Pokazuje rezultate 1 do 3 od 3

Tema: Prodaja zabranjenih proizvoda djeci

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno Prodaja zabranjenih proizvoda djeci

Dijete mi je bilo na organiziranom ljetnom kampu tjedan dana. Vratio se kupivši na štandu laser koji baca svjetlost kilometrima. (Pitao me, ja sam rekla da ne kupuje smece, ali nisam ni sanjala da je tako jaka svjetlost pa nisam bila nesto odresita). Na kutiji pise da je opasno i da se ne smije davati djeci zbog moguceg ostecenja vida. Je l samo meni cudno da se to uopce smije prodavati, a kamo li djeci? Ne vidim cemu bi to moglo sluziti. Za nastavnike je svjetlost prejaka. Na webu pise da se ne bi smio koristiti laser jaci od 1 mW, a na ovom pise da ima <50mW. Ja sam s prozora testirala i dobaci do susjednog kvarta vise od 1 km, tako da ja od kuce vidim tu tockicu na zgradi. Moglo bi i dalje, al nisam htjela uznemiravat stanovnike. U Americi je kaznjivo usmjeravanje u nebo, zbog ometanja pilota, također se može i vozače automobila nakratko oslijepiti.
    Prvo pitanje je kako se uopce djeci smije prodati proizvod na kojem pise da se ne smije djeci davati, a drugo tko uopce odobrava uvoz takve opasne gluposti.

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Pa isto kao što se i djeci prodaju energetska pića.
    Nitko ne kontrolira i to je to

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Kod nas je sve uvijek pitanje kontrole propisa, u svemu je tako. Imamo ok zakone i u prometu i u trgovini i ugostiteljstvu i svemu, ali provedba šteka jer nitko ne kontrolira. A inspekcija kao da uvijek ganja iste naivce, bakice na tržnicama i slično, a prave igrače ne diraju.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •