Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12
Pokazuje rezultate 51 do 77 od 77

Tema: Pohanci, pofezni, kruh u jajetu, pohani kruh ili ...?

  1. #51
    kloklo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zagreb/Jarun
    Postovi
    2,990

    Početno

    I mi to zovemo jednostavno pohani kruh...jako volim ali već duuugo nisam radila, nemam pojma zakaj...

    Receptura standardna: razmutit jaja, malo poslolit i uvali maaaaaaalo mlijeka...

    Volim i slanu varijantu, samo posoljenu, u tom slučaju ne stavljam mlijeko da bude što hrskavije...

    A ako hoću slatku, onda stavim više mlijeka, i namažem pekmezom pa uz šalicu toplog kakaa...aaaaaaaaaaaaa...sline mi cure, bježim glavom bez obzira s ovog topika

  2. #52
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    cure, ne dajte se navuci tateku...
    on s krevetom ima 50 kila, a i zena mu je takva!

  3. #53
    kalimero avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005
    Lokacija
    Slavonija-Bistrinci
    Postovi
    1,424

    Početno

    ivancica (napisa):
    Zar nitko ne stavlja brašno da bude kao smjesa za palačinke poput janoccke i mene?
    I ja pravim sa brašnom, masa malo gušća nego za palaćinke,kruh manje upije masnoće.
    Kad mi se žuri, onda samo u posoljena jaja. Prilog nešto mesnato i naravno ako ima mladog luka
    Kod nas se to još zove - čupave mašćenke - ne znam otkud to ime

  4. #54
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    pa čupave su kad ostanu oni sitni končići od jaja, a mašćenke... mislim da ne trebamo dodatno objašnjavati

  5. #55

    Datum pristupanja
    May 2004
    Lokacija
    varaždin
    Postovi
    1,226

    Početno

    Citiraj ivancica prvotno napisa
    Zar nitko ne stavlja brašno da bude kao smjesa za palačinke poput janoccke i mene?
    Ja stavljam. Nekad sam radila samo s jajem bez mlijeka i brašna, ali mi se često znalo napiti ulja pa mi se gadilo. Bolje mi je uvaljano u smjesu za palačinke. Najviše volim jesti sa ajvarom ili mlječnim namazom. Nikad ne jedem slatko.

  6. #56
    tatek avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    Zagreb/Precko
    Postovi
    4,271

    Početno

    Citiraj apricot prvotno napisa
    cure, ne dajte se navuci tateku...
    on s krevetom ima 50 kila, a i zena mu je takva!
    Eeeeeeee, ne siri sad dezinformacije, ipak imam 63 kg!
    (ali zato tako vec zadnjih 24 godine, ni plus ni minus)

    Za MZ si pogodila ... :shock: (ali bez kreveta)

  7. #57
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    i još da dodam da je visok cca 190!

  8. #58

    Datum pristupanja
    Oct 2004
    Lokacija
    Iza kapaka
    Postovi
    5,351

    Početno


  9. #59
    tatek avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    Zagreb/Precko
    Postovi
    4,271

    Početno

    Citiraj apricot prvotno napisa
    i još da dodam da je visok cca 190!
    E opet ga pretjera ... jel to po onoj "u strahu su velike oci"?
    Pa nije ni TM puno drukciji ...
    No, salu na stranu: 180 i ni cm vise.

  10. #60
    anchi pp avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,908

    Početno

    Koliko ovdje ima dobrih ideja za pohani kruh. Morat cu si ovo malo editirati i isprintati :D

    Mi ga jedemo kao i vecina populacije: umoci se u jaja i mlijeko, pa na maslac+marganir+ulje, a gore moze i ploskica sira koja se lijepo otopi. I uglavnom za dorucak - ali ne cesto, jer je ipak premasno i prekaloricno a moze ga se puuuuuno...

  11. #61
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    Citiraj tatek prvotno napisa
    Citiraj apricot prvotno napisa
    i još da dodam da je visok cca 190!
    E opet ga pretjera ... jel to po onoj "u strahu su velike oci"?
    Pa nije ni TM puno drukciji ...
    No, salu na stranu: 180 i ni cm vise.
    onda imaš gojzerice "na štiklu".
    ja bila uvjerena da si ti visok ko MM, a on je 188/80.

  12. #62
    tatek avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    Zagreb/Precko
    Postovi
    4,271

    Početno

    Citiraj apricot prvotno napisa
    Citiraj tatek prvotno napisa
    Citiraj apricot prvotno napisa
    i još da dodam da je visok cca 190!
    E opet ga pretjera ... jel to po onoj "u strahu su velike oci"?
    Pa nije ni TM puno drukciji ...
    No, salu na stranu: 180 i ni cm vise.
    onda imaš gojzerice "na štiklu".
    ja bila uvjerena da si ti visok ko MM, a on je 188/80.
    Bas sam si mislio da je tu negdje. Dobro procjenjujem visinu i konfekcijske brojeve ...

  13. #63

    Početno

    Jedemo pohani - samo umocen u jaje i isprzen. Ne volim kombinaciju s mlijekom jer mi je premljezgasto. Obavezno dobro zasoljeno...

  14. #64

    Datum pristupanja
    Jul 2005
    Lokacija
    AT
    Postovi
    1,316

    Početno

    jao tatek,tjeras mi vodu na usta
    vecers ce biti za veceru,kao sto kaze dille samo u jaje i isprzeno,mljaaaac

  15. #65
    Deja2 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005
    Postovi
    792

    Početno

    Radila sam pohani kruh prije jedno mjesec dana, valjda prvi put nakon 100 godina! Kak je to fino.
    Stavim malo mlijeka i posolim.

    Kad sam vidjela postove s pekmezom, a na to sam skoro zaboravila, to mi je, dok sam bila mala, bilo prefino, ma baš mljac!

  16. #66
    snoopygirl avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006
    Lokacija
    dalmacija
    Postovi
    1,201

    Početno

    Citiraj ivancica prvotno napisa
    Citiraj Janoccka prvotno napisa
    Ja poham kruh tako da ga umočim u smjesu kao za palačinke (mlijeko, jaja, brašno, sol)...
    Ajde probajte jednom ovako. Još je finije. Ovako i ja radim. Svi to obooooožavamo. Najbolje je od kukuruznog kruha, topi se u ustima.

    Gore mažemo po želji: kiselo vrhnje, vajkrem, svježi sir ili bez ičega, može sa salamicom, pršutom a obavezno rajčica, mladi luk ili krastavci.
    Ako se radi na slatko, onda gore s pekmezom ili džemom, najbolje domaćim.

    Mi to obično subotom kad imamo starog kruha. Svi skaču iz kreveta kad nanjuše. :D
    potpisujem u potpunosti, domaća marmelada od armeline, ili šljiva ili smokava ili višanja...njami! a još a kinder ladom!!! meni najdraži kad je hladan!

  17. #67

    Datum pristupanja
    Jun 2004
    Lokacija
    Zagreb, Centar
    Postovi
    2,295

    Početno

    jooooooooj kako bi sad pohanog kruha, i to sa MEDOM gore, mmmmmmmm
    al ne da mi ga se sad raditi, pa ću samo maštati

  18. #68
    snoopygirl avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006
    Lokacija
    dalmacija
    Postovi
    1,201

    Početno

    a zaboravila na med.....sutra pohujem, sad ste me navukli, jooooj

  19. #69
    jadro avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    1,568

    Početno

    ja ga volim sa sirom, gauda, ementaler i sl. Onako na fini, topli kruh feta sira...mljac

  20. #70

    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    ZG i okolica
    Postovi
    52

    Početno

    I ja to zovem pohani kruh.

    Iz djetinjstva, iz slavonije pamtim naziv " trambave mašćenke", valjda sto se trambaju jaja tj. mute sa vilicom.

    Kod nas je uvijek slana varijanta, uvijek se peče na domaćoj masti ali u maloj kolicini u Zepteru jer ako se peču na masti u obicnoj tavi onda bude jako masno.

  21. #71
    Elly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    5,052

    Početno

    Joj, pohani kruh - to je moja baka nama radila ponekad za veceru ili za dorucak, i to u dvije varijante:
    - slana varijanta: u gotov pohani kruh se utrlja jos i cesnjak u prahu (specifican okus (i miris ), ali JAKO fino)
    - slatka varijanta: po gotovom pohanom kruhu prosuti malo sitnog secera.

    Mljac i jedno i drugo :D

  22. #72

    Datum pristupanja
    Aug 2005
    Lokacija
    planeta zemlja
    Postovi
    284

    Početno

    Kod nas su to przenice.
    Jedemo ih sa jogurtom.

    Jaja umutimo + so, dodajemo dosta mleka a sa jogurtom je isto dobro bude
    Krisku hleba dobro namocimo da bi uvek ostalo unutra onako zivkasto i zilavo. Pecemo na maslinovom ulju.

  23. #73
    ivory avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005
    Lokacija
    KLC
    Postovi
    574

    Početno

    Pohani kruh, mljac (doslovno mi cure sline)!
    Ja ga volim s paštetom, a MM uzme češanj češnjaka i dobro površinu nariba s njim da dobije poseban šmek... obliz...
    A kako zovete ono što vam ostane od pohanja pa ispržite koačiće od toga (jaja, brašno, mlijeko i malo soli). Kod nas su to PEKACI,a čula sam brdo različitih naziva za to (svaka obitelj ima svoj).

  24. #74

    Datum pristupanja
    Feb 2005
    Lokacija
    Split
    Postovi
    289

    Početno

    prženice...vjerovatno sam ih zadnji put jela s izviđačima, osamdesetih. aaa, koja sjećanja bude...

  25. #75
    Poslid avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    ČK
    Postovi
    2,914

    Početno

    Pohani kruh

    -jedna od 4 varijante doručka iz djetinstva (pohani kruh, jaje na oko, mlijeko s kruhom ili sendvič vulgaris)
    - jako jako fino
    - samo jaje i sol, ako je kruh jako stari i suhi, onda i malo mlijeka
    - jede se isklučivo kao samostalno jelo, eventualno uz šalicu mlijeka, sve ostalo je smrtni grijeh

    - sad ne smijem niti pomisliti :jaaaako žalostan smajlić kojemu cure sline do koljena:

  26. #76
    marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    15,678

    Početno

    ja sam valjda jedina koja ne voli pohani kruh.

    al mi moja majka svejedno to sprema, pa cu joj drugi put predloziti da umoci kruh u tijesto za palacinke kako su nke cure predlozila. mozda bude jestivo.

  27. #77
    MalaSirena avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Maksimir, Zagreb
    Postovi
    2,715

    Početno

    Ja poham kruh s malo brašna i mlijeka, a dost jaja. AKo je kruh dosta suh, onda ga malo odmočim u smjesi, a ako je skoro friški, samo letimično provučem i odmah pržim.
    Super je kad se sir otopi na njemu i uz to ajvar i kiseli krastavci.

    Ne radim prečesto jer mi onda sve smrdi po ulju.. jednom u nekoliko mjeseci, ako ne i rjeđe.

Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •