Pokazuje rezultate 1 do 10 od 10

Tema: Poriluk

nana avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno Poriluk

Uzela sam krasan poriluk u subotu na placu, pa me zanima kako ga radite, ja najčešće napravim s krumpirom kao jušno, ali nemam nekih ideja što bi još s njim.........pa dajte malo svojih receptića. Čula sam da se može i pohati, ili napraviti neki složenac.

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

ovako sam ja prekjučer:
    narezala na kolutiće, skuhala na pari (samo posolila, bez ikakvih drugih dodataka).
    kad je bio kuhan, bacila na tavu i prepržila sa umućenim kupovnim (Dukat) bešamelom i jednim jajetom.

ili ga obarima (blanširam) i redam jedan red poriluka, drugi red proprženog faširanog mesa, dok se vatrostalna ne napuni, zalijem slatkim vrhnjem i jajetom ili pasiranom rajčicom i zapečem.

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Meni omiljen recept sa porilukom sa Coolinarike:

Sastojci za 4 osobe
    600 g piletine
    1 žličica mljevene crvene paprike
    40 g maslaca
    700 g poriluka
    150 ml bijelog vina
    100 ml kiselog vrhnja
    1 žlica Vegete

1. Piletinu narežite na komade. Poriluk dobro operite i narežite na kolutove.

2. Na zagrijanom maslacu popecite meso i pripremljeni poriluk. Dodajte mljevenu crvenu papriku i odmah zalijte sa 100 ml tople vode. Promiješajte, dodajte Vegetu i nastavite pirjati na laganoj vatri podlijevajući meso vinom dok ne omekša. Na kraju umiješajte kiselo vrhnje.

Piletinu poslužite uz pire krumpir

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

I još jedan, ako nije problem, na slovenskom.

http://www.kulinarika.net/baze/recept.asp?ID=3294

Odličan je!

nana avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Hvala curke!!!

LeaB avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Pohani. To je zakon.

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Punjeni poriluk:
    2-3 veća komada poriluka se izdube tako da ostanu samo lađice. Odreže im se i zeleni dio i od njega i izdubljenog dijela se napravi punjenje: zdinsta se uz dodatak paradajza i začina. Potom se lađice napune tom smjesom, a ostatak koji ne stane u lađice se rasporedi okolo po tepsiji. Sve se obilno pospe sirom i zapeče u pećnici. Odlično je uz npr. pire krumpir i salatu.

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Sjetila se još jednog, improvizirala sam recept sa omota Alnaturine palente:

500 ml vode
    500 ml mlijeka
    250 g palente
    malo soli
    malo maslaca
    talijanskih trava (ja stavila malo origana) - skuhati kako se i inače kuha palenta i još vruće se izlije u vatrostalnu posudu koju se premaže sa maslacem.

Izdinstati jedan poriluk, dodati češnjaka, posoliti i na kraju dodati kiselo vrhnje. Preliti preko palente. Naribati sira preko poriluka i peći do sir ne porumeni.

Jelo je prilično izdašno pa može biti i kao samostalno jelo ili prilog nekom mesu (recimo na naglo).

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Poriluk nasjeckati, prokuhati. U vatrostalnu složiti šnite kruha umočene u jaja i mlijeko, preko toga poriluk, sol, papar. Gore bešamel i naribani sir. Zapeći. Bomba!

Deja2 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Najviše volim pitu od poriluka; napravi se tijesto(masno) stavi u pleh i na to kuhani , na kolutiće izrezani poriluk (pol kile), zalije slatkim vrhnjem pomiješanim sa 2 jaja, sol, papar i peče 35 minuta. Prefino.
    Tijesto: 25 dkg oštrog brašna, 12 dkg maslaca,1 jaje, malo soli,1 žlica kiselog vrhnja.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •