Pokazuje rezultate 1 do 28 od 28

Tema: malo mlijeka ?!

Datum pristupanja
    May 2006

Početno malo mlijeka ?!

Rođena je sa 3900g, a sad ima 3 mjeseca i 5700g.
    S tim da mi je 1 mjesec dobila tek oko 400 grama, pa sam krenula u akciju s tim izdajanjem, i uspjela je u tjedan dana dobiti 200 grama.. Ali sve to uz veliku muku, ona na jednoj strani doji a ja drugu izdajam.. ni ne znam koliko je cesto stavljam na dan da papi, na svaki njen mig, pa sam mozda i tu pogrijesila, mozda treba raditi neki veci razmak, a kad place zabavljat je necim drugim??
    p.s. Što više razmisljam o svemu to imam vise dilema i sumnji..
    pusa

cekana avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Da li paziš da joj unutar 2-3 sata daješ istu dojku?
    Pokušaj nazvati SOS telefon za dojenje.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Nakon 2-3 minute dojenja mi pocne plakat pa bih ja zakljucila da tu vise nema i odma ponudila drugu.. mozda je to onda greska..
    Da li da (dok spava sada) izdojim jednu, pa da stimuliram tako malo vecu proizvodnju ili da cekam da se probudi pa samo doji? Muci me kako sad napravit vecu kolicinu mlijeka tj onoliko koliko joj treba?
    Mozda kompliciram..

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Upravo je forumu još jedna mama koja muku muči sa stalnim sisanjem i plačom. Iako je SOS dojenje kompetentnije ja ću ti napisati što je meni pomagalo kod tih dugih sisanja, za koju će većina reći kako je riječ o gladi. Meni se osobno čini kako je plač djeteta na sisi posljedica zbunjenosti djeteta. Nemoj davati bočicu. Probaj se skinuti do pasa, skinuti dijete, neka mu/joj miriše mlijeko pod nosom, neka miriše mamina koža. Sise se često čine razne i mlohave, no to može biti i dio toga što je dijete stalno isisava. Nastavi neprestano nuditi, možeš i sisu stimulirati kao da se izdajaš dok sisa, malo stiskati s dvije strane. Možeš i izdajati, ali dječje sisanje je najbolji način za navući mlijeka. Ne znam da li ti to pomaže, ja sam svoju djevojčicu u tim počecima jednom dojila punih dvanaest sati u komadu, dobro se sjećam. I nije bila riječ o gladi jer je u prvih mjesec dana dobila pune dvije kile. I ono što sam napisala drugoj mami, dok dijete doji osjećaj kako sisa iz tebe, kako dijete hraniš od sebe.
    Nadam se najboljem !

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Hvala puno!
    Bas sam je sad mirno podojila pa je blazeno zaspala, nadam se do jutra
    Cini mi se da ide na bolje. Ma super mi je osjecaj kad doji i ta bliskost da mislim ustrajat do kraja, pa i ako misli tako dojit i 12 sati, tu sam
    A od prvog dana voli i dudu i nekako mi se cini da zna razliku izmedju dude i cike.. kad joj ne dam dudicu onda trpa sake u usta, ne od velike gladi, nego onako, cucka iz znatizelje.. valjda :?

pusa

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

bubica27, bilo bi bolje da nema dudu. svo djetetovo sisanje bi trebalo biti na cici. davanjem dudice remeti se ponuda i potražnja. stavljaj ju što češće na cicu, to je najbolji način da se potakne tj. poveća proizvodnja mlijeka. cice nisu nikada posve prazne, iako se tebi može činiti da jesu, jer se mlijeko uvijek stvara. i što su cice praznije, mlijeko se brže stvara. nemoj čekati da se napune. dakle, najbolji način da povećaš količinu mlijeka tj. da bude u skladu sa bebinim potrebama je da ju stavljaš što češće na cicu, poželjno bez dudice .

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

i još nešto..
    kad joj ne dam dudicu onda trpa sake u usta, ne od velike gladi
    jedan od znakova da je beba gladna, a prije nego što počne plakati od gladi, je upravo guranje ručica u usta, cuclanje prstića.. (naravno, kada je bebica starija, cucla prstiće i zbog zubića, istražuje..)

probaj tada ponuditi cicu, nemoj čekati da plače jer gladna bebica više nema strpljenja mirno sisati i buni se ako joj mlijeko brzo ne poteče..

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Ok, probat cu! Iako nikad ne cekam da place da bi je stavila na prsa, osim kad se tek probudi. Ona izmedju hranjenja stavlja sakice u usta, pocela je i igracke istrazivat, a i ja sam dugo sisala palac kad sam bila mala, pa sam mislila to sprijecit kod nje. Znam da to nije nasljedno, al eto, dudica mi se nije ucinila strasnom.
    Stavljam je cesto na prsa i nije mi zao tog vremena, samo neka mlijeko potece..
    Hvala na savjetu!

NatasaM... avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Bubica, nisam sigurna jesam li sve dobro shvatila:
    - beba ima 3 mjeseca?
    - izdajas se od njenih mjesec dana, stalno?
    - mijenjas dojke svako malo u toku istog podoja?
    - beba koristi dudu - ne kuzim od kada?

Imam i jos nekih pitanja:
    - dohranjujes li bebu (caj, voda, adaptirano)?
    - koliko je napredovala svaki mjesec?
    - koliko mokrih i pokakanih pelena ima dnevno?
    - imas li ikakvu bol u dojkama (na pocetku podoja, tijekom dojenja, na kraju, izmedju podoja)?

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Rodjena je 07.02.2006., 3.900g, 52cm. Iz bolnice je izasla sa 3.660g.
    Nakon mjesec dana na pregledu pedijatrica je rekla da je donesemo izvagat za tjedan dana jer je dobila samo 390g (4.050g je imala a samo sam je dojila). Taj prvi mjesec je rijetko kakila, ali patronazna je odgovorila da je sve kod dojenih beba normalno, pa nisam dizala paniku. Od pocetka je dojim na zahtjev, to je bilo skoro svaki cas, a zbog epiziotomije nisam mogla sjedit, a lezeci bi bebica brzo zaspala pri dojenju.
    Kad je dr rekla da je to malo i da je za tjedan dana opet vaganje, pocela sam izdajati, na jednoj dojci bi Petra dojila, a drugu bi istiskala u bocicu, sto bi pojela na kraju dana kad bi vidila da je gladna. Ta bocica me spasavala (jer je ona sporo dojila, pa pajkila, a bilo je nemoguce probudit) Taj sam tjedan jednom dala i (kršitelj koda) (valjda tada nisam imala izdojenog u boci, ne sjecam se vise..)
    Taj je tjedan dobila 200grama, a ja dobila krila.. Polako sam i dalje izdajala i stavljala je cesto na prsa. Koristi dudu od kad je izasla iz bolnice, treci dan. Nije mi bila to namjera, ali tu prvu noc doma je stalno plakala, a ni muz ni ja se nisamo bas snalazili, pa kad bi podojila uspavali bismo je dudom..
    Nisam mjenjala dojke prije nego bi beba odustala od prve, doji, doji, a onda plač pa bi stavila na drugu..
    Sad vidim da sam je trebala drzat na jednoj strani, da je plakala jer joj je mozda tesko doc do zadnjeg mlijeka, a i na dudu sam je navikla.

-Nisam joj davala caj ni vodu, ustalila se praksa da sam izdajala a kad bi navecer dojeći zaspala, kad bi vidila da nije vise gladna, izdojenu bocicu bi zamrzavala.
    1. mjesec je dobila 390 g i 3 cm
    2.mjesec je dobila 750g, 3 cm
    3.mjesec dobila 910g, 3cm.

1. mjesec je kakila svako 3 dana u početku, a svaku pelenu bi pomokrila, oko 6,7 na dan.
    Od drugog mjeseca kaki svaki dan jednom, nekad dva -tri puta, a piski 6,7 puta.
    Sto se tiče boli u dojkama - osjecala sam je samo one prve dane kad sam izisla iz rodilista, kad bi podoj tek poceo, nikako vise. Dok jednu dojku sisa iz druge pocne curit mlijeko pa sam zbog toga stavljala bocicu i pocela izdajat..bila sam zbunjena jer sam vidila da mlijeka ima a ona ne dobiva na tezini. Kolostrum mi se pojavio mjesec prije nego sam rodila, i to je jako kapalo navecer u snu pa sam ocekivala da sa količinom mljeka necu imat problema..
    Onda mi je doslo malo stresno razdoblje, oko krstitki, promjena mjesta boravka, pa mi se odjednom cinilo da imam manje mlijeka..
    Prije 4 dana sam pila Medazol od kojeg dva dana nisam smjela dojit, pa mi je opet uletilo adaptirano lijeko u kombinaciji sa svojim iz zamrzivaca..

Zelim se u potpunosti rjesim formule, dojit normalno, uskladit konacno ponudu-potraznjui izbacit izdajanje ako nije potrebno..
    Curica od rodjenja izgleda zdravo, jako je vesela, prospava cijelu noc (jedno vrijeme sam se dizala oko 3 ujutro izdajat jednu dojku jer su mi bile prepune, kad je krenilo s izdajanjem..)
    Ispricavam se na duzini maila..
    pozdrav i hvala unaprijed

NatasaM... avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Koliko dnevno dobije izdojenog mlijeka, a koliko formule? Pitam i za obroke, ali najvise me zanima mililitraza.

Znas li tocno koliko obroka doji ili nema nekog reda i pravila?

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj NatasaM... prvotno napisa
    Koliko dnevno dobije izdojenog mlijeka, a koliko formule? Pitam i za obroke, ali najvise me zanima mililitraza.

Znas li tocno koliko obroka doji ili nema nekog reda i pravila?
    izdojenog dnevno bi dobivala 100 ml, i tada nije formulu. Formulu je rijetko dobivala, tada bi bilo 120 ml, a ova dva dana kad nisam dojila formula bi bila 3 puta po 120ml, i 2 puta izdojedog po 100 ml. Nisam im imala vise izdojenog pa sam tako rasporedila.
    doji ujutro kad se probudi oko 6h, pa pajki, pa opet oko 9h-10, pa oko 12h, pa idemo u setnju gdje obicno opet malo zaspe, pa doji oko 14h i onda imam osjecaj da doji cijelo popodne ako nakratko ne zaspi. Tako da vecer docekam skoro praznih dojki :/ i zato mi pomogne izdojeno.
    Danas sam se stvarno trudila i nekako mi se ne cini ni ovo rjesenje da je uglavnom na sisi, pa nikako da mi se mlijeko obnovi..
    a kako da je drzim na jednooj strani kad postane brzo nemirna i vidim da nema sta dojit??
    hvala

Mejra's mommy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

bravo kate. izdrzi...

NatasaM... avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Ako se ne izdajas zato da bebu mozes nekom ostaviti na kratko iz nekog razloga, meni se cini lakse bebu umjesto toga staviti na dojku, tako bi bila odmornija i imala vise vremena.

Znaci, beba ne dobija adaptirano redovito, svaki dan? Ipak, prati koliko tocno dobija. Ako je to 120 ml dnevno, sljedecih 3 dana ne daji joj vise od toga. Nakon toga smanjuj po 30 ml, tj. sljedeca 3 dana bebi daji po 90 ml, zatim 3 dana 60 ml, onda 30 ml, a onda sve ukines. Bit ces malo umornija, jer ipak treba vremena da se sve iznormalizira.

a kako da je drzim na jednooj strani kad postane brzo nemirna i vidim da nema sta dojit??
    Ja u takvoj situaciji obicno saltam bebu s jedne na drugu dojku. Dok posisa iz jedne, u drugoj se stvori barem 2 gutljaja, pa onda je vratim opet na prvu, pa na drugu ... dok ne osjetim da vise ne mogu. Onmda je lagano presvucem, sve polako, pa dam MM da je nosi okolo jedno 10-tak minuta dok nesto pojedem i popijem, pa je opet stavljam na jednu pa na drugu ... U tome ona zaspe, umori se od sisanja, a ja se malo odmorim i mlijeko pomalo nadodje.

Nije lako rjesenje, ali cini mi se da u dojenju i nema bas puno lakih rjesenja, obicno je sve stvar izdrzljivosti.

Ako imas kakvih pitanja ili samo ako se zelis izjadati (nece ti biti lako!), javi se.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj NatasaM... prvotno napisa
    Ako se ne izdajas zato da bebu mozes nekom ostaviti na kratko iz nekog razloga, meni se cini lakse bebu umjesto toga staviti na dojku, tako bi bila odmornija i imala vise vremena.

Znaci, beba ne dobija adaptirano redovito, svaki dan? Ipak, prati koliko tocno dobija. Ako je to 120 ml dnevno, sljedecih 3 dana ne daji joj vise od toga. Nakon toga smanjuj po 30 ml, tj. sljedeca 3 dana bebi daji po 90 ml, zatim 3 dana 60 ml, onda 30 ml, a onda sve ukines. Bit ces malo umornija, jer ipak treba vremena da se sve iznormalizira.

Ja u takvoj situaciji obicno saltam bebu s jedne na drugu dojku. Dok posisa iz jedne, u drugoj se stvori barem 2 gutljaja, pa onda je vratim opet na prvu, pa na drugu ... dok ne osjetim da vise ne mogu. Onmda je lagano presvucem, sve polako, pa dam MM da je nosi okolo jedno 10-tak minuta dok nesto pojedem i popijem, pa je opet stavljam na jednu pa na drugu ... U tome ona zaspe, umori se od sisanja, a ja se malo odmorim i mlijeko pomalo nadodje.

Nije lako rjesenje, ali cini mi se da u dojenju i nema bas puno lakih rjesenja, obicno je sve stvar izdrzljivosti.

Ako imas kakvih pitanja ili samo ako se zelis izjadati (nece ti biti lako!), javi se.
    Puno puno hvala!
    Jucer sam se potpuno iscrpila, pokusala sam dojit toliko cesto da se i beba sigurno pitala jesam li luda pa nisam bila sigurna je li uopce uspila izvuc kvalitetnije mlijeko,jer se dojke nikako nisu mogle napunit pa sam joj pred spavanje napravila 120ml formule. Odmah se pokakila nakon toga..
    Noc je beba prespavala al sam se ja ustala oko3h i izdojila 100ml tako da sad imam tu bocicu za sigurnost.
    Cini mi se da je danas situacija bolja, duze doji jednu dojku, nekako je mirnija, a i pokakila je opet pa mislim da prima dovoljno hrane, da cu ja jos malo pa moc samo dojit.
    Oduvik za jedan obrok posisa obje dojke, pa saltam li je saltam.. Eh, mrzim situaciju kad mi netko dodje u posjet pa te komentare da sta ne vidim da nemam mlijeka, sta mucim dite, da ne smim dojit barem 2h dok se ne napune..tako da covik stvarno u tim prvim danima i ono sto je zna o dojenju i cinjenicama vise nije siguran a jos ako beba place...
    Izmorena sam jer sam po cijele dane sama (MM kasno dodje s posla), ali radije nek roba stoji neispeglana, ne odustajem od dojenja

Velika na odgovoru, svako slovo mi daje snagu!

E, da, znaci i danas joj moram dat 90 ml adaptiranog?

NatasaM... avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Ne moras.

Ne znam jesam li te ja dobro shvatila, a ni jesi li ti mene.

Ja sam shvatila da joj ne dajes bas svaki dan, nego prema osjecaju.

Ako ipak dajes svaki dan, pripazi da 3 dana ne dajes preko uobicajene kolicine (recimo tih 120 ml), a onda sljedeca 3 dana 90 ml ...

Taj nemir bebe uvecer je skroz normalan. Meni danas Lana npr. uopce vise nije htjela dojiti, nije htjela spavati, ... jednostavno joj je mozda previse informacija od tekuceg dana i postane nervozna, a cijeli dan je bila super raspolozena. Leda mi je bila drugacija, ona je uvecer sisala uprazno ili samo drzala sisu tek tako u ustima. U oba slucaja je jako pomagalo nosenje djeteta, a koliko sam vidila po forumu to pomaze svima. Znaci, nosi bebu, ali ne sjedi, nego hodaj, brzo ce se umiriti i za najdalje pola sata zaspati, a tebi ce se opet stvoriti nesto mlijeka.

Jos nesto: nema razloga da budes nesigurna imas li dovoljno mlijeka samo zato sto beba drzi sisu i nista ne vuce - ponekad beba drzi sisu i samo za utjehu, a ne za jelo.

Postoji li ikakva sansa da izbacis izdajanje? Je li se izdajas mozda zbog te svoje nesigurnosti? Ako beba lijepo sisa, mislim da nema razloga izdajati se.

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

ja bi samo jos naglasila koliko je bitno da se opustis... da pogotovo ne brines oko neispeglane hrpe odjece i sl....
    ako si pod stresom blokira se lucenje hormona oksitocina... pa se onemogucuje refleks let down (otpustanje) mlijeka... pa bebica ne moze ili tesko dolazi do njega...

mozda siopustenija dokseizdajas negodok dojis.. ali ako mozes izdojiti 100ml (ja NIKAD nisam mogla vise od 80ml a mlijeka k'o u prici) onda bebica sigurno moze izvuci i vise...

e, da,i meni su navecer uglavnom cice bile nesto praznije-i bas je to bio pravi trenutak da ga stavljam sto dulje/cesce na cicu da si navuce jos eventualno dodatnog mlijeka... navodno vecernje i nocno dojenje (pa makar se cinilo cicanjem na prazno) su izrazito bitni za proizvodnju mlijeka... tada nase tijelo najbolje dobiva informaciju da proizvede jos... BAS ZATO STO su cice 'praznije'...
    a ujedno je i vecernja nervoza pravo vrijeme za smirivanje bebe cikom....
    bas je priroda to lijepo uredila...

eto, natasaM ti je u stvari vecinu stvari rekla...
    ja sam ti jos malo dodala svog iskustva...
    u zelji da ti pruzim podrsku..
    puno tebi i tvojoj bebici!

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Mislim da smo se skuzile.. ne dajem (kršitelj koda) svaki dan, nego kad mislim da bi jos papala a da ja nemam vise m.
    Evo danas smo uspile bez (kršitelj koda)a :D

A zasto izdajam -Petra mi uglavnom prespava cijelu noc, u komadu, od 10 do 5-6h, a mene probude sike, barem jeda bude prepuna s tvrdim kvrgama pa su mi razlozi sljedeci:

1. da odagnam strah da bi nastala upala do jutra (strah vezan za bolnicu...)
    2. citah da su dobri nocni podoji (ili zbog nastanka kvalitetnijeg m. ili zbog povecanja kol..), a zao mi budit princezu da joj ne remetim ritam. Prvi mjesec sam je budila, po savjetu patronazne koja je bila uvjerena da ona spava od iscrpljenosti i da se nema snage probudit (a Petra oduvik zivahna i ni po cemu slabasna, ali eto, racunala sam to je zeni posao, valjda ona zna bolje od mene..)
    3. kako je dojim na zahtjev to bude stvarno cesto, pogotovo ako popodne ne spava, pa onda iscrpi i mene i sisu to stalno dojenje i onda mi dobro dodje bocica izdojenog, a sise se malo obnove i imam ok mlijeka i za navecer (kao danas)

Zato mi se eto zbog sigurnosti, tj.moje nesigurnosti kad ne izdojim cini A joj, imala sam mlijeka nocas dok je spavala, stiglo bi se stvorit i novo dok se probudi (izdojim samo jednu sisu)..
    Mogu probat ne izdajat, pa se konacno i naspavat

I jos, zasto sam nesigurna imam li dovoljno mlijeka - pa kad je skoro cijelo popodne na sisi (jos ako joj ne smijem davat dudicu?!) onda stalno hvata prvo mlijeko cim nastane, i navecer sam uvjerena da to nije dobro jer se nisu sise obnovile, onako lijepo napunile pa da mora proc vremena do zadnjeg, masnijeg mlijeka..

pisem ovo u vise navrata s prekidanjima, pa ako nesto nije bilo jasno, opet cemo utvrdit gradivo ..
    p.s. uspavljujem je na rukama, plesemo uz pjesmice kad ne zaspe dojeci..

Hvala,

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

[quote="lucky day"]
    mozda siopustenija dokseizdajas negodok dojis.. ali ako mozes izdojiti 100ml (ja NIKAD nisam mogla vise od 80ml a mlijeka k'o u prici) onda bebica sigurno moze izvuci i vise...

Hvala!!!
    Čini mi se da sam najopustenija kad znam da je u frizideru bocica izdojenog , izdajanje mi je sala mala, i to prstima, ali eto volila bi dojit normalno i ne bit nicim opterecena..ali lakse kazat nego ucinit, pogotovo kad si sam doma, a moras normalno i rucat i oprat i sve te sitne stvari sta se ponavljaju iz dana u dan..s druge strane ako mi nije kako tako cisto i uredno bila bi nervozna od nereda
    idem na zasluzeno spavanje pa svima vama i bebicama posebno

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

nemoj čekati da se cice napune. kad god je beba gladna, stavi ju na cicu. kad god beba sisa šalje poruku tvom tijelu da stvara još mlijeka. što češće doji, mlijeko će se stvarati brže.

NatasaM... avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Ali, tebi to sve skupa jako dobro ide, ne kuzim sto se uopce brines.

Bebi je sada vec 3 mjeseca i do sada si sigurno skuzila njeno ponasanje, sto joj treba, a sto ne. Ne znam, ako si jos uvijek nesigurna i imas adaptirano "za svaki slucaj" sljedeci put joj napravi manje. Ali, ako mozete izgurati jedan dan bez njega, mozete i dva i tri ...

Ako ti je lakse zbog izdojenog u frizideru, OK, ali mislim da bi ti bilo jos lakse bez izdajanja, vise bi se odmorila. Ako ti dodje do kvrga do ujutro, izdoji se ujutro, bi li ti to bio problem? Kad curica tako lijepo napreduje nije mi uopce jasno zasto se toliko brines.

NatasaM... avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

I zaboravila sam napomenuti: beba s 3 mjeseca prolazi kroz skok u razvoju i trebala bi izdrzati jedan dan bebine nervoze i pojacanih zahtjeva.

Takodjer, otprilike u to doba se pomalo uspostavi ponuda/potraznja i grudi prestaju biti onako prepunjene - nemoj se prepasti kad dodje do toga, to je normalno i rijesit ce tvoj nocni problem.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

O, pa hvala lijepa
    Evo sinoc nisam izdajala, izdrzala sam a mislim da ce bit sve ok, valjda sam se pocela stvarno bezveze brinuti.
    Proucila sam ove dane i sve preporuke po forumu, pa necu skrenut s puta
    pozdrav svima

NatasaM... avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Kako ide?

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Nisam se htjela hvalit
    Preksinoc sam se opet uredno ustala u noci i izdojila, ali tih 125ml jucer nije trebalo pa sam zamrznula..sinoc me sika opet probudila (jako bude teska i moram je izdojit) pa opet imam 125ml u frizideru, ali mislim da joj nece trebati i da mi je najvise pomogao savjet da je ne saltam kako meni dodje, nego kad beba postane nemirna malo je podignem, smirim, pa ponovno ista sika, jer mlijeka IMA !
    Bebica je smirenija, duze doji pa mislim da je kriza uspjesno prevladana
    Ne mislim se vjecno budit za izdajat, s vremenom cu i to ukinit, sad sam u fazi kad me vesele te bocice u zamrzivaču.. zlu ne trebalo, a i da mogu otic negdje..jednog dana

svima koji su mi svojim savjetima pomogli, a najvise tebi Nato

cekana avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Jupi! bubice27 baš mi je drago da ste prevladali krizu, super i za bočice u zamrzovaču, ali znaš li da ćeš imati još više mlijeka ako se izdajaš, osobito noću... hm.. da malo staneš sad dok su prepunjene... možda...

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Bok Cekana!
    je nase tijelo cudesno, je l da? "Problem" mi je što malena zaspe oko 9, 10h navecer i pajki do 5h, pa mi je to tesko i dugo za izdrzat, al s vremenom cu izdajat samo da popusti pritisak pa ce sve doc na svoje..
    Ili da izdajam do sljedećeg skoka u rastu pa budem spremna

NatasaM... avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Jooooj, a ja bih se tako rado naspavala ...

Bitno je samo da vjerujes u sebe i sve ce biti OK. Prezivjela si vec par skokova u razvoju, pa ces prezivjeti i ovaj. Drago mi je da ti tako dobro ide.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •