Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 54

Tema: Voli biti Pipi Duga Čarapa

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno Voli biti Pipi Duga Čarapa

Smjehuljica obožava Pipi, to već svi znate.
    Rođendan smo slavili u motivu Pipi: torta s gusarskim rodom, ona odjevena kao Pipi, frizura kao Pipi, škrinjica s čokoladnim zlatnicima...

I ne voli baš ići u vrtić... kad dođe sve je ok, ali dok dođe cendra i buni se, razvlači, pa još ovo, pa još ono...

I tako jučer, spremamo se za vrtić... ja ju češljam, pitam da li da joj napravim rep ili ne, a ona želi kikice, Ok, može... i njoj sine ideja: ja bi se bukla kao Pipi. Ok, obučem ju kao Pipi... a ono uzbuđenje na vrhuncu: brzo, brzo, moramo ići, početi će vrtić...
    Teta je ok reagirala, bila je dobre volje i u vrtiću i nakon njega.

Jutros ju pitam koga danas vodim u vrtić, Smhejuljicu ili Pipi, a ona bez imalo dvojbe ispali: Pipi. OPet promjena raspoloženja, opet joj se ide u vrtić...
    Teta je opet ok reagirala.

I meni je to ok...
    Samo se pitam od kud joj ta potreba da bude Pipi? Što krivo činim da nije zadovoljna time da bude Smjehuljica? Koliko će to trajati? To je uobičajena faza?

Zbrčkani post, pišem ga u desetak navrata, mrvu po mrvu... ali kužite što mislim... valjda.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Mojca,

ja bih rekla da se ne trebaš zabrinjavati, da djeca to rade. Kod mojih frendica je često bilo takvih unošenja u uloge.

A to da joj se ne ide u vrtić, pa tako se dosta djece ponaša. Kad sklopi pokoje prijateljstvo, bit će lakše. Jel se možete poslije vrtića zadržati ispred vrtića pa da se poigra s ostalom dječicom ispred, oni se znaju onako spontano zaigrati, puno im je lakše i ljepše kad imaju nekog svog prijatelja/icu.

Ne znači da nije sretna bit Smjehuljica, al ne bih previše forsala da je prečesto u ulozi Pipi. Ako joj to sad olakšava ovo razdoblje zašto ne?!
    Već znaš što će biti za vrijeme maškara a jel ima još nekih likova koji su joj dragi pa da se povremeno "prebaci" i u njih?

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

mislim da je faza. mi smo u vrticu znali imati spidermanove, i sl.

a zasto zeli biti Pipi a ne Smjehuljica!!!??? Pa ko ne bi bio Pipi????!!!!
    Posljednje uređivanje od spajalica : 18.11.2014. at 12:29

Osoblje foruma emily avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Samo se pitam od kud joj ta potreba da bude Pipi? Što krivo činim da nije zadovoljna time da bude Smjehuljica? Koliko će to trajati? To je uobičajena faza?
    jucer Smjehuljica, danas Pipi, sutra zena macka....

to ti je tako
    ne zamaraj se, nisi (bas uvijek) ti kriva

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

I moj maleni želi biti Pipi Druga Čarapa, zasad se to manifestira samo u tome da voli nositi rasparene čarape.
    Meni ne smeta, Pipi mi je uvijek bila jako fora

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Citiraj Lili75 prvotno napisa Vidi poruku
    Mojca,
    Jel se možete poslije vrtića zadržati ispred vrtića pa da se poigra s ostalom dječicom ispred, oni se znaju onako spontano zaigrati, puno im je lakše i ljepše kad imaju nekog svog prijatelja/icu.
    Ne možemo, klinci odmah idu doma, osim toga, pretežno bude zadnja ili predzadnja.

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Citiraj spajalica prvotno napisa Vidi poruku
    mislim da je faza. mi smo u vrticu znali imati spidermanove, i sl.

a zasto zeli biti Pipi a ne Smjehuljica!!!??? Pa ko ne bi bio Pipi????!!!!
    Je... i ja bi bila Pipi!

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Citiraj emily prvotno napisa Vidi poruku
    ne zamaraj se, nisi (bas uvijek) ti kriva
    E da...
    Uključiti ću si podsjetnik da mi svaki dan ovo kaže.

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Citiraj Angie75 prvotno napisa Vidi poruku
    Pipi Druga Čarapa,

Sori na nizu...

Manuela. avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

i moja obožava Pipi, svaki dan slažemo kikice kak Pipi ima

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj Mojca prvotno napisa Vidi poruku
    Ne možemo, klinci odmah idu doma, osim toga, pretežno bude zadnja ili predzadnja.
    a kasnije u kvartu? sad je malo nezgodno jer se brzo smrači, pa svi bježe doma ko da će ih mrak pojest

Da pitaš tetu jel se posebno igra s nekim od djece (možda je s nekim kliknula) pa stupiš u kontakt s roditeljima (preko teta).
    Može se organizirat i igranje doma, to je kod mojih učestala pojava (dok traje zima i brzo se smrači, a ne da mi se da hodamo sami po kvartu koji inače vrvi od djece), a sad su Leonine vrtićke frendice počele dolazit i na spavanje.

Veselje, još da F. krene ići spavat kod drugih,a ja i MM u kino, treba to dočekat

Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Ma to ti je super Mojca, nek se igra, mašta, uživa.
    Nemaš brige, djeca to rade.
    I mi smo nekada tako.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj orange80 prvotno napisa Vidi poruku
    Ma to ti je super Mojca, nek se igra, mašta, uživa.
    Nemaš brige, djeca to rade.
    I mi smo nekada tako.
    mislim da Mojcu muči što kad se uživi u ulogu Pipi rado ide u vrtić,a kad je Smjehuljica onda joj se ne ide u vrtić.

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Da, u petak idem na razgovor.

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

i, šta ćeš reći na razgovoru?
    mala je ona još jako. i nosi se s tom mukom od vrtića kako god zna i umije - ovo joj je prva godina vrtića, i nije joj nešto napeto i sad kad je napokon našla modus kako biti zadovoljna, sad opet ne valja i, još si ti potencirala tu maštariju s pitanjima poput ovog:
    jutros ju pitam koga danas vodim u vrtić, Smhejuljicu ili Pipi
    enivej, ja bih ju pustila. ako u školu bude išla kao pipi onda odi na razgovor
    šalim se malo, slatka mala smjehuljica, di je ono od spajalice kako je slatko napisala:
    Pa ko ne bi bio Pipi????!!!!

Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Citiraj Lili75 prvotno napisa Vidi poruku
    mislim da Mojcu muči što kad se uživi u ulogu Pipi rado ide u vrtić,a kad je Smjehuljica onda joj se ne ide u vrtić.
    isto mislim da to skroz normalno. dijete je samo osmislilo lakši put prilagodbe na vrtić.

Da, u petak idem na razgovor.
    radi toga ili?

Mojca, raspon mogućeg tijeka prilagodbe na vrtić je od toga da djeca vrište, dugo plaću, preko toga da prvo krene super pa kasnije bude problema,
    ali je jako rijetko da baš sve ide glatko.

nekad i mi svojom zabrinutošću možemo potencirati problem.
    tak da: take it easy!

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Ma ne, idem jer su prošla dva mj i želim čuti njihove dojmove.

In love avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Pipi je zakon.

Kod naše najstarije (4r) su imali lektitu Pipi i svi su se obukli u Pipi jedan dan, čak i učiteljica i bilo jim je zakon...Pa su pogledali film tako i malo se zabavili, ma, zakon...

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Ma ne, idem jer su prošla dva mj i želim čuti njihove dojmove.
    Ja sam ocito na istoj valnoj s tobom
    Odmah sam znala da je nesto ovako u pitanju. I dobro da ides da malo cujes kako je djetetu . Obicno covjek cuje i neke stvari za koje nije omao pojma i to fora stvari. Ajd javi nam kako je bilo i sretno!
    Posljednje uređivanje od Lili75 : 18.11.2014. at 17:31

mala laia avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Hahaha, a ja sam mislila da se penje po krovovima, dize konje u zrak i hvata razbojnike:D!

Mislim da je normalno. Moja svaki dan ide kao netko drugi, vec je na vratima pitaju: " A tko si danas?"
    Oblaci se u skladu sa trenutnom ulogom i preuzima glavne karakteristike...
    A kaze da zeli biti: glumica!

Uzivaj!

Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Imali smo takve faze. Proći će, pusti je.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj In love prvotno napisa Vidi poruku
    Pipi je zakon.

Kod naše najstarije (4r) su imali lektitu Pipi i svi su se obukli u Pipi jedan dan, čak i učiteljica i bilo jim je zakon...Pa su pogledali film tako i malo se zabavili, ma, zakon...
    Da, Pipi je stvarno zakon!

Mislim da je to prva "prava" knjiga koju su moji klinci samostalno pročitali.

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Moja je danas -macka.
    ima cupavu kapu sa macjim usima, leoparda na majici, rukavice koje izgledaju kao sape i morala sam joj na licu nacrtati njusku i brkove.

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Danas je u light verziji Pipi.
    Zahladilo je pa više nije za kratke hlače + štrample, ali je zato u zelenim trapkama (uspjeli smo ju uvjeriti da i Pipi nosi duge hlače kad je hladno) i lila majici s džepovima kakve ima Pipi... i neizostavnim visokim cipelama s vezicama kakve ima Pipi... Naravno kikice su tu.
    I dalje izgleda kao cirkus, ali to mi je najmanja briga.

Mislim da nismo nikad tako brzo otišli u vrtić kao jutros, kad je pokazala dobru volju da ide, strpala sam ju u auto na brzinu, zaboravila joj zubiće oprati.
    Vježbamo, vježbamo.

Sad s malim odmakom, super mi je kako ona sama nađe mehanizme da si olakša kad joj je teško... kad je bolesna i baš jadna traži kupanje ujutro kad se probudi... kad noću povraća traži da ide van (da, nedavno smo u jedan u noći nakon serije povraćanja izvukli sling i hop u malu šetnju 100 metara sim i tam, par dana kasnije se zadovoljila samo odlaskom na prozor, puf-puf pant)... kad sam prestala dojiti tražila je da se kupamo zajedno... I Pipi je jedan od tih mehanizama.
    Meni se sviđa da ima sposobnost da se čuje i traži što joj treba.

zhabica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj mala laia prvotno napisa Vidi poruku
    Hahaha, a ja sam mislila da se penje po krovovima, dize konje u zrak i hvata razbojnike:D!
    I ja

I moja hoce bit Pipi i to mi je genijalno.

Ja bi ju pustila da sam na tvom mjestu, sve kako cure kazu, to je njen nacin kako da se nosi sa zivotom i vrticem i kud ces ljepseg nacina Zivila Pipi!

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Pa puštam ju.
    Puštam ju da radi što god želi... i više nego je uobičajeno... kad je imala manje od godinu dana slikale smo prstima, obje ruke je do lakta obojala bojom. Bila je u dubokoj koncentraciji... Nisam ni trepnula, pustila sam ju...
    Sve što nije opasno, ona smije... a ono opasno se potrudimo da smije uz našu pomoć.

zhabica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

M je godinu dana bio Pipi (sin jelte). Godinu dana smo svaki dan gledali Pipi (imamo ih sve) I za maškare je u vrtiću bio Pipi s perikom, pregačicom, različitim čarapam I točkicama na nosu.
    Sad je vatrogasac Sam. Moramo ga zvati Sam, a on nas izvan kuće obavezno zove Elvis I Penny. Hvala Bogu na e-bayu pa smo mogli nabaviti sve što treba. Spremamo se za maškare, kupili žute hlače, imamo čizme I šljem, još sašijem kaputić.

Meni je to baš zabavno I lijepo ... I prolazno... Ovi stariji nisu igrali te uloge tako dugo I tako ozbiljno.
    Uživaj...

Zuska avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

kad je imala manje od godinu dana slikale smo prstima, obje ruke je do lakta obojala bojom. Bila je u dubokoj koncentraciji... Nisam ni trepnula, pustila sam ju...
    Haha, ovo me sjetilo našeg pokušaja slikanja prstima blijedo smo se gledale pa smo odustale.

Moja nema takvu maštu ko Smjehuljica, ne ufurava se u likove, ali ima zamišljenog neprijatelja. Vuka. Kojeg rješava, protiv kojeg se bori i pobjeđuje. Dakle, dođe nas obavijestiti da je u sobi vuk. Onda se vrati u sobu. I onda se vrati nama i kaže "rješila sam ga".

A ov za mehanizme samoolakšavanja, stvarno super...

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Zakon!
    Misica slatka!

Sanja :) avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2010

Početno

I mi smo u fazi Pipi
    Mladi sin, ne oblaci se kao Pipi... Ali pjeva cijeli dan i tumi tam me pita, da li je i on Pipi hahaa! Naprosto odusevljen sa Pipi

rossa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Pa puštam ju.
    Puštam ju da radi što god želi... i više nego je uobičajeno... kad je imala manje od godinu dana slikale smo prstima, obje ruke je do lakta obojala bojom. Bila je u dubokoj koncentraciji... Nisam ni trepnula, pustila sam ju...
    Sve što nije opasno, ona smije... a ono opasno se potrudimo da smije uz našu pomoć.
    Mo boja prstima (nešto boje ima i na papiru)

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Mojca nemoj traziti probleme tamo gdje ih nema.
    I nemoj misliti da moraš "kontrolirati", razumijeti, usmjeravati svaki pokret i svaku misao svoje kćeri.

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Ne mislim.
    Zbilja jedino što mislim da trebam je podržati.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Mojca, ne brini, tako to ide... Dok su klinci u jaslicama, pokušavamo živjeti s njima svaki slobodan trenutak. Ali kasnije to popusti (mi se ne promijenimo, ali klinci si sami izbore slobodu i autonomiju). Ovo ja iz iskustva stare mame koja je i te kako pokušavala nadzirati sve što se dalo, ali su me moji vlastiti klinci "sredili" (hvala im na tome).

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
    Dok su klinci u jaslicama, pokušavamo živjeti s njima svaki slobodan trenutak.
    Pa da... jer je i njoj to bitno...
    Ne jednom mi kaže: mama dođi budi tu kraj mene.

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Kad se sjetim svih fiks ideja koje su moji imali
    Najduže je trajala fiksacija na vunene rukavice kod mlađeg, nije ih nikad htio skidati, čak je i spavao u njima. Napokon sam skužila da mu mogu dati one s odrezanim prstima, bar da se normalno može njima služiti i da mu se ne skliže, to je bila prava stvar
    prošlo ga je nakon dva-tri mjeseca, kad mu je valjda postalo prevruće. Ali još imam par slika gdje spava u rukavicama, sad ih tako volim vidjeti

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

I tako... jutros žurim na posao, želim joj napraviti kikice pa da mogu otići... a ona da neće kikice... da će danas biti Smjehuljica.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

I tako... jutros žurim na posao, želim joj napraviti kikice pa da mogu otići... a ona da neće kikice... da će danas biti Smjehuljica.
    super Mojca

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Ona je i dalje Pipi.
    Sve više i više... sad joj odjeća nije nužna... kikice više ne nosi da bi bila Pipi... eventualno neku haljinicu koja glumi pregaču... ali krenula je druga serija poistovjećivanja: želi letjeti kao Pipi, želi pobjeći od kuće... (I tata bi, sine...)

A jučer me je prvi put i zmuljala. Došli smo doma, dok ja skidam cipele, jaknu, tražim nešto... kao i milion put do sad, ona kaže da ide dedi (na prvi kat) ali ode u naš stan (tavan)... dođem nakon 10 min po nju kod dede, a nje nema. A ona lijepo sjedi za svojim stolićem u našem stanu na tavanu i smijulji se.

Skeniram stan u potrazi za štetom , za kuhinjskim stolom nema jednog stolca, gledam di je... u spavaćoj, dogurala ga je do komode, popela se, izvadila Canesten iz najviše ladice i njime si namazala čelo. Sreća Canesten je vrhunac medicine u toj ladici.
    Pa ti si me prevarila, rekoh... zbunjena jer je ovo prvi put da me zmuljala... i nisam ništa dalje rekla do navečer kad smo pričali o prevarama...

Inače je jako samostalna, sve kuži, da ju netko tko nikad nije bio kod nas doma čuva mogla bi mu dati upute di je što i sl... nema ograničenja pristupa ničemu i nikad nije napravila nikakvu štetu, niti sebe dovela u opasnost.

Kako to korigirati, a pritom ne narušiti njenu samostalnost, podržati želju da bude sama... ne bi sad kad ima skoro ti i pol godine po prvi put micati potencijalno opasne predmete...
    Ok, razgovori o opasnosti, to ionako imamo... koje slikovnice bi mogle pomoći?
    Kako ste rješavali slične situacije?

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Ona je i dalje Pipi.
    Sve više i više... sad joj odjeća nije nužna... kikice više ne nosi da bi bila Pipi... eventualno neku haljinicu koja glumi pregaču... ali krenula je druga serija poistovjećivanja: želi letjeti kao Pipi, želi pobjeći od kuće... (I tata bi, sine...)

A jučer me je prvi put i zmuljala. Došli smo doma, dok ja skidam cipele, jaknu, tražim nešto... kao i milion put do sad, ona kaže da ide dedi (na prvi kat) ali ode u naš stan (tavan)... dođem nakon 10 min po nju kod dede, a nje nema. A ona lijepo sjedi za svojim stolićem u našem stanu na tavanu i smijulji se.

Skeniram stan u potrazi za štetom , za kuhinjskim stolom nema jednog stolca, gledam di je... u spavaćoj, dogurala ga je do komode, popela se, izvadila Canesten iz najviše ladice i njime si namazala čelo. Sreća Canesten je vrhunac medicine u toj ladici.
    Pa ti si me prevarila, rekoh... zbunjena jer je ovo prvi put da me zmuljala... i nisam ništa dalje rekla do navečer kad smo pričali o prevarama...

Inače je jako samostalna, sve kuži, da ju netko tko nikad nije bio kod nas doma čuva mogla bi mu dati upute di je što i sl... nema ograničenja pristupa ničemu i nikad nije napravila nikakvu štetu, niti sebe dovela u opasnost.

Kako to korigirati, a pritom ne narušiti njenu samostalnost, podržati želju da bude sama... ne bi sad kad ima skoro ti i pol godine po prvi put micati potencijalno opasne predmete...
    Ok, razgovori o opasnosti, to ionako imamo... koje slikovnice bi mogle pomoći?
    Kako ste rješavali slične situacije?
    Dobrodošla u klub!

Pipi ili ne - ovo ti je TIPIČNO ponašanje za ovu dob. Količina muljanja (zapravo bujne mašte) ovisi o karakteru i konkretnom djetetu. Moj stariji jedva da je to radio (ne mogu se ni sjetiti, ali ne zato što nije, nego zato što su njegovi sitni ispadi u potpunosti zasjenjeni prebujnom maštom mlađeg mu brata). On je kao mali teško prepoznavao granicu između izmaštanih stvari i "grube stvarnosti". I danas taj ponekad zna zafrkavati.

Ništa posebno ne moraš činiti što već nisi - čitaj joj bajke (gdje se vidi kako je netko nekoga prevario i kako je zbog toga prošao - recimo Pepeljugine sestre, iako je to možda malo prerano...)

Evo priče o lažljivoj djevojčici (iz udžbenika hj ili treći razred - što govori da većina djece ima tu fazu kad ne zna granicu stvarnosti i mašte, a osim toga moraju još i istražiti kako njihovi bližnji reagiraju na muljanje):

Lažljiva djevojčica

Svi su u našoj školi poznavali Ivu. Išla je u treći razred i, osim što je bila najbolja učenica, bila je i najveća lažljivica urazredu. Svi su njezini prijatelji znali koliko voli izmišljati i lagati te joj nikada nisu previše vjerovali.Upravo je zbog toga Iva bila vrlo nesretna. Na njezine doživljaje uglavnom bi svi odmahivali rukom i odlazili smijućijoj se. Ostajala bi sama i kajala se što je uopće ikada nešto slagala, iako su joj namjere uvijek bile dobre. I njeziniroditelji znali su dobro kakva je...

Prve večeri zimskih praznika Ivini su roditelji bili pozvani na rođendansko slavlje njezina strica. Budući da je Ivaveć bila dovoljno odrasla, roditelji su odlučili da će posljednji put, prije negoli nešto drastično poduzmu, poklonitipovjerenje svojoj djevojčici.– Sigurno nećeš sama izlaziti? – pitala ju je mama.– Ne, ako ti tako kažeš – odgovorila je Iva.– Strogo ti zabranjujemo da sama noću lutaš ulicom. Jasno? – još jednom ju je upitala mama.– Da – rekla je Iva i roditelji su otišli svojim putem.

Najprije je Iva pogledala svoj omiljeni film s videokasete, a potom prišla prozoru. U dvorištu su roditelji ostaviliupaljeno svjetlo, tako da je jasno mogla vidjeti mačkicu koja se sklupčala ispred ulaznih vrata. Nije to bila njihovamačka, ali Ivi je bilo žao ostaviti je na hladnoći. Otvorila je vrata, no mačkica se uplašila i pobjegla. Kako bi jeprizvala, Iva je pošla za njom i mijaukala. Mačkica je stala i dopustila djevojčici da joj priđe. Iva ju je uzela i brzoutrčala u kuću. Nahranila ju je i smjestila u svoju sobu te se ponovno vratila videokasetama. Odgledala je jošjedan film, a tada su došli i roditelji.–

Onda, Iva, jesi li izlazila? – upitala je mama.– Ne – odgovorila je djevojčica.– Ali tvoje se stope jasno vide u snijegu što je upravo prestao padati. Opet si slagala – izgrdila ju jemama. Iva se, baš kao i mačkica na hladnoći, sklupčala u naslonjaču.– Da – prvi put u životu Iva je priznala da je slagala. – Slagalasam, ali i ovoga puta sam to učinila iz dobrog razloga– rekla je i ispričala kako je pomogla mačkici.Ispričala je i ono zbog čega je sve dosad lagala iobjasnila kako to nikada nije činila iz sebičnihnamjera.– Ne lažeš li i sada? – pitala ju je mama, iakoje znala da je Iva ovaj put iskrena. Sve to Iva jesljedećih dana ispričala i svojim prijateljima.– Vidiš kako su u “laži kratke noge” – rekla jojje baka. – Odao te snijeg. To ti je samo dokazda više ne smiješ lagati.

Autor: Denis Mazur
    Cijeli udžbenik imaš ovdje (pa proberi, ima zgodnih pjesama i priča):
    http://www.medioteka.hr/portal/sadrz...3_udzbenik.pdf

Forka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

ja još uvijek želim biti Pipi

pusti dite nek' uživa , a ti se prilagodi...

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Pa vidiš da puštam.. ... pa jesam napisala da bi i ja letjela i bježala od kuće...
    Samo ne bi baš da si maže čelo Canestenom.

Forka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Pa vidiš da puštam.. ... pa jesam napisala da bi i ja letjela i bježala od kuće...
    Samo ne bi baš da si maže čelo Canestenom.
    eh, takve stvari joj makni iz dohvata
    (al' naći će ti ona bilo što )

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Bolje da ne kažem što je moj stariji dohvatio, ali ipak je bio mlađi (negdje oko prve godine):

Sve u rok službe!

Jurana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Možda da pogledaš ovu slikovnicu:

Kao veliki / Anouk Ricard ; s francuskoga prevele Ana Đokić ...<et al.>. - Zagreb : Kašmir promet, 2002. - <28> str. : ilustr. ; 18 cm
    Malena slikovnica za malene čitatelje, koji jako žele biti veliki. Što ih sve čeka, i što sve mogu ili pak ne smiju raditi, kad više nisu djeca, ilustracijom i uz malo teksta pokazat će im ova simpatična slikovnica.

ValaMala avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Pikulica (3) je Ana, a ja moram biti Elza. Tata je Kristof i tako vec danima. Kad je zazovem po imenu ili sebe spomenem pod "mama", pobuna.
    Svako malo: "Ja cu biti Ana, a ti Elza, moze, mama?"
    Kako ne bi moglo?
    (Ide nam svima doma Snijezno kraljevstvo vec na usi van...)

ValaMala avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Citiraj Zuska prvotno napisa Vidi poruku
    Haha, ovo me sjetilo našeg pokušaja slikanja prstima blijedo smo se gledale pa smo odustale.

Moja nema takvu maštu ko Smjehuljica, ne ufurava se u likove, ali ima zamišljenog neprijatelja. Vuka. Kojeg rješava, protiv kojeg se bori i pobjeđuje. Dakle, dođe nas obavijestiti da je u sobi vuk. Onda se vrati u sobu. I onda se vrati nama i kaže "rješila sam ga".

A ov za mehanizme samoolakšavanja, stvarno super...
    Hehe, ovo me nasmijalo. Pikulica isto ima zamisljenog prijatelja. Zove se Vucko i on je dobri beba vuk (jer je veliki vuk strasan). Kad padne ili se dogodi bilo kakva nezgoda, odmah okrivi njega (Vucko me bacio na pod!).

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

moj najstariji je u toj dobi se volio igrati sa zrakom, svašta je izmišljao.

mojca tebi a i drugima savjet više držite lijekove podalje ili jakoooo daleko od djece.

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •