Stranica 4 od 12 PrviPrvi ... 23456 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 151 do 200 od 581

Tema: dobar, loš, zao - financije

Cathy avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj Mima prvotno napisa Vidi poruku
    Da, sad više niti starih novina nemamo jer ne kupujemo novine.
    Tko zna kako bi reklamni leci poslužili ?!
    Ne upijaju, znam kada prolijem nešto i bacim letke na to.

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Hvala imenjakinjama!

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

reklamnih letaka ima i od recikliranog papira, taj je podatan.

neki dan razgledam po butizi svu silu wc papira... mirisni...s ekstraktom neke biljke....ekstramekani....green tea, uvjerava jedan.....dodir perja, tvrdi drugi....treći košta 30kn. TRIDESET! ima miris svježine, kaže. wtf? što će dreku miris svježine?

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj čokolada prvotno napisa Vidi poruku
    reklamnih letaka ima i od recikliranog papira, taj je podatan.

neki dan razgledam po butizi svu silu wc papira... mirisni...s ekstraktom neke biljke....ekstramekani....green tea, uvjerava jedan.....dodir perja, tvrdi drugi....treći košta 30kn. TRIDESET! ima miris svježine, kaže. wtf? što će dreku miris svježine?
    možda ostavlja trag svježine pooo... koži

TeddyBearz avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj čokolada prvotno napisa Vidi poruku
    treći košta 30kn. TRIDESET! ima miris svježine, kaže. wtf? što će dreku miris svježine?
    Ne mogu se prestati smijati...

Datum pristupanja
    Aug 2013

Početno

Kod nas dosta novca odlazi na pomoc porodici,ja odvajam za mamu koja je jako bolesna I treba tudju njegu,mm za sestru koja ima zdravstvenih problema a trosi preko svojih mogucnosti pa onda on uskace da pomogne.nekad se osjecam Kao da mi je 100 godina I kako mi je dosta svega.no cesce Sam ponosna na nas sto ne samo da ne zavisimo od drugih vec smo im I podrska
    Posljednje uređivanje od biserko : 28.11.2014. at 22:19

šafran avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Kuda ode novac, badava svim tablicama koje sam tako dugo njegovala, pazila, mazila, mislim da se to zove žvot, ono želiš malo i živjeti, ne vječno drhtariti nad svakim centom, pa te povuće, izlog, atmosfera, što li već.

Pa evo npr. kuda ode. Na primjer jučer smo bili na koncertu Hrvatska noć sa hrvatskim umjetnicima, ma prekrasno nešto, nismo bili do kraja jer smo vodili našu stariju curu, bila je već jako umorna, koncert je počeo u 20h, a trajao je sigurno do ponoći...I što se desilo , koliko nas je koštao na kraju taj koncert na kojem smo bili evo 2 sata. Karte su bile stvarno simbolične, samo 15 eu za odrasle, za djecu do 14 godina besplatno. Prihod je išao za djecu u Nazorovoj, pa mi ne bi bilo žao dati nit tri put toliko. Međutim umjesto da smo karte kupili na licu mjesta, išli smo ih naručiti preko interneta, pa smo budale zbog stresa i žurbe ne gledajući, karte platili 52 eu! Sramota, ali je tako, slanje karata su naplatili 22 eu! Kako smo se samo nasanjkali. Za te pare smo radije mogli kupiti još dvije karte i pokloniti ih nekome.
    Onda bebisiterica za 4 sata odsutnosti ravno 50 eu. Onda jedan medeni keks za curku 2 eu, pa jedan mali toblerone 1,5 eu, još jedan breze na nju 1 eu, parking 3 eu, i tako je nas zapravo samo dva sata provoda sve skupa došlo 110 eu umjesto početnih 30 eu.

I nije nam žao, fakat nama nije žao, iako jest da malo boli po džepu, i po pameti. I istina mogli smo mi i ne ići jer samo stavka bebisiterica je bila stavka boli glava, ali šta da kažem, mislim da svi sve znamo...I eto samo ilustracije radi, kako i gdje nam otcuri novac, a danas fala bogu čim proviriš nos iz kuće te zaskoče sa svih strana pa i oni najšparljiviji i najrazumiji znaju pokleknut.

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Ja ponosno javljam da sam sinoć bila na kavi u Areni, Smjehuljica je bila sa mnom i nisam ništa kupila. Nisam ništa kupila...
    Probala jedne traperice, u dućanu di sam i ranije kupovala traperice, bile su super, ali kad sam vidjela cijenu (649), odustala sam... Ranije ne bi, provukla bi karticu i sretno otišla doma.
    A fakat trebam traperice... Molim preporuke za dobre i jeftine... Zadnje sam kupila prije 5 godina.
    Posljednje uređivanje od Mojca : 29.11.2014. at 07:26

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Ja gotovo nemam odjece da je dosla preko 200kn komad. Ni djeca. Tipicno nosim traperice kupljene za 100-200kn u h&m, c&a, zara (c&a mi cak ima najbolji izbor), dolcevita ili tunika za 100-150-max175kn, ispod cizmi obicne pamucne sokne 5 pari za 30kn ili tako nesto, donje rublje isto kupujem jeftino pamucno. Ili obucem neki sosic i ispod pamucne tajice, znaci opet kombinacija do 200kn. Na odjeci mi je jako lako stedjeti jer uopce ne patim za nekim skupljim komadima i markama. Da patim, vec bi si ponekad nekako priustila.

Dm - to je isto neka mjesecna sica. 50kn za papirnatu galanteriju za vrtic, svakih dva mjeseca 40kn za detergent za ves toaletpair kupujem u ducanu ali otprilike 23kn mjesecno. Sampon i regenerator za muza ca 1x u 6 mjeseci jer ima kratku kosu, ne brije se pa tu nema troskova, a klinci i ja koristimo neke bio sampone i regeneratore, to je 100kn svaka tri mjeseca, opet realno skoro nista. Tablete za sudjericu su jos najskuplje, 100kn, no to traje 6 mjeseci, pa se samo iznenadim da je opet na redu. Arf i sl mi traju po godinu dana, a bocica je 20-ak kn, pa kad zatreba kupim. BB puder mi traje 6 mjeseci vec, puder u kamenu vec ima sigurno 2 godine (a dosao je 10-ak kn, neki she i jos je bio na akciji) a ostatak sminke je vjerojatno jos i stariji (olovke, maskara). U apoteku idem jednom u dva mjeseca kupiti cafetin i neofen, zimi jos ponekad septolete.

Sto se kucnih ljubimaca tice dosta smo iskesirali na kojekakve testere i tekucine za ribice, ali mislim da ce sad potrajati. Tu jos imamo 20kn mjesecno za destiliranu vodu.

Jedino znam da mjesecno u firmi trosim 700-ak kn na rucak i kave i slatko - ne stedim jer mi nije probem platiti, pogotovo kad se sjetim da je alternativa dic se pol sata ranije i skuhati si nesto za ured (jer vecera rijetko doceka jutro).

Evo jucer sam se ugodno iznenadila u zloglasnim Konzumu, otisla sam kupiti malo hrane sto fali - pomelo, banane, baby spinat za salatu, suhe brusnice (400g), jogurt, kilu kiselog vrhnja, zagrebacki sir u marami - 109kn. Sasvim pristojno.

tangerina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Sillyme, ne brine te sto sminka ima u pravilu relativno kratak rok trajanja? Meni isto tako ostane sve godinama jer se rijetko sminkam, al ipak na kraju pobacam sve sto je staro vise godina.
    Sto se tice novca gdje iscuri, meni iscuri koliko moze iscurit. Zato kad dodje placa poplacam sve obveze, jer znam da dalje trosim koliko mogu. Kad bih se odlucila stedjeti, isto bih tako na pocetku mjeseca izvadila nesto novca doslovno u kasicu prasicu, jer inace nista od toga. Mozda cak i dala trecoj osobi od povjerenja da mi ni slucajno ne da da coknem

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Citiraj sillyme prvotno napisa Vidi poruku
    Ja gotovo nemam odjece da je dosla preko 200kn komad. Ni djeca. Tipicno nosim traperice kupljene za 100-200kn u h&m, c&a, zara (c&a mi cak ima najbolji izbor), dolcevita ili tunika za 100-150-max175kn, ispod cizmi obicne pamucne sokne 5 pari za 30kn ili tako nesto, donje rublje isto kupujem jeftino pamucno. Ili obucem neki sosic i ispod pamucne tajice, znaci opet kombinacija do 200kn. Na odjeci mi je jako lako stedjeti jer uopce ne patim za nekim skupljim komadima i markama. Da patim, vec bi si ponekad nekako priustila.

Dm - to je isto neka mjesecna sica. 50kn za papirnatu galanteriju za vrtic, svakih dva mjeseca 40kn za detergent za ves toaletpair kupujem u ducanu ali otprilike 23kn mjesecno. Sampon i regenerator za muza ca 1x u 6 mjeseci jer ima kratku kosu, ne brije se pa tu nema troskova, a klinci i ja koristimo neke bio sampone i regeneratore, to je 100kn svaka tri mjeseca, opet realno skoro nista. Tablete za sudjericu su jos najskuplje, 100kn, no to traje 6 mjeseci, pa se samo iznenadim da je opet na redu. Arf i sl mi traju po godinu dana, a bocica je 20-ak kn, pa kad zatreba kupim. BB puder mi traje 6 mjeseci vec, puder u kamenu vec ima sigurno 2 godine (a dosao je 10-ak kn, neki she i jos je bio na akciji) a ostatak sminke je vjerojatno jos i stariji (olovke, maskara). U apoteku idem jednom u dva mjeseca kupiti cafetin i neofen, zimi jos ponekad septolete.

Sto se kucnih ljubimaca tice dosta smo iskesirali na kojekakve testere i tekucine za ribice, ali mislim da ce sad potrajati. Tu jos imamo 20kn mjesecno za destiliranu vodu.

Jedino znam da mjesecno u firmi trosim 700-ak kn na rucak i kave i slatko - ne stedim jer mi nije probem platiti, pogotovo kad se sjetim da je alternativa dic se pol sata ranije i skuhati si nesto za ured (jer vecera rijetko doceka jutro).

Evo jucer sam se ugodno iznenadila u zloglasnim Konzumu, otisla sam kupiti malo hrane sto fali - pomelo, banane, baby spinat za salatu, suhe brusnice (400g), jogurt, kilu kiselog vrhnja, zagrebacki sir u marami - 109kn. Sasvim pristojno.
    Ja se osjećam nesposobno.
    Ni ne znam gdje bi kupila bio šampon i regenerator za sto kuna koji bi.mi trajao 3 mjeseca.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj Mojca prvotno napisa Vidi poruku
    Ni ne znam gdje bi kupila bio šampon i regenerator za sto kuna koji bi.mi trajao 3 mjeseca.
    U nekom bio dućanu možda

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Mojca, ma to je individualno. Meni i mojim kcerima nema sanse da sampon traje tri mjeseca! Ja se ne mogu sad gristi zbg toga. Imamo duge i guste kose sve tri i sampon od 200 ml traje tri tjedna. Regenerator duze.

Ja sam isto uvijek razmisljam i stanem ako mi bas nije sila kupiti. Za tabletice za perilicu i deterdzente uvijek cekam akciju jer znam da ce je biti pa kupim duplo. Znam da cu potrositi.
    Roba. Ah. Volim jako, jako. Patim za skupim trapericama jer imam jedne (sa snizenja, doduse) i vidim razliku od HM-a!

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Ma ja zbilja ne stanem u ništa osim u Mustang. Jedino oni imaju za veliko dupe.

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Ja volim replay

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Pa nije pitanje kolicine u boci. Iz "vjerskih" razloga izbjegavanja previse kemikalija i opce averzije gubljenja vremena na pranje i feniranje ne perem kosu cesce od 2x tjedno navikne se kosa i prestane mastiti nakon nekog vremena pa nije tako strasno kako nekima vjerojatno zvuci. Klincima perem samponom jos rjedje, njima se ionako ne masti kosa, pa je samo svaku vecer isperu vodom, ne izgleda drugacije nego ostalima u vrticu...

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Citiraj tangerina prvotno napisa Vidi poruku
    Sillyme, ne brine te sto sminka ima u pravilu relativno kratak rok trajanja? Meni isto tako ostane sve godinama jer se rijetko sminkam, al ipak na kraju pobacam sve sto je staro vise godina.
    Pa razmisljala sam o tome - ovaj puder u kamenu ne znam sto bi se pokvarilo, a ostalo cekam dok ne osjetim da se ulje uzeglo pa bacim. Nemam puno toga, nije do love nego ne vidim potrebu kupovati novo ako mi se staro cini ok.

Da ne ispadnem neki sparni primjerak nama brrrdo love odlazi na aute, benzin za aute po gradu, benzin za aute za odlaske u vikendicu ili na more, uredjenje stana, uredjenje vikendice i sl - a sto je iskreno puno vise mjesecno nego sto bi si htjeli priznati. Sad je zima pa ne idemo u vikendicu niti je ni ne uredjujemo, jedan znacajan trosak manje

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Pa ni ja ne ljubim kemiju... Ali sve bez kemije je skupo..

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ima i C&A za veliko dupe, i koštaju 200 kuna. Ali nisu lijepe kao Mustang.

A što se tiče potrošnje, u velikoj kutiji ima 100 tableta za suđericu, a kod nas suđerica radi svaki dan, vikendom i dva puta dnevno, pa mi kutija nikako ne može trajati 6 mjeseci nego manje od tri, najveća boca deterdženta za veš nam ne izdrži mjesec dana, mjesečno kupimo sigurno 2x wc papir, a papirnate ručnike i češće, tako da mi se ti "higijenski" ili troškovi DM-a (premda mi se više ne da ići posebno u DM nego kupim gdje bilo) baš i ne čine mala stavka. Pa samo tekuća sapuna potrošimo sigurno 4 mjesečno, a oni su postali baš skupi, tako da sam počela kupovati robne marke tipa Balea ili onaj Lidlov, no kćeri su mi od tih jeftinih sapuna počele ispucavati ruke pa smo se vratili na "skupe" (pod skupe mislim na Palmolive )

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Gledala u c&a, nisam niš našla. Sve imaju onaj kratki cif... Plitke su. Ne pašu.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ako meni pašu onda definitivno ima za vd.

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

U ovakvim temama svi sudionici rasprave bi trebali u potpisu imati mjesecni budget s kojim raspolazu. Jer su inace nekako zbunjujuce :d
    Posljednje uređivanje od cvijeta73 : 29.11.2014. at 10:58

anabeg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

Citiraj sillyme prvotno napisa Vidi poruku
    Pa nije pitanje kolicine u boci. Iz "vjerskih" razloga izbjegavanja previse kemikalija i opce averzije gubljenja vremena na pranje i feniranje ne perem kosu cesce od 2x tjedno navikne se kosa i prestane mastiti nakon nekog vremena pa nije tako strasno kako nekima vjerojatno zvuci. Klincima perem samponom jos rjedje, njima se ionako ne masti kosa, pa je samo svaku vecer isperu vodom, ne izgleda drugacije nego ostalima u vrticu...
    Također ne vidim razloga prati kosu češće od 2 puta tjedno. Meni se kosa masti, pa opet, nemam potrebe je prati više od 2 puta tjedno. Djeci šamponom perem 1 tjedno, čak mi ni onda ne izgleda da ima potrebu za šamponom ali eto. Mislim da nema razloga to nekome ružno zvučati, pa nismo nikakvi šporkuljci, peremo se samo ne svaki dan sa šamponom. To je što se kose tiče, a tuširanje ja ne mogu svaki dan obaviti samo vodom jer imam i masnu kožu pa ako se operem samo vodom imam osjećaj da sam i dalje prljava

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ja ne mogu zamisliti da svaki dan ne operem kosu, a djeca su ti mala, i ja sam svojoj prala jednom tjedno kad je imala 6 godina.

anabeg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

Raspravlja se o istoj stvari, a nije da svi raspolažu sa istom količinom novaca na mjesečnoj bazi. U nekim slučajevima čak niti blizu vjerojatno. Zato je nekom nejvjerojatno da netko mora posegnuti za kreditima, karticama, ratama, gledanje akcija itd, jer će taj netko u 2 mjeseca skupiti gotovinu za npr novu suđericu, veš mašinu i sl, a dok bi nekom drugom za to trebala i godina. U obiteljima gdje rade i muž i žena, po 8 ili više sati na dan, pogotovo koji imaju mlađu djecu i svaki dan 1 punu ili čak i više veš mašina, nije baš najzgodnije čekati godinu da skupe novce za novu, dakako da je lakše uzeti na nekoliko rata, a mašinu imaju odmah. Teško je razumijeti nekada da sila čovjeka može natjerati i na stvari na koje je mislio da da nikada neće spasti.

Cvijeta ima dobar prijedlog

rossa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Marks&Spencer. Cesto imaju razne modele na snizenju pa budu po cca 200 kn. Mislim da su inace oko 400 (nikad nisam kupila po punoj cijeni). Inace imaju dosta modela za razne oblike tijela.
    Ja sam sebi bila nasla super model sa pristojno vispkim strukom u kiku, ali nigdje bas svoj broj. Tamo su hlace cca 90 kn. Ne traju godinama (uz svakodnevno nosenje), ali pristojno izgledaju

Gledala u c&a, nisam niš našla. Sve imaju onaj kratki cif... Plitke su. Ne pašu.

anabeg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

Citiraj Mima prvotno napisa Vidi poruku
    Ja ne mogu zamisliti da svaki dan ne operem kosu, a djeca su ti mala, i ja sam svojoj prala jednom tjedno kad je imala 6 godina.
    Eto, moja starija je sad u toj dobi. Ne sumnjam da će se te neke stvari promjeniti kad ih ulovi ludilo puberteta, pa će biti pranja i tuširanja i više puta na dan, pa i troškovi kojih sada nema, a to su npr njihovi ulošći, nekakva kozmetika i sl. Zato se najvjerojatnije i dolazi do rasprava jer ne pišemo svi iz istih cipela, nekom su prioriteti jedno, nekom nešto sasvim drugo. Nekom se nečiji prioriteti čine kao sitnice, a nekom se te iste sitnice mogu činiti kao nešto o čemu mogu trenutno samo sanjati. I svakako nije isto da li netko raspolaže sa recimo 5000mjesečno, a netko sa 10000 ili više. A tu se raspravlja o istim stvarima, a sigurno je teško nekom ko ima puno više, razumijeti onoga koji ima puno manje i obrnuto. I ok, teško je razumijeti ali zato ne treba nitko nikome nametati nešto kao 100% ispravno i da treba tako i tako jer eto taj netko tako živi. Evo se ne odnosi na tebe, nego općenito, samo sam proširila svoj odgovor..

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Pa ja nikoga u ništa ne uvjeravam, samo sam se osvrnula na troškove higijene koji nisu baš tako mali kako se ovdje prikazuje. btw. nema pranje kose veze sa ludilom puberteta, nego se starijoj djeci kosa počne jako mastiti, pa se mora prati više puta tjedno (ili naravno ne mora ali onda je prljava).

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Citiraj cvijeta73 prvotno napisa Vidi poruku
    U ovakvim temama svi sudionici rasprave bi trebali u potpisu imati mjesecni budget s kojim raspolazu. Jer su inace nekako zbunjujuce :d

I koliko ima djece, kojeg su spola i koliko kose imaju :D

Ovo je sala, kosa je samo banalan primjer i zato kazem da ovo sto svaka od nas pise, ne mora uopce biti mjerilo za sve i ne trebamo se gristi zbog obicnih stvari.

Nije isto jel imas dva deckica kose 2 cm ili djevojcice s pola metra guste kovrcave kose.
    Nije isto jel radis u "uniformi" pa ti je svejedno gdje kupujes robu ili imas poslivne sastanke i za robu moras izdvojiti vise. Ili cesce.

anabeg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

Napisala sam da se ono nije odnosilo na tebe, bez uvrede pliz
    A danas ni jedni troškovi nisu mali, ne samo troškovi higijene. Prije samo nekoliko godina, sjećam se, otišli bi dva puta mjesečno u veći šoping, napunili bi kolica za 1000kn npr. Sad ne prekrijemo dno kolica, a račun je isti.

TeddyBearz avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ma ja zbilja ne stanem u ništa osim u Mustang. Jedino oni imaju za veliko dupe.
    Mojca, pa što ti nije onda bolje kupiti te Mustang trapke za koje znaš da su ti dobre, nego da kupiš neke jeftinije koje ti neće odgovarati, pa se na kraju svejedno vratiš po skuplje? Mislim, jedne traperice od 650 kn u 5 godina stvarno nisu prevelik trošak.

(Naravno, uzmi u obzir da ovaj savjet dolazi od šopingoholičarke. )

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Teddy, ja bih rekla da dobro zboris
    Ali ja volim robu pa se prisilim ustedjeti na necem drugom.

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Ma ne, ne radi se o tome da sam zadnjih pet godina nosila iste trapke. Nisam ih nosila uopće zadnje 4.
    Meni trapke brzo odu, Ne isplati se davati 650 kn za njih.
    Iako sam to prije radila.

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Da, M&S ima duboke modele, ali nisam nikad niš pametno našla. Ni ta puno para, kamoli malo.

TeddyBearz avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Anci prvotno napisa Vidi poruku
    Teddy, ja bih rekla da dobro zboris
    Ali ja volim robu pa se prisilim ustedjeti na necem drugom.
    Anci, i ja volim robu, jako. Vjerojatno previše.

Mojca, uskoro će sniženja, pa možda i Mustang snizi te tvoje trapke.

In love avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Ja sam potrošnju šampona i sl. stvari jako smanjila odkakao kupujem sve u krutom stanju. Moji klinci su toga trošli na litre, radili si kupke i sl., kada peru kosu nije dovoljno za grašak toga nego pola boca ...I tako ja sve kupila u krutom stanju i više nema toga, sapun traje i traje...i traje. Ima sve više tih krutih šampončića, ja kupujem home made preko Fb ili u Lushu.

A traperice - ja kupujem skupe one koje znam da ću jih nositi godinama, neke klasične modele, tu mi nije šteta dat novca. A one modne, kao za svaki dan kupim i jeftinije. Ali te jeftinije se unište nakon par pranja, razvuku se i sve vise na meni, tako da dugoročno gledanao se isplati dat malo više novaca za traperice. I cipele kupujem skuplje (za sebe i muža, pa i za djecu neke stvari koje znam da će moć nosit jedan iza drugog - recimo čizme za kišu, tu nema pravca Crocsovim jer moji su puno u tim čizmama (Rijeka, jelte) pa voze bicikle u njima pa se unište jen, dva, tri...a crocs izdrže sva ta duranja, pa sam u biti već u startu uštedjela), ostalo me nije briga. Jedino gledam da je pamuk, pogotovo stvari za svaki dan jer se u sintetici usmrdimo. Ali u globalu mislim da bi mogla manje trošit na robu al jednostavno si ne mogu pomoć (al radim na tome).

In love avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Hrana - ja u zadnje vrijeme (zadju godinu dana cca) sve više toga kupujem preko GSR-a (grupa solidarnostne razmjene, kod nas u Ri je jeko dobro razvijena, ), tako da jedemo domaće i zdravo za normalnu cijenu. I opet u startu uštedim jer me ne primame sitice u dućanu jer idem jako rijetko - po sol, šečer, kavu i stvari kojih nema u gsr-u.

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Ovo je sala, kosa je samo banalan primjer i zato kazem da ovo sto svaka od nas pise, ne mora uopce biti mjerilo za sve i ne trebamo se gristi zbog obicnih stvari.
    i koliko godina imaju.
    nije to šala, definitivno što su stariji to ime više treba,
    čekajte izlaske.
    moja nije nešto zahtjevna pa svejedno ode love.

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Da, i ja većinu hrane nabavljam preko gsr-a, u dućanu minimalno...
    Kruti sapuni mi isuse kožu nakon par dana. Možda bi trebala u Lush a ne od frendice koja ih sama radi. A osim toga i jače prljaju lavabo, pa me zivciraju.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Pa i preko GSR-a hrana košta, i to ne malo, istina da je domaće, ali i košta, a događa se i da ne valja pa je onda novac potrošen na tu hranu bačen novac.

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Ja sam uspjela dosta toga nabaviti domace i super mi je sto rijetko moram u ducan. Automatski se manje trosi, normalno kad u ducan uopce ne udjes.
    Moje nabavke nisu taj gsr, nabavim od ljudi koji imaju svoje pa imaju malo viska i to prodaju.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Pa istina, i ja stalno razmišljam o tome da bih trebala nekako na veliko nabavljati hranu, jer ovako nemam nikad ništa doma, stalno moram po dućanima itd. S druge strane bojim se bacanja, a i toga što sve što nam je fino mi vrlo brzo pojedemo

bella77 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2013

Početno

Puno toga isto kupujem na selu, od ljudi koji su sijali za sebe, imam i vrt, a to je tek isplativo. Meso isto nabavljam na selu, iako mi tu nije financijska racunica nego da znam od kud je meso i da je bez antibiotika.
    Sto se higijene tice, koristim alverde liniju za skoro sve. Em je ekoloska linija, a jedina koja je cjenovno u rangu obicnih proizvoda, cesto i jeftinija. Jos kad iskoristim onaj popust na ukupnu kupnju u dm-u...

Kosu perem jednom tjedno jer mi se ne masti. Mislim da s kosom to ide jednostavno da ako je cesto peres, cesce ce se i mastiti... barem je tako kod mene. Sapun koristim kruti (alverde), em je ekoloski, jeftin i trajeee.

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Nije isto jel imas dva deckica kose 2 cm ili djevojcice s pola metra guste kovrcave kose.
    Nije isto jel radis u "uniformi" pa ti je svejedno gdje kupujes robu ili imas poslivne sastanke i za robu moras izdvojiti vise. Ili cesce.
    OK, klinci su 3 i 6, ona ima kosu do ramena a on malo kracu (ali ne puno )
    Ne radim u uniformi, u stvari stalno visim na poslovnim sastancima, ali dress code nije jako formalan, iako nije ni da sam u japankama i bretelicama (iako... kad sam radila u formalnom dress codeu odjeca me dosla mislim jos manje - 2-3 kostima, kosuljice i salonke, i mozes tak cijelu godinu prakticno). Mi ne peremo bas svaki dan sudje, iako se zna zaredati, pa ako i kutija tableta nije 6 nego 4 mjeseca opet nije tako strasno mjesecno. Vesmasina radi svaki dan, ali stavljam malo detergenta (opet zbog kemije, ne stednje) i ono malo pakiranje mi traje 2 mjeseca.

Hranu kupujem u Konzumu i sl, ne brijem na eko-domace-... i sl, industrijski mi je cisto ok. Ionako ja rucam u firmi i djeca u vrticu pa nam je vecina obroka vec u startu iz masovne proizvodnje..

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja stavljam pola tablete u suđeericu. Presla sam na Mullerovu marku sampona, regeneratora i dezica. I DMovu. Jedino u MM I dalje kupuje skuplje

ribice avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

I ja stavljam pola tablete za suđe vec godinama, doma radim sapun koji savršeno odrzava kožu curama ( mlađa se prije stalno perutala). Dezic isto, balzame za usta, meleme za kozu.
    Sad planiram napraviti šampon-sapun za kosu jer mi se strašno masti od običnih šampona.
    Najveća stavka u drogerijama su britvice za mm. Čak ni uloske ne kupujem od kad imam menst. čašicu.
    Ali klopa... bolna točka

Barbi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Od tableta za perilicu suđa stoput mi je bolji prašak, dvije kile u DM-u koštaju 29 kn a traje dugo dugo i pere izvrsno.
    Odjeća mi je bolna točka kao i cipele.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Kako stavljate pola tablete u suđericu- prepolovite nožem..mislim je l se raspadne?

šafran avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Ideja je za bogove, nikad mi to nije palo na pamet, a ionako uvijek isperem kratko suđe ispod malaz vode ili obrišem ostatke i bacim u smeće, pa je suđe skoro pa pol čisto. Fakat i mene zanima kako je raspolovit da se ne raspdne, a te tabletice zbilja nisu jeftine.

rossa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Mene je zivciralo to sjeckanje pa sam presla na gel za pranje
    dozirala bi ga ovisno o zaprljanosti. A svakp toliko bude neka akcija 1+1

Stranica 4 od 12 PrviPrvi ... 23456 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove