!
Autosjedalica nije zamišljena kao sjedalica za bebe!
Htjela sam napisati - kao zipkica za bebe.Amalthea prvotno napisa
Iki, autosjedalice služe zato da bi se djeca sigurno vozila u autu, nisu predviđene da se djeca, pogotovo male bebe u njima drže jako dugo i zato nikako nemoj bebicu kod kuće stavljati u nju, radije nek ti za dnevni krevetić posluži nešto sa ravnom podlogom...postoji i nešto što se čini mi se zove viper, kao ležaljka pod nagibom, ali mi to nismo imali, budu ti se javile cure koje imaju iskustva s tim...
Ja sam Leonu dok je bila malena uglavnom nosila u marami li je bila na didaktičkoj dekici i zabavljala se drangulijama iznad glavice![]()
A što se autosjedalice tiče, evo baš smo danas imali pregled, pa ako ne možeš čekati mjesec dana do idućeg, a nisi sigurna znaš li dobro učvrstiti sjedalicu u auto i vezasti bebu u sjedalicu, probat ćemo se dogovoriti da ti ja pokažem (tj. ako si iz Zagreba i okolice)
a sta je s kosarom (peg-perego navetta) koja ima remene za ucvrstiti i bebu i kosaru?
( http://www.502.ru/item/373.html )
ako idem na duzi put, sta onda?
Pretpostavljam da je ovo na slici tzv. putni krevetić...
To ti je alternativa koju treba koristiti samo onda kad bebe ima određenih zdravstvenih problema zbog kojih ne smije biti u klasičnoj sjedalici, a to su zaista rijetki slučajevi...
Svakako je takav krevetić sigurniji od naručja ili pogotovo obične košare od kolica, ali nije tako siguran kao klasična sjedalica...
Što se tiče dužeg puta, jednostavno je neophodno raditi pauze za razgbavanje, ne samo radi bebe, nego i radi vozača![]()
Uf,nisam jasno napisala pitanje,što nije ni čudo s obzirom da je beba u to vrijeme urlala MM-u na rukama.
U dučanu su mi rekli da je ta NOVAauto sjedalica od pegperega namjenjena i korištenju kod kuće jer je anatomski napravljena i ima mogučnost kao "klackanja" a na slici u katalogu je mama koja u toj stolici hrani bebu od oko 6mj.na žličicu. Za u auto nam je sve jasno,lako smo je zmontirali i sve super funkcionira,još ima i par opcija na sjedalici za manju bebu da je više ležečki.
Ono što mene muči je korištenje kod kuće na sat dva,ako se bebi svidi bit u njoj. Dal je sa mjesec dana prerano stavljat bebačicu u takve poze?
Imam dvije auto sjedalice jedna je fiksna chicco baby transit jet vector( 0-13,koja kasnije se okrene pa postane 9-18kg), i drugu prenosivu Inglesina huggy easy clip(0-13), zanima me da li kad izađem sa bebom iz rodilišta mogu koristiti inglesina sjedalicu ili je beba još premala s obzirom na luk sjedalice ili je bolje iznjeti bebu na rukam pa je zatim staviti u fiksnu.
hvala!
dadukano malo te kužim, a malo ne što u biti pitaš.
imaš dvije sjedalice za bebice od samog početka.
chicco koju treba smontirati prije dolaska po bebicu
inglesinu koja se može montirati i prije dolaska po bebicu i može se sa njom otići po nju, staviti ju u nju, učvrstiti u auto i prevesti do doma.
u biti, samo prenošenje bebice do auta uopće nije problem. možeš je komotno prenijeti do auta i u rukama umotanu u nešto (ovisi o vremenskim uvjetima).
problem je prijevoz. tako da ti savjetujem da za prijevoz koristiš onu koja je bolje učvršćena u autu. probaj i jednu i drugu učvrstiti i onu koja je bolja koristi za prijevoz. ako to bude inglesina odluči što ti je jednostavnije, nosit bebu u njoj i zajedno sa njom je učvrstiti u auto ili je već imati učvršćenu pa u nju staviti bebicu.
ne znam otkud si i kada trebaš roditi ali ako nisi sigurna što bi, slijedeću nedjelju, 04.06 biti će pregled autosjedalica u zg, pa donesi oba dvije pa ćemo ih spregledati i pomoći ti da odlučiš
ok, sad vidim kad trebaš roditi.
sve jedno, nije to tako daleko.
poziv na pregled stoji![]()