Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 77

Tema: Pohanci, pofezni, kruh u jajetu, pohani kruh ili ...?

  1. #1
    tatek avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    Zagreb/Precko
    Postovi
    4,271

    Početno Pohanci, pofezni, kruh u jajetu, pohani kruh ili ...?

    Kak vi to zovete?
    Dodajete li mlijeko u smjesu ili ne? (ja ne, onda mi je to sve spuzvasto, vise volim lagano hrskavi kruh ... mljac)
    Vjerojatno znate na kaj mislim: smuckaju se 2-3 jaja, neki u to dodaju jos mlijeko, posoli se, namoci se kruh u to i stavi u tavicu, ispece s jedne pa s druge strane i gotovo.

    Najbolje s lukom ili kiselim krastavcima.

    Zasto sad ova tema? Bio sam u subotu sa Vedranom malo duze kod stare (radili smo na vrtu) pa kad sam ogladnio prisjetio sam se omiljenog jela moje sestre i mene iz dana mladosti ...

  2. #2
    kikic avatar
    Datum pristupanja
    May 2004
    Lokacija
    na moru
    Postovi
    1,163

    Početno

    Pohani krih, joooj to nisam jela 100 godina

  3. #3
    kikic avatar
    Datum pristupanja
    May 2004
    Lokacija
    na moru
    Postovi
    1,163

    Početno

    kruh

  4. #4
    Nika avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    2,533

    Početno

    moje omiljeno, mljac...

    bez mlijeka

  5. #5
    sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    zagabria
    Postovi
    9,218

    Početno

    kruh koji više nije svjež narežem na šnjite, i zamrznem. onda taj zamrznuti kruh bogato prelijem vrućim mlijekom, uvaljam u jaje - i poham.

    uz to obično jedemo neki narezak, malo tvrdog sira, može i narezanog paradajza ili sličnih stvari...

    jedino me muči što onda požderem brrrrrdo kruha :/

  6. #6
    Ines avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,593

    Početno

    przenice

    s mlijekom

    mljac- steta kaj nemam kruha doma

  7. #7
    Osoblje foruma srecica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005
    Lokacija
    ispod površine
    Postovi
    2,651

    Početno

    Mi to zovemo KRUH OKOLO

    kad je moja sestra bila mala, mama ju je pitala sta bi za veceru i ona je izvalila 'kruh okolo' i onda je cijela obitelj imala mozganje sta bi to bilo dok nismo skuzili da je to kruh sa jajem okolo i od tada se to tak zove!

    I mi radimo bez mlijeka.

  8. #8

    Datum pristupanja
    Oct 2004
    Lokacija
    Iza kapaka
    Postovi
    5,351

    Početno

    Jaje, prstohvat soli i malo mlijeka. Muć-buć, unutra kruh, ispohati - MLJATZ!

  9. #9

    Datum pristupanja
    Apr 2005
    Lokacija
    Rijeka
    Postovi
    804

    Početno

    mi to zovemo landice.
    može se i posipati šećerom u prahu,mljac...

  10. #10

    Datum pristupanja
    Apr 2005
    Lokacija
    Rijeka
    Postovi
    804

    Početno

    zaboravih-sa mlijekom!!

  11. #11

    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    2,198

    Početno

    koji mljac, kaj je vama... pa sa secerom, uh...

    koja bomba kalorijska :shock:

    sto tu ima zdravo i pametno?

  12. #12

    Datum pristupanja
    Apr 2005
    Lokacija
    Rijeka
    Postovi
    804

    Početno

    a ljudi moji pa što je danas zdravo!!!!!!!!!!!!!!

    e pa meni je mljac baš sa šećerom!!!

    A o ukusima se ne raspravlja! 8)

  13. #13

    Datum pristupanja
    Jun 2004
    Lokacija
    Zagreb, Centar
    Postovi
    2,295

    Početno

    jooj, to obožavam - i zovem pohani kruh
    uvaljam u jaje i maalo posolim, uvaljam kruh pa na tavu, i to je to. ponekad umočim prije u mlijeko /ako je kruh tvrđi/.
    najfiniji su mi onak topli s hladnim jogurtom ili slatka varijanta kad gore namažem nekog pekmeza, uf, mljac

  14. #14

    Datum pristupanja
    Oct 2004
    Lokacija
    Iza kapaka
    Postovi
    5,351

    Početno

    Ja volim gore namazati - senf!

  15. #15

    Datum pristupanja
    Dec 2005
    Lokacija
    Samobor
    Postovi
    176

    Početno

    Mi smo ludi za tim, kad ostane jučerašnjeg kruha, zna se kaj je za doručak!
    Ajprem juha (prežgana) ili pohani kruh.

    Najviše ga volim umoćiti u čaj, u to su gušti iz djetinjstva, a i djeci se dopada! :D

  16. #16

    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    591

    Početno

    gdje me nađe . nisam to jela ohoooooooooooo vremena!!!

  17. #17
    la11 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004
    Lokacija
    Ri
    Postovi
    1,162

    Početno

    ja nisam baš ljubitelj pohanog kruha,nekako mi je pre gnjecavo,ali MM ga obožava

  18. #18
    Administrator foruma daddycool avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005
    Lokacija
    ZG, u braku
    Postovi
    4,635

    Početno

    pofezne
    mama radila s mlijekom
    najčešće uz špinat i jaje na oko
    mljac mljac

  19. #19

    Datum pristupanja
    Aug 2004
    Postovi
    1,399

    Početno

    Francuski tost Najbolji mi je od jednog tamnog, tvrdog "zrnatog" kruha iz pekare Stil, ali nije ni s kukuruznim loše.
    Jaja i sasvim malo mlijeka - mora biti hrskavo.
    S pekmezom ili medom, ili sa sirom i vrhnjem.
    G.L.A.D.N.A. S.A.M.

  20. #20
    Mamita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    3,931

    Početno

    prženice

    se kod nas jedu barem jednom tjedno
    mljaaack
    sa sirnim namazom
    i paradajzom

  21. #21

    Datum pristupanja
    Oct 2004
    Postovi
    3,026

    Početno

    Ja poham kruh tako da ga umočim u smjesu kao za palačinke (mlijeko, jaja, brašno, sol)...

  22. #22
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    prženice

    nikada to ne radim jer znam da bi mi cijeli kruh bio - premalo
    ali, stavlja se malo mlijeka - ne previše da ne bi bilo gnjecavo

  23. #23
    bucka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005
    Lokacija
    zagreb
    Postovi
    5,074

    Početno

    jooooooooooooooooooooooj,kak mi se to sad jede!!!!!

  24. #24
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    khm, khm...
    bucka, šic!

  25. #25
    Administrator foruma daddycool avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005
    Lokacija
    ZG, u braku
    Postovi
    4,635

    Početno

    molim te apricot da joj ograničiš pristup nekim podforumima :kez:

  26. #26
    bucka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005
    Lokacija
    zagreb
    Postovi
    5,074

    Početno

    smajlic umire od smijeha!!!!!
    pa valjda mogu samo citati,ako vec ne njupam!!!!

  27. #27

    Datum pristupanja
    Feb 2005
    Lokacija
    Zaprešić
    Postovi
    1,609

    Početno

    Pohani kruh, omiljeno jelo iz djetinjstva.
    Dorađena varijanta - kad je vrući odmah staviti sira da se rastopi i "podebljati" kakvom buđolicom ili pršutom, mmmmm

  28. #28
    tatek avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    Zagreb/Precko
    Postovi
    4,271

    Početno

    Bogami, nisma znao da to ima toliko imena i toliko podvarijanti ... pa skoro kao muffini!
    Da mi to proglasimo nacionalnim jelom? Nisam cuo da se to igdje jos jede ...

    BTW, to je prvo jelo koje sam naucio sam pripremiti, tamo negdje sa 10-tak godina ...

  29. #29
    buby avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,873

    Početno

    pa upravo ga smazali za doručak
    i onda vidim ovaj topic

  30. #30
    Osoblje foruma mamma san avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    zagreb
    Postovi
    10,959

    Početno

    pohani kruh ..nedjeljni doručak iz moje mladosti...i starosti (do Lovre)...

    radimo ga sa malo mlijeka...i ja ga obožavam slanog (solim prije stavljanja u usta.......)...mmmmmmmmmmmmmm

  31. #31

    Datum pristupanja
    Dec 2005
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,198

    Početno

    Mama Nataša, upravo ovako i mi radimo-budžola, špek, šunkica -samo da je dimljeno i onaj sir u listićima. Njami.
    A u jaja dodam malo mlijeka i malo vegete

  32. #32

    Datum pristupanja
    Oct 2004
    Lokacija
    Iza kapaka
    Postovi
    5,351

    Početno

    Obožavam kad se malo vegete piše sitnim slovima.

    Ljudi, ponavljam - senf je nenadmašan na pohanom kruhu! bliz, njam, slinocur:

  33. #33
    Nika avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    2,533

    Početno

    ajme, senf, iiiiiiiii :shock:

    al ipak i ja neki puta metnem malo mlijeka,

    french toast :D

  34. #34

    Datum pristupanja
    Jul 2004
    Lokacija
    Sarajevo
    Postovi
    2,512

    Početno

    Przenice.
    Ako sad neko iz Bg ne osvjetla obraz sa "hlebom u slafroku"...nece valjati...

  35. #35
    ivancica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Postovi
    3,356

    Početno

    Citiraj Janoccka prvotno napisa
    Ja poham kruh tako da ga umočim u smjesu kao za palačinke (mlijeko, jaja, brašno, sol)...
    Ajde probajte jednom ovako. Još je finije. Ovako i ja radim. Svi to obooooožavamo. Najbolje je od kukuruznog kruha, topi se u ustima.

    Gore mažemo po želji: kiselo vrhnje, vajkrem, svježi sir ili bez ičega, može sa salamicom, pršutom a obavezno rajčica, mladi luk ili krastavci.
    Ako se radi na slatko, onda gore s pekmezom ili džemom, najbolje domaćim.

    Mi to obično subotom kad imamo starog kruha. Svi skaču iz kreveta kad nanjuše. :D

  36. #36

    Datum pristupanja
    Dec 2005
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,198

    Početno

    Citiraj Amalthea prvotno napisa
    Obožavam kad se malo vegete piše sitnim slovima.
    da samo znaš koliko sam se namučila dok sam uspjela dobit mala slova

  37. #37
    MIJA 32 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004
    Lokacija
    ZAGREB
    Postovi
    3,516

    Početno

    Pohani kruh...ja stavljam malo,malo mlijeka
    Volim to za doručak u kombinaciji sa vrućim kakaom

  38. #38
    Osoblje foruma ivarica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    15,526

    Početno

    priganice
    obozavala sam ih ko mala ali sad mi se okrece zeludac na to.
    mm ih napravi jednom u par mjeseci za njega i ivara

  39. #39

    Datum pristupanja
    Oct 2004
    Postovi
    949

    Početno

    aaa..divota..mmm..sad mi mirišu (iz podsvijesti)
    spremamo ih na slano ili slatko, jaje i malo mlika, da ne budu gnjecave

  40. #40
    ekica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006
    Lokacija
    NZgb
    Postovi
    729

    Početno

    Ja to zovem pohani kruh, MD prženice.
    Kako god, oboje to jaaaaaaako volimo! Radim s vrlo malo mlijeka i jedem u slanoj varijanti uz domaći sir s vrhnjem i špek! Kad je bal...

  41. #41
    ivancica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Postovi
    3,356

    Početno

    Zar nitko ne stavlja brašno da bude kao smjesa za palačinke poput janoccke i mene?

  42. #42

    Datum pristupanja
    Oct 2004
    Lokacija
    Iza kapaka
    Postovi
    5,351

    Početno

    Ja ne. SENF!

  43. #43
    ivancica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Postovi
    3,356

    Početno

    Citiraj Amalthea prvotno napisa
    Ja ne. SENF!
    Budem probala i to, ali onda moram hrenovke uz to jer su mi one asocijacija vezana uz senf.

  44. #44

    Datum pristupanja
    Oct 2004
    Postovi
    3,026

    Početno

    Citiraj ivancica prvotno napisa
    Zar nitko ne stavlja brašno da bude kao smjesa za palačinke poput janoccke i mene?
    Ma nemaju oni pojma
    Ovo vaše je kruh s jajima, nije to ni slično pohanom kruhu!

  45. #45

    Datum pristupanja
    Oct 2004
    Lokacija
    Iza kapaka
    Postovi
    5,351

    Početno

    Pa kruh JE od brašna, kaj će ti još brašna k tome?

  46. #46
    Mukica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Bestovje
    Postovi
    6,890

    Početno

    pohani kruh
    mlijeko, malo posloljena jaja, tava

    i mi volimo...
    al ne radim to bas cesto

  47. #47
    ivancica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Postovi
    3,356

    Početno

    Citiraj Amalthea prvotno napisa
    Pa kruh JE od brašna, kaj će ti još brašna k tome?
    Ajd probaj pa se onda javi.

  48. #48
    Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Samobor
    Postovi
    13,505

    Početno

    ja pohani kruh, MM prženice.

    moja mama ga je isključivo radila uz varivo od graška.
    i to mi je najdraža kombinacija, ali nikad ne kuham grašak, pa to tako ne jedemo.

    ja ih jedem sa sirom i vrhnjem.
    MM same bez ičega.
    zara ih ne voli.

  49. #49

    Datum pristupanja
    Mar 2004
    Postovi
    849

    Početno

    Citiraj ivancica prvotno napisa
    Zar nitko ne stavlja brašno da bude kao smjesa za palačinke poput janoccke i mene?

    Naravno , i ja tako radim!!! :D Kad radim, mrzim kad mi stan smrdi još par dana!

  50. #50
    nana avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    529

    Početno

    Nisam ga dugo radila, ali ga jako volim jesti.
    Stavljam i ja malo mlijeka ali ne previše i kada je spohan znam staviti na šnite kravljeg sira, ili margarin (onak da se malo otopi, mljac).

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •