Jelena.o, nije bilo ovako u staroj zgradi.
U ovoj da.
Navrati u haustor jedan dan pa zaviri![]()
Jelena.o, nije bilo ovako u staroj zgradi.
U ovoj da.
Navrati u haustor jedan dan pa zaviri![]()
Last edited by Lili75; 17.09.2022 at 16:17.
A to ne bih znala za karaktere koji se ne podnoseto je vaše interno.
Al onaj kome smeta hrkanje i škrgutanje, smeta mu i 1.dan braka i nakon 20.god braka.
Ja znam da ne bi mogla spavat s mužem u sobi da hrče.Smišljali bi neke druge kombinacije spavanja
Pa jel možete ispušit te cigarete pa uć u gluho doba noći unutra?
Edit:
Za Jelenu.o
Oni što su svirali klavir su odselili, većini susjeda je to bilo ok kao klasična glazba lijepo zvuči, meni nije bila ok ura kad se sviralo (taman kad sam ja išla u krpe).srećom ne bi dugo trajalo. Netko je valjda nekad davno svirao pa bi inspiracija nadošla povremeno i baš u tu uru.
Last edited by Lili75; 17.09.2022 at 16:24.
Zuta, ja se slazem s Lili. Ako ste glasne do 1-2 u noci skoro svaki vikend, a oni to cuju iz kreveta - bolje da se stisatedobar ti je plan u 10 u stan. A, ako ste bas glasne, ja bi cak rekla u 9. Ajme ja sizim kad se mm uhvati zezat s dicom u 10 navecer pa cijucu ko blesavi - a stara zena ispod nas, stari ljudi do nas.
A povremeno deranje na troje male djece shvacam. Je da su tvoji s manjim razmakom od mojih, al jedan moj je valjda u pubertetu. Ludiloiako se uglavnom drzim dobro - samo je pms problematican!
Al ima nesto i u ovome da uvik postoji najgori susjed - ako se tvoj odselio, a mora netko drugi preuzet ulogu
Drz se, pricaj u stanu u sitnu uru, a, ako dica spavaju od 9,10 do 7 ujutro, to je ok.
Bome bi mene smetalo da mi se skoro svaki vikend kasno u noc cuje galama.
Ajde 2-3 x puta u godini dana da je neka festa onda ne bih reagirala.
Iza 22h se zna kako se treba ponasati.
I moja susjeda otkada zivi sa deckom je postala glasna. Bome ih je moj muz upozorio da se stisaju iza 22h da ih cujuemo i mi i djeca.
On se glasa kao tarzan, urlice a ona se glasno cereka i vice.
Žuta, ja ti dajem podršku, meni ništa ne smeta. Smetalo bi mi da imam laki san, a da se frendica i ti SVAKI dan instalirate na terasu do 2, ili da imam malu djecu koju buka budi.
Ali ovako, da si moja susjeda, ne bih imala nikakav problem s tobom![]()
Lili, ovo sa ispušiti cigarete pa ući unutra, ne ide ti to tako
Žuta, slažem se i s tvojom teorijom o netrpeljivosti, kad te netko živcira, onda je glasan i kad realno nije.
Ili sam ja punooo tolerantnija no što sam mislila za sebe samu, jer mi se većina postova ovdje čini... čangrizava![]()
Samo nemaš lagan san Svimbi,a ni malu djecu![]()
Svatko bi bio tolerantan na nešto što ni ne zna da postoji jer krmi dubokim snom hahaha
A sad ozbiljno pa zašto postoje pravila kuć.reda, na što bi to sličilo da svatko buči i radi kad mu se sprdne kad hoće i šta hoće. Barem bi ti kao pravnica trebala sve nas pozivati na red i pravila.
A ispušiti sam namjerno napisala da se usput proba smanjit količina jer ako se sjećam žuta je nešto pisala kontra pušenja ili smanjivanja (sad se ne sjećam jel svog ili od bivšeg).
Mm voli glasno slušat glazbu (po danu jel) al mu kažem uvijek da smanji jer to možda nekome smeta a nije gluh da ne može uživat i u glazbi koja nije tako glasna.
Baš vodim računa o ljudima oko sebe u tom smislu.
Kako bi njemu bilo da netko nedajBože pusti glasno cajke pa da ih mora slušat??Izludio bi. Samo se treba stavit u tudju kožu, bit obazriv prema drugima jer se radi o suživotu u zgradi.
Tko to ne može, ne želi, za takve nije stan nego kuća.
Žuta,pišem općenito, ne o tebi.
Točno, još uvijek pokušavam, i smanjila sam, al ne kad dođe frendica, huh, ...
Ma znam, da, samo imam dojam da im smetaju zvukovi i po danu i iza 10, mada to nije moj problem već samo da ne radim probleme poslije. Istina je da nisam oduvijek u zgradama pa nemam baš taj osjećaj. Mislim, to mi je susjeda i spočitala prošlu večer, ne sjećam se ni što je govorila, ali nešto u tom smislu.
Pa da ako si živjela prije u kući, treba čovjeku i da se malo navikne.
Bitno da si ti svega svjesna
Mi smo recimo svi jako temperamentni i bome glasni,pa ako imamo neku vruću temu prvo pozatvaram sve prozore,a onda nas i istodbno stišavam i sebe i muža (a i djecu).
A i moji starci su glasni.
Al svjesna sam toga pa se probam kontrolirat.
Last edited by Lili75; 17.09.2022 at 20:05.
Žuta, ako prigovaraju zadnja tri mjeseca, a prije toga nisu, jedan od razloga je i to što su preko zime imali zatvorene prozore pa su manje čuli
Kod nas često ljudi ostanu na terasi ljeti do kasno, imam tolerantne susjede i nitko se ne buni, ali ipak nakon neke ure se priča normalno i pazi da se ne viče, ne možeš se nadvikivat s muzikom u 3
Bila je jedna ekipa koja se sastajala kod nas svaki tjedan, a unatoč upozorenjima teško bi se stišali, i iz toga i još nekih razloga raspustili smo to, upravo zato što mi je ok očekivat trpljenje ponekad, ali ne baš svaki tjedan
Tako je, ljeti svi otvore prozore, balkone i još ako je kasno, onda je tiho pa i običan razgovor odzvanja i baš se čuje, a kamoli kikotanje, cerekanje i vika.
Last edited by Lili75; 17.09.2022 at 22:24.
Mi nismo puštale glazbu vani, niti smo se baš nadvikivale, možda svakih 2-3 minute neko smijanje, uglavnom jedna od nas priča, druga sluša, pa se nađemo u nečemo i zaključimo nešto i prasak.
Ali da, kada nema glazbe iz fitnesa pored da "pokrije" buku tada naša priča odzvanja, ali opet bijesniti u 11 navečer petak i prijetiti policijom, iako sam prethodno rekla samo me podsjetite kad vam je dosta jer se zapričam i ne pratim vrijeme, ne znam...
Svakak ću od sada paziti, što drugo.
Žuta pa neki ljudi rade subotom kao i petkom, netko se diže rano subotom iz 100 drugih razloga (netko putuje, netko planinari, npr.ja se subotom ujutro se dižem najranije od svih dana u tjednu u 5h i nešto), netko je bolestan, netko umoran, sorry al kad pročitam da tebi treba podsjetnik da je 23h i da bi se trebale malo stišat a da ne kažem da možete i ući unutra....a ono...bezobzirno je fakat.
Navij alarm, to ti je najsigurnije![]()
Ja imam susjeda koji već pet mjeseci, da, pet, sa hilticom nešto ruši u stanu.
Evo i sad to radi.
I ta buka obično krene radnim danom iza 17 sati pa do 21 i nedjeljom, subotom i praznikom po cijele dane.
I to zato jer on to "adaptira" sam i kad dođe s posla krene bušit i rušit.
Ono što me smeta osim buke jest i ima li on dozvolu, projekt, što je sa statikom...?
Zvala sam građevinsku inspekciju i bolje da ne pišem što su mi rekli, predstavnik stanara tvrdi da ne može ništa, GSK koji upravlja zgradom isto ne može ništa, policija ne može ništa...
Zaključak je da u našoj državi može svatko raditi što hoće i neće odgovarati za to.
Što se tiče Žute i njenog problema, da i meni je nevjerojatno da netko radnim danima ne zna koliko je sati.
Neću pisati što mi sve pada na pamet jer mi se ne da.
Ja ustajem u 4:30 i itekako spavam u 23:00, a da mi se netko cereka do gluhog doba noći pod prozorom, poludila bih.
No znamo jako dobro da sit gladnom ne vjeruje, tako da...
To je meni minus za život u zgradi, svi smo si preblizu i mora se paziti. Iako ajde, nije mi toliki minus da bih otišla iz centra, ali nekad malo maštam o kući da ne moram paziti stalno da djeca ne trče po stanu i ne urlaju.![]()
Meni smetaju glasni susjedi jer kad mi razbude djecu pa cijelu noć ponovo uspavljujem, ujutro nisam ni za samu sebe istrpit, a ne za ići na posao.
Dogovorili smo se u zgradi da najavimo neka slavlja i većina nas se drži toga, ali ima i susjeda koje nije briga. Smetaju nam, jako. Ne samo nama, pa većina ljudi ima svako jutro nekog posla, ne mora nužno ni biti odlazak na radno mjesto. Možda su djeca, možda je posao, možda je samo to da se netko jedan dan tjedno može odmoriti pa ne želi slušati susjede, nego stvarno odmarati.
Nije uvijek lako paziti na to da se ne stvara buka u zgradi, ali treba se paziti, kao što rekoh jednostavno smo si svi preblizu.![]()
Moji susjedi su renovirali skoro godinu dana prije useljenja. Hiltice, stemanje, rezanje betona dijamantnom pilom... A ja radila od kuće, krene sastanak a oni krenu bušiti, nema do zvuka borera koji se siri AB konstrukcijiom u dijeljenom zidu Jednom sa uzela laptop i otišla sjedit u auto, puno puta sam tražila da prestanu jer mi djeca imaju online nastavu i svaki put su poslusali. Nisam zvala ni policiju ni inspekciju, nit mislim da su susjedi iz pakla, jednostavno oduljila se renovacija... Al da smo odahnuti kad su napokon uselili - bogme jesmo. Srecom radili su samo 8-17, radnim danima, rijetko subotom...
Last edited by sillyme; 18.09.2022 at 19:14.
Ajme Tanči suosjećam, strava.
Moglo bi bit velikih problema ako diraju nosive zidove i narušavaju statiku.
Silly, bome ste dobro i vi izdržali.
Meni moram priznat nije jasno kako nekome adaptacija i to bučni radovi traju godinu dana. Mi kad smo adaptirali stan smo odmah rekli izvodjaču da želimo da zbuksaju odmah na početku u par dana sve bučne radove jer ljudi rade on line a i djeca su imali tada nastavu on line.
Doslovce u 3 dana firma je razbila zidove jedne izbe (naravno ne nosive), izbila sve pločice u 2 wc-a,hodniku i kuhinji, razmontirala sve sanitarije (školjke, kadu, lavaboe, pipe, ormariće, baš sve) i poskidala ih i u kupaoni i wc-u, Izbili dio parketa. Proveli nove električne instalacije po cijelom stanu, izmjestili utičnice. Imali smo firmu ključ u ruke i bili su jako dobro koordinirani. Par ljudi u timu. Ej 3 dana.
Sve iza toga su bili tiši radovi.
Tako da ja ne shvaćam ni mjesec dana bučnih radova, a kamoli god dana. Osim ovih što rade sami za sebe ili imaju očito "neadekvatne" majstore.
Last edited by Lili75; 18.09.2022 at 20:51.
Ovi moji su mijenjali sve osim AB konstrukcije. Traje prvo izbijanje svega a onda ponovno stavljanje svega... A imali su i prekida u radovima 2020/21 baš i nije bila neka sreća imat radove...
Mi smo koncem 2007. uselili u netom izgrađenu zgradu, ja rodila, a susjed u stanu iznad nas od nove godine krenuo SAM preuređivati po svom ukusu. Porušio je valjda sve što je smio. Pet mjeseci svaki dan od 18.30 do 22.30, a vikendima cijela popodneva. Strava i užas. Par puta sam se gore penjala ko bijesno pseto, ma kakvi... nije se dalo s njima ni razgovarati ni urlati. Kad su konačno uselili, odahnuli smo.
žuta ja ti ne mogu objasniti koliko je iritantno kad su u svojoj kući /domu navečer ili popodne ili bilo kad ne možeš zaspati jer drugi u tom trenutku imaju svoj program
i misle da je u redu da svi drugi poštuju taj njihov program, malo smijuckanja, malo pričanja, koji prasak smijeha, pa ništa strašno
vjeruj da si mi najrođenija pa da mi se zacerekavašu 11,12 sati svakih par minuta kad upadam u san pravednika spičila bi te bez razmišljanja
samo ću ti reći da ja zbog kafića u centru grada i višegodišnjeg nespavanja sriejdom petkom i subotom od prije 10 i više godina imam poremećen rad štitnjače i jedva prevladanu insomniju
nisu to sitnice
ne mislim da si ti bučna poput cajkaškog kafića, već hoću približiti što prekidanje sna i uznemiravanje bukom može napraviti čovjeku
na kraju smo otišli od tamo, niej bilo druge
i drago mi je da jesmo jer ovaj mir u kući mi ništa ne može zamijeniti
ljudima su san i odmor važni i bitni
stvarno razumijem potrebu da se podružiš i ispričaš s prijateljicom
i d apovućeš dim i popiješ pivo
sve pet!
ali uđi pobogu u kuću iza 22 sata
ima nešto što se zove kućni red
i s razlogom se zove tako
odrasla sam u zgradi i nije bilo šanse da skačemo po stepeništu ili pričamo glasno,, galamimo po haustoru u vrijeme dnevnog odmora kad dođu susjedi s posla
ili navečr
suživot zahtjeva unaprijed utvrđena pravila i njihovo poštivanje
prosto ko pasulj!
Last edited by flopica; 19.09.2022 at 05:58.
Eto, Flopica je sve napisala.
Ja imam jako poremećen ritam sna zbog muža kojeg sam njegovala i tek sad polako dolazim k sebi mada se još uvijek budim 2-3 puta noću, ali uspijem zaspati dalje.
San je jako bitan i ako si čovjek ne odspava, to se ne može nadoknaditi, već se kumulira i onda dolazi do raznih problema pa i sa štitnjačom.
Susjed “građevinac” sam razbija i ruši.
Da je angažirao tvrtku, odavno bi bilo gotovo.
Nije on prvi koji preuređuje stan, ali to što on radi se ne radi tako.
On ruši kad je slobodan; poslije posla i vikendom, a tada smo svi doma jer smo i mi tada slobodni i htjeli bismo odmoriti, odspavati…
Da radi tvrtka, oni bi počeli u 8 pa do 16 kad je i većina stanara na poslu, školi, negdje… i ne bi toliko smetalo.
I bili bi gotovi za tjedan, dva.
Ovako on lupa svaki dan po malo, nema pojma kaj radi i ruši bez veze.
Ne otvara vrata pa niti ne mogu do njega.
Jedno vrijeme je lijepo po liftu bahate poruke da on ima pravo raditi kaj hoće pa su mu susjedi dopisivali da će ga stući i onda je prestao s porukama.
No ok, sutra još idem u Državni inspektorat, imam dogovoreno pa ćemo vidjeti.
Kao što prije napisah: zanima me dozvola statičara, građevinska dozvola i projekt.
Ako sam ja morala ishoditi građevinsku dozvolu za uređenje muževog groba i to platiti, a radi se o postavljanju ploče i spomenika bez ikekvog rušenja i preinaka, onda očekujem i da ju netko tko tko buši i ruši zajedničke zidove zgrade- ima.
Mora ju imati.
Sent from my iPhone using Tapatalk
A tolerirate li partije? Ok ne u stanu, ali kod nas i u susjedstvu se povremeno organizira tulum sa dosta glasnom glazbom. budu do cca 23-24 gotovi i odu dalje van.
Nisam sigurna da li mi to samo po sebi nije smetalo ili sam brijala ok i moji će.
Ali da se čuje i da se svašta čuje čuje se, jedna susjeda ima najnoviji hit karaoke, to je tek shou.
Više mi smeta susjeda koja svaku nedjelju oko podneva navije radio baranjsku kosu da svi lijepo slušamo.
Za adaptaciju u kojoj se ne miču nosivi zidovi ne treba nikakav projekt ni građevinska ni statičar. A može svejedno biti jako jako budna, pogotovo sto AB zidovi jako dobro provode zvuk... Ne znam kako netko gledajući kroz zidove zakljuci što susjed radi.
Flopicu, potpisujem od riječi do riječi!
Ako te njene riječi žuta ne osvijeste, ne znam što će
Flopice, jako mi je žao što si sve to prošla, srećom pa ste odselili u mir kuće svoje.
Tanči, ajme suosjećam! pa jel policija dođe ako ga se prijavi (ipak stalno i kontinuirano krši kućni red)
Nek fino uzme godišnji pa tambura po stanu dok su ljudi na poslu, u školi. Užas.
Takve partije u susjedstvu ne doživljavam baš. Tj., da, znaju mi smetati, ali nekako razgraničim područja u kojima imam i nemam utjecaj. Za susjedstvo nemam, a i živim u stvarno kaotičnom dijelu grada u smislu da ništa što se događa ne zaobiđe moju ulicu, od prosvjeda, okupljanja, Europridea, sve ja vidim i doživim.![]()
Radije bih da ne vidim i ne doživim baš sve, ali onda se moram seliti. Međutim, na takve stvari nemam apsolutno nikakav utjecaj, a u zgradi mislim da svatko treba krenuti od sebe. Ja djeci ne dam da trče u stanu jer, koliko god ja volim njihovo trčkaranje i to mi je znak da je vesela igra, ne mislim da igru moje djece vole i susjedi.![]()
Obzir bi trebao prevladavati u međuljudskim odnosima u zgradi, ali čini mi se da češće ne prevladava.
Lili, policija ti ne dolazi za takve stvari. Jedva da ih uspiješ dovući i kad je u pitanju obiteljsko naselje. Ne radi se o tome da ne žele, vjerojatnije je da ne stignu. Ima toga puuuuno.... Mi trenutno u ulazu od desetak stanova imamo tri u procesu renoviranja + uređuju nam stubište. To je tako u stambenim zgradama. Pritrpiš, pogotovo ako su ljudi kulturni i obavijeste susjede da će imati radove u periodu od...do... Mi smo prije par godina isto kompletno mijenjali instalacije. Zgrada je stara, ne možeš to izbjeći. Ako se poštuje kućni red ili barem radove svede na što kraće vrijeme trajanja, može se izdržati. Meni je puuuno gore bilo kad su mi susjedi radili smetnje na ovaj način kako zutaminuta opisuje. Susjedi ispod nas imaju troje odrasle djece (sad su se falabogu odselili, pa je mir) koji su u svoje vrijeme znali imati tulume na balkonu, galamili cijelu noć, PUŠILI (užas meni nepušaču, ne možeš otvoriti prozore usred ljeta jer ulazi njihov smrad), a ja ne mogu spavati i moram sutra na posao, moja djeca uče i slično... No, potrajalo je tri ljeta i prestalo. Nakon toga drugi susjedi su nakanili imati tulume na parkiralištu, kupili one birtaške klupe i pekli roštilj, dimili i halabučili isto dugo u noć. Kad sam prigovarala, jedan me opalio - vjerovali ili ne - ne iz našeg ulaza nego netko od gostiju. I što? Ništa... Rekla sam ovima koji su to organizirali da je krajnje vrijeme da si kupe kuću, što su za godinu dana i učinili. Sad je mir i od njih. U međuvremenu su se doselili mladi susjedi s djevojčicom u stan iznad nas. Mi smo je zvali "čudovište" jer je trčala, skakala i derala se doslovce cijelo vrijeme, ali rodila joj se sestra i gle čuda - odselili se ljudi. Sad je mir i od njih. Ljudi dolaze i prolaze. Nisam se imala običaj svađati, ali neke stvari nisam mogla podnijeti. Nakon onog cirkusa kad me tip opalio (nogom u rebra, nije to bilo bezazleno) zaključila sam da ću se kloniti toga u ime vlastitog mira i zvati policiju preventivno ako se koja budala usudi napraviti tulum s 30 ljudi na parkingu. Ograničenje za okupljanja koja nisu prijavljena je 20 ljudi. Za sve drugo treba imati dozvolu.
Last edited by Peterlin; 19.09.2022 at 08:45.
Došla sam iz zgrade gdje su mi susjedi zid do povremeno imali raspričavanja do ponoć, netko dalje u zgradi je imao malu bebu koja bi vriskala u gluho doba noći, po danu je netko svrdlao oko 2-3 popodne taman kad sam stavljala djecu spavati, poslije su došli susjedi stan ispod koji su bučili s djecom do pol 11, 12, susjed lijevo je zadnje ljeto prije nego sam otišla ostavio da mu se glazba vrti oko 3:30 u noći na dva tjedna koliko je bio na ljetovanju, ... vani na školskom su se nadvikivali tinejđeri ili navijači, a po ljeti bi se čule svađe i iz stanova svud okolo. Mislim, uvijek je bilo bučno. Navikla sam se na to i izgubila ikakvu ideju kućnog reda, ako sam je ikad i imala. Nisam spavala godinama.
Došla sam ovdje i gledam sad prošle godine ljeto sam bila i bučnija, ali nitko nije prigovarao, je li zbog tipa stan iznad koji je puno ružnije galamio pa je on bio glavni fokus, ne znam.
Ali u redu, pomogle ste mi da shvatim, jer kad pričam s frendicom ona kaže "pa nismo bile tako glasne", mislim, nismo u odnosu na nekad ranije kad nitko nije reagirao, ali i dalje je to kasno pričanje ... kad sam unutar stana nikad ne čujem susjede, ili kad čujem to bude prigušeno, a obje susjede imaju glasni gromki ton dok pričaju, pa si mislim da je tako i s moje strane.
Kako sam mogla znati da im smeta kad mi godinu dana nisu ništa prigovarali, čak obratno, dobila bih komentar "ti si dobra kakvih ima susjeda", a kažem glasnije sam i duže u noć pričala prošlo ljeto nego sada.
Peterlin, ajme kakva iskustva..![]()
Mi srećom nemamo takva iskustva ni u staroj, ni u ovoj zgradi.
Samo kad smo se tek doselili u staru zgradu su se adolescenti skupljali ljeti u parkiću ispod na onim psravama za malu dječicu i bučili, no rastjerali smo ih čestim zvanjem policije.
Policija je uredno dolazila.
A bome sam čula u kvartu da itekako dolazi policila na poziv za remećenje javnog reda. Treba uvijek probati.
Ja da živim 100 godina neću shvatit da si svjestan da si glasan i da ti ne padne na pamet da smetaš bukom susjedima??
A istodobno ludiš na forumu zbog ljudi koji navijaju u stanovima za naše nogometaše na Svjetskom prvenstvu, koje se održava svakih koliko godina...
Sorry žuta ali stvarno...niđe veze.
Last edited by Lili75; 19.09.2022 at 12:22.
sad je nebitno zašto nisu prije godinu dana prigovarali, iako si, po svojoj procjeni, bila glasnija
sad prigovaraju, svjesna si da si glasna, pa se stišaj.
iz iskustva, ljudi jako jako često nisu svjesni koliko se sve čuje, iz stana u stan. kad se povisi glas, čuje se svaka riječ, pa ako to traje neko vrijeme (glasan razgovor, svađanje, vrištanje, urlikanje ...) a već si u krevetu i spavala bi, stvarno je iritantno i ometajuće.
ako imaš dobru vanjsku stolariju i zvučnu izolaciju, problem buke izvana u dobroj mjeri možeš riješiti zatvaranjem prozora (ako nije ljeto i tristo stpunjeva vani, pa moraš otvoriti). buku iznutra ne možeš neutralizirati.
Lili, stekla sam dojam da im ne smeta jer su otpuhnuli na susjeda koji je baš ružno galamio i vrijeđao, pijan, i na fitnes, i jer nisu ništa govorili dosta dugo. Onda su za djecu došli jednom dvaput pa dok sam objasnila da se ne vole prati ili da najmlađa jednostavno ima takav glas, zatim je krenulo polako i za priču na terasi s frendicom, pa drugi put i tek sam sad shvatila da sam problem.
Nisam odolila, žuta i tebi je što šta smetalo iz okolnih stanova i oko zgrade(samo sam brzinski nabola par tvojih komentara). Nije loše malo se podsjetit
![]()
Stan do mi se ženska promuklim glasom krevelji na svaki gol. "jeeeaaa grrrhrhgaaa gooo ... neee aaa ooo"
Osim što sam jedno sat vremena uspavljivala malu, i taman kad sam je skinula s vrata, vani je krenulo: petarde, grgljanje, psi trče jer ne znaju što se dešava; osim toga, dakle…
Eto ga. Sad neki pavijani dole tule.
Zadržavam pravo njurganja..
pijani pavijan je neki dan do tri ujutro pjevao kako voli Hrvatsku. Ležim, slušam to i mislim si ...
Čujem trideseti put "tako je", pljeskanje, psovanje, režanje, zahvala bogu, još malo psovanja i sad upravo snažno "bravo". Opet psovanje.
Tak, ženica se opet galami.Ne znam gube li ili dobivaju.
Rezultati. Me gusta. Nema vike. Jej.
Hajd, izdržat ću. Malo na selo na tjedan i mir.
Ne ulazim u vaše osobne konflikte jer ne poznam situaciju al ovo što si nam navela tu je posve razumljivo da apsolutno smeta susjedima.
Moji susjedi bi ti već zbog toga pozvali policiju, a tvoja za utjehu samo prijeti policijom hahaha
Moguće kad je sad ugasnuo taj susjed i fitness da sad više dolazi do izričaja ovaj tvoj dio.
Last edited by Lili75; 19.09.2022 at 13:02.
Lili, ja tim ljudima nisam kucala, prijetila policijom, itd, jer mi je bilo s druge strane jasno da velike nogometne utakmice nisu svaki dan. Mada sam bila crknuta ko pas s troje djece, od toga dvoje na cici, bijesnim partnerom, i nikog uz sebe, pa sam ovdje otpuštala ventil i nervirala forumske ljubitelje nogometa.
I kad opet bude prvenstvo i pola zgrade bude navijalo bit ću kuš, iako traje valjda dva mjeseca.
Ono što želim reći je da nisam imala neko mjerilo koliko sam iritantna nekome, sve do sada, a dojam je ko da se to promijenilo preko noći.
Lili, ja sam doma u Republici Peščenici, ima hrpa situacija kad policija ima važnijeg posla. Ne samo policija, nego i vatrogasci su svaki čas u kvartu. Npr. stan preko puta nas (taj koji se trenutno renovira, NAPOKON), potpuno je izgorio 2019. zajedno sa susjedom u njemu. E, TO je bio pravi horror, ovo sa galamom nije ništa. Mi smo nakon toga cijeli tjedan bili izvan zgrade (bila je zima, kraj siječnja ili početak veljače) i u zgradi nije bilo grijanja. Možeš zamisliti užas - kaže mm da nešto smrdi, njuška po stubištu - zvučalo je kao da je nekom zagorjela večera. Izađe na balkon, a ono kroz prozor već šišti buktinja... Samo smo pokupili jakne i sjeli u auto kao i svi drugi ljudi. Susjed se nije spasio. Kasnije vještačenje pokazalo je da je bio u pitanju neispravan hladnjak. Situaciji nije doprinijelo ni to što taj susjed godinama nakon rastave sa ženom nije pospremio taj stan, bilo je unutra gorivog materijala za tri dana kuriti toplanu. Strašno. Bojala sam se da sve skupa ne odleti u zrak. MM i susjed su prvo zatvorili plin u zgradi, a onda bris van. Bolje da se ne prisjećam... Gasili su to šmrkovima, zalili susjede ispod, kompletno stubište itd. Godinu dana kasnije još je ruknuo i potres, a stubište se - eto- obnavlja tek sada. Kapa dolje predstavniku stanara, koji bez obzira na sve ima strpljenja izlaziti na kraj s raznoraznim ljudima i njihovim situacijama.
E, TO su situacije "iz pakla", a ne bučni tinejdžeri u parkiću ili dvije susjede koje se ljeti smiju na balkonu
U stanu iznad našeg živi starija susjeda koja je svojedobno nešto mrdala po vodovodnim instalacijama, pa periodički imamo poplavu iz njezinog stana u naš. Nedavno je MM išao k njoj u ponoć zatvarati vodu i skupljati vodu krpom s poda. Baba inače namjerno ne plaća pričuvu (kako kažu u reklami, "ne zato što nema, nego zato što ne da"), tako da njezine kvarove ni hitne intervencije neće pokriti. I što sad - ne možemo joj ništa, osim stražariti i uplatiti dodatno osiguranje našeg stana od poplave.
Peterlin, to kod vas ko iz nekog filma.Sačuvaj Bože .
Ma žuta ne trebaš se pravdat samo ukazujem da su i tebi neke stvari smetale i smetaju,ometale su ti san.
Zato i pravila jesu tu da da ih se poštuje bilo prometna, u školi, na poslu, sigurnosna kućni red... ili ajmo svi u anarhiju.![]()
Tanja_b,
Za ove koji ne plaćaju pričuvu(a imaju sredstva na svom računu ili im sjeda plaća/mirovina)postoji jako zgodan instrument ovrhe. Naša predstavnica i upravitelj su je uredno aktivirali na moru jednoj vlasnici koja nije htjela plaćat pričuvu godinu dana eto zato što joj se ne da (kao ta vaša).
Bome sad je redovito plaća svaki mjesec da izbjegne dodatne sudske troškove![]()
Živim cijeli život u stanu tj. stanovima i mislim da ljudi koji žive u stanovima moraju biti svjesni da to nije kuća i da moraju imati obzira prema drugim stanarima i tp ne samo zato što postoji kućni red i ne samo u vrijeme kućnog reda jer je to kultura stanovanja.
Povremeni tulumi, sjedenje na balkonu do kasno i sl. mi ne smetaju, ali učestalo mi smeta. Svaki tulum bi se trabao najaviti susjedima.
Ja kad pospremam subotom, ako do 14 nisam stigla usisati, čekam 17 da završim.
Došla sam se opet požaliti na moje susjede. MM je jednom nogom prema Vrapču, a sad su i moji živci popustili. MM im je par puta na lijep način objasnio i ništa. Ljuta sam, bijesna kako su ljudi tako bezobzirni.
Njihov je odgovor, a šta da radimo, imamo djecu.
To je nabijanje od jutra do mraka,satima. Ne staje. Vrištanje, urlanje,stupanje. Preko tjedna još i izdržimo jer nas pola dana nema doma, ali vikendom je nepodnošljivo. Sad je i mama krenula urlati, ali doslovno urlati i psovati i to ne staje.
Neku večer je MM šetao psa i oni se čuju u krugu od 100m i kad se vraćao taman ide predstavnik stanara i stoji ispred zgrade i gleda ptema gore što se događa pa mu je MM objasnio... Odgovor... A šta možemo susjed.
Užasno sam frustrirana... Baš se osjećam bespomoćno. Znam da ne možemo ništa, ali zar stvarno moramo trpiti jer eto oni imaju djecu. Razumijem ja da imaju djecu, ali ne možeš pustiti da djeca bez prestanka skaču nekome po glavi.
Uhhh.... Na rubu sam živaca. Ne želim se svađati, ne želim zamjerati, ali ja to više ne mogu trpiti.
J.ne može normalno učiti, a MM da ne pričam.
Jučer popodne malo legnem kad ono dum, dum, dum, dum.. Aaaaaa.... Onda pas mat... Er... Pa opet dum, dum, dum... Aaaaaa... Vriska.. Plač... Pa psovanje pa deranje pa bam krene bacanje nečega. Nema šanse opustiti se... U vlastitom stanu sam u grču.
Oni imaju sreću kaj nisu rastavljeni i ne vode sudske rasprave za djecu. Kakav je to grč kad si misliš da te bilo tko može prijaviti czss-u i znaš da će czss reagirati jer ipak ono... već si fejlao, na sudu si. Mala mi danas galami iz petnih žila jer sestra ne da pernicu. Više nisam znala kak bih joj objasnila da može tuliti, ali smanjenim tonom. Dala sam joj jastuk, rekla da je i meni psihologinja rekla da vičem u jastuk ako mi je previše.
Znamo mi to. Ali otprilike trećina stanara u zgradi ne plaća pričuvu (nije riječ samo o toj jednoj ženi!). Sve je to u nekom sudskom procesu, koji se užasno sporo vuče. Još je prošli predstavnik stanara imao problema s time.
Stvari se ne rješavaju uvijek kao po špagici, pogotovo kad je sud u pitanju.
Žuta žao mi je zbog CZSS i tvoje situacije.
Ovo nema veze s tim.. Ovo ja slušam doma od 8 ujutro do 21 navečer bez stajanja. I da, razumijem da je troje male djece i da djeca ne moraju hodati po jajima i ne očekujem tišinu, al ovo je bez ikakve kontrole. Pa ne možeš dozvoliti djetetu da 3 sata trč, stupa i nabija lijevo desno po stanu bez stajanja. Onda ga odvedeš u park. Za boga miloga i ja sam dane i dane provodila po parkovima i livadama. Nisam dozvolila da skače susjedi po glavi.
Već sam spomenula, samo jednom je moja J. obula role u dnevnom i prošla do vrata da izađe van i susjedi ispod su lupali. Rekla sam joj da oblači role u hodniku i odmah s njima izađe van.
Hoću reć, misle da im nitko ne može ništa, dok s druge strane meni je dojam ko da mi svi mogu sve, nekad se gušim da će me prijaviti i neki tamo lokalni alkos pred krčmom, kad sam galamila na najmanju jer je trčala po placu ko vilena. Kad me opomenu uvijek se ispričam i stišam.
Sory, ali da malo izgradiš kičmu?
Ne kažem da susjeda nije u pravu, ali kada bi zauzela stav i postavila se možda bi drukčije razgovarala sa tobom. Pa nisi neka balavica nego odrasla žena sa djecom.
Mi smo u prošlom stanu ispod imali babu koja je kada smo uselili tražila da se kćeri iza 22h ne tuširaju nakon treninga jer ona ne može spavati.
Po kratkom postupku joj je bilo objašnjeno da taj film ne bu gledala.
Niti se dugo tuširaju niti su glasne, a to kaj je njezina spavaća ispod kupaone nije moj problem.
(A ta ista baba je svake godine zaboravila nakon ljeta prijaviti da su se vratili u stan pa je mjesec-dva, kako kada, cijela zgrada plaćala njihov dio vode.)
Kad je dolazila za djecu zapravo mi je bilo drago kaj mi neko odvraća pažnju jer sam se onda njoj ispuhala blebećući kak me djeca nerviraju. Stajala je dok sam u ruci držala golo vrišteće dijete koje se ne želi kupati. Mislim, kaj da radim, ... izgalamim se i nekad upali. Bilo bi bolje kad bih tiho objašnjavala, ali za to trebaju konjski živci.
Kad dođe iza 11 nemam pravo glasno govoriti na terasi, u redu. Bila sam nešto promrmoljila za fitnes, al da, nije to sad neki argument. Meni nije išlo u glavu da bi nekog smetalo dok mi to nije izrečeno na oštriji način. Jbg
Za mene bi, žuta, iskreno, bila susjeda iz pakla (ako maknem peterlin primjer susjeda koji se zapalio, i neke žešće problematične tipove pijance i naslinike i tako - ekstreme). Pogotovo ako je to tako redovno, a očito je. Iza 22 h ima bit kućni mir, sori. Ovo je upravo the triger - to tiho, tiho, pa neko nešto izvali, pa cerek itd. Pogotovo ako je inače okolo tiho, nema prometnice itd. Očito to traja pa je sad eksplodirala. Slažem se s Lili - ko ima tanak san smeta. A kućni red postoji da tebe ne momra netko podsjećat u 23 ako si "malo bučna" itd. pa stalno dogovaranja i pregovaranja. Kućni red je okvir u koji se trebaju svi stanari tog objekta smjestit, bez pustih pregovora i zamolbi svaku malo. OK povremeno, ali kao redovno - sori. Možda se žena, ko većina starih ljudi, budi u 7 ujutro il ranije. A da se ljudi ne bi trebali raspravljat jel ovo jel ono - lijepo ti visi kućni red crno na bijelo. Sori, ali u stanovima je tako, inače je rat, a ti se onda nemoj čudit na njena sredstava.
Last edited by ina33; 19.09.2022 at 22:33.
Drugo nisam previše čitala nit sam upoznata sa tvojom situacijom niti sam čitala detalje o prethodnim peripetijama sa susjedom, govorim ti "na suho", na temu "malih noćnih razgovora na balkonu, tiho-tiho, pa onda netko nešto kaže pa cerek". I sama sam se jednom zaboravila u toj situaciji, i nismo ni mi puštali muziku, ali zgrade su krletke, svi su nabijeni jedni na druge i mora se vodit računa o drugima. I zato postoje kućni redovi, da se ne ide u rasprave "mjerim decibele", samo sam ovo - ono, a ovaj drugi radi ovo - ono itd., moj san je ovakav, nečiji je onakav.
Last edited by ina33; 19.09.2022 at 22:39.
Moram se sloziti da je bitno i sto/tko je izvor zvuka. Nama je zivio u susjedstvu stariji gospodin koji je glasno slusao TV, al ne u sitne sate. Inace ga nismo nikad culi. Kad je umro, odjednom krene j...drom u stanu. Vriska i cika. Mladi ljudi. Shvatili, unuk dovodi curu. Tjesis se, barem se ne tuku. Prestalo i to i onda se doselilo nekoliko ljudi, integracija, s posebnim potrebama. Ali to nismo neko vrijeme shvatili sto se dogadja. Bili smo u šoku. Ja sam sama sebi racionalno govorila - ne radi to netko namjerno, nesto nije u redu. Kad sam shvatila o kome se radi, bilo mi je puno lakse trpiti. Sad su isto neki s posebnim potrebama, ali su skroz OK. Cuju se povremeno, al i nas se cuje ponekad.