Jedna diploma![]()
Meni su tezi competition burpiji nego pravi :lastane:
Ovi comp su mi vise cardio i kondicijskia ovdje ima i snage i imam filing da ne skacem toliko.
Ima jos takvih pacijenata?
anci, ona radi jrc bas sa jump ropeom, a ja na suho, vjerojatno je tako lakse. Inace ne pratim zuzi na mobu nego zapisem vjezbe pa sama radim, al sad mi je mob popravljen i radi ko zmaj pa mislim da cu odsad radit uz nju, ne vjerujem da bih bila ovako brza da sam sama radila. Bilo me strah da cu morat stiskat pauzu pa sam skakala ko blesava![]()
Imai meni su competition burpee tezi od onih sa sklekom
dosla sam s trcanja, laganih 7. predivna je vecer bila.
Zaboravila sam napisati da su mi danas stigle nove slusalice koje ne ispadaju iz usiju dok trcis.
Ovako nesto: http://m.ebay.com/itm/391053692751?nav=SEARCH
Nadam se da ce biti ok. Danas mi nisu ispadale i bas mi je bilo super trcati uz muziku.
Odradila upravo w6 po prvi put, imam osjecaj da ce me sutra sve bolit
Vidi ti ove tangerine sto se raspostoljila?
Kako je prosao drugi radni dan?
Tko je navucen na maslace (kao ja), u polleu ima popust na drugi proizvod. Popust je 40 % pa sam kupila dva maslaca![]()
Kad si spomenila maslace, Anci, imam od indijskih oraščića i nije mi baš nešto. Zapravo ne znam što bi s njim, imate li kakav recept?
Zlicom
Ja sam ga dodavala u smjesu za palacinke. Pa ga mazem po jabukama![]()
Pa sa zobenima, stavim toplo mlijeko i zlicicu maslaca i fino onako poveze.
Mada je meni najfiniji kikirikijev.
Znam da danci nije potrosila jos svoj indijski, a ima tome vec godina dana :D
A ništa onda neka stoji u friđu, i tako mi nije napet. Imala sam veća očekivanja od njega, a zapravo ne znam zašto. Ni kikirikijev ne volim...
Je, stvarno je krasno vani, i ja sam laganih 6 upravo, za regeneraciju, cijelu minutu po kilometru sporije nego na holjevki.
Bravo za događaj i trčanje! Dobro si i trčala poslije klope, trebalo bi biti dva sata pauze da se želudac ne diže (a nakon ćevapa s lukom i cijeli dan).
Ja samo to čekam, pa da imam društvo na ljeto u šibenskom kanaluMorat ćeš mi prijaviti kad ćeš na GO da porihtam svoj prema tebi (a ne prema mužu
).
Inače tri najčešće greške kod novih trkača su prebrzo, previše i prečesto. Ako se prebrzo trči, ulazi se u anaerobnu zonu s vrlo visokim pulsom i to je ne samo iscrpljujuće i nezdravo za srce nego i prebrzo se odustane jer je trčanje kao teško (a uopće nije do trčanja nego do precijenjenosti svojih mogućnosti). S prevelikim brojem treninga isto dolazi do zamora, pretreniranosti i ozljeda. A i s predugim trčanjem, tj. ako se prerano počne dizati kilometraža, stradat će potkoljenica i koljena, možda ne odmah, ali s vremenom će se to osjetiti. Njamanji je problem upala mišića, ona prođe, ali zglobovi, tetive, ligamenti duuuugo pamte prevelik napor.
Ja sam dosta pratila (i sad pratim) trkače i rasprave na jednom forumu o trčanju pa sam najviše naučila što od njih, što od svojih u klubu, a nažalost nešto i iz vlastitih ozljeda. I čitajući Runner's world, Women's running i sl. časopise (na netu, najčešće na fb dobivam najnovije članke), a super su i trčanje.hr i trčanje.rs.
MB, ne mislim da moraš slušati mene, ali pročitaj najosnovnije informacije o počecima u trčanju, može puno pomoći da izbjegneš ozljede. Ajme, ovo zvuči kao da ideš u rat, a ne na trčanje, ali sjeti se naše Danči, koja forma općenito, a kako je samo s jednim (ili dva?) trčanja zeznula koljena na dulje vremena.
Imam i dobru vijest, danas sam bila na UZV zgloba, nije kalcifikat, nego ganglion, dobroćudni tumorčić. Bude li rastao ili pritiskao živčano tkivo i bolio, micat ću ga, inače nije veliki pa ne bude li smetao, može i ostati.
Vidim kod Zuzi na faceu da će sutra biti besplatan novi beginner cardio #1. Nadam se da ću ulovit vremena pa da ga isprobam![]()
Ivana, mislim da ti maslac ne treba stajat u fridzu, bar ga ja nisam stavljala
Inace, os svih maslaca najfiniji je maslac od ljesnjaka, to je bozanstveno
E, i znala sam ga ubacit u smjesu za mafine, fino ih podeblja okusom
Za taj od lješnjaka nisam ni čula... Probat ću ja ovaj isto tako ubacit u neku smjesu pomalo da ga potrošim ali tek kad vaga pokaže 5 ko prvu znamenku...![]()
Ni ja nisam čula za ovaj od lješnjaka. Od kikirikija i indijskih mi je super, od badema ne onako kako sam očekivala. Baš ću pogledati u polleu.
Ja to mažem na kruh, tako su mi najdraži.
Super vijest Vikki za koljeno!!!!!! Dakle punom parom na trčanje!
Maslaci: indijski mi nije dobar, uvalila sam ga koji put u neki kruh; bademov mi je ok i ide često u slastice; kikirikijev obožavam ali ne kupovni nego doma sama napravim od onih kikirikija u ljusci. Treba mi cijela vječnost da ih očistim, ali dnevno maznem 2 čajne žlice min
Hmmmm da, moja je avantura s trčanjem trajala punih tjedan dana = ukupno nekih 20 i nešto km. Sve je bilo idilično, 3. trčanje 10km! i ja presretna, da, presretna dok se slijedeći dan nisam mogla ustati iz kreveta od bolova u koljenu! I trebalo je brdo vremena da ga saniram, zapravo i sad ga osjetim tu i tamoma bedak nad bedacima! I ne pada mi na pamet opet krenut, jer tijelo može, glava isto, ali koljena ne, problem je u tome što se koljena ne bune dok nije kasno (bar moja nisu). Učite iz mog primjera, vjerujte, bolje ćete proći...
Večeras odrađeno u 3 runde:
50 alt 1 arm swing (12kg)
10 TRX PU + knee to elbow (htjela spiderman PU pa se pošteno mlatnula po vratima i odustala)
10/10 snatch (12kg)
15 TRX squat and row
15 TRX hemstrings curl (obožavam ovo!)
5/5 TRX pendulum swing
5/5 elbow to plank with kbell drag (12kg)
Onda sam napravila iso TRX plank 1min + 40sec iso TRX side plank (ovje sam jednom ljosnula na dupe).
Za kraj da se skroz ispušem tabatu naizmjenično MC i JJ. Hvatala zrak ko riba van vode...
Pa se ponovo najela palačinki![]()
Vikki super za koljeno! Nadam se da nece trebat operacija, da nece smetat.
Cijenim tvoje savjete zato sam te i poslusalajer inace bi mi jucer bio rest al tila sam prebacit u sub jer me taj dan nece bit kuci. U drugim okolnostima je trcanje svako drugi dan a izmedju grupni trening i tako mi pase. Sad trcim neka 2 mj cini mi se, 5 ili 6 km, tako da smo tili malo dignut kilometrazu al kazem, mislili smo da ima manje od 2 km
![]()
Anci, magriz bravo za trcanje
Tangerina, danci
Ivana s svakako probaj zuzi ako stignes!
ivana s, posalji indijski meni, taj nam je najdrazi
ono kad smo tu skupno narucivali, mm i ja smo ga pojeli valjda za dva tjedna
vikki super za koljeno! nadam se da nece smetati
Danci, umorila sam se samo citajuci
Anci super za slusalice!
tang kad vjezbas sad kad si pocela raditi?
Da, izgleda da je tako.
http://polleosport.hr/akcije/akcijsk...?search=Maslac
Lješnjaci su po 80kn/kg očišćeni (čiste se pred prodaju, čuvaju ih u ljusci do zadnjeg trena, bar tako kažu) i 100kn/kg prženi u pečnici (bez dodataka). Javim ti kakvi su kad probam
Jutros 20km, većinom off road. Bila je smrzotina, 0 stupnjeva, sve inje po travi. Malo sam se smrzla ali sam vidjela zoru nad rijekom. Ko to može platit.......
može, danči!
zuzkašice,
čitate li ikad komentare? uglavnom isti ljudi uvijek komentiraju
ima jedna što me živcira, pa sam ustvari htjela da me netko utješi i kaže da sam u pravu što me živcira
nego, opet sam sanjala sasuovaj put smo bila pristojne, ona me nagovarala da se učlanim u neku udrugu poznavatelja medicine
koja održava sastanke nekom njenom vlastitom poslovnom prostoru, onda smo malo sastančili, a to se uglavnom sastojalo od toga da voditelj postavi pitanje ko na kvizu i onda ja dižem ruku i odgovaram jer sam znala sve odgovore. sasa je bila ponosna na mene
onda smo išli na kavu, a kafić je imao terasu na nekakvom kanalu, stolovi i stolice su bili uronjeni u vodu. pa smo tako sjedile i ćakulale o parizu
2014. je bila najgora godina kod mojih
sve trešnje otresla bura tjedan dana prije nego su sazrile
i loze polomila, poslije ih kišno ljeto dokrajčilo, nema grožđa, vina ni rakije
masline isto zbog ovog ljeta nula bodova
smokva! moj dida kaže da ne pamti u životu da su im smokve slabo rodile, njima inače ništa ne smeta, do ove godine
i na kraju godine moji inače imaju kozliće, obično po 5 do bajkovitih 7, ove godine jedno
jedino što je dobro rodilo u 2014. u našoj obitelji sam ja![]()
betty
ako imaš hrabrosti, piši tamo na temi o snovima, peterlin će ti gata![]()
Joj, betty, loooool!
Tangerina
Pocela sam sinoc aliciu no svladao me umor pa sam pauzirala na pola.
Jutros BC 9 upper body, onaj s brdom MC-ova.
Danci, divno jutro![]()
Betty i Tang, lude ste skroz
Ni mi nista ove godine. Prvi put smo od kad znam za sebe kupili maslinovo ulje. I to staro, iz 2013 :/
baš sam te htjela pitat za Aliciu, al nisam znala oću ovdje ili na serijama
prošlotjedna epizoda mi je bila bzvz, ali ova zadnja super duper (iako imam zamjerku jednu, inače mi se baš sviđa što se na Alici vidi da je zrela žena, a onda kad stave neke kao seksi scene, flashevi dvadesetogodišnjeg tijela.. to mi je bezveze, ali imam previsoka očekivanja od holivuda ipak)
Ima li netko tko trči i ima hallux valgus (ne gledajte gadljivi na stopala)? Imam blago izbočenje na desnom stopalu i palac koji se približio prstu pored, ali ga ne dodiruje. imam tenisice koje su gore skroz mekane, nema šava, ne smeta mi na tom mjestu, ali kod trčanja me jako boli to desno stopalo, negdje na jastučiću ispod prstiju. Je li to vezano uz hallux?
I imam još jedno filozofsko. 38 godina mi je, imam višak kilograma, operirano desno koljeno, taj glupi hallux. Počela sam redovito trčati prošle godine krajem kolovoza, nisu to neke tjedne kilometraže, ali trčim. Ne mogu reći da volim trčati, kad krenem me najviše veseli pomisao da ću završiti, ali se super osjećam poslije, a i krvna slika mi je bolja nego sa 25. Ono što mi se vrti zadnjih dana po glavi je jesam li ja zapravo glupa što trčim, što forsiram neku aktivnost za koju nemam predispozicije? Bi li bilo pametnije da se ostavim toga?
Hvala na pomoći i drago mi je vidjeti vas opet![]()
betty i Tang, krepala od smijeha
Kod nas trešnje propale skroz, maslina su bile onako srednje (zapravo smo super prošli jer svi oko nas nisu niš imali, sve im propalo toliko da se nisu ni trudili ići pokupiti), a smokve uobičajene samo su malo kasnije dozrile (čitaj nisam ih se pošteno najela, inače mogu živit na njima).
Betty, lješnjaci su presavršeni! Ajd se javi na pp ako te bude zanimalo. I računaj da na pivo nosim i kefirna zrnca![]()
balarosa neman pojma :/ a da pitas doktore?
tangerina
i u nas je bilo slabo maslina ove god, ulje nam je pri kraju, prvi put cemo morat kupit
betty ja nikad ne citam te komentare ali sad me bas zanima ko te to nervira![]()
Balarosa, da ne ispadne da te odvraćam od trčanja, samo me zanima da li si pokušala išta drugo? Možda neki kućni trening, yoga......
Moje je iskustvo da treba radit ono što nas veseli i u tome uživati. Ne kažem da trebaš prestati s trčanjem, posebno ako se nakon njega super osjećaš, samo da malo istražiš i druge mogućnosti![]()
Dugo već doma vježbam, par godina, rodin topic i najviše kavofob su zaslužni za to. Krenula sam s Jillian, sad šaram okolo, ali imam 4-5 treninga tjedno. Počela sam trčati jer mrzim cardio pa sam si to uvela kao ispriku za preskakanje.
Ovo "raditi što te veseli" - to pali kod onih koji iskreno vole fizičku aktivnost :D Ja bih uvijek radije čitala nešto i jela čokoladu nego vježbala, ali sam sretna kad odradim.
prvo prijavka: istrčala sam desetku za manje od 48 minuta. ne znam stoposto jer sam 10 km i 150 m istrčala za 48.03., što je za minutu i pol bolje nego na trci.
vikki, moja trkačka majko, malo sam osjetila koljena danas. možda sam izsomatizirala nakon što si me preplašila mogućim ozljedama. da malo usporim?
tangerina LOOOOOOOOOL mislim da je ovaj tvoj najbolji post na rodi ikad.
također anci i tangerina molim vas da me ukljucite u priče o alicii jer ju i ja volim i pratim :ijaželimbitinavijačica:
danci ja bi kupila 2 kg prženih lješnjaka! možeš ih dofurat u pon na pivu?
i na kraju bettyšto reći, betty ti si moja simpatija, ja želim s tobom ćaskati o Parizu, po mogućnosti u blizini čokoladnih fontana, pijana....
stavila bih ti još srca, ali rigidni forum ne dozvoljava, ni kad je ovakva romantika u pitanju.