Pokazuje rezultate 1 do 50 od 130

Tema: Patologija trudnoće Sveti Duh - manageri liječnici itd. - osobno, vrlo svježe i gorko

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj Deaedi prvotno napisa Vidi poruku
    I da drugi rade za njihove plaće, .
    ko radi za njihove plaće? ti radiš da bi jedan doktor imao plaću?
    ništa osobno deaedi, al koja je to besramna zamjena teza, i propaganda sistema zavadi pa vladaj.
    znam da je oftopik, al to mi grozno ide na živce.

državna kasa se najviše puni preko - pdv-a.
    dakle - potrošnje.
    dakle - pune je svi građani. a ne samo oni koji rade u privatnom sektoru. nego je puni i javni sektor.
    ta dva sektora su međusobno ovisna, a ne suprotstavljena.
    a uostalom, ti koja radiš u privatnom sektoru, i koja radiš za plaću doktora...za tvoju plaću radi taj doktor koji svoju plaću potroši u privatnom sektoru. kupujući proizvode i usluge privatnog sektora. da nema njega - ti ne bi imala svoju plaću.

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Citiraj cvijeta73 prvotno napisa Vidi poruku
    ....
    a uostalom, ti koja radiš u privatnom sektoru, i koja radiš za plaću doktora...za tvoju plaću radi taj doktor koji svoju plaću potroši u privatnom sektoru. kupujući proizvode i usluge privatnog sektora. da nema njega - ti ne bi imala svoju plaću.
    Privatni sektor radi za trziste koje nije lokalno i monopolisticko vec globalno i konkutentsko. Znaci, sasvim je lako moguce da deadi radi u firmi koja izvozi i da za njenu placu ne radi nitko iz naseg drzavnog sektora.
    s druge strane drzavni je aparat monopolisticki i sredstvima prisile osigurava svoje prihode bez ikakve konkurencije a kod bogme I bez nekih vidljivih sustava kontrole kvalitete rada.
    Nisu isti i ukazivati na fundamentalne razlike u nacinu funkcioniranja ta dva "poslovna modela" nije zavadi pa vladaj vec ukazivanje na stvarne neravnopravnosti u drustvu i drzavi.

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Citiraj cvijeta73 prvotno napisa Vidi poruku
    ko radi za njihove plaće? ti radiš da bi jedan doktor imao plaću?
    ništa osobno deaedi, al koja je to besramna zamjena teza, i propaganda sistema zavadi pa vladaj.
    znam da je oftopik, al to mi grozno ide na živce.

državna kasa se najviše puni preko - pdv-a.
    dakle - potrošnje.
    dakle - pune je svi građani. a ne samo oni koji rade u privatnom sektoru. nego je puni i javni sektor.
    ta dva sektora su međusobno ovisna, a ne suprotstavljena.
    Hzzo se primarno financira iz doprinosa za zdravstveno osiguranje.

Slažem se da su ta dva sektora međuovisna, zato se upravo državni ne bi trebao ponašati kao bogomdani i superiorni. Ja ne težim superiornosti privatnog sektora nad državnim, nego baš ravnopravnosti. A kod nas je situacija očajna, i to primarno u zdravstvu - nigdje drugdje nisam srela toliko nehumanih ljudi, kao u tom sektoru.

A u drugim državnim službama, tipa općine, gradske službe i sl. sam sretala samo divne ljude koji zaslužuju i puno puno veću plaću od one koju dobivaju za svoj rad, trud i stručnost.
    Posljednje uređivanje od Deaedi : 14.11.2014. at 15:49

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Citiraj sirius prvotno napisa Vidi poruku
    Moze se nama ne svidati rijecnik i pristup od Junior, ali nije ona bas toliko u krivu, zar ne?
    Nije u krivu jedino ako joj je ovakvo nepristojno ponašanje pomoglo da suzbije strah zbog krvarenja. Tada se može opravdati.
    Inače, ne.

Kada netko dođe sa krvarenjem u posljednjem mjesecu trudnoće, vjerojatno shvaća da je to stanje opasno po život majke i bebe. opasno toliko, da nekad samo 3-5 minuta dijeli život i smrt.
    Tu treba odmah venski i put i sve ono što ide po protokolu za upravo takav slučaj. I nitko neće računati koliko što košta, jer se spašavaju životi.

Citiraj Lili75 prvotno napisa Vidi poruku
    ovo sam se već pitala 100 puta, jel netko zna jel imaju na medicini neke kolegije/predmete iz područja komunikacijskih vještina jer one su iznimno biten za ovu struku iako to na prvu tako ne izgleda?
    Ono što ja znam ću ti i napisati.
    Liječnici svaki dan vide puno pacijenata, mnogi su od njih teško bolesni. Zamislite sebe u toj situaciji. Svaki dan ljudsko zdravlje i život ovise o vama. Pa, izgorio bi svaki liječnik da se veže uz pacijente. Znam kakav je to osjećaj. Učili su nas ponašanju, pristojnosti, predstavljanju, svemu što treba, ali i tome kako ostati psihički zdrav na tako odgovornom poslu.

Ima ih osornih i zlih i sitničavih, kao i u svim drugim profesijama, jer i liječnici su ljudi. Možda da su i pacijenti više ljudi u odnosu prema medicinskom osoblju, pa bi im se tako i vratilo.

Citiraj Deaedi prvotno napisa Vidi poruku
    A u drugim državnim službama, tipa općine, gradske službe i sl. sam sretala samo divne ljude koji zaslužuju i puno puno veću plaću od one koju dobivaju za svoj rad, trud i stručnost.
    Kod nas je većina ljudi u tim službama toliko grozna, da su me ne jednom rasplakali. I ne zaslužuju veću plaću od liječnika, nitko ne zaslužuje veću plaću od njih.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •