Ako se ne izdajas zato da bebu mozes nekom ostaviti na kratko iz nekog razloga, meni se cini lakse bebu umjesto toga staviti na dojku, tako bi bila odmornija i imala vise vremena.
Znaci, beba ne dobija adaptirano redovito, svaki dan? Ipak, prati koliko tocno dobija. Ako je to 120 ml dnevno, sljedecih 3 dana ne daji joj vise od toga. Nakon toga smanjuj po 30 ml, tj. sljedeca 3 dana bebi daji po 90 ml, zatim 3 dana 60 ml, onda 30 ml, a onda sve ukines. Bit ces malo umornija, jer ipak treba vremena da se sve iznormalizira.
a kako da je drzim na jednooj strani kad postane brzo nemirna i vidim da nema sta dojit??
Ja u takvoj situaciji obicno saltam bebu s jedne na drugu dojku. Dok posisa iz jedne, u drugoj se stvori barem 2 gutljaja, pa onda je vratim opet na prvu, pa na drugu ... dok ne osjetim da vise ne mogu. Onmda je lagano presvucem, sve polako, pa dam MM da je nosi okolo jedno 10-tak minuta dok nesto pojedem i popijem, pa je opet stavljam na jednu pa na drugu ... U tome ona zaspe, umori se od sisanja, a ja se malo odmorim i mlijeko pomalo nadodje.
Nije lako rjesenje, ali cini mi se da u dojenju i nema bas puno lakih rjesenja, obicno je sve stvar izdrzljivosti.
Ako imas kakvih pitanja ili samo ako se zelis izjadati (nece ti biti lako!), javi se.