Citiraj umiljata prvotno napisa Vidi poruku
Zašto ti je to tako nepojmljivo i zašto misliš da se to radi samo na selu i u Dalmaciji?

Živim u Zagrebu, u kući i ne grijemo našu spavaću sobu. Mislim da bi umrla da moram spavati u sobi koja se grije. Cijelu godinu imam otvoren na kip prozor u toj sobi. Što hladnija, to bolja. Ne grijem ni sobu pokraj kuhinje, koja mi služi kao špajza - isto ne vidim razloga zašto bi.
I nema to nikakve veze sa štednjom.
U ostatku kuće mi je 21,5-22 jer ne volimo da nam je pretoplo, nije mi prirodno po zimi biti u kratkim rukavima.
Možda smo se krivo razumjele.

Ne kažem da bi trebalo grijat spavaće sobe full i imat u stanu toliko toplo da se bude u kratkom rukavu nego da se ježim hladnoće u onim spavaćim sobama kroz koje jedva od hladnoće možeš proći.

To mi se dogodilo u Hercegovini jednom kod jednih poznatih u kući, dakle ja koja nisam zimogrozna sam cvokotala i smišljala plan kako da se brzo obučem u pidžamu i odletim pod jorgan.
A jutarnje budjenje u toj ledari s prozorima na kojima je maltene inje s unutarnje strane aj aj....o takvim sobama pričam.

Ni ja zimi nisam u kratkim rukavima, nije mi to prirodno, ni zdravo.

Špajze ne vjerujem da itko grije one se ugriju(koliko se uopće trebaju grijat) od ostatka kuće/stana ako su vrata otvorena.