Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 53

Tema: Logoped, psiholog, defektolog....

domy avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno Logoped, psiholog, defektolog....

Zanima me jel sva djeca u vrticu idu povremeno kod tih osoba. Znaci tipa logopedica dode u grupu i uzme jedno djete i odvede ga u svoju kancelariju i poradi nesto sa njim...tipa pita kak se zove koliko godina ima,da nesto nacrta,slaze puzzle itd...
    E zanima me konkretno jel sva djeca moraju odraditi taj dio ili samo neka koje oni odaberu...ili...nesto sasvim trece

tangerina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

vjerojatno se razlikuje od vrtića do vrtića
    ali moje dijete je u vrtiću sad četvrtu godinu i nisam čula da je netko od stručne službe s njim razgovarao
    a po meni, nije da nije bilo materijala
    al eto, ima stručnu službu doma

domy avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Znaci to i nije bas pod normalno...ja sam mislila da je to onak po ps-u.

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Kod nas u vrtiću na početku godine dolazi logopedica i malo s njom razgovaraju da vidi kome trebaju vježbe. Tj. moje obje cure su imale razgovor s njom kad su krenule u vrtić, starija s 5, mlađa s 4,5.

domy avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

U principu moj ide kod defektologice... E sad koja ja razlika izmedu defektologa i logopeda

Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Zašto to ne pitaš u vrtiću?

domy avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Mislis zasto ne pitam koja je razlika izmedu logopeda i defektologa

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Ne trebaš ih pitati koja je razlika između defektologa i logopeda, nego koju su teškoću ili odstupanje uočili ako defektolog redovito radi s djetetom.
    Inače, o tome bi te trebali obavijestiti.
    Defektolog pokriva najrazličitija područja - može s djecom raditi zbog problema u ponašanju, zbog motoričkih odstupanja, zbog primjijećenih teškoća u vezi sa senzornom integracijom, pokriva također probleme s kratkim intervalom pažnje, grafomotoričke vježbe itd. Logoped popravlja glasove, radi grafomotoriku i razvija vještine koje su preduvjet čitanja, vježbe koncentracije itd.

domy avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Tko konkretno bi me trebao obavijestiti...teta ili osoba sa kojom je radio

Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Svejedno tko, nemoj me pitati u kojem pravilniku to piše, niti piše li uopće. Odlično je da se stručna služba angažira oko djece i da im kroz vježbe pomaže, ali kao roditelj to želim znati i biti upućena.

rossa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

ja sam jedan dan uranila pa sam čekala Mo koja je s još jednom curicom bila kod logopedice. Kad su se njih dvije vratile, pokupila je druge dvije.
    Kaže Mo da oni tako povremeno odu kod kogopedice, ali mi to dosad nije spominjala. Valjda joj je djelovalo uobičajeno.
    Oni su predškolci, ali ne znam ima li to kakve veze.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

i kod nas klinci povremeno idu..

ja sam skrenula logopedici da ga prati

Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj domy prvotno napisa Vidi poruku
    Mislis zasto ne pitam koja je razlika izmedu logopeda i defektologa

Ne, nego zašto tvoje dijete ide defektologu?

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj domy prvotno napisa Vidi poruku
    Zanima me jel sva djeca u vrticu idu povremeno kod tih osoba. Znaci tipa logopedica dode u grupu i uzme jedno djete i odvede ga u svoju kancelariju i poradi nesto sa njim...tipa pita kak se zove koliko godina ima,da nesto nacrta,slaze puzzle itd...
    E zanima me konkretno jel sva djeca moraju odraditi taj dio ili samo neka koje oni odaberu...ili...nesto sasvim trece
    U vrtiću koji su moja djeca pohađala prije puno godina to je bila redovna praksa. Imali su ovo:

- psihologinju (odličnu, sada je u mirovini ali nadam se da i dalje radi u struci - bavila se Unicefovim programima za edukaciju roditelja)
    - pedagoginju (isto je bila dobra)
    - logopeda (moja djeca nisu bila u tretmanu, jer je stariji već prije krenuo u Suvag zbog nagluhosti, a mlađega su samo provjerili i nije mu ništ trebalo) ali da - rade se redovne provjere za svu djecu

Naročito je psihologinja redovno i savjesno provjeravala djecu, predlagala prebacivanje u druge grupe (meni su za mlađega odmah nakon mjesec dana predložili prebacivanje iz srednje u mlađu jasličku grupu, jer je bio nedonošče i kasnio s hodanjem - super nam je to došlo)

Ista psihologinja je preporučila da starijeg zbog nagluhosti i zakašnjelog razvoja govora ne dajemo u engelsku grupu, iako smo htjeli. ALi zato je mlađi dobio zeleno svjetlo i preporuku za cjelodnevni engleski program što je bilo savršeno mjesto za njega.

Rade oni provjere i tijekom godine, pogotovo ako se pokaže štajaznam nasilno ponašanje u grupama, čak zovu roditelje na razgovore i slično, nisam imala primjedbi. Rade u koordinaciji s odgajateljima. Mi smo bili prezadovoljni stručnom službom vrtića. Treba napomenuti da je ta služba bila zadužena za četiri lokacije, pa je to zapravo opsežan posao.

I danas negdje imam neke od papira koje je psihologinja davala roditeljima na roditeljskim sastancima. Zvalo se otprilike "Očekivana razvojna postignuća djeteta u dobi 3-4 godine" pa je pisalo da broji do pet, razlikuje boje, prepoznaje svoje stvari, govori u kratkim, ali dobro strukturiranim rečenicama, crta ljudsko lice sa očima (ne sjećam se detalja, ali okvirno je tako išlo za svaku godinu/grupu) itd. Po tome si odmah mogla znati ako ti dijete negdje bitno odstupa i moglo se dogovoriti konzultacije.

I tako - zaključak: ako stručna služba imalo drži do svoje struke i ima vremena, i te kako će to raditi sa svakim djetetom, s nekima više (ovisno o potrebama) a s nekima samo provjere. I reći će roditeljima ako ima odstupanja. Za redovne provjere ne govore detalje ako je sve u granicama - to možeš doznati na individualnim informacijama kod odgajatelja i na roditeljskim sastancima (samo kod nas ljudi obično nisu puno marili za to).

mašnica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

U našem privatnom postoji logoped kakti koji obilazi područne vrtiće i to pazite sada: jednom mjesečno.... I što on može taj jedan dan napraviti? Mislim da ne puno s obzirom na preko 50 djece u vrtiću. Pitala sam da li postoji mogućnost da logoped s mojim djetetom možda jednom tjedno pola sata satt ima malo vježbice rekla mi je teta da ne...

Osoblje foruma Bubica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

može napraviti trijažu i to je ok, naravno, o tome mora obavijestiti roditelje

kod starijeg su u predškolskoj grupi i logopedinja i psihologinja napravile kratku dijagnostiku na početku te zadnje godine svakog djeteta, radi upisa u školu. Dobili smo preko teta informacije da li s djetetom treba nešto dodatno raditi ili ne.
    Isto je bilo i u školi, kada je defektologica uključila B u svoju grupu mi smo preko učiteljice znali zašto i mogli smo kod oboje na informacije.

Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
    I reći će roditeljima ako ima odstupanja. Za redovne provjere ne govore detalje ako je sve u granicama - to možeš doznati na individualnim informacijama kod odgajatelja i na roditeljskim sastancima (samo kod nas ljudi obično nisu puno marili za to).
    Stručna služba vrtića moje djece bila je blago rečeno katastrofalna, tretirali su roditelje k'o maloumne (a ja sam stvarno suradljiva, obožavam i defektologe i logopede i psihologe). Zato sam napisala da se treba provjeriti što se radi.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Kod mojeg sina u vrtiću je logopedica obilazila grupe, ali je i redovito radila s djecom kojoj je to bilo potrebno.
    Moj je tri godine hodočastio logopedici, kad je bila na porodiljnom, išao je kod zamjenske (s kojom se kefao, nisu se baš najbolje slagali ), i u te tri godine je zapravo popravio sve što je trebalo (osim što mu "r" ni danas nije savršen, ali to se gotovo i ne čuje).
    Običan, gradski vrtić, koji ima tu sreću da imaju vlastitog logopeda na puno radno vrijeme.

Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Psihologinja je tvrdila da dijete mora u školu bez odgode jer nema nikakvih teškoća (malo adhd-a, ali nije to ništa), a defektologinja da niti nakon godine odgode neće moći pratiti gradivo 1.r., maltene je moram staviti na PP. O logopedinji neću uopće trošiti riječi (mi tretiramo djecu za koju roditelji ne mare).

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Evo da potvrdim čoksu jer se radi o istom vrtiću - naša stručna služba je meni onako glavni argument za to da roditelji itekako trebaju biti na oprezu tko im i što radi sa djecom.

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj čokolada prvotno napisa Vidi poruku
    Psihologinja je tvrdila da dijete mora u školu bez odgode jer nema nikakvih teškoća (malo adhd-a, ali nije to ništa), a defektologinja da niti nakon godine odgode neće moći pratiti gradivo 1.r., maltene je moram staviti na PP. O logopedinji neću uopće trošiti riječi (mi tretiramo djecu za koju roditelji ne mare).
    majko mila. aj sad da to nije za otkaz odmah. nekoj od te tri u svakom slučaju.

kovrčava avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

defektolog-naziv koji je bio do 1998 godine, nakon toga je naziv stručnjak edukacijsko rehabilitacijskog profila:
    1.logoped-radi s djecom koja imaju govorno-jezične poteškoće (izgovor glasova-govorne teškoće, jezične teškoće- teškoće po jezičnim sastavnica,a-sintaksa, morfologija, semantika, gramatika..., predvještine čitanja i pisanja i sl., grafomotorika i niz drugih vježbica)
    2.-rehabilitator- radi s djecom s višestrukim teškoćama ( od različitih sindroma, slabovidnosti, motoričkih poteškoća i sl.
    3. socijalni pedagog prevencija i tretmani socijalno neprihvatljivih ponašanja i sl.
    Posljednje uređivanje od kovrčava : 20.11.2014. at 10:25

anatom avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

kod moje je strucni tim u godini prije nego su postali predskolci obradio svu tu djecu. Predpostavljam da je cilj bio, ukoliko postoji problem- raditi na problemu u godini prije skole.
    Obavjest o tome smo dobili putem oglasne ploce uz napomenu da ce se roditelje obavjestiti ukoliko se neka poteskoca detektira.
    nemam konkretno misljenje o tom postupku jer sam upravo pred pola sata narucila ribicu kod logopeda radi izgovora glasa S.
    ocito to nitko dosada nije ni primjetio- mada je problem minijaturan i moze imati veze sa velikim razmakom izmedu jedinica. Svejedno bih ja strucno misljenje pa da se to (ako postoji potreba) ispravi prije skole!

ali bas cu pitati danas u vrticu za vrtickog logopeda!

anatom avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj kovrčava prvotno napisa Vidi poruku
    defektolog-naziv koji je bio do 1998 godine, nakon toga je naziv stručnjak edukacijsko rehabilitacijskog profila:
    1.logoped-radi s djecom koja imaju govorno-jezične poteškoće (izgovor glasova-govorne teškoće, jezične teškoće- teškoće po jezičnim sastavnica,a-sintaksa, morfologija, semantika, gramatika..., predvještine čitanja i pisanja i sl., grafomotorika i niz drugih vježbica)
    2.-rehabilitator- radi s djecom s višestrukim teškoćama ( od različitih sindroma, slabovidnosti, motoričkih poteškoća i sl.
    3. socijalni pedagog prevencija i tretmani socijalno neprihvatljivih ponašanja i sl.

netko je dobro naucio PdPP.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

domy, kao čokolada inzistirala bih da sam kao roditelj uopućena.
    Smatram da je super da se stručni tim angažira i da su dobri kao u našem vrtiću.

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Citiraj tanja_b prvotno napisa Vidi poruku
    Kod mojeg sina u vrtiću je logopedica obilazila grupe, ali je i redovito radila s djecom kojoj je to bilo potrebno.
    isto ovako, običan gradski vrtić
    cijeli stručni tim je prilično mlad i aktivan, često ih srećem po grupama, sjede sa djecom u krugu, za stolićima, razgovaraju i crtaju (tada valja obave "trijažu")
    teta prenese roditeljima ako dobije neke upute za određeno dijete što i kako dalje
    za razliku od vrtića u kojeg je išao stariji sin, nijednom nisam srela nikog od njih ni u objektu, a kamoli u grupi

Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Citiraj cvijeta73 prvotno napisa Vidi poruku
    majko mila. aj sad da to nije za otkaz odmah. nekoj od te tri u svakom slučaju.
    Jedna je, srećom, sad u mirovini.
    Jako me smeta takav paušalan rad. Vrtićko testiranje prije škole svede se na zaokruži veće, manje, lijevo, desno, nacrtaj čovjeka.
    A onda dođemo na 1.roditeljski sastanak u školu gdje stručna služba ustanovi da je svake godine sve više djece s poteškoćama koji vrlo teško prate gradivo 1.r., onih koji su trebali dobiti odgodu (ali, naravno, nisu jer možda ni roditelji nisu trzali, a u vrtiću ih nitko nije cimnuo jer "svi su spremni, ispraznimo mjesto za nove"), onih koji nisu u stanju sjediti ni pola sata itd.itd.

Nera avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Kod nas je logopedica u vrtiću razgovarala sa svakim djetetom u grupi. To su nam odgajatelji rekli na roditeljskom. Nakon obrade su oni imali podatke pa ih je trebalo pitati. Ukoliko je netko imao problema, obavijestili su ga preko odgajatelja, al ne znam kako i koliko se s njima radilo. Meni je jako krivo što niti odgajateljica (druga se konstantno mijenjala, bilo ih je 3 u 3 god. zbog porodnog), niti nitko od stručnog tima nije primijetio da mi je dijete za odgodu, a da ne govorim o liječničkom pregledu prije škole. On je reda radi. Nadala sam se odgodi zbog manje kilaže jer je sin imao svega 18 kg.
    Da sam znala, otišla bi na privatnu procjenu i poslala dijete u školu god. kasnije. Veli njegova učiteljica da bi mu tih god. dana puno značilo. Rođen je krajem 1. mj. pa je bio školski obveznik, al mogla sam tražiti odgodu, da sam samo znala...
    On je znao sva slova, čitati, poznavao brojke, znao oduzimati, zbrajati, nikakvih jezičnih poteškoća. Sad je 4. razred. Odličan je učenik, no ima jedan oblik adhd-a i u svemu je zadnji jer je veliki problem s koncentracijom.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Jedna je, srećom, sad u mirovini.
    Jako me smeta takav paušalan rad. Vrtićko testiranje prije škole svede se na zaokruži veće, manje, lijevo, desno, nacrtaj čovjeka.
    A onda dođemo na 1.roditeljski sastanak u školu gdje stručna služba ustanovi da je svake godine sve više djece s poteškoćama koji vrlo teško prate gradivo 1.r., onih koji su trebali dobiti odgodu (ali, naravno, nisu jer možda ni roditelji nisu trzali, a u vrtiću ih nitko nije cimnuo jer "svi su spremni, ispraznimo mjesto za nove"), onih koji nisu u stanju sjediti ni pola sata itd.itd.

čoksa,

šaljem ti pp.
    pozz
    L.

tangerina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

još sto godina pa će se možda netko sjetit način rada u 1. razredu (ili i dalje) prilagodit djeci, a ne proglašavat da sve više i više djece nije u stanju pratit način rada

kata.klik avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

ja sam od jaslica u kontaktu sa našom logopedicom, nama je problem izgovor slova S i slova Z...pa onda šuška i žuji pa nakraju sve ispremješa. prošle godine smo dobili upustva da radimo pomalo doma s njim ali ne pretjerano. Ove godine je isto bio na procjeni i dalje imamo isti problem, i radi povremeno sa logopedicom u vrtiću, ali ja sam ga za svaki slučaj naručila na kontrolu u SUVAG, jer računam dok dođemo na red za kontrolu i za vježbe već bu predškolac. a kod nas u vrtiću uglavnom logopedica radi sa predškolarcima i djecom koja imaju ozbiljnije probleme, za mog kaže da ima vremena sve popraviti. pa vidjet ćemo.
    Uglavnom ja smatram da psiholog, logoped i svi oni sa razlogom rade tamo i da moraju razgovarati i raditi sa njima, pa čak da nas i ne obavjeste.
    ja sam prošle godine molilatetu da obrate posebno pažnju na njega i da ako primjete nešto da malo psihologica porazgovara s njim. (ja sam bila u bolnici više od mjesec dana i jako bolesna pa zuato)

Nera avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Moja kćer nije mogla reći R do 5 god. Čudila sam se da ne ide vrtićkom logopedu. Vrtićka odgajateljica (s puno iskustva, kćer je bila zadnja generacija pred mirovinu) mi je rekla da još stigne, da će se ispraviti. Stvarno je, negdje između 6. i 7.

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

U predskolskoj dobi oboje su bili na obradi i procijeni tzv. tima. u razlicitim vrticima.
    Balerina je isla dobar dio predskolske godine kod logopeda jednom tjedno.

ardnas avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Kod nas u vrticu ima logoped i moje dijete je bilo kod njega, al ja to nisam znala. U neobaveznom razgovoru s tetom to je spomenula.
    To mi nije pravo, pogotovo jer logoped ima zamjerki a nije mi receno.
    Pokusat cu se naruciti kod logopeda u vrtic na razgovor.
    Dijete ima 3 godine i 3 mjeseca, zamjera mu lohoped da ne zna brojati do 10 da ne zna R i L i da ne drzi paznju.
    Po meni je ovo sve prerano.

Adrijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Na početku godine su u svakoj grupi "obradili" djecu. Evo moj Lovro svaki petak radi s logopedicom, nosi si crtančicu, dobije zadaću. Mi smo bili na sastanku kod nje da nam kaže zašto mora na vježb, i da nam objasni kako bude radila s njim. Ima 5 godina, i muče ga slova s kvačicom.

Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Oprostite, mozda upadam kao padobranac, ali bas super da u vrticima postoje tolike sluzbe, a u skolama ne?! Ne znam tko je to odredjivao da u vrticima trebaju logopedi, defektolozi, dok skole jedva da dobiju psihologa a kamoli ostale strucne suradnike, gdje se problemi itekako intenziviraju. Isto tako mislim da svaki roditelj treba biti obavjesten o tome s kime dijete radi i koliko, jer oni doma sami tesko da ce reci, za razliku od skole naravno gdje valjda za svaku rijec upucenu uceniku roditelji dolaze na razgovore, ne smije ih se nista ni pitati bez da su obavjesteni roditelji.
    Ardnas, ovo je stvarno pretjerivanje zamjerati djetetu od 3 godine da nesto ne zna. Sta bi ta logopedinja tek radila u nastavi i u skoli
    POzdravcek svima i nadam se da cete me razumjeti. Radim u skoli gdje se svakodnevno susrećemo s ovakvim problemima i moramo doslovno tjerati roditelje da odvedu dijete na neku obradu

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj ardnas prvotno napisa Vidi poruku
    Kod nas u vrticu ima logoped i moje dijete je bilo kod njega, al ja to nisam znala. U neobaveznom razgovoru s tetom to je spomenula.
    Dijete ima 3 godine i 3 mjeseca, zamjera mu lohoped da ne zna brojati do 10 da ne zna R i L i da ne drzi paznju.
    u nasem vrticu logoped ne radi sa djecom koja su mlada od 4 godine.
    I sve to uz znanje roditelja.
    Svakako razgovaraj u vrticu, nema potrebe da dijete razvije otpor prema logopedu.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

naravnoi da je , ali ima dosta djece koja to znaju u toj dobi ( recimo moji stariji nisu znali brojati, a mali super broji)

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

ardnas, naravno da nisu sva djeca ista, rano je za R i L, al nekako mi se čini logičnim da bi trebao znat izbrojat do 10.
    Ne znam možda sam se ja pogubila, moj mali ima 3 god i broji do 10 sigurno već godinu dana (hrv i eng),al možda je to i zbog toga što ima stariju seku.
    Malena mi u toj dobi nije pravilno izgovarala R i L,a mali recimo da. Iako on još ne zna izgovorit slova s kvačicama.

U svakom slučaju ti kao roditelj moraš biti upućena, obavezno otiđi do logopeda na razgovor.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Prerano za paniku - je

Prerano za sustavnu terapiju - je

Prerano za poslušati dobar savjet o tome kako se doma mogu poboljšati te vještine (i tome prilagoditi igru i svakodnevnu komunikaciju) - nije

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj peterlin prvotno napisa Vidi poruku
    prerano za paniku - je

prerano za sustavnu terapiju - je

prerano za poslušati dobar savjet o tome kako se doma mogu poboljšati te vještine (i tome prilagoditi igru i svakodnevnu komunikaciju) - nije

x

Nera avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj abica_29 prvotno napisa Vidi poruku
    Oprostite, mozda upadam kao padobranac, ali bas super da u vrticima postoje tolike sluzbe, a u skolama ne?! Ne znam tko je to odredjivao da u vrticima trebaju logopedi, defektolozi, dok skole jedva da dobiju psihologa a kamoli ostale strucne suradnike, gdje se problemi itekako intenziviraju. Isto tako mislim da svaki roditelj treba biti obavjesten o tome s kime dijete radi i koliko, jer oni doma sami tesko da ce reci, za razliku od skole naravno gdje valjda za svaku rijec upucenu uceniku roditelji dolaze na razgovore, ne smije ih se nista ni pitati bez da su obavjesteni roditelji.
    Ardnas, ovo je stvarno pretjerivanje zamjerati djetetu od 3 godine da nesto ne zna. Sta bi ta logopedinja tek radila u nastavi i u skoli
    POzdravcek svima i nadam se da cete me razumjeti. Radim u skoli gdje se svakodnevno susrećemo s ovakvim problemima i moramo doslovno tjerati roditelje da odvedu dijete na neku obradu
    Kako u kojoj školi. Naša ima sve. Ne znam o čemu to ovisi. O veličini škole, ravnatelju, budžetu grada...? Valjda sam ja jedan od rijetkih roditelja koja se trudila poduzeti nešto bez da me netko od stručnog osoblja uputi, al ne nailazim na odaziv učitelja. Kako to riješiti kad se učitelj oglušuje na rješenje?

Potpisujem peterlin.

domy avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

nama logopedica na goljaku rekla da do godine mora zna izgovarati s,š,č, mislim ta. A do - mora naučiti RiL ako ne onda ide terapija

domy avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Joj evo tek sad skuzila da nema brojcica. Do 5 s,š. A do prije skole 6 r i l

Muma avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Malo ću se nadovezati na sve izrečeno...
    Ako u vrtiću ili školi postoji logoped, on može uzeti dijete na dijagnostiku bez znanja roditelja ali ne može raditi s djetetom a da roditelj to ne zna. Uostalom, nije mi jasno kakav je to rad (naročito ako je u pitanju izgovor glasova) a da se ne mora kontinuirano vježbati kod kuće - od toga nema nikakve koristi.
    Postoji, ajmo reći, granica do koje glasovi trebaju biti ispravno izgovoreni -do 5. godine. No, to ne znači da logoped ne može raditi i s mlađim djetetom. Kompleksna je dijagnostika koju logoped odradi. Ali da mi je samo znati koji to logoped zamjera nešto djetetu od 3 godine?! Taj očito nema puno posla. Logoped koji ima posla ne uspije niti doživjeti 3-godišnjaka, osim ako dijete uopće ne priča! Izgovor 3-godišnjaka je daleko još u razvoju, za očekivati je da izgovor glasova još uvijek nije savršen. S time se ne treba zamarati.

Mrs Happy avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Mozda nije dobar topic, pa cu otvoriti jos jedan ako ovdje ne bude srece, ali da li mi netko moze preporuciti studenticu logopedije ili jos bolje apsolventicu ili vec diplomiranu koja se nije zaposlila za podrucje Bundeka. Moze i muski.

lulu-mama avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Aki ti se nitko be javi, nazovi ERF ( trazi direkt nekog logo profesora za preporuju) ili stavi tamo poruku na oglasnu plocu. Sigurno ce biti neki apsolvent slobodan za rad

Sent from my iPhone using Tapatalk

lulu-mama avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Joj, tipfeleri! Grrrr... Odustajem od tipkanja prek moba

Sent from my iPhone using Tapatalk

Mrs Happy avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

lulu-mama, ne brini za tipfelere, to nam se svima događa

Hvala na ideji.

lukab avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

imam ja jednu koja je na Jarunu ali bi mozda htjela dolazit doma... ako ne nades nekog javi mi se u inbox

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •