Trebale ste vidjeti koje sam ja biljeske napravila nakon prvog prijema u trudnoci na ginekologiju u Kasindolu, Sarajevo. Vristala je svaka rijec, ali ga nisam postala... kasnije mi je bilo drago. Pet puta sam lezala tamo i nije svaki put bilo bajno. Imala bih jos koju vristecu stranicu dodati. Na kraju sam se tamo porodila, lezeci tamo toliko puta sam se svega naslusala, svacega nagledala, svasta dozivjela. Ali nije sve bilo lose, bilo je puno lijepih trenutaka, a lose nije bilo toliko lose da ne bih nasla snage u sebi prijeci preko toga. Sad sam isto imala porod koji nije bio idealan po mojoj zamisli, na drugom mjestu, ali nekako se nisam mogla ojaditi radi tih stvari. Mislim da nisam push-over radi toga. Nisam ja osoba po kojoj se gazi ili koja ne zna sto hoce. I stvarno suosjecam s zacetnicom ove teme i svime sto je prozivjela. U trenutku, tj. trenucima kad smo toliko osjetljive, treba nam maksimalno od ljudi i od struke i od institucije... to sto se zna dogadati, to nije nitko zasluzio. A da ne pricam o tome koliko nas ,gdje god da zivjeli, kosta zdravstveno...

Ruzni dogadaji povlace za sobom ruzne stvari. Ja sam isto pisala o svom jednom iskustvu na klinici u hadzicima. Bilo je pitanje ultrazvuka, nista kriticno ili vezano za zdravlje djeteta. Ispali su ok s povratom novca i stvarno su dali sve od sebe da se ispricaju meni kao korisnici usluga, ali me i dalje cini jadnom jedno-to sto sam radi tudeg propusta kroz to uopce prolazila. Nista mi nije pomoglo to sto sam napisala, sestra koja je zabrljala nije se ni ispricala vec me pred punom cekaonicom uvjeravala da sam ja pogrijesila, a umjesto nje se ispricavala uprava i doktor koji su bili vise nego ljubazni, a nisu imali veze s greskom. Tako da sam se grozno osjecala i radi te cinjenice. Tko nije kriv, taj se ispricao...

Promijenila su me iskustva. Kad je porodajni doktor rekao u noci mog poroda- "Da si meni dosla popodne, ti bi vec bila porodena i s bebom" (u popdnevnim satima se pocelo nesto dogadati, bila sam samo tri prsta otvorena), samo sam se u sebi nasmijala i nisam to uopce osobno shvatila. Jer ja nasilno ne bih dala, a njima je praksa poradanja takva kakva je. Da mi je to rekao pri prvom porodu, sigurno bi o tome bilo ovdje rijeci... hehe! Nadam se da ce nas i dobra i losa iskustva promijeniti NA BOLJE! Da bidemo oprezne i pametne i blage prema ljudima koji u ovim ocajnim vremenima rade katastrofalne poteze i nisu ni svesni koliki rez znaju ostaviti na nasim srcima i u nasim zivotima.

Zekanino TAPKANJE hehe