Citiraj sirius prvotno napisa Vidi poruku
Ma ja to redovito vidim na poslu.
Kad dode dijete ili odrasla osoba sa posebnim potrebama koja se glasa cudno ili vice, pa onda dok ceka upis i prijem ( sa hitnim brojem) ekipa iz cekaone se buni i vice zasto se ne primi sto prije. Nije njima da dijete ili osoba dode na red nego im pogled na nju kvari sliku savrsenog svemira. U kojem bi valjda ljudi s poteskocama morali biti zatvoreni u podrumu da ih nitko ne cuje i ne vidi.
Sory ali mislim da nisi u pravu.
Jedno je javna ustanova a drugo tvoj dom, gdje bi ti trebalo biti ugodno i gdje bi se trebao osjećati sretno i sigurno.
Mi smo u jednom unajmljenom stanu imali situaciju u kojoj je svaki vikend od petka do nedjelje dolazila unuka od vlasnice, puštana iz Vrapča.
Ta je zavijala, vrištala i derala se od jutra do sutra ispod sobe moje djece. Mi se nismo žalili, dok njezina majka nije počela dolaziti gore da se buni na to što moja djeca u svojoj sobi pričaju. Kao smetaju je i uznemiravaju, a to što je njezina kćer radila mojima nije kao bitno.
Srećom smo se vrlo brzo maknuli ali da je bilo izrazito neugodno iskustvo, isto kao što bi bilo da ti u tvojoj sobi stalno bude prisutno jaukanje iz susjednog stana. Bez obzira zbog čega je.
Tvoj stan i tvoja soba bi trebali biti mjesto na kojem ti je ugodno boraviti a ne poštivati socijalne norme.