Mogla si malo bolje procitati na koje postove odgovaram. Prvi je bio na temu loseg spavanja zbog uocavanja da se ima problema s financijama. Pa sam rekla rjesenje pogotovo sto su ionako jos godinu dana od kraja kredita.
Mi smo svjesno tih godina isli u kredite da si nesto osiguramo i nisam nikad bila u situaciji da ih ne otplacujem redovno, da ne znam tocno koliko je novaca na racunu i koliko stize na naplatu, niti sam placala silne kamate na minus. I bas tad sam naucila vagati svaki odabir i to ne srcem nego excelom. Medjutim cak i tad smo imali i ustedjevine i nacina elegantnog izlaza prodajom stvari koje su realno bile nas luksuz koji smo htjeli si priustiti - vikendica, drugi auto i sl. I donijeli smo odluke tada svjesno da cemo se forsirati jer nam je islo dobro i jer smo si mogli priustiti da stvari krenu lose. Kocka koja se isplatila, koje sam bila svjesna i zbog koje ponekad nisam bas dobro spavala, jer jedno je razmisljati o buducnosti za pet godina kako ce klinci jednom uzivati u prirodi na selu vikendima a drugo zivjeti svaki mjesec i otplacivati dva kredita i pec na rate da se u toj istoj vikendici mozes ugrijati iako je u biti stvar ista. Sad sam u tih pet godina kasnije i bolje spavam
Drugi dio i sve ostalo se odnosilo na propovjed "kartice su zlo, rate su zlo" itd - meni su donijele dobro, makar ponekad uz koju ne bas dobro prospavanu noc.