-
Promjena prezimena maloljetnom djetetu???
Lijepi pozdrav
Imam problem, sa promjenom prezimena mld djetetu. Nakon rastave zatražila sam umetanje mog djevojačkog prezimena između imena i prezimena oca. To je bilo prije 3 godine. Nakon što sam dobila potvrdno riješenje CZSS bivši suprug koji naravno nije suglasan,žalio se, te je predmet na MINISATRSTVU Socijalne politike i mladih. Tamo već stoji 2 godine. Očajna sam.. Neznam što napraviti i kome se više obratiti. Imam pozitivni nalaz, psihologa, soc radnika i pravne službe, podršku zakona o imenu koji to djetetu dozvoljava. Otac se inati, a dijete se naziva svakojako. To je teško slušati uvjeravajući ga da se tako ne preziva nego samo očevim prezimenom.
(( Ugl... dijete je bilo bebica kada sam podnjela zahtjev.. sada je dijete koje se samo predstavlja.. ide na aktivnosti.. gdje pedagozi provjeravaju dali se tako preziva, pa slijedi nepreziva se XY .. nego samo Y... itd...
Koliko još.. Ima li netko ideju što da napravim, kome da se obratim, osim požurnicama koje šaljem.. Pravobranitelj je također upućen i čini sve što može.. ;((( Pozz.
Na ministarstvu su strašno neljubazni, spori, bez ikakvih informacija. U međuvremenu sam se preudala, čekamo bebicu, tako se ja prezivam XZ.. moj novi suprug Z a moj sin Y .. koji se u posljednje vrijeme zna predstaviti i XYZ,, ;((( Znate li za slične slučajeve, naime u mojoj široj okolini barem po informaciji nadležnih institucija nije bilo ovakvog slučaja.. Nije mi jasno zašto je moje dijete toliki problem.. a svake godine 20-30 tak djece dobije dva prezimema i majčino i očevo..
( Koliko još goina moramo čekati, dijete nije moralo za ništa niti znati.. Strašna birokracija ili možda potkupljenje nekoga od nadležnih tijela..
( kao i sve i ovoj zemlji... Veza radi čuda... Pomozite... ;(((((
Hvala
-
evo bilo je sličnih tema http://forum.roda.hr/threads/84751-p...mena-djetetu!-!
usput moja djeca ponekad se sama od sebe zovu mojim djevojačkim prezimenom,ili k svojem dodaju još i moje djevojačko, iako ja imam muževo prezime toliko o dječjem predstavljanju
Posljednje uređivanje od jelena.O : 14.11.2014. at 14:36
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma