Pokazuje rezultate 1 do 10 od 10

Tema: mame "izdajalice" i pokusaj vracanja djeteta natrg na dojenje

kikalorena avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2014

Početno mame "izdajalice" i pokusaj vracanja djeteta natrg na dojenje

pozdrav svima

nova sam ovdje cesto pratim vase forume ali odlucila sam se pridruziti napokon pokusat cu kratko objasnit zasto sam otvorila novu temu, jel na starim temama ne nalazim odgovore na ono sta me zanima.
    dakle ja imam prekrasnu curicu staru 5 mj., i na zalost kao vecina mladih mama koje nemaju podrsku okoline podlegal sam onim izjavama dijete ti je gladno kad je imala skok u prehrani.. uspjesno sam samo dojila prvih mj dana bez ikakvih problema, dojenje za pozeljet... no medjutim problem je nastao kad je bio skok... ja kao neiskusna nisam znala zasto ne mogu utjesit dijete i poslusala majku da dam dohranu i od tad sam kombinirala dojenje i izdajanje... nakon mj dana ona se vec naviknula na flasicu i sve vise trazila flasicu manje ciku... pokusavala sam samo na ciki ju imat al jednostavno trazi flasicu... prosla sam i strajk dojenja i uspjela ju vratit opet no sad ju skroz je pocela odbijat... kad god joj ponudim ciku ona se pocne bacat i okretat glavu na drugu stranu... htjela bih a be znam kako i na koji nacin ju vratit na ciku... cak sam pokusala i sa onim stitnicima za dojenje s obzirom da je navikla na silikon... ako ima netko takvo iskustvo i uspio je vratit dijete na ciku neka me prosvijetli kako znam da to nije lako ali vjerujem da nije ni nemoguce...
    i jos samo da kazem da do prije dva dana je obavezno sama trazila ujutro samo i iskljucivo ciku sad ni to nece...
    hvala

Yummy_mummy avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2013

Početno

Znam da se sad sa onime sto sam ja napravila mnogi nece sloziti, ali, ja sam kceri jednostavno prestala dati izdojeno mlijeko i to je bilo to. Nikakva boca, samo cica. Dva dana je urlala, malo bi pocikila, pa okretala glavu, grizla, isl., na kraju je dosla do zakljucka da mora cikiti ili nista nece dobiti. Istina je da sam kroz ta dva dana prosla pakao koji nikome ne bih pozeljela, ali, nisam odustala i curka je shvatila da nema vise nista osim cike.

kikalorena avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2014

Početno

ja bi mozda to i napravila da zivim sama... ovako sa roditeljima kad nemas podrsku je jos teze

kikalorena avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2014

Početno

upravo sam na jednom portalu procitala da dijete moze privremeno odbijat dojku zbog izbijanja zubica... a nas zubic muci vec mj dana... ovih tjedan dana bas intenzivno balavi i grize i nervozna je i kad ju dotaknem na mjestu gdje treba izbiz zubic place se... i nije skrozbodbica ciku cica ali vise grize... ma grize sve sta joj padne u ruke.. eto jedna informacija jos za podijelit

Osoblje foruma Kaae avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Petomjesecno dijete mora jesti (jer ne dobiva dohranu), tako da ja ne bih savjetovala ukidanje obroka na bocicu uz iskljucivo nudjenje sise koju dijete ne prihvaca. Ono sto bih savjetovala je puno kontakta kozom na kozu i opcenito boravak s djetetom sto je vise moguce, u sto opustenijoj atmosferi, sa sto manje smetnji sa strane (bilo drugih ukucana, televizije, glasnih igracaka...). Vodi racuna o tome da se mazite u najvecoj mogucoj mjeri i da su dojke dostupne u gotovo svakom trenutku. Ne forsirati dojenje, ne pokazivati frustraciju ako ne zeli prihvatiti bradavicu, vec samo suptilno nuditi i pustiti je da istrazuje sama. Izdojeno mlijeko bih, umjesto na bocicu, nudila u casi, na zlicicu, u kljunasici s vrhom drugacijim od mekog silikonskog nalik na dudu s bocice. Najbitnije od svega je da joj je dojenje ponudjeno kao opcija u bilo kojem trenutku.

kikalorena avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2014

Početno

hvala na savijetu, pokusavamo na casicu, ali ona bas trazi flasicu... tako da ideja o kljunasu nije losa... pokusat cu tako pa mozda shvati da tu ne moze zadovoljit svoju potrebu sisanja...

kikalorena avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2014

Početno

samo da se javimo danas smo cikali napokon 10min i to bez uvodnog odbijanja odmah je prihvatila

Osoblje foruma Kaae avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Super!

kikalorena avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2014

Početno

opet smo na pocetku gdje smo i bili :'( na odbijanju cice... cice...vise ne znam sta da radim i sta da pokusam da ju zainteresiram za cicanje... jednostavno nece cim ju ponudim ona vristi... nece ni na casicu vise... nece ni na kljunasa... place sve dok ne dobije flasicu...
    ne gubim nadu... samo sam malo u depri jel nista ne uspjeva... a stvarno bi ju zeljela vratit samo na dojenje jel srce me boli da me ona gleda dok se ja izdajam da dobije moje izdojeneo mlijeko ma kako god... a to vrijeme smo mogle provest igrajuci se zajedno ili mazeci se...
    vise jednostavno ne znam kako...

kikalorena avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2014

Početno

dakle eto nakon muke uspjeli se skroz vratiti samo cikanju... flasica vise nemamo samo za caj... i uziiivamo napokon ponovno <3 <3 <3 <3

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •