...i dalje VJEŽBAČICE :)

Thread: ...i dalje VJEŽBAČICE :)

1. zasad skulirana's Avatar

zasad skulirana said:

divan dan? mi na jugu ko' da smo u drugoj državi...
    kiša,sivilo...jedva sam se ustala iz kreveta....

ja ću za početak domalo u čišćenje kuće, i to je nešto...a navečer neki bućkuriš...vjerojatno sa fokusom na core,sve me osim njega bolucka pa se po tome ravnam.....
  2. flopica's Avatar

flopica said:

ivana s meni je c3 bio za odapeti!
    ali mi je nakon dva puta bio odličan
    znaš onaj trenutak kad čekaš dio na kojem ćeš krepati
    pa skužiš da si ga odradio čisto ok!
  3. zhang's Avatar

zhang said:

Ja imam upale. Nakon tri moja treninga.
    a prije toga sam odradila 10-15 dana insanitya.
    To se zove sadomazohizam :kauc:
  4. vikki's Avatar

vikki said:

Ili dobro slozen trening
  5. Anci's Avatar

Anci said:

Zhang, genijalna si
    Imam tvoja dva, daj onaj prvi, njega sam fulala.
    Mi se vracamo sa sljemena, predivan dan!
  6. Ginger's Avatar

Ginger said:

zhang bravo!

Anci, nesto je bolje, al sam na neofenima
    Danas sigurno nista od vjezbanja
    zhang ma moram se organizirati za masazu, mogu ici besplatno kad god
    pogodi kak cesto idem
    Last edited by Ginger; 01.03.2015 at 14:09.
  7. zhang's Avatar

zhang said:

A joj ginger.... daj odi. Umjesto jednog treninga uguraj masazu. Organizam ce ti biti zahvalaaan.

anci, jel onaj sa girjom? Budem nasla.
    vikki

Ja sutra imam rest day i idem na masazu
  8. Danči29's Avatar

Danči29 said:

Zhang e btw. jesi ti već trčala prije ili bi tek krenula? Ne sjećam se da sam o tome čitala, ali možda prije mene, ionako mene mamnezija drži još od rođenja starije paaaaa
    Ginger i da se što prije smiri.....
    Anci super za Sljeme!!!!

Ipak otišla vozit jutros, 18km zgor-zdol Sv. DUh - Bijenik-Šestine-Mlinovi i doma. Mislila sam da će mi srce iskočit na Šestinskom vijencu, opala mi baš osjetno bic kondicija za brdo
    Večeras će biti S&S, manje težine, cijeli upper me boli od jučer.....
  9. zhang's Avatar

zhang said:

Anci, ovaj?

4 runde sa girjom 12kg:
    15+15 one arm ktbl swings
    30 8-figure squats
    10+10 snatch
    20 pass under lunge
  10. zhang's Avatar

zhang said:

E da, anci, bravo za Sljeme. Ja si mislim da sa svojima odem u sumu prosetati, to je meni blizu kuce, a fora je.

danci, jesam, trcala sam pred 10-15 godina (isuseibozesveti kako ovo puno zvuci), rekreativno na nasipu, tura mi je bila 8km. Onda sam imala pauzu preko zime i na proljece krenula kao da sam prekjucer zadnji puta trcala.I smrdala koljena. Po onome sto si ti opisivala, rekla bih da smo imale istu ozljedu. Onda mi se trcanje zamjerilo.
    Ali bih sad krenula pomalo i mislim da su mi kvadovi prilicno ojacali i da ne bi bilo tako bolno.
    u onom periodu dok bas nisam pisala, sam jedan dan otisla solo u setnu i bas je bila jedna ravna dionica koju sam otrcala, mislim nekih 3min, i to me malo ohrabrilo da ponovo probam trcati. Mislim da bi se dobro ukomponiralo u redovne treninge. Cisto da malo razbijem rutinu i osiguram raznovrsnost.
  11. zhang's Avatar

zhang said:

Danci, mamnezija
  12. Anci's Avatar

Anci said:

Zhang, taj sam zapisala :D

Mene je tako izmorio boravak vani da nemam snage ni za sto vise. Ne da mi se ni kosu prati
  13. malena beba's Avatar

malena beba said:

ipak sam preskocila grupni i otrcala 5 km sa prijateljicom. triba iskoristit lipo vrime
  14. tangerina's Avatar

tangerina said:

Ja sam jos u outu, samo sam htjela ohrabrit ginger da se organizira za masazu
    Masaza je nesto najbolje! Ja sam od ljetos uvela dvaput mjesecno posjet maserki, i bas mi se jako kuzi razlika, gornji dio ledja mi je prije cesto bio sav skamenjen, a sad je fino mekan. Plus sto se psihicki preporodim u tih pola sata bez mamakanja, samo muzika i miris etericnih ulja
  15. Ginger's Avatar

Ginger said:

Danci mamnezija (to mi je drugo ime)

Hvala cure, al ne znam kako se organizirati
    Vjezbam dok mala zaspe u podne, tako da ne mogu zamjeniti trening za masazu
    Preko tjedna kceri i muz imaju aktivnosti i nemam kad
    Mozda kad mi mama dodje u posjetu

tangerina, jesi bolje?
  16. vikki's Avatar

vikki said:

Danci, bravo! Znas kako kazu, nema loseg vremena za bajk i trcanje, ima samo lose, tj. neadekvatne opreme.
    Zhang, samo polako kreni i postupno povecavaj, trkacke ozljede su gadne jer dugo treba da se izlijece, a dovoljno je malo precijeniti se pa da ih zaradis.
    Nisam nikad bila na masazi :skartoc: ovo sto kaze tangerina zvuci jako privlacno. I moja su ledja drvena skroz.
    Odoh trcati sad.
  17. tangerina's Avatar

tangerina said:

vikki, ja sam oklijevala i razvlačila dugo, dok nisam rodila drugu, i kad je imala 2 mjeseca užasno su me bolila leđa čim bih je malo nosila
    onda sam presjekla, tj možda bih i do dana današnjeg govorila "ma da naručit ću se u ponedjeljak" da me nije muž naručio

kako inače ne posjećujem kozmetičarke, manikirke, a istinabog ni frizerku zadnjih godina, odlučila sam da je to jedan luksuz koji zaslužujem

ja sam prošlu noć još uživala u svojoj crijevnoj virozi, danas je dobro, osim što baš osjećam da me to sve skupa totalno iscijedilo, išli smo malo prošetat sa klincima i ja sam se vukla ko krepana mačka, užas
  18. malena beba's Avatar

malena beba said:

Tangerina oporavi se brzo

Ginger

Ja sam samo jednom bila na masazi i svidilo mi se a inace ne volim da me se dira
  19. Anci's Avatar

Anci said:

Mb, tocno to sam i ja pomislila. Ne znam kako bi mi bilo da me netko nepoznat dira. Mozda da slici Justinu T. ili Jamieu Dornanu

Djevojcice i ja oprale kosu, ajme koliko cesljanja i susenja. Stavit cu jednom sliku da nas vidite, makar odotraga.

Vikki, ne bojis se tako kasno trcati?
    Ja bih mogla, ali ako je osvijetljeno.
  20. vikki's Avatar

vikki said:

A kad ne mogu ranije, nego kad mali zaspe. Nije sto je mrak, nego bih radije meksu podlogu od asfalta. Ima trkaca u ovu uru, idem po sirokim i osvijetljenim plocnicima, no ni to nije garancija da neces naletjeti na auto :D
    Vidis, ni ja ne idem kozmeticarima i frizerima, ne bi bilo lose priustit si masazu bar. Tang, brz oporavak, crijevna kratko traje, ali te satare, brrr.. Moje dijete sutra krece u jaslice nakon tri mjeseca, kladim se da cemo do kraja tjedna biti oboje bolesni.
    Prijavljujem 10 km, pejs 6:07, planirala sam sporije, cuvam snagu za utrku iducu nedjelju, ali su me nove mizuno nekako cudno zuljale na prednjem dijelu tabana pa sam pozurila.
  21. spajalica's Avatar

spajalica said:

Samo spremanje kuce imam za prijaviti. Sta mi je sve proslo kroz usta me sram napisati.
  22. ivana s's Avatar

ivana s said:

tangerina tebi se baš svašta nadovezalo, valjda je sad konačno kraj pa da se vratiš na stare staze
    vikki meni tih 10 km izgleda ko beskonačno kad zamislim da to treba istrčat. Gdje trčiš u nedjelju?
    ja sam danas kardio a sutra u nove pobjede, w9...
    nego tko je ono spominjao da prati myfitnesspal?? par dana pratim i unosim a kako sam poprilično smanjila UH svaki dan mi ispadne da sam u deficitu ukupno. a jedem ja i doručak, ručak i večeru, ali kad sve ubacim opet nekako malo kcal....kako vježbanje unosite, pojedinačno za svaku vježbu?To mi se baš ne da.
  23. Anci's Avatar

Anci said:

Ja sam vjezbanje unosila odokativno. Kreirala sam su neke vjezbe tamo, npr trening 25 min toliko i toliko kalorija, 15 min toliko...
  24. Anci's Avatar

Anci said:

Vikki, odlicna duzina i brzina
    Bravo.

Nadam se da te mizunice nece vise zezati i da ste se veceras dobro upoznale.
  25. vikki's Avatar

vikki said:

Ivana s, nekad mi je i 5 km dugo, a desetka prodje zacas, ovisi kakve sam volje. Kad trcim po danu, trcim u Maksimiru, navecer po asfaltu, Maksimirska, Branimirova, Oporovecka, av. Dubrava, ovisi koliko km radim.
    Anci, vjerojatno ih treba razgaziti. Uzela sam mizuno i adidasove, navodno jedan od njihovih najboljih modela za cestu, super ublazavaju doskoke (sto je mojim zglobovima nacetima artrozom dosta bitno). Cini se da su mi adidas bolje, sto me cudi, mizuno su mi dosad bile nezamjenjive. Mislila sam ih izmjenjivati, ali cini se da cu se morati odluciti za jedne, pa kad ih dobro razgazim, onda tek druge.
  26. vikki's Avatar

vikki said:

Spajka, i spremanje se racuna, meni to nekad uzme vise kalorija i energije nego vjezba :D
  27. zhang's Avatar

zhang said:

Ivana_s, jesi sigurna da dobro upisujes kolicine?Tu se znam prilicno podcijniti, pogotovo ako procjenjujemo odokativnom metodom.
    I za treninge, imas pod cardio. Ako radis Jillian, mozes staviti aerobic, otprilike dodjes tu negdje sa potrosnjom. Vjebe snage je prekomplicirano upisivati.
  28. zhang's Avatar

zhang said:

Vikki, drzimo fige za nedjelju.
  29. flopica's Avatar

flopica said:

cure koje se kužite u trčanje, a to ste sve osim mene , muči me jedna stvar
    prijavila bih se za zadar u svibnju, ali želim znati na što posebno trebam obratiti pozornost ako ne želim da me hitna dovede kući...
    trčkarala sam davno, ali skroz rekreativno I uopće ne poznajem raznorazne trkačke cake...
    a taaako želim sudjelovati na toj utrci.
    mmislim da kondicije nešto imam, dvije god. vježbanja su iza mene pa nisam onaj totalni početnik...
    ovaj tjedan je na redu week 2 iz ripin30...

Anci uslikaj te grive, znatiželjna sam..
    Ginger I ja milsim da je tebi masaža prijeko potrebna
    iako ni ja ne volim da me netko dira ( taktilna fobija )
    možda da jedan dan umjesto treninga uzmeš masažu
    a malu hiti negdje, npr. kod sveki
  30. malena beba's Avatar

malena beba said:

Vikki super kilometraza i pace
  31. flopica's Avatar

flopica said:

ivana s ja sam jednio vrijeme jaaako mršavila, nisam uopće unosila uh a jela sam ko pometena
    čak sam previse gubila pa sam počela ipak voće unositi
    ni sad ne jedem uh, osim možda jednom u 10 dana

možda nisi dobro izbalansirala, probaj pojačati masnoće..
    ono, ispečeš ne znam, pileća prsa, pa ih poliješ masti na kojoj sus e pekla ili malinovim..
    tako ja radim I vidim da sam opet došla u ravnotežu...
  32. flopica's Avatar

flopica said:

vikki svaka cast!
    inače ja imam adidas tenisice, nikad nešto udobnije I mekanije nisam obula
    doduše, nisam trčala u njima ali za vježbanje su dušu dale
    lagane su
    a i lijepe
  33. spajalica's Avatar

spajalica said:

flopi super da si ih ti pitala,
    jer kako ih citam ispade da trcanje je opasnije od kucnog vjezbanja. strah me da se ozljedim, a opet sin zeli trcati pa sam mu rekla da cemo poceti kad malo zatopli.
    ajmo iskusne, napisale na pocetku ovo
    kako poceti trcati:- dry plus, ne pamuk od odjeće
    - dobar grudnjak ili top
    - dobre tenisice (mogu se ubosti jeftino na sniženjima - ovisno o podlozi na kojoj se trči)
    - ruke blago savinute u laktovima, uz tijelo, ramena opuštena ali ne previše (da ne bole ključne kosti)
    - skratiti korak!!! i naći si neki ritam (tako i za disanje)
    - zimi šuškavac i maramice za nos, neka glazna po želji u ušima

- minuta, po minuta i za šest mjeseci i polumaraton
    ajmo sad malo vise detalja
  34. Anci's Avatar

Anci said:

spajka, za početak: ne pretjerivati! sjetite se danci!
    iako si u formi jer dugo vježbaš, čini ti se da možeš, no trčanje je poseban tip treninga i po meni je velik udar na koljena, noge ako kreneš odmah 6 km. polako, minutu po minutu. kombinacija trčanja i brzog hodanja je dobra za početak.

ja ne znam pretjerujem li... no ne osjećam se spremnom za utege i kbell. jako mi paše hodanje i trčanje i nastojat ću sad češće na trčanje.
    jutros sam si složila neki mali nezahtjevni bodyweight trening. čitala sam negdje, mislim na menshealth gdje neki fizioterapeut preporučuje air sqats kao glavnu vježbu ako imaš neke ozljede i sl.

tako da sam jutros napravila 4 runde
    1. 30 air squats
    2. 10 PU (u drugim rundama nisam radila PU već reptile, knee tuck, bird dog...)
    3. 20 MC
    4. dancin ZOO
  35. spajalica's Avatar

spajalica said:

da 6 km!!!!! ja bi 2-3 ovo tri da se ne stramotim sam napisala
  36. Anci's Avatar

Anci said:

Pa nemoj ni dva prvi dan, ozbiljno! Polako.
  37. spajalica's Avatar

spajalica said:

ja mislila doci na 2 za koji mjesec, polako ali sigurno
  38. Cubana's Avatar

Cubana said:

Meni je trčanje u teoriji lijepo, lijepo mi je vidjeti nekoga da trči, a da to nisam ja.

Jučer w10. Psovala sam kao nikada a bome sam bila i znojna kao što već dugo nisam.
    Ali sam zadovoljna. Mogu sve iz w9 i w10, bez modifikacije.
    Nazire se kraj i tom BRu.
  39. vikki's Avatar

vikki said:

Spajka lol
    Veci je problem utreniranima jer vide da mogu otrcati npr. 10 km vec prvi put, pa nastradaju koljena. Kao i u svemu drugom, treba polako...
    Mene boli lijevi glezanj, nadam se da se nece pretvoriti u problem :/
  40. Danči29's Avatar

Danči29 said:

Eto, dotični se moron prepoznao u ovih 10km, doduše iz 3. puta ali tijekom prvog tjedna...... gdje mi je pamet bila
    Spajka, bit će ti super, probaj onaj program minutu po minutu, trčanje je mraakkk

Vikki, super pace i km!!! I nadam se da nije niš s gležnjem...
    Anci, neka neka, pusti sad malo dok se ne osjećaš 100% i zaželiš dalje. Ovo što si radila mi se čini odlično!
    Cubana super super super!!!!!!!!!! Što planiraš nakon BR?
    Ivana_S, ja unosim u myfitnesspall ukupno potrošene kcal za trening (imam HR monitor i brojač kcal podešen po mojim karakteristikama), ne unosim pojedinačno vježbe, a i po meni je to glupo. On garant ima predefinirane nekakve prosjeke utrošenih kcal/vježbi, vjerojatno za muškarca visokog 1,80 i 80kg kako to inače biva, i to ti onda ispadne ko da si potrošila tonu kcal, pa ih još i pojedeš, a kad ono nisi potrošila ni po od toga.....
    Ja sam jutros 150 alt 1 arm swings. Danas ću laganini.
    PS. kako bi ja sad vanka na bic, a ne gledat ovo sunce (ma kakvo god bilo, nakon svega, i ovo mi je dobro) čameći za kompom
    Last edited by Danči29; 02.03.2015 at 09:21.
  41. Danči29's Avatar

Danči29 said:

Zaboravih...... Zhang, tebi je tamo mrak za trčanje!!! Proljeće će ti biti fantastično ako budeš kombinirala
    Dođem koji vikend rano ujutro pa popimo kavicu na trgu (ti od trčanja, ja s bica)
  42. Cubana's Avatar

Cubana said:

I ja imam oregon scientific, neki prastari od svekra pa tako unosim.
    Ali ga ne koristim uvijek, čisto da dobijem neki orjentir.

Planiram les mills combat. Malo skakutanja pred ljeto
  43. ivana s's Avatar

ivana s said:

Zhang odokativno procjenim povrce i meso, mozda tu grijesim. Ne bih bas htjela unosit manje od 1600 kcal, jos uz dojenje.
    Flopice mozda je i tu problem jer ne volim bas masno. Kupila sam mileram kao da pojacam masnoce, potrosila jednu casu a druga stoji, ne mogu ga vise smislit....
    Pod cardio unosim aerobic a bas za te vjezbe snage me zanimalo kako s njima.
    Pripreme za trcanje, bravo! Mozda se i ja odvazim na proljece.
  44. spajalica's Avatar

spajalica said:

meni je ovo zadnji tjedan Bete, i sad se mislim da li da idem na gammu i padnem i pokleknem na speed3 za koji svi kazu da je ubitican. summer ga je radili ili maruska?
    ajmo cure moze li se to prezivjeti?
    kakav je strech na gammi isti kao na alphi i beti, meni onih 2 min nije dovoljno, tj skuzila sam da se osjecam puno bolje ako jos uzmem 10-tak min od zuske njenog strecha i coolinga.
    ili pak da se odvazim i predjem i ja na marcnu stranu i zusku.

u subotu sam gledala girje i uzela u ruku onu od 12 kg, ja s tim ne bi mogla bas previse, tj. mogla bi presati lisce iz vrta ali nista ozbiljnije
    uglavnom imam sad par dana za mozganje i smisljanje sta dalje, sem tog trcanja kojeg sam obecala malcu.

Danči program trcanja min po min? nasla sam na netu neki program na tako nesto mislis?
    1. tjedan: pon, sri, pet i sub:1 min trcanje 1 min hodanje ; uto i cet: hodanje , trcanje 20 min, hodanje 30 min
    2 tjedan: pon: 2 min trcanje 1 min hodanje; uto: hodanje; sri: 3 min trcanje 1 min hodanje; cet: hodanje; pet: 4 min trcanje 1 min hodanje; sub:4 min trcanje 1 min hodanje. svi dani ukupno 30 min.
    3 tjedan: ..........
  45. Anci's Avatar

Anci said:

Spajka, ja sam vise puta radila speed 3 i prvi put sam se pogubila i pop*** i nisam ga vise htjela raditi.
    Onda sam citala da se svi pogube i pohvataju kasnije konce. Tad mi je postao super.

Daklem, nemas ti sto pokleknuti! Radila si TBC koji je po meni najtezi trening u focusu i nemas sto odustati na speedu!
  46. Danči29's Avatar

Danči29 said:

Spajka, meni je speed 3.0 bio najbolji od svih! Mislim da mi je prvi bio teži, ali svaki sljedeći sam bila sve oduševljenija. Imaš ti konde nakon alfe i bete, ne brini za to. Radiš svoj max i pičiš dalje

girja 8 kg se brzo preraste, 12kg traje duže vrijeme...16kg će mi trajat vječno

Bio je neki program trčanja za početnike, bio je linkan više puta, povećavale su se min trčanja a smanjivale min odmora/hodanja....ovako nešto ili ovako, ali se ne sjećam 100% koji...
    Vikki, je li se ti točno sjećaš koji je ono bio?
  47. vikki's Avatar

vikki said:

Ne sjecam se, ali svi su ti programi slicni, temelje se na postupnom napredovanju i ok su. Bitno da se ne pretjera i ne odustane prerano.
  48. Anci's Avatar

Anci said:

Quote Originally Posted by spajalica View Post

Danči program trcanja min po min? nasla sam na netu neki program na tako nesto mislis?
    1. tjedan: pon, sri, pet i sub:1 min trcanje 1 min hodanje ; uto i cet: hodanje , trcanje 20 min, hodanje 30 min
    2 tjedan: pon: 2 min trcanje 1 min hodanje; uto: hodanje; sri: 3 min trcanje 1 min hodanje; cet: hodanje; pet: 4 min trcanje 1 min hodanje; sub:4 min trcanje 1 min hodanje. svi dani ukupno 30 min.
    3 tjedan: ..........
    sad sam se zbunila- ako je ovo neki postupno napredujući tečaj trčanja , nekako mi je prebrzo s 2 na 20 min.
  49. Anci's Avatar

Anci said:
  50. Anci's Avatar

Anci said:

meni ovo izgleda ok jer se izmjenjuju intervali trčanja i hodanja. a ta minuta kad kreneš trčati zaista dugo traje