Hm, košarkašku loptu (ni ikakvu drugu) mu uopće ne dam nabijati po stanu (zbog buke), ni na ulici (radi sigurnosti), isključivo na igralištu ili treningu, i on to zna. Ali usprkos tome voli se igrati i doma s loptom, samo za to koristi male spužvaste ili gumene loptice. E sad, od susjeda ispod još nisam čula prigovora, ali bit će zato što su oni bučniji od nas(znali su imati glasne tulume, ali samo jednom sam intervenirala, i to tako da sam ih lijepo zamolila da se stišaju i poslušali su).
Što se tiče bebe koja spava, to je već škakljivo. Razumijem da vam u ovoj životnoj fazi to jako smeta, ali, realno, kako bi 9-godišnjak mogao znati kad nečija beba spava i kakav joj je ritam? Pa za svojeg ni ja sama to nisam znala, taj dugo nije imao nikakvog dnevnog ritma. Ukoliko vam problem predstavlja baš određeno doba dana, ne vidim drugog rješenja nego ponovni razgovor, bilo s majkom, bilo s djetetom (i sama kažeš da je mali inače ok). Ali dugoročnog rješenja nema, osim da mali susjed preraste igru s loptom i prijeđe na drugu vrstu zabave.