Pokazuje rezultate 1 do 41 od 41

Tema: Kako zabaviti 20-tak 6 godišnjaka sat i pol vremena?

Shanti avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno Kako zabaviti 20-tak 6 godišnjaka sat i pol vremena?

Proslava rođendana će započeti kazališnom predstavom a nastavit se nakon toga sat, sat i pol u unajmljenom prostoru bez profesionalnih animatora (bit će nas samo par roditelja, ne više od pet).
    Tijekom tog vremena bit će grickalice, sokići i, naravno, torta.
    Jedino što za sad imamo je CD-player.
    Kako dobro zabaviti 20-tak dječice, većinom stare oko 6 godina?

Puno hvala na svim idejama

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

koliki je prostor?
    1. kupis balone, razlicitih boja, uzmes nesto sto postavis kao granicu, nama sluzi hulahop za to. prvo napusu balo9ne a onda ih puste. onaj ciji je balon najblizi ili pak u krugu dobija bod. to ih zabavalja.
    2. poneses neke stare novine. podjelih is u dva tima. svaki tim napravi si loptice od novina. jedni su na jednom kraju sobe drugi na drugom. pocnu se "grudvati". ti stopas vrijeme, nakon npr. 45 sec se gleda koji tim ima manje grudvi na svom terenu. spremanje tih papirnatih loptica je isto zanimljivo. poostavis kantu za smece ili ako nema kantu, dvoje drze velike vrece za smece i ubacuju ih kao u kos
    3. kupis slamke. i onda neku grickalicu (smoki ili neke lakse bomboncice) i das im da pomocu slamke prenose u odredjeno vrijeme s jednog mjesta na drugo.
    4. glazbene stolice
    5. ako mozes ili ako imas. izdvojis osnovne lege duplo kockice mi ih imamo hrpu. podjelis ih u ekipe npr po 4 i das ima da slazu toranj. u npr 30 sec. gelda se najvisi toranj kao i onaj koji kad stoji ne padne
    to su neke od igara koje kod mojih jos dorbo prolaze na rodjendanu na kojem sam ja glavni animator i sve ostalo. i cure i decki vole ove igre i uzivaju u njima.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Igrajte se pantomime, asocijacija ili tako nešto...Ako ti se čini da su premali ili ne znaju te igre, ima i drugih ideja: Uzmi od doma gomilu vansezonske odjeće, malo šminke i slično i napravite maškare + dodjelu nagrade (nešto simbolično tipa čokolada) za najbolju masku.

Možete napraviti i natjecanje u pjevanju ili vještinama (nešto kao supertalent), možeš (ili ne moraš) to klincima unaprijed reći da se pripreme.

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

meni je super ono kad plešu u parovima a između sebe glavama pridržavaju balon
    pa ko najduže izdrži da mu ne padne

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

sa zadnjeg rođendana, ja animator.
    podijeliš ih u grupe.
    ja sam to napravila tako da sam izrezala 10 ljubičastih kvadrata, 10 narančastih (ako ih je 20) i to poslagala po podu (oni nisu znali zašto). i onda sam im rekla da svako sjedne na jedan papir - tako smo dobili dvije grupe, narančastu i ljubičastu.
    i dobro da sam tako napravila jer već su se htjeli posvađati ko će u koju grupu
    prva igra je bila uspješna. kviz. jako im se svidjela. smislila sam pitanja i morali su odgovarati. pomoćnik (mm) je zapisivao bodove. pitanja su bila ovakvog tipa.

druga igra je bila - neuspješna
    ples sa balonima.
    većina ih nije htjela plesati. pa suse posvađali ko će s kim biti u paru, pa im se nije svidio izbor pjesme
    to je propalo.

za treću igru sam otvorila i topik ovdje, ta je bila jako uspješna, al za to ti treba veći prostor - potraga za blagom.

u svakom slučaju, to je bio prvi rođendan gdje sam glumila animatora, do sad su se uvijek slobodno igrali i bilo je super. al je bilo i puno manje djece. da taj put nisam smislila te igre, rođendan bi se pretvorio u žešću katastrofu

kasiopeja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Sat i pol brzo prodje, dvije tri igre, malo ce jesti pa slobodna igra i gotovo. Kod mene ce ih za vikend biti 15 na tri sata. I sad sam se zabrinula kako cemo...
    ugl, prijedlog moje kceri su: igra ledene babe, pantomima, kazalisna predstava, skolice. Al kod mene ce bit 15 cura..

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

spajka, cvijeto, super ideje!

ja sam svojim radila kviz i to im je bilo super. podijelili su se u grupe (ne sjećam se po kojem principu, ali ovaj cvijetin je dobar ) i onda su izvlačili kartice (kao u milijunašu). pitanja su bila malo opće znanje, malo nešto školsko i tako...
    jednom smo imali tematski Harry Potter kviz. ali to ako djeca prate HP, inače se ne snađu pa nije ok.

tombola- neuspješna. em sam morala kupiti čokolade, olovke, naljepnice , em su neka djeca plakala jer je netko drugi dobio ono što su baš oni htjeli :mrgree: ali, life sucks :D

zadnji rođendan je bio dijelo outdoor pa sam s njima igrala graničara i to im je bilo super, super! i meni jer su u stanu u jednom trenutku totalno podivljale. sve djevojčice, nijedan dječak tako da zaista nema mjesta tvrdnji da su curice mirnije

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ja se ne bih upustila u animiranje djece, ali angažiramo animatore.
    Kod nas su doduše 10-godišnjaci, a to je velika razlika u odnosu na 6-godišnjake.
    ali, svejedno - sad na zadnjem rođendanu djeci je bilo super maskiranje, imamo vreću kostima i to je bio hit.
    onda sviranje, imamo puno instrumenata pa su to zgrabili, a animatorice ih organizirale u "bendove" i napravile natjecanje.
    I ono što mi je super - ne znam koliko se djeca koja će biti na rođendanu poznaju, ali mislim da je to odlično za upoznavanje na početku - napravile su onaj "krug prijateljstva" kao što se radi u montessori vrtićima, pa su se dodavali balonom i govorili imena; i onda odmah nakon toga u tom krugu igrali pantomimu (svatko nešto nacrta i da onome pored sebe a taj to mora pokazati). Mislim da je to super, posebno kad se svi ne poznaju, jer se zapamte imena i nekako se zbliže.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Inače apsolutni totalni i vrhunski hit je bila igra "ubojstvo".
    I još su svi zajedno napravili kao ogromnu čestitku slavljenici tj. dale su im veliki komad papira pa su na njega svi napisali želje i pozdrave.

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Citiraj Mima prvotno napisa Vidi poruku
    što je to?

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

I još su svi zajedno napravili kao ogromnu čestitku slavljenici tj. dale su im veliki komad papira pa su na njega svi napisali želje i pozdrave.
    I mene zanima što je to... Nešto kao Cluedo (društvena igra s rješavanjem zločina)? Ako je to - nije za šestogodišnjake, kao ni pravi izvorni Monopoly.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

e da sjetih se jos jedne, koja im je zanimljiva.
    ili napravis sama pomocu konopa prepreke kroz koje se trebaju provlaciti nesto poput catherine zeta jones u filmu Stupica
    ili neka se s gumi gumijem igraju olimpijade.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Nisam točno niti pohvatala. Zagasili bi svjetlo i onda bi animatorica označila jedno dijete nekako po leđima i taj je ubojica, i onda se svi međusobno rukuju i ubojica opet nekako označuje druge, i onda taj mora pasti (umrijeti) a drugi pogađaju tko je ubojica. Ali mislim da je fora bila u tome kako su to animatorice organizirale, zagašeno svjetlo pa one govore onako malo jezovito "...počinje baaaaaaaaal .." (jer su to oni kakti na nekom balu i zapravo plešu), dakle mislim da im je cijela atmosfera koju su napravile bila super. To su igrali pola rođendanda.

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Mima, zvuči zabavno. Kad doznaš kako se TOČNO igra, pliz napiši .

Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Pratim topic jer je mala najavila rođendan (u prosincu) doma i već samoinicijativno pozvala 16 razrednih djevojčica. ŠESNAESTORO njih od 6-7g. u dnev.boravku od 25m2 !!! Na igraonicu ne pristaje.
    Posljednje uređivanje od čokolada : 06.11.2014. at 11:03

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

cokolada tako sam i ja ostala u soku kad sam dobila popis. pa sam ga pokusala rezati, pa prijedlog kino, no sve je zavrsilo u velikim suzama i mojim pisanjem pozivnica u 11 navecer. no proslo je super. skuhala sam im bolonjez (taj se kuhao samo 3 sata LOOOL) klinci bili presretni jer nisu dobili opeeeet pizzu. malo slobodne igre, malo animirane igre i na kraju crtic, uzeli smo projektor i zvucnici. na kraju svi sretni i zadovoljni. trosak moram biti priznati iznenadjujuce povoljan po nas.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Citiraj čokolada prvotno napisa Vidi poruku
    Mima, zvuči zabavno. Kad doznaš kako se TOČNO igra, pliz napiši .
    Pa ti bar imaš koga pitati!

Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Bolonjez?
    Pokušavam zamislit kako njih 17 vrti vilicama, a pasta leti naokolo .
    Jok.
    100 kanapeića jednogriza fi 4cm (tanke šnite da bude zdravije)+ gricke + sok + torta.

Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Pa ti bar imaš koga pitati!
    Vidi stvarno .
    Sad malo razmišljam - nakon broja 12 postaje svejedno koliko ih je (kaos).

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

bolonjez
    kod mene ne bi imali gdje sjesti!
    ja radim male sendviče- ili svježe ili one tople zapečene. i radial sam male hot-dogove :zdrava_hrana:

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ja isto tople sendviče, mini hrenovkice u lisnatom i one "kolko-tolko" slane pogačice (koje uopće nisu jeli). Lani mi je svekrva napravila one kao mini burekiće, kao roladice male sa sirom.
    To baš nije zgodno jer sve pečem u zadnji čas, ovi čoksini kanapeići su bolji.

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

ja ko čokolada, od francuza, al nekako su ličili više na one soc-realističke sendviče nego na kanapeiće

Shanti avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Ajme, kako sjajne ideje!

Prostor ću ići pogledati vjerojatno danas, tako da procijenm koliko se, u stvari, 30-tak ljudi (najmanje 20 onih nižih od 1,2 m na nas četvero odraslih ) može tamo "razmahati" ili ćemo se uglavnom baviti kvizovima, pantomimom i ostalim aktivnostima za manje kvadrature.

Većina ekipe se pozna (vrtić), bit će ih nekolicina koji poznaju samo slavljenicu.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

na kraju ih nisu dosli svi, bilo ih je 14 sveukupno. inicijalno ih je trebalo biti 20.
    pa bili su stvarno super. nije bilo frke nikakve oko jela. zbilja. a meni je bilo lakse skuhati bolonjez, nego raditi ne znam koliko sendvica i kanapeica.
    no ja imam zbilja veliki dnevni boravak.

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

ma, spajka, bolonjez je odlična ideja! malo drugačije od pizze i djeca ga vole.
    meni je jedino nezgodno postaviti im jer nemam toliko stolica, a bolonjez ne možeš jesti na podu ili božesačuvaj na kauču

Teica avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Cure svaka čast na toooliko ideja !!!

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Citiraj Shanti prvotno napisa Vidi poruku
    Ajme, kako sjajne ideje!

Prostor ću ići pogledati vjerojatno danas, tako da procijenm koliko se, u stvari, 30-tak ljudi (najmanje 20 onih nižih od 1,2 m na nas četvero odraslih ) može tamo "razmahati" ili ćemo se uglavnom baviti kvizovima, pantomimom i ostalim aktivnostima za manje kvadrature.

Većina ekipe se pozna (vrtić), bit će ih nekolicina koji poznaju samo slavljenicu.
    E ako se ne poznaju svi međusobno onda je taj krug prijateljstva na početku jako zgodna fora.
    Sjeli su u krug i uzeli balon, i onda prvo svatko nekome baca i dok baca kaže svoje ime. Onda kaže svoje ime i ime onoga kome baca, a na kraju onoga od koga je dobio, svoje i onoga kome baca.
    Tako nekako svi zapamte imena jedni drugima.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj Anci prvotno napisa Vidi poruku
    ma, spajka, bolonjez je odlična ideja! malo drugačije od pizze i djeca ga vole.
    meni je jedino nezgodno postaviti im jer nemam toliko stolica, a bolonjez ne možeš jesti na podu ili božesačuvaj na kauču
    Slažem se! Baš je tako!

Ako nema mjesta za bolonjez, treba napraviti švedski stol, odnosno švedski stolić - evo tu sam našla ideje: http://www.gazdarica.com/stranice/ku...dendanska-jela

Moj prijedlog jela: Amaltheini klipići punjeni šunkom i sirom + prazni, a na stolu uz njih kiseli krastavci, sir na kockice, obavezno masline kao na ovom gore linku i voće narezano na komadiće (kruške i zimske šljive - ima ih sada, može ananas i to je otprilike to).

Pizzu ne bih, kao ni umake ili hummus - baš zato da djeca ne naprave svinjac. Iz istog razloga ne bih servirala grickalice, eventualno bi kokice došle u obzir.

Kolači - samo torta i još neki mali zalogajčići (štajaznam, čupavci dobro prolaze kod moje djece) i neka jednostavna ali fora torta (dovoljno je staviti prskalicu na nju) - dovoljno je!

Zaboravih napomenuti - obvezno papirnato suđe i jednokratne čaše, da se poslije tuluma sve lijepo može baciti.
    Posljednje uređivanje od Peterlin : 06.11.2014. at 13:58

*mamica* avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Samo jedno pitanje - kako vam se da?

Ja se nikako ne mogu ufurati u ove moderne rodjendane gdje djecu treba animirati, nekako mislim da nisam niti dovoljno kreativna niti imam zivaca za to. Mislim, tko je nas animirao? gdje je nestala djecja masta i zaigranost?

No dobro, sad kad sam vam malo pokvarila entuzijazam, da predlozim igru koju smo mi igrali na rodjendanima (samoinicijativno ), zove se "ćorava baba" i ide ovako:

Jedno dijete sveze povez oko ociju, a zgodno je i svjetlo ugasiti, i broji do 10 dok se ostali posakrivaju po sobi. Kada izbroji, nitko se vise ne smije pomaknuti niti dalje traziti mjesto za skrivanje, a dijete s povezom pocinje traziti. Naravno, kada pronadje nekoga, mora i pogoditi tko je to - po kosi, kosulji, bilo cemu, a obicno zavrsi tako da taj prasne u smijeh i sam se oda .

Nama je to bilo beskrajno zabavno i znali smo se satima tako igrati i ne, nitko se nije razbio niti ozlijedio.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Kako nam se da, što? Organizirati svom djetetu rođendansku zabavu?

*mamica* avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Ne nego animirati djecu.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Meni tako što mislim da 20 šestogodišnjaka ili 16 sedmogodišnjaka ili 12 desetogodišnjaka u malom prostoru bez vođene igre znači kaos.

*mamica* avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Meni tako što mislim da 20 šestogodišnjaka ili 16 sedmogodišnjaka ili 12 desetogodišnjaka u malom prostoru bez vođene igre znači kaos.
    Ma ne mora tako biti. Mozda malo u pocetku, ali brzo se oni posloze i dogovore sto ce se igrati. Barem ja to tako mislim iz iskustava iz svog djetinjstva i sada kod pojedine starije djece ciji roditelji ne animiraju. Ali, to sam ja, naravno da svatko ima pravo na svoje misljenje. U to ime sam i dala prijedlog igre

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno Kako zabaviti 20-tak 6 godišnjaka sat i pol vremena?

Ja se slazem s Mimom. Isprobano
    Ja u principu rodjendane volim! Tu lijecim svoje komplekse jer sam rodjena usred ljeta i nikad nisam imala rodjendanske proslave

MM nasu djecu svake godine nagovara na igraonice, no njima je toga dosta na tudj rodjendanima i zaista vole slaviti kod svoje kuce. Meni nije problem organizirati im to.
    S vremenom sam naucila neke si stvari olaksati- ne raditi umake ni neke spesl salate. Taj dan kad je party ne kuham vise nama rucak vec odemo negdje van i pojedemo i vratimo se u uredni stan i prazan sudoper :D
    Cure sudjeluju u spremanju i pripremi.
    Poslije skupa pocistimo. Koristimo papirnati pribor i fakat to bude sve brzo sredjeno.

Sto se tice nestrukturirane igre, imam takvo iskustvo da su sat vremena djeca zaokupljena ili igrackama, prostorom pa su ok i onda pocne kaos i moras im dati neku animaciju.
    Posljednje uređivanje od Anci : 06.11.2014. at 16:24

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ne bih rekla.
    Kad sam ja slavila rođendane nismo zvali toliko djece, nego njih 4-5, a tako bude i sada na kućnim rođendanima bez animacije na koje moja kći ide.
    Veći broj djece u stanu nije baš lako držati pod kontrolom.

Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Prijedlog za igru: pinjata

Nemam pojma sto je tako privlačno u udaranju štapom po kasiranoj lutki/ papirnatoj vrećici,
    ali kod nas je to već godinama centralni dogadaj veceri.
    Napraviš neki kasirani predmet (najlakše glavu klauna, leptira ili sl.) napuni s bombonima, naljepnicama i sl,
    objesi na nešto i odredi redoslijed kojim ce djeca udarati u to (od najmladeg prema najstarijem).
    Ako si pinjatu napravila dosta čvrstu, zagarantirano se pola sata zabavljaju sa minimalnom asistencijom.
    Pokloncići im na kraju uopće nisu bitni, nego ih samo udaranje ludo zabavlja

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja isto mislim da ipak treba malo strukturirane igre kod velikog broja djece. Moja je ovaj rođendan prvi put slavila doma, bilo ih je petnajstak. S obzirom da je ona već veća i ima iskustva s igrama na tuđim rođendanima nije joj bilo problem samoj odabrati igre za svoj, naravno u hodu se to i mijenjalo. Ja sam osim posluge imala ulogu i hostese u čitanju brojeve za bingo .

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

nemojte slučajno poslušati mamicu i zvati više od 10 djece bez animacije u stan ma ni u park.
    osim ako su neka djeca, ne znam, iz strogog engleskog internata.
    mi smo uvijek imali rođendane bez animacije, djeca su se sama igrala, a odrasli pili al to je uvijek bilo puno puno manje djece. kao i na našim rođendanima, kako kaže mima.

Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Ne znam za rođendane, ali upravo provodim vrijeme (=radim) sa još većim brojem slične ekipe... Obožavaju sve natjecateljske igre. Ako nije prevelik prostor, ne bi smjele biti previše dinamične. Podijeliti ih u 2-3 grupe (odlična ideja sa kvadratima u boji, primijenit ću je ).
    - svaka ekipa prenosi tenisku lopticu na većoj kuhači od točke A do točke B
    - kotrljanje lopte oko čunjeva koji su postavljeni s razmakom (ili sličnih predmeta, može i kamen umjesto čunjeva)
    - igra Memory (isprintati slike koje vole na A4, može i na podu ili velikom stolu)
    - gađanje u metu (nacrtana ili kupljena)
    Ako je prostor veći, izbor kombinacija raste...

Datum pristupanja
    Aug 2012

Početno

Pratim.
    Ovaj mjesec dva roćkasa i žele doma slaviti.
    Jedna ekipa 4 i 5 godina, druga 9, sve me strah hvata.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj cvijeta73 prvotno napisa Vidi poruku
    nemojte slučajno poslušati mamicu i zvati više od 10 djece bez animacije u stan ma ni u park.
    osim ako su neka djeca, ne znam, iz strogog engleskog internata.
    mi smo uvijek imali rođendane bez animacije, djeca su se sama igrala, a odrasli pili al to je uvijek bilo puno puno manje djece. kao i na našim rođendanima, kako kaže mima.
    svako slovo potpisujem

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •