Peterlin prvotno napisa
Lili, policija ti ne dolazi za takve stvari. Jedva da ih uspiješ dovući i kad je u pitanju obiteljsko naselje. Ne radi se o tome da ne žele, vjerojatnije je da ne stignu. Ima toga puuuuno.... Mi trenutno u ulazu od desetak stanova imamo tri u procesu renoviranja + uređuju nam stubište. To je tako u stambenim zgradama. Pritrpiš, pogotovo ako su ljudi kulturni i obavijeste susjede da će imati radove u periodu od...do... Mi smo prije par godina isto kompletno mijenjali instalacije. Zgrada je stara, ne možeš to izbjeći. Ako se poštuje kućni red ili barem radove svede na što kraće vrijeme trajanja, može se izdržati. Meni je puuuno gore bilo kad su mi susjedi radili smetnje na ovaj način kako zutaminuta opisuje. Susjedi ispod nas imaju troje odrasle djece (sad su se falabogu odselili, pa je mir) koji su u svoje vrijeme znali imati tulume na balkonu, galamili cijelu noć, PUŠILI (užas meni nepušaču, ne možeš otvoriti prozore usred ljeta jer ulazi njihov smrad), a ja ne mogu spavati i moram sutra na posao, moja djeca uče i slično... No, potrajalo je tri ljeta i prestalo. Nakon toga drugi susjedi su nakanili imati tulume na parkiralištu, kupili one birtaške klupe i pekli roštilj, dimili i halabučili isto dugo u noć. Kad sam prigovarala, jedan me opalio - vjerovali ili ne - ne iz našeg ulaza nego netko od gostiju. I što? Ništa... Rekla sam ovima koji su to organizirali da je krajnje vrijeme da si kupe kuću, što su za godinu dana i učinili. Sad je mir i od njih. U međuvremenu su se doselili mladi susjedi s djevojčicom u stan iznad nas. Mi smo je zvali "čudovište" jer je trčala, skakala i derala se doslovce cijelo vrijeme, ali rodila joj se sestra i gle čuda - odselili se ljudi. Sad je mir i od njih. Ljudi dolaze i prolaze. Nisam se imala običaj svađati, ali neke stvari nisam mogla podnijeti. Nakon onog cirkusa kad me tip opalio (nogom u rebra, nije to bilo bezazleno) zaključila sam da ću se kloniti toga u ime vlastitog mira i zvati policiju preventivno ako se koja budala usudi napraviti tulum s 30 ljudi na parkingu. Ograničenje za okupljanja koja nisu prijavljena je 20 ljudi. Za sve drugo treba imati dozvolu.